TZM Frenzy (002153851-T)
Welcome to TZM Frenzy....

you can also view the site by using this link :-
www.tzm150.forumotion.com @
www.tzm150.co.cc

Log in to enter forum and please read the "rules" before posting.
Thank you




ARKIB FRENZY

Pulley aluminium

Page 1 of 3 1, 2, 3  Next

View previous topic View next topic Go down

Pulley aluminium

Post  jayGee on Sat Dec 18, 2010 9:41 pm

[url=][/url]


Customize pulley made from aluminium..pm for best price..

jayGee
Private frenzy
Private frenzy

Location : shah alam

Back to top Go down

Re: Pulley aluminium

Post  Z-RiN on Sun Dec 19, 2010 3:08 am

ikut hrga modal la + upah..

Z-RiN
Private frenzy
Private frenzy

Age : 26
Humor : Live For Ride

Back to top Go down

Re: Pulley aluminium

Post  deemiera on Sun Dec 19, 2010 4:25 am

camna nak pasang cable tu? nak ejas agak susah jer..sebab x der marking.. ke ada cara selain kena bukak ezos...

deemiera
Private frenzy
Private frenzy

Age : 36
Location : jitra
Humor : X tahu...jatuh motor kut..

Back to top Go down

Re: Pulley aluminium

Post  jayGee on Sun Dec 19, 2010 6:16 am

jayGee wrote:[url=][/url]


Customize pulley made from aluminium..pm for best price..


Ok cam ni cara pasang dia...aku percaya semua pengguna M ada benda alah ni...besi pulley yg tengah2 tu ko rang pasti ada simpan satu ataw dua...guna besi tu untuk marking ataw buat alignment untuk kedudukan PV..caranya letakan besi pulley yg asal tu pada PV kemudian pasangkan cable dengan pin yg di sertakan untuk lekatkan cable pada pulley tu kemudian ikat pulley tu sperti mengikat pelley asal...dan buat adjustment jika perlu un tuk kedudukan PV...

jayGee
Private frenzy
Private frenzy

Location : shah alam

Back to top Go down

Re: Pulley aluminium

Post  jayGee on Sun Dec 19, 2010 6:30 am

deemiera wrote:camna nak pasang cable tu? nak ejas agak susah jer..sebab x der marking.. ke ada cara selain kena bukak ezos...
[img][/img]





Ni contoh gambar pulley yg dah siap sedia untuk beraksi...di kedudukan masa engine hidup idle..PV bukak separuh...

jayGee
Private frenzy
Private frenzy

Location : shah alam

Back to top Go down

Re: Pulley aluminium

Post  mady_z on Sun Dec 19, 2010 8:21 pm

wahhh .. Wink dah keluar di pasaran lah ~ Very Happy heeeeeeeeeeeee bagus nie .. .
Jay Valve Jay Valve Jay Valve ... cheers cheers cheers

_________________
Very Happy Cornering is my agility .. Very Happy



Mady - 012-9462530

mady_z
Club Marshall
Club Marshall

Age : 24
Location : Bukit Goh , Kuantan , Pahang
Humor : PV is everything .. xD

Back to top Go down

Re: Pulley aluminium

Post  jayGee on Mon Dec 20, 2010 5:26 am

mady_z wrote:wahhh .. Wink dah keluar di pasaran lah ~ Very Happy heeeeeeeeeeeee bagus nie .. .
Jay Valve Jay Valve Jay Valve ... cheers cheers cheers



Dah confident sebab pengguna bagi comment positive...hehe

jayGee
Private frenzy
Private frenzy

Location : shah alam

Back to top Go down

Re: Pulley aluminium

Post  dot on Mon Dec 20, 2010 5:41 am

mady_z wrote:wahhh .. Wink dah keluar di pasaran lah ~ Very Happy heeeeeeeeeeeee bagus nie .. .
Jay Valve Jay Valve Jay Valve ... cheers cheers cheers
ha mady,ko adalah pengguna jay valve ni,meh kasi komen dlm frenzy nih

dot
Sergeant frenzy
Sergeant frenzy


Back to top Go down

Re: Pulley aluminium

Post  ronin on Tue Dec 21, 2010 4:59 pm

Cayalah bro....Aku bagi satu tips,kalau nak power valve buka cepat,pulley dia kecilkan lagi.

ronin
Private frenzy
Private frenzy

Age : 33
Location : Melaka---> Kulai,Johor
Humor : Zreeet...zreett..

http://www.liteforex.com/?uid=991685990

Back to top Go down

Re: Pulley aluminium

Post  mady_z on Tue Dec 21, 2010 8:15 pm

jayGee wrote:
mady_z wrote:wahhh .. Wink dah keluar di pasaran lah ~ Very Happy heeeeeeeeeeeee bagus nie .. .
Jay Valve Jay Valve Jay Valve ... cheers cheers cheers



Dah confident sebab pengguna bagi comment positive...hehe

dot wrote:
mady_z wrote:wahhh .. Wink dah keluar di pasaran lah ~ Very Happy heeeeeeeeeeeee bagus nie .. .
Jay Valve Jay Valve Jay Valve ... cheers cheers cheers
ha mady,ko adalah pengguna jay valve ni,meh kasi komen dlm frenzy nih

hehe .. bro jay .. bagus utk projek anda kali nie .. heh terbaik !

bro dot : kena bagi comment melambung-lambung nie .. hahahahah

kepada sume yg was was akan pulley yg baru direka oleh bro jay nie ..

aku dah pakai pulley dan tengah pakai kat M aku ..

resultnya ialah ;

- pusingan pulley dan pergerakan cable servo lebih ringan .
- cable lagi tahan lama sbb x rasa beban sangat ..
- owner moto kalau pakai pulpes pun org leh nampak lagi ( bak kata abob ) Laughing
- sape yg pakai nescaya tangan tu gatal je nk melenjan tak hingat .. hahah

overall : amat memuaskan nafsu serakah utk memecut dari gear 1 sampai gear 6 ..
TERBAIK !!!!~ cheers cheers cheers

_________________
Very Happy Cornering is my agility .. Very Happy



Mady - 012-9462530

mady_z
Club Marshall
Club Marshall

Age : 24
Location : Bukit Goh , Kuantan , Pahang
Humor : PV is everything .. xD

Back to top Go down

Re: Pulley aluminium

Post  jayGee on Wed Dec 22, 2010 7:40 am

ronin wrote:Cayalah bro....Aku bagi satu tips,kalau nak power valve buka cepat,pulley dia kecilkan lagi.



Betul gak idea ko tu....tapi saiz ni ikut ukuran stadrad pulley asal..nanti aku cuba kecik kan dan try kat motor aku dulu...

jayGee
Private frenzy
Private frenzy

Location : shah alam

Back to top Go down

Re: Pulley aluminium

Post  LEVIN.30 on Sat Dec 25, 2010 10:06 am

salam jay...

mana lokasi?

mau try la...leh tlg pasang?

brp rm?

LEVIN.30
Private frenzy
Private frenzy

Location : SG BULOH
Humor : PV BOCOR:BUAT TAK TAHUJE

Back to top Go down

Re: Pulley aluminium

Post  shahrul on Sun Dec 26, 2010 9:21 am

ok gak cmtu,brapa hargaye bro puley tu?

shahrul
Private frenzy
Private frenzy

Age : 26
Location : Kluang,johor

Back to top Go down

Re: Pulley aluminium

Post  ayiecs on Sun Dec 26, 2010 3:32 pm

Jay,sila bg harge n cmne nk berurusan k~
supaya sng dorg nk tempah or beli~
mybe bg no phone...leh dorg deal dr sne je..ok?

INOVATIVE & CREATIVE!!! cayalah!!

_________________

ayiecs
Forum Marshall
Forum Marshall

Age : 30
Location : Ampang-Wangsa Maju
Humor : kill them with our PV!!

Back to top Go down

Re: Pulley aluminium

Post  jayGee on Mon Dec 27, 2010 5:01 am

Ni detail aku...area selalu lalu lalang...shah alam,subang hi-tech,selayang,sg buluh,rawang..andai ada area2 yg berhampiran leh la aku roger sekali...nombor tepon 012-3730591...

jayGee
Private frenzy
Private frenzy

Location : shah alam

Back to top Go down

Re: Pulley aluminium

Post  jayGee on Mon Dec 27, 2010 11:26 am

LEVIN.30 wrote:salam jay...

mana lokasi?

mau try la...leh tlg pasang?

brp rm?


Cek PM...Wink

jayGee
Private frenzy
Private frenzy

Location : shah alam

Back to top Go down

Re: Pulley aluminium

Post  TOYOL IJAU on Mon Dec 27, 2010 7:09 pm

mady_z wrote:
jayGee wrote:
mady_z wrote:wahhh .. Wink dah keluar di pasaran lah ~ Very Happy heeeeeeeeeeeee bagus nie .. .
Jay Valve Jay Valve Jay Valve ... cheers cheers cheers



Dah confident sebab pengguna bagi comment positive...hehe

dot wrote:
mady_z wrote:wahhh .. Wink dah keluar di pasaran lah ~ Very Happy heeeeeeeeeeeee bagus nie .. .
Jay Valve Jay Valve Jay Valve ... cheers cheers cheers
ha mady,ko adalah pengguna jay valve ni,meh kasi komen dlm frenzy nih

hehe .. bro jay .. bagus utk projek anda kali nie .. heh terbaik !

bro dot : kena bagi comment melambung-lambung nie .. hahahahah

kepada sume yg was was akan pulley yg baru direka oleh bro jay nie ..

aku dah pakai pulley dan tengah pakai kat M aku ..

resultnya ialah ;

- pusingan pulley dan pergerakan cable servo lebih ringan .
- cable lagi tahan lama sbb x rasa beban sangat ..
- owner moto kalau pakai pulpes pun org leh nampak lagi ( bak kata abob ) Laughing
- sape yg pakai nescaya tangan tu gatal je nk melenjan tak hingat .. hahah

overall : amat memuaskan nafsu serakah utk memecut dari gear 1 sampai gear 6 ..
TERBAIK !!!!~ cheers cheers cheers

pokcik pon baru pasang arini
resultnyer is 10%-20% bule rasa serta merta seperti yg dinyatakan diatas...janji ada pulley lama yg plastiknya tekoyak atau cair

TOYOL IJAU
Private frenzy
Private frenzy

Age : 39
Location : mydin usj

Back to top Go down

Re: Pulley aluminium

Post  jayGee on Mon Dec 27, 2010 7:58 pm

TOYOL IJAU wrote:
mady_z wrote:
jayGee wrote:
mady_z wrote:wahhh .. Wink dah keluar di pasaran lah ~ Very Happy heeeeeeeeeeeee bagus nie .. .
Jay Valve Jay Valve Jay Valve ... cheers cheers cheers



Dah confident sebab pengguna bagi comment positive...hehe

dot wrote:
mady_z wrote:wahhh .. Wink dah keluar di pasaran lah ~ Very Happy heeeeeeeeeeeee bagus nie .. .
Jay Valve Jay Valve Jay Valve ... cheers cheers cheers
ha mady,ko adalah pengguna jay valve ni,meh kasi komen dlm frenzy nih

hehe .. bro jay .. bagus utk projek anda kali nie .. heh terbaik !

bro dot : kena bagi comment melambung-lambung nie .. hahahahah

kepada sume yg was was akan pulley yg baru direka oleh bro jay nie ..

aku dah pakai pulley dan tengah pakai kat M aku ..

resultnya ialah ;

- pusingan pulley dan pergerakan cable servo lebih ringan .
- cable lagi tahan lama sbb x rasa beban sangat ..
- owner moto kalau pakai pulpes pun org leh nampak lagi ( bak kata abob ) Laughing
- sape yg pakai nescaya tangan tu gatal je nk melenjan tak hingat .. hahah

overall : amat memuaskan nafsu serakah utk memecut dari gear 1 sampai gear 6 ..
TERBAIK !!!!~ cheers cheers cheers

pokcik pon baru pasang arini
resultnyer is 10%-20% bule rasa serta merta seperti yg dinyatakan diatas...janji ada pulley lama yg plastiknya tekoyak atau cair



Kamal, thanks coz support...untuk jangka panjang dan top performance...bak kata orang kepuasan menunggang M dan tampa segan silu memulas trotle..hehe **bukan untuk merempit..tapi kepuasan**

jayGee
Private frenzy
Private frenzy

Location : shah alam

Back to top Go down

Re: Pulley aluminium

Post  mady_z on Mon Dec 27, 2010 8:21 pm

jayGee wrote:
TOYOL IJAU wrote:
mady_z wrote:
jayGee wrote:
mady_z wrote:wahhh .. Wink dah keluar di pasaran lah ~ Very Happy heeeeeeeeeeeee bagus nie .. .
Jay Valve Jay Valve Jay Valve ... cheers cheers cheers



Dah confident sebab pengguna bagi comment positive...hehe

dot wrote:
mady_z wrote:wahhh .. Wink dah keluar di pasaran lah ~ Very Happy heeeeeeeeeeeee bagus nie .. .
Jay Valve Jay Valve Jay Valve ... cheers cheers cheers
ha mady,ko adalah pengguna jay valve ni,meh kasi komen dlm frenzy nih

hehe .. bro jay .. bagus utk projek anda kali nie .. heh terbaik !

bro dot : kena bagi comment melambung-lambung nie .. hahahahah

kepada sume yg was was akan pulley yg baru direka oleh bro jay nie ..

aku dah pakai pulley dan tengah pakai kat M aku ..

resultnya ialah ;

- pusingan pulley dan pergerakan cable servo lebih ringan .
- cable lagi tahan lama sbb x rasa beban sangat ..
- owner moto kalau pakai pulpes pun org leh nampak lagi ( bak kata abob ) Laughing
- sape yg pakai nescaya tangan tu gatal je nk melenjan tak hingat .. hahah

overall : amat memuaskan nafsu serakah utk memecut dari gear 1 sampai gear 6 ..
TERBAIK !!!!~ cheers cheers cheers

pokcik pon baru pasang arini
resultnyer is 10%-20% bule rasa serta merta seperti yg dinyatakan diatas...janji ada pulley lama yg plastiknya tekoyak atau cair



Kamal, thanks coz support...untuk jangka panjang dan top performance...bak kata orang kepuasan menunggang M dan tampa segan silu memulas trotle..hehe **bukan untuk merempit..tapi kepuasan**


"KEPUASAN" tu yg x tahann ...

_________________
Very Happy Cornering is my agility .. Very Happy



Mady - 012-9462530

mady_z
Club Marshall
Club Marshall

Age : 24
Location : Bukit Goh , Kuantan , Pahang
Humor : PV is everything .. xD

Back to top Go down

Re: Pulley aluminium

Post  ayiecs on Tue Dec 28, 2010 4:14 am

errr...ade ke spe2 sebut psl KEPUASAN?
mmmhhh...klo btul leh rs cmtu,leh ke hambo nk seketul?nnt hamba sediakan duit yer..
lps hamba dh ckup kumpul duit,hamba roger..ok Jay?ngeh2~
(xsbr lak nk rs prsaan tu)huuuuuuuu~

_________________

ayiecs
Forum Marshall
Forum Marshall

Age : 30
Location : Ampang-Wangsa Maju
Humor : kill them with our PV!!

Back to top Go down

Re: Pulley aluminium

Post  jayGee on Tue Dec 28, 2010 8:00 am

ayiecs wrote:errr...ade ke spe2 sebut psl KEPUASAN?
mmmhhh...klo btul leh rs cmtu,leh ke hambo nk seketul?nnt hamba sediakan duit yer..
lps hamba dh ckup kumpul duit,hamba roger..ok Jay?ngeh2~
(xsbr lak nk rs prsaan tu)huuuuuuuu~

Orait...kalaw dah ready ko PM je aku...kalaw ready stock tak de kena tunggu sehari ataw dua la...

jayGee
Private frenzy
Private frenzy

Location : shah alam

Back to top Go down

Re: Pulley aluminium

Post  dot on Sat Jan 01, 2011 7:03 pm

mady_z wrote:
jayGee wrote:
TOYOL IJAU wrote:
mady_z wrote:
jayGee wrote:
mady_z wrote:wahhh .. Wink dah keluar di pasaran lah ~ Very Happy heeeeeeeeeeeee bagus nie .. .
Jay Valve Jay Valve Jay Valve ... cheers cheers cheers



Dah confident sebab pengguna bagi comment positive...hehe

dot wrote:
mady_z wrote:wahhh .. Wink dah keluar di pasaran lah ~ Very Happy heeeeeeeeeeeee bagus nie .. .
Jay Valve Jay Valve Jay Valve ... cheers cheers cheers
ha mady,ko adalah pengguna jay valve ni,meh kasi komen dlm frenzy nih

hehe .. bro jay .. bagus utk projek anda kali nie .. heh terbaik !

bro dot : kena bagi comment melambung-lambung nie .. hahahahah

kepada sume yg was was akan pulley yg baru direka oleh bro jay nie ..

aku dah pakai pulley dan tengah pakai kat M aku ..

resultnya ialah ;

- pusingan pulley dan pergerakan cable servo lebih ringan .
- cable lagi tahan lama sbb x rasa beban sangat ..
- owner moto kalau pakai pulpes pun org leh nampak lagi ( bak kata abob ) Laughing
- sape yg pakai nescaya tangan tu gatal je nk melenjan tak hingat .. hahah

overall : amat memuaskan nafsu serakah utk memecut dari gear 1 sampai gear 6 ..
TERBAIK !!!!~ cheers cheers cheers

pokcik pon baru pasang arini
resultnyer is 10%-20% bule rasa serta merta seperti yg dinyatakan diatas...janji ada pulley lama yg plastiknya tekoyak atau cair



Kamal, thanks coz support...untuk jangka panjang dan top performance...bak kata orang kepuasan menunggang M dan tampa segan silu memulas trotle..hehe **bukan untuk merempit..tapi kepuasan**


"KEPUASAN" tu yg x tahann ...

pergh! ..rase LAZAT pas pakai benda SYIRIK nih ....rase nk mencarut mase bawak motor td Twisted Evil


dot
Sergeant frenzy
Sergeant frenzy


Back to top Go down

Re: Pulley aluminium

Post  jayGee on Mon Jan 03, 2011 5:41 am

dot wrote:
mady_z wrote:
jayGee wrote:
TOYOL IJAU wrote:
mady_z wrote:
jayGee wrote:
mady_z wrote:wahhh .. Wink dah keluar di pasaran lah ~ Very Happy heeeeeeeeeeeee bagus nie .. .
Jay Valve Jay Valve Jay Valve ... cheers cheers cheers



Dah confident sebab pengguna bagi comment positive...hehe

dot wrote:
mady_z wrote:wahhh .. Wink dah keluar di pasaran lah ~ Very Happy heeeeeeeeeeeee bagus nie .. .
Jay Valve Jay Valve Jay Valve ... cheers cheers cheers
ha mady,ko adalah pengguna jay valve ni,meh kasi komen dlm frenzy nih

hehe .. bro jay .. bagus utk projek anda kali nie .. heh terbaik !

bro dot : kena bagi comment melambung-lambung nie .. hahahahah

kepada sume yg was was akan pulley yg baru direka oleh bro jay nie ..

aku dah pakai pulley dan tengah pakai kat M aku ..

resultnya ialah ;

- pusingan pulley dan pergerakan cable servo lebih ringan .
- cable lagi tahan lama sbb x rasa beban sangat ..
- owner moto kalau pakai pulpes pun org leh nampak lagi ( bak kata abob ) Laughing
- sape yg pakai nescaya tangan tu gatal je nk melenjan tak hingat .. hahah

overall : amat memuaskan nafsu serakah utk memecut dari gear 1 sampai gear 6 ..
TERBAIK !!!!~ cheers cheers cheers

pokcik pon baru pasang arini
resultnyer is 10%-20% bule rasa serta merta seperti yg dinyatakan diatas...janji ada pulley lama yg plastiknya tekoyak atau cair



Kamal, thanks coz support...untuk jangka panjang dan top performance...bak kata orang kepuasan menunggang M dan tampa segan silu memulas trotle..hehe **bukan untuk merempit..tapi kepuasan**


"KEPUASAN" tu yg x tahann ...

pergh! ..rase LAZAT pas pakai benda SYIRIK nih ....rase nk mencarut mase bawak motor td Twisted Evil



Hehehe..dot seperti yg di nyatakan...kepuasan tu perlu...**cuma kalaw timah tu lucut kena mod sikit la**

jayGee
Private frenzy
Private frenzy

Location : shah alam

Back to top Go down

Re: Pulley aluminium

Post  Redchili Dgc on Sun Jan 09, 2011 3:15 pm

[quote="jayGee"][url=][/url]


Customize pulley made from aluminium..pm for best price..[/quot

handmade ke

_________________

Redchili Dgc
Hardcore Riders
Hardcore Riders

Location : ampang (017-2053184)
Humor : frenly

Back to top Go down

Re: Pulley aluminium

Post  jayGee on Mon Jan 10, 2011 5:00 am

[quote="Redchili Dgc"]
jayGee wrote:[url=][/url]


Customize pulley made from aluminium..pm for best price..[/quot

handmade ke


Yup..hand made...tengah nak up-grade bagi nampak lagi kemas..

jayGee
Private frenzy
Private frenzy

Location : shah alam

Back to top Go down

Re: Pulley aluminium

Post  Sponsored content Today at 10:43 pm


Sponsored content


Back to top Go down

Page 1 of 3 1, 2, 3  Next

View previous topic View next topic Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum