TZM Frenzy (002153851-T)
Welcome to TZM Frenzy....

you can also view the site by using this link :-
www.tzm150.forumotion.com @
www.tzm150.co.cc

Log in to enter forum and please read the "rules" before posting.
Thank you




ARKIB FRENZY

Pulley aluminium

Page 2 of 3 Previous  1, 2, 3  Next

View previous topic View next topic Go down

Re: Pulley aluminium

Post  Redchili Dgc on Sun Jan 09, 2011 3:15 pm

[quote="jayGee"][url=][/url]


Customize pulley made from aluminium..pm for best price..[/quot

handmade ke

Redchili Dgc
Hardcore Riders
Hardcore Riders


Back to top Go down

Re: Pulley aluminium

Post  jayGee on Mon Jan 10, 2011 5:00 am

[quote="Redchili Dgc"]
jayGee wrote:[url=][/url]


Customize pulley made from aluminium..pm for best price..[/quot

handmade ke


Yup..hand made...tengah nak up-grade bagi nampak lagi kemas..

jayGee
Private frenzy
Private frenzy


Back to top Go down

Re: Pulley aluminium

Post  mady_z on Tue Jan 11, 2011 5:21 am

pergh.. bro .. barang pulley tu dah pos ke ? sedang menunggu nak pasang baru nie .. hehehehe Twisted Evil Twisted Evil

_________________
Very Happy Cornering is my agility .. Very Happy



Mady - 012-9462530

mady_z
Club Marshall
Club Marshall

Age : 24
Location : Bukit Goh , Kuantan , Pahang
Humor : PV is everything .. xD

Back to top Go down

Re: Pulley aluminium

Post  jayGee on Wed Jan 12, 2011 9:52 am

mady_z wrote:pergh.. bro .. barang pulley tu dah pos ke ? sedang menunggu nak pasang baru nie .. hehehehe Twisted Evil Twisted Evil


Mady: pulley tu aku pose dalam masa terdekat...agak sebok kebelakangan ni...CDI tu aku tak berani nak beli..takut nanti ko pakai tak best je...nanti ada masa ko turun sini kita carik sama2 ok tak???

jayGee
Private frenzy
Private frenzy

Location : shah alam

Back to top Go down

Re: Pulley aluminium

Post  smertsniki on Tue Feb 01, 2011 7:12 am

braper harge brrg nie?

smertsniki

Age : 35
Location : Johor

Back to top Go down

Re: Pulley aluminium

Post  kerplunkz on Sun Feb 06, 2011 12:02 am

yeah brape harga? ada stock ?

kerplunkz

Location : Singapura

Back to top Go down

Re: Pulley aluminium

Post  NURADILA on Sun Feb 06, 2011 2:47 am

nampak mcm lazat je......... Laughing Laughing

NURADILA
Club Marshall
Club Marshall

Age : 40
Location : melaka

Back to top Go down

Re: Pulley aluminium

Post  jayGee on Sun Feb 06, 2011 6:19 am

smertsniki wrote:braper harge brrg nie?


Rm20 satu unit....ready stock memang tak banyak...kalaw nak boleh pm aku dulu...siap aku bagi tau...kalaw dekat area jajahan aku aku leh pasangkan sekali...kalaw jauh pose la jawabnya...

jayGee
Private frenzy
Private frenzy

Location : shah alam

Back to top Go down

Re: Pulley aluminium

Post  kerplunkz on Sun Feb 06, 2011 7:41 am

tak boleh pm la pulak. nak kena brape banyak post baru boleh pm ... adoiii.. leceh =x

kerplunkz

Location : Singapura

Back to top Go down

Re: Pulley aluminium

Post  NURADILA on Sun Feb 06, 2011 3:14 pm

tak boleh pm la pulak. nak kena brape banyak post baru boleh pm ... adoiii.. leceh =x

sabor bro.....
benda lazat nie...... Laughing Laughing

NURADILA
Club Marshall
Club Marshall

Age : 40
Location : melaka

Back to top Go down

Re: Pulley aluminium

Post  jayGee on Mon Feb 07, 2011 8:08 am

kerplunkz wrote:tak boleh pm la pulak. nak kena brape banyak post baru boleh pm ... adoiii.. leceh =x

Ko confirmkan je bila ko nak...t bagi tau bila nak ambik...

jayGee
Private frenzy
Private frenzy

Location : shah alam

Back to top Go down

Re: Pulley aluminium

Post  azman on Mon Feb 07, 2011 2:08 pm

benda bes ni, lazat...tpi masalah gak nk p pasang kat area sini....fiber ekzos pun kena bubuh sndiri,,,dlu bleh plak kedai tolong bubuh.....mentang2 la 4stroke yg pop-ular skrg..... Sad Evil or Very Mad Evil or Very Mad

azman
Private frenzy
Private frenzy

Age : 28
Location : penang
Humor : ridin solo jer...dan naik jemu, nak cari geng plak, kasi gegar dgan tzm...

http://www.1malaysia.com/profile/zulazman

Back to top Go down

Re: Pulley aluminium

Post  mady_z on Mon Feb 14, 2011 4:32 pm

jayGee wrote:
mady_z wrote:pergh.. bro .. barang pulley tu dah pos ke ? sedang menunggu nak pasang baru nie .. hehehehe Twisted Evil Twisted Evil


Mady: pulley tu aku pose dalam masa terdekat...agak sebok kebelakangan ni...CDI tu aku tak berani nak beli..takut nanti ko pakai tak best je...nanti ada masa ko turun sini kita carik sama2 ok tak???

oh .. okay2. nanti aku nk turun aku roger.. Smile tmpt perjumpaan .. batu caves.. ahahahah boleH ?

_________________
Very Happy Cornering is my agility .. Very Happy



Mady - 012-9462530

mady_z
Club Marshall
Club Marshall

Age : 24
Location : Bukit Goh , Kuantan , Pahang
Humor : PV is everything .. xD

Back to top Go down

Re: Pulley aluminium

Post  jayGee on Wed Feb 16, 2011 4:57 am

mady_z wrote:
jayGee wrote:
mady_z wrote:pergh.. bro .. barang pulley tu dah pos ke ? sedang menunggu nak pasang baru nie .. hehehehe Twisted Evil Twisted Evil


Mady: pulley tu aku pose dalam masa terdekat...agak sebok kebelakangan ni...CDI tu aku tak berani nak beli..takut nanti ko pakai tak best je...nanti ada masa ko turun sini kita carik sama2 ok tak???

oh .. okay2. nanti aku nk turun aku roger.. Smile tmpt perjumpaan .. batu caves.. ahahahah boleH ?

Orait...sampai B/cave ko hallo2 je..hehe

jayGee
Private frenzy
Private frenzy

Location : shah alam

Back to top Go down

Re: Pulley aluminium

Post  jayGee on Mon Feb 21, 2011 4:59 am

Terima kasih kepada yg dah membeli dan mencuba...terima kasih juga pada comment2 positive...alhamdulillah dah hampir 50 unite terjual ke serata malaysia termasuk sabah dan serawak.. Smile

jayGee
Private frenzy
Private frenzy

Location : shah alam

Back to top Go down

Re: Pulley aluminium

Post  TOYOL IJAU on Mon Feb 21, 2011 2:53 pm

jayGee wrote:Terima kasih kepada yg dah membeli dan mencuba...terima kasih juga pada comment2 positive...alhamdulillah dah hampir 50 unite terjual ke serata malaysia termasuk sabah dan serawak.. Smile

cayalah bro

lu gemilang terbilang hulubalang...................

TOYOL IJAU
Private frenzy
Private frenzy

Age : 39
Location : mydin usj

Back to top Go down

Re: Pulley aluminium

Post  jayGee on Tue Feb 22, 2011 5:02 am

TOYOL IJAU wrote:
jayGee wrote:Terima kasih kepada yg dah membeli dan mencuba...terima kasih juga pada comment2 positive...alhamdulillah dah hampir 50 unite terjual ke serata malaysia termasuk sabah dan serawak.. Smile

cayalah bro

lu gemilang terbilang hulubalang...................


Karl, memula dulu ingat nak R&D untuk motor sendiri je...tak sangka lak mendapat sambutan..dan rasanya masalah pulley cair ni dah selesai...cuma oil seals cepat bocor tu tak dapat finalize lagi nak buat cam ne...idea yg terbaru aku R&D potong bush untuk tukar kedudukan oils seals tu kat dalam instead yg asal duk kat luar...tak sure kot bro2 otai kat sini dah pernah cuba ataw belum method tu..Wink

jayGee
Private frenzy
Private frenzy

Location : shah alam

Back to top Go down

Re: Pulley aluminium

Post  BEX 1275 on Sat Feb 26, 2011 9:02 pm

jayGee wrote:
smertsniki wrote:braper harge brrg nie?


Rm20 satu unit....ready stock memang tak banyak...kalaw nak boleh pm aku dulu...siap aku bagi tau...kalaw dekat area jajahan aku aku leh pasangkan sekali...kalaw jauh pose la jawabnya...

bro sy dok area klang bole tlg pasang kan tak
ade lagi tak stock da tak tahan tgk org len pakai mcm bes n murah jerk...

BEX 1275
Private frenzy
Private frenzy

Location : klang @ pd

Back to top Go down

Re: Pulley aluminium

Post  jayGee on Sun Feb 27, 2011 6:19 pm

BEX 1275 wrote:
jayGee wrote:
smertsniki wrote:braper harge brrg nie?


Rm20 satu unit....ready stock memang tak banyak...kalaw nak boleh pm aku dulu...siap aku bagi tau...kalaw dekat area jajahan aku aku leh pasangkan sekali...kalaw jauh pose la jawabnya...

bro sy dok area klang bole tlg pasang kan tak
ade lagi tak stock da tak tahan tgk org len pakai mcm bes n murah jerk...


Stock ada je..kalaw habis pun aku buat baru..tapi memang standby je kurang2 2 set dalam bag pack aku...kalang belah mana???kalaw bandar klang jauh sangat rasanya...kalaw ada turun TTS kat wangsa walk pun cantik gak...minggu depan hari jummat insyallah aku ada kat sana...pe2 hal sms or call je nombor aku..0123730591..

jayGee
Private frenzy
Private frenzy

Location : shah alam

Back to top Go down

Re: Pulley aluminium

Post  TOYOL IJAU on Sun Feb 27, 2011 9:05 pm

jayGee wrote:
TOYOL IJAU wrote:
jayGee wrote:Terima kasih kepada yg dah membeli dan mencuba...terima kasih juga pada comment2 positive...alhamdulillah dah hampir 50 unite terjual ke serata malaysia termasuk sabah dan serawak.. Smile

cayalah bro

lu gemilang terbilang hulubalang...................


Karl, memula dulu ingat nak R&D untuk motor sendiri je...tak sangka lak mendapat sambutan..dan rasanya masalah pulley cair ni dah selesai...cuma oil seals cepat bocor tu tak dapat finalize lagi nak buat cam ne...idea yg terbaru aku R&D potong bush untuk tukar kedudukan oils seals tu kat dalam instead yg asal duk kat luar...tak sure kot bro2 otai kat sini dah pernah cuba ataw belum method tu..Wink

pecah nanti oil seal tu.....pecah dalam atau cair dalam...panas like hell dalam tu bro........
dah rnd ke?


TOYOL IJAU
Private frenzy
Private frenzy

Age : 39
Location : mydin usj

Back to top Go down

Re: Pulley aluminium

Post  TOYOL IJAU on Sun Feb 27, 2011 9:08 pm

tuk aku plak
puley cair.........oil seal bocor tu besa bro

ni masalah exjos kuar asap ni camno nek settel nih
hehehehe

TOYOL IJAU
Private frenzy
Private frenzy

Age : 39
Location : mydin usj

Back to top Go down

Re: Pulley aluminium

Post  jayGee on Mon Feb 28, 2011 6:21 pm

TOYOL IJAU wrote:tuk aku plak
puley cair.........oil seal bocor tu besa bro

ni masalah exjos kuar asap ni camno nek settel nih
hehehehe


Untuk pengetahuan semua R&D aku tak menajdi...tetap bocor gak...nanti lah aku cuba fikirkan yg lain..buat masa ni aku pakai single O ring dan oil seals yg warna oren tu buatan negara gajah putih..

jayGee
Private frenzy
Private frenzy

Location : shah alam

Back to top Go down

Re: Pulley aluminium

Post  jayGee on Mon Feb 28, 2011 6:22 pm

TOYOL IJAU wrote:tuk aku plak
puley cair.........oil seal bocor tu besa bro

ni masalah exjos kuar asap ni camno nek settel nih
hehehehe

motor dua lejang memang ekzos kuar asap...kalaw tak de asap alamat nak jam la motor tu...

jayGee
Private frenzy
Private frenzy

Location : shah alam

Back to top Go down

Re: Pulley aluminium

Post  awie+tzm on Fri Apr 29, 2011 11:07 am

waa mcm menarik jer..., aku baru pkai m dan baru join forum ni....
nk try boleh tak bro jay....
ada lagi x.. nak angkt satu gak la... kalo ada.. cheers

awie+tzm
Private frenzy
Private frenzy

Age : 25
Location : manjung

Back to top Go down

Re: Pulley aluminium

Post  boneex on Fri Apr 29, 2011 12:51 pm

pulley ku cair lagi... masalah toi klu pakai M wat kerwa despach..... hadoiyai~ klu oder ader manual xnak ajar camna nak pasang???
Very Happy

boneex
Private frenzy
Private frenzy

Age : 30
Location : sungai petani

http://facebook (boneex86@yahoo.com)

Back to top Go down

Re: Pulley aluminium

Post  ayiecs on Fri Apr 29, 2011 1:04 pm

Jay akan pasangkan utk ko klo ko dekat ngan die~
klo jauh,mybe die bg cara2 nk psg dlm setiap pack pembelian~
rsnye dlm pack tu die dh terangkan cara2 nye..kan Jay?

_________________

ayiecs
Forum Marshall
Forum Marshall

Age : 30
Location : Ampang-Wangsa Maju
Humor : kill them with our PV!!

Back to top Go down

Re: Pulley aluminium

Post  boneex on Fri Apr 29, 2011 1:39 pm

patik dan unta jet patik ada di sg petani~

boneex
Private frenzy
Private frenzy

Age : 30
Location : sungai petani

http://facebook (boneex86@yahoo.com)

Back to top Go down

Re: Pulley aluminium

Post  Sponsored content Today at 12:54 pm


Sponsored content


Back to top Go down

Page 2 of 3 Previous  1, 2, 3  Next

View previous topic View next topic Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum