TZM Frenzy (002153851-T)
Welcome to TZM Frenzy....

you can also view the site by using this link :-
www.tzm150.forumotion.com @
www.tzm150.co.cc

Log in to enter forum and please read the "rules" before posting.
Thank you




ARKIB FRENZY

Perhimpunan & Motorshow Yamaha TZM anjuran IBC Perak

Page 1 of 7 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Next

View previous topic View next topic Go down

Perhimpunan & Motorshow Yamaha TZM anjuran IBC Perak

Post  alan on Mon Jun 21, 2010 9:57 am

Perhimpunan & motorshow Yamaha TZM Perak
Anjuran : IBC Perak
Tarikh : 4 Julai (daily ride)
Tempat : Laman Changkat Jering Taiping Perak
Bayaran : RM20.00 (termasuk penginapan, mkn minum)
Bayaran melalui Bank Muamalat
No. Akaun : 08020026616726
Penerima Intelligent Bikers Club Taiping
Tarikh tutup tempahan baju : 23 Jun 2010

*Bagi yang nak join event day 01 dan day 02 aturcara seperti berikut :
*Bole bergerak secara group atau solo



Yg tertulis kat baju tuh 'Perhimpunan dan motorshow Yamaha TZM Perak 2010'
RM25.00 sahaja. Kaler biru n saiz ikut order.





Last edited by alan on Tue Jun 29, 2010 12:27 pm; edited 1 time in total

_________________


alantrunksz

alan
Admin Rider
Admin Rider

Age : 36
Location : Kuala Lumpur, Malaysia

http://www.tzm150.tk

Back to top Go down

Re: Perhimpunan & Motorshow Yamaha TZM anjuran IBC Perak

Post  alan on Mon Jun 21, 2010 10:01 am

Bagi yang nak pergi event nih di TZM frenzy ada dua pilihan:
Hari :Sabtu 03 Julai atau Ahad - 04 Julai 2010


*Akan ada dua group dari forum ini yg menyertai
1. Team "Alpha" - dari Cameron Highlands
2. Team "Bravo" - dari Kuala Lumpur

*forumers digalakkan menyertai event sepenuhnya jika berpeluang
*boleh berkonvoi mengikut kelab atau group masing2 jika ada.



1. Pergerakan Team Alpha
(team nih akan bermalam di Changkat Jering) Sabtu 03 Julai 2010

1700 - Dijangka bertolak turun dari Cameron Highlands. Ikut exit Simpang Pulai, Konvoi akan regroup di exit tol Simpang Pulai .
1830 – Sesudah regroup meneruskan perjalanan ke RnR Simpang Pulai/Sungai Perak
2000 - Bergerak menuju ke exit ke Changkat Jering dan berjumpa dgn wakil IBC Perak


2. Pergerakan team Bravo - Ahad 04 Julai 2010
tiada bermalam di Changkat Jering cuma berhenti rehat di RnR Tapah

0001 - RV di Shell Tol Duta (Sabtu tengah malam)
0030 - mula bergerak ke Hentian Tapah
0230 - dijangka sampai Tapah, berhenti rehat sehingga jam 0530
0530 - Solat dan mula bersiap untuk bergerak ke exit Changkat Jering
0600 - sarapan pagi dan setelkan semua apoiment sama mr.TAN Razz
0645 - Dijangka bergerak ke Exit Changkat Jering untuk ke Perhimpunan TZM
0845 - Dijangka sampai exit Changkat Jering untuk berjumpa wakil IBC Perak
* group ni mungkin akan bertolak awal dari time di atas jika tak ramai yg ikut. Klu nama2 di atas dah ada mungkin bertolak seawal jam 09.00mlm (sabtu).... mungkin lar...

* semua rider diminta menyediakan duit pengeras RM20 seorang bagi menyertai event ini (akan dibayar kpd IBC perak)
* lain2 perbelanjaan ketika perjalanan adalah SDN BHD (atas tanggungan sendiri)
* riders digalakkan memakai baju TZM frenzy ketika hari Ahad jika ada, atau baju rasmi Perhimpunan TZM ini.

Waktu balik ( Ahad 04 Julai 2010)
Team Alpha dan Bravo
* di jangka bertolak pulang ke KL selepas waktu asar. Ikut exit changkat jering (full tank)
* berhenti rehat di RnR Tapah dan refuel
* rehat dalam 30-60minit kemudian bergerak pulang ke KL
* check point akhir ialah RnR Sungai Buloh dan berpecah

Aturcara mungkin berubah mengikut kesesuaian dan akan dimaklumkan disini.

Terimakasih.


Last edited by alan on Thu Jul 01, 2010 2:46 pm; edited 8 times in total

_________________


alantrunksz

alan
Admin Rider
Admin Rider

Age : 36
Location : Kuala Lumpur, Malaysia

http://www.tzm150.tk

Back to top Go down

Re: Perhimpunan & Motorshow Yamaha TZM anjuran IBC Perak

Post  alan on Mon Jun 21, 2010 10:02 am

+Senarai nama penyertaan+

Alpha team
1. Alloy DGC (Incas) 012-302 4356
2. Hairie ( Incas ) 012-237 5170
3. Riders DGC x 20 bijik
4. Faizal Akina
5.

Bravo team
1. Roza (incas) 012-2375170
2. Abob (incas) 012-936 3146
3. Alan n pillion
4. Aspide Sensei
5. Cupit
7. Ayiecs
8. Redchili
9. Wan fiat
10.Den n CrG

Team Direct Hit
*(Konvoi group lain selain di atas boleh dimaklumkan jika mahu sebagai maklumat untuk semua )
1. Dot n friends
2. AKA bikers
3. Geng Johor
4. The Kamal brothers
5. Mospeda - straight solo dari bidor
6.
7.
8.

Direct Hit ( Melaka )
1. nuradila
2. nan_fz
3. min
4. rafi
5. zam
6. habib
7. mizi
8. nizam
9. fendi
10. fitri
11. Zulhelmi
12. Ara
13. Ajis


* kepada team2 yang sudah boleh mengesahkan kehadiran boleh menghantar senarai nama penuh peserta beserta no.IC untuk rujukan pihak penganjur. Adalah dimaklumkan pihak penganjur akan megeluarkan sijil tanda penyertaan kepada peserta untuk acara kali ini. Boleh merujuk kepada ahli AJK bertugas di nombor tertera untuk menghantar senarai dimaksudkan.

Terima kasih


Last edited by alan on Fri Jul 02, 2010 12:46 pm; edited 8 times in total

_________________


alantrunksz

alan
Admin Rider
Admin Rider

Age : 36
Location : Kuala Lumpur, Malaysia

http://www.tzm150.tk

Back to top Go down

Re: Perhimpunan & Motorshow Yamaha TZM anjuran IBC Perak

Post  Aloyz_88 on Mon Jun 21, 2010 2:45 pm

Redchili Dgc wrote:
abob wrote:kalo penyertaan tk ramai igt nk grk sabtu ptg...
dgc bgtau dorg naik cameron sabtu pg..
rv kt simpang pulai ptg or mlm tu...

cameron mungkin tido situ kut..pagi ahad baru gerak..

xjd tido ctu.. ptg trun dr cameron, mlm menginap di taiping..

Aloyz_88
Club Marshall
Club Marshall

Age : 28
Location : Shah Alam

Back to top Go down

Re: Perhimpunan & Motorshow Yamaha TZM anjuran IBC Perak

Post  roza on Mon Jun 21, 2010 4:34 pm

roza x pegi cameron, mak x bg.
roza gerak solo la..hihihi
daily ride cukup~

_________________

ayg rz 011-325 99 852

roza
Forum Marshall
Forum Marshall

Location : KL Sentral sekitarnya
Humor : bawak moto leklok

Back to top Go down

Re: Perhimpunan & Motorshow Yamaha TZM anjuran IBC Perak

Post  NURADILA on Mon Jun 21, 2010 6:27 pm

apalagi letak la nama dulu..... hahaha Twisted Evil Twisted Evil

NURADILA
Club Marshall
Club Marshall

Age : 40
Location : melaka

Back to top Go down

Re: Perhimpunan & Motorshow Yamaha TZM anjuran IBC Perak

Post  mady_z on Mon Jun 21, 2010 7:29 pm

salam semua ... Smile
ape khabar ?? lame x on9 .. huhuuh ..
sy selaku wakil BG bikerz nk bagitau yg BG bikerz mungkin xdapat nk folo ride kali ni ... sbb majoriti sudah ade tanggungjawab masing2.. so faham2 lah ye ??
masing2 sayang nk tinggal anak yg masih kecil di rumah .. takut ade ape2 perkara x elok yg berlaku nanti ...
kalau ride yg balik hari tu insyaAllah diorang dapat join ...

sy bagi pihak BG bikerz mnyusun sepuluh jari memohon maaf atas kegagalan pihak kami utk join ride kali ni ..
harap pihak penganjur dan geng2 M yang lain x terase hati ... Smile

_________________
Very Happy Cornering is my agility .. Very Happy



Mady - 012-9462530

mady_z
Club Marshall
Club Marshall

Age : 24
Location : Bukit Goh , Kuantan , Pahang
Humor : PV is everything .. xD

Back to top Go down

Re: Perhimpunan & Motorshow Yamaha TZM anjuran IBC Perak

Post  NURADILA on Mon Jun 21, 2010 7:50 pm

sy bagi pihak BG bikerz mnyusun sepuluh jari memohon maaf atas kegagalan pihak kami utk join ride kali ni ..
harap pihak penganjur dan geng2 M yang lain x terase hati ...

tak ada masalah mady
next ride ada lagi kalau nak join Laughing Laughing

NURADILA
Club Marshall
Club Marshall

Age : 40
Location : melaka

Back to top Go down

Re: Perhimpunan & Motorshow Yamaha TZM anjuran IBC Perak

Post  dot on Tue Jun 22, 2010 3:53 am

mady_z wrote:salam semua ... Smile
ape khabar ?? lame x on9 .. huhuuh ..
sy selaku wakil BG bikerz nk bagitau yg BG bikerz mungkin xdapat nk folo ride kali ni ... sbb majoriti sudah ade tanggungjawab masing2.. so faham2 lah ye ??
masing2 sayang nk tinggal anak yg masih kecil di rumah .. takut ade ape2 perkara x elok yg berlaku nanti ...
kalau ride yg balik hari tu insyaAllah diorang dapat join ...

sy bagi pihak BG bikerz mnyusun sepuluh jari memohon maaf atas kegagalan pihak kami utk join ride kali ni ..
harap pihak penganjur dan geng2 M yang lain x terase hati ... Smile
mady,ade yg ride balik hari gak...

dot
Sergeant frenzy
Sergeant frenzy


Back to top Go down

Re: Perhimpunan & Motorshow Yamaha TZM anjuran IBC Perak

Post  mady_z on Tue Jun 22, 2010 6:02 am

dot wrote:
mady_z wrote:salam semua ... Smile
ape khabar ?? lame x on9 .. huhuuh ..
sy selaku wakil BG bikerz nk bagitau yg BG bikerz mungkin xdapat nk folo ride kali ni ... sbb majoriti sudah ade tanggungjawab masing2.. so faham2 lah ye ??
masing2 sayang nk tinggal anak yg masih kecil di rumah .. takut ade ape2 perkara x elok yg berlaku nanti ...
kalau ride yg balik hari tu insyaAllah diorang dapat join ...

sy bagi pihak BG bikerz mnyusun sepuluh jari memohon maaf atas kegagalan pihak kami utk join ride kali ni ..
harap pihak penganjur dan geng2 M yang lain x terase hati ... Smile
mady,ade yg ride balik hari gak...

oh ye ke bro ??
erm .. tu nk kena maklum pada diorang juge la kalau mcm tu ..

_________________
Very Happy Cornering is my agility .. Very Happy



Mady - 012-9462530

mady_z
Club Marshall
Club Marshall

Age : 24
Location : Bukit Goh , Kuantan , Pahang
Humor : PV is everything .. xD

Back to top Go down

Re: Perhimpunan & Motorshow Yamaha TZM anjuran IBC Perak

Post  dot on Tue Jun 22, 2010 9:15 am

dak2 kuantan,felda,jengka dan area2 lain dah info kt dorang psal event ni selain dr BG Bikers ke? roger ler la kt dorang ...yg mane nk g balik ari atau 2 ari tu ke..
@ kt cni pun ade group yg g awal dan ade yg trun ahad

dot
Sergeant frenzy
Sergeant frenzy


Back to top Go down

Re: Perhimpunan & Motorshow Yamaha TZM anjuran IBC Perak

Post  kamal5632 on Tue Jun 22, 2010 3:16 pm

alan wrote:+Senarai nama penyertaan+

1. abob (incas)
2. roza (incas)
3.

wow...incas nyahat... Razz Razz

kamal5632
Hardcore Riders
Hardcore Riders


Back to top Go down

Re: Perhimpunan & Motorshow Yamaha TZM anjuran IBC Perak

Post  NURADILA on Tue Jun 22, 2010 4:38 pm

oh ye ke bro ??
erm .. tu nk kena maklum pada diorang juge la kalau mcm tu ..

dah boleh join nie..... Laughing Laughing

NURADILA
Club Marshall
Club Marshall

Age : 40
Location : melaka

Back to top Go down

Re: Perhimpunan & Motorshow Yamaha TZM anjuran IBC Perak

Post  NURADILA on Tue Jun 22, 2010 4:48 pm

bos dah boleh update nama saya list .... Laughing Laughing

kengkawam m melaka yg lain akan di comfirmkan malam minggu nie Twisted Evil Twisted Evil

NURADILA
Club Marshall
Club Marshall

Age : 40
Location : melaka

Back to top Go down

Re: Perhimpunan & Motorshow Yamaha TZM anjuran IBC Perak

Post  NURADILA on Tue Jun 22, 2010 5:34 pm

nama nan_fz pun dah boleh masuk list bos......

NURADILA
Club Marshall
Club Marshall

Age : 40
Location : melaka

Back to top Go down

Re: Perhimpunan & Motorshow Yamaha TZM anjuran IBC Perak

Post  matsidi on Wed Jun 23, 2010 4:21 am

Cool

matsidi
Sergeant frenzy
Sergeant frenzy

Age : 38
Location : CHERAS

Back to top Go down

Re: Perhimpunan & Motorshow Yamaha TZM anjuran IBC Perak

Post  dot on Wed Jun 23, 2010 4:29 am

roza wrote:roza x pegi cameron, mak x bg.
roza gerak solo la..hihihi
daily ride cukup~
Roza,gerak la skali dgn group melaka@johor... dorg akan lalu KL,kitorg akn 4llow dorg ni,bleh gerak reramai.... Bro Ady,nnt kasi update rv ktne ye

dot
Sergeant frenzy
Sergeant frenzy


Back to top Go down

Re: Perhimpunan & Motorshow Yamaha TZM anjuran IBC Perak

Post  roza on Wed Jun 23, 2010 8:38 am

korang gerak hari lain la, roza hanya join pada hari ahad je event tuh.
Td call nora AKA, dia gerak ngan dot kan~
so, x pe la. Jumpa kat sana je~

_________________

ayg rz 011-325 99 852

roza
Forum Marshall
Forum Marshall

Location : KL Sentral sekitarnya
Humor : bawak moto leklok

Back to top Go down

Re: Perhimpunan & Motorshow Yamaha TZM anjuran IBC Perak

Post  xKuRiKux on Wed Jun 23, 2010 8:42 am

wuuu best nye. tp x taw la dpt join ke x. ades.

xKuRiKux
Corporal frenzy
Corporal frenzy

Age : 29
Location : hulu langat

Back to top Go down

Re: Perhimpunan & Motorshow Yamaha TZM anjuran IBC Perak

Post  NURADILA on Wed Jun 23, 2010 8:48 am

Roza,gerak la skali dgn group melaka@johor... dorg akan lalu KL,kitorg akn 4llow dorg ni,bleh gerak reramai.... Bro Ady,nnt kasi update rv ktne ye

saya menurut perintah.... Laughing Laughing
nanti saya akan inform berita terkini
mcm tv3....... hahaha
jgn mara dot..... gurau je...
kitakan dah jadi sedara..... hahaha

NURADILA
Club Marshall
Club Marshall

Age : 40
Location : melaka

Back to top Go down

Re: Perhimpunan & Motorshow Yamaha TZM anjuran IBC Perak

Post  alan on Wed Jun 23, 2010 10:26 am

Tentatif updated!....

_________________


alantrunksz

alan
Admin Rider
Admin Rider

Age : 36
Location : Kuala Lumpur, Malaysia

http://www.tzm150.tk

Back to top Go down

Re: Perhimpunan & Motorshow Yamaha TZM anjuran IBC Perak

Post  kal_tzm77 on Wed Jun 23, 2010 10:48 am

NURADILA wrote:
Roza,gerak la skali dgn group melaka@johor... dorg akan lalu KL,kitorg akn 4llow dorg ni,bleh gerak reramai.... Bro Ady,nnt kasi update rv ktne ye

saya menurut perintah.... Laughing Laughing
nanti saya akan inform berita terkini
mcm tv3....... hahaha
jgn mara dot..... gurau je...
kitakan dah jadi sedara..... hahaha

eh sedara ipar ke

hehehehe

kal_tzm77
Sergeant frenzy
Sergeant frenzy

Location : usj
Humor : tengok!!!........lobang idung ko cam, serobong kapal daaa !!!

http://www.topspeed-malan.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Perhimpunan & Motorshow Yamaha TZM anjuran IBC Perak

Post  faizal akina on Wed Jun 23, 2010 11:33 am

alan wrote:+Senarai nama penyertaan+

Alpha team
1. Alan n pillion
2. faizal akina
3.
4.

Bravo team
1. Roza
2.
3.
4.
5.


Team Direct Hit
*(Konvoi group lain selain di atas boleh dimaklumkan jika mahu sebagai maklumat untuk semua )
1. Nuradila
2. Nan_fz
3. Geng Johor
4. Geng Melaka
5. DGC
6. Dot n friends

faizal akina
Private frenzy
Private frenzy

Age : 39
Location : nilai
Humor : jangan lumba haram

Back to top Go down

Re: Perhimpunan & Motorshow Yamaha TZM anjuran IBC Perak

Post  faizal akina on Wed Jun 23, 2010 11:42 am

nak tanya skit.. knape team a dari cameran pergi ke tapah balek... kan pusing2..
knape dari cameran tak terus ke ipoh aje..

faizal akina
Private frenzy
Private frenzy

Age : 39
Location : nilai
Humor : jangan lumba haram

Back to top Go down

Re: Perhimpunan & Motorshow Yamaha TZM anjuran IBC Perak

Post  kal_tzm77 on Wed Jun 23, 2010 11:50 am

dari kl ke cameroon ke simpang pulai ke ipoh ke jering ke kl balik

kal_tzm77
Sergeant frenzy
Sergeant frenzy

Location : usj
Humor : tengok!!!........lobang idung ko cam, serobong kapal daaa !!!

http://www.topspeed-malan.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Perhimpunan & Motorshow Yamaha TZM anjuran IBC Perak

Post  Sponsored content Today at 9:06 am


Sponsored content


Back to top Go down

Page 1 of 7 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Next

View previous topic View next topic Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum