TZM Frenzy (002153851-T)
Welcome to TZM Frenzy....

you can also view the site by using this link :-
www.tzm150.forumotion.com @
www.tzm150.co.cc

Log in to enter forum and please read the "rules" before posting.
Thank you




ARKIB FRENZY

Makin lame Makin mencabar....cerita xtvt hari ini...

Page 1 of 2 1, 2  Next

View previous topic View next topic Go down

Makin lame Makin mencabar....cerita xtvt hari ini...

Post  amrozi on Sat Jul 09, 2011 10:07 pm

.





ade lagi satu layer putih 2 layer clear...hmm maklum je la buat kat tempat keje..merah mate boss
keje x buat...buat menda lain..hihih Twisted Evil
lepas tu..see u all member..
arigato gozaimasu..

terima kasih semua....


Last edited by amrozi on Sun Jul 10, 2011 7:46 pm; edited 2 times in total

amrozi
Private frenzy
Private frenzy

Age : 40
Location : sg.buloh
Humor : http://www.facebook.com/amdyusof

Back to top Go down

Re: Makin lame Makin mencabar....cerita xtvt hari ini...

Post  Izat_TZM on Sun Jul 10, 2011 4:32 am

air brush ke tue?

Izat_TZM
Sergeant frenzy
Sergeant frenzy

Age : 27
Location : shah alam, kuantan

Back to top Go down

Re: Makin lame Makin mencabar....cerita xtvt hari ini...

Post  ejal80 on Sun Jul 10, 2011 9:42 am

smart arr

ejal80
Corporal frenzy
Corporal frenzy

Age : 36
Location : melaka
Humor : tzm forever

Back to top Go down

Re: Makin lame Makin mencabar....cerita xtvt hari ini...

Post  Izat_TZM on Sun Jul 10, 2011 9:55 am

agak la.. tangki dia smart...

Izat_TZM
Sergeant frenzy
Sergeant frenzy

Age : 27
Location : shah alam, kuantan

Back to top Go down

Re: Makin lame Makin mencabar....cerita xtvt hari ini...

Post  amrozi on Sun Jul 10, 2011 7:08 pm

salam semua otai,abag,adik yg memberi pegetahuan berkenaan jentera in
...hari ini seperti biase...
sebabkan minat dan saya truskan usaha utk memperbaharui..jentera saya

izat dan ejal...terima kasih...tapi saya cume nakkan coven fiber tu sahaja...saje2
cube utk melihat hasilnye...jadi saya spry semua..sebenarnye...saya nak
seperti dibawah...heheh cheers
kalo nak tanye jgn segan2...kite tukar2 pegetahuan.. cheers


terima kasih semua








Last edited by amrozi on Sun Jul 10, 2011 7:47 pm; edited 1 time in total

amrozi
Private frenzy
Private frenzy

Age : 40
Location : sg.buloh
Humor : http://www.facebook.com/amdyusof

Back to top Go down

Re: Makin lame Makin mencabar....cerita xtvt hari ini...

Post  amrozi on Sun Jul 10, 2011 7:37 pm

next....xtvt pic hari ini...x ble tahan...maklum je la...beli atas kehendak yg x d sangka
x palning tetibe jadi..x chek betol2 tapi bersyukur sagat..enjin x de masaalah...



arigato gozaimasu......



amrozi
Private frenzy
Private frenzy

Age : 40
Location : sg.buloh
Humor : http://www.facebook.com/amdyusof

Back to top Go down

Re: Makin lame Makin mencabar....cerita xtvt hari ini...

Post  Izat_TZM on Mon Jul 11, 2011 4:04 am

ko keje ngecat ke amrozi? smart la ko cat...

Izat_TZM
Sergeant frenzy
Sergeant frenzy

Age : 27
Location : shah alam, kuantan

Back to top Go down

Re: Makin lame Makin mencabar....cerita xtvt hari ini...

Post  amrozi on Mon Jul 11, 2011 9:31 am

Izat_TZM wrote:ko keje ngecat ke amrozi? smart la ko cat...

terima kasih...Izat..saya dgn kawan tmpt keje buat....lagi satu layer putih, masuk pearl white...2 kali clear...mungkin 1 minggu kut....maklum je la wat kat tempat keje...merah mate bos nanti...hahah
cherry

saya fabrication...kalo nak terjemah panjang lebor....dlm group tempat keje saya ade pecahan group..
dari atas designer
>>>asst designer..(ploter pemotong stiker)
>>>ade ls 3,4 org folow
(spryman,cavingman,signage,dll)

carpenter
>>> yg ne bahagian otai2 biase la ...dlm 4 org

wiring
>>> solo

welding
>>> solo

izat company x besar...all member..ade 5 org spacialis...tapi lebih kepada evant company

arigato gozaimasu.........


amrozi
Private frenzy
Private frenzy

Age : 40
Location : sg.buloh
Humor : http://www.facebook.com/amdyusof

Back to top Go down

Re: Makin lame Makin mencabar....cerita xtvt hari ini...

Post  ZOUL on Mon Jul 11, 2011 5:33 pm



i like... Very Happy


bro nie memang fiberglass ke sticker fiberglass je nih? study

ZOUL
Corporal frenzy
Corporal frenzy

Age : 35
Location : 2° 2'21.38"N 102°34'8.73"E

Back to top Go down

Re: Makin lame Makin mencabar....cerita xtvt hari ini...

Post  amrozi on Tue Jul 12, 2011 3:05 am

ZOUL wrote:

i like... Very Happy


bro nie memang fiberglass ke sticker fiberglass je nih? study

nak ttry ke? Zoul.....kalo org negok dari jarak 1meter memang cam coven faiber...tapi sebenarnye...ape2 pun ble jadi "kite buat dia"hahah Very Happy
ko perasan x jaring2 selalu org letak dlm kereta....tempat letak handphon bentuk 4 segi..kadang2 penuh atas dastboard ...kadang 1' x 1'..bende tu la aku pakai buat moll king

amrozi
Private frenzy
Private frenzy

Age : 40
Location : sg.buloh
Humor : http://www.facebook.com/amdyusof

Back to top Go down

Re: Makin lame Makin mencabar....cerita xtvt hari ini...

Post  ZOUL on Tue Jul 12, 2011 8:31 am

amrozi wrote:
ZOUL wrote:

i like... Very Happy


bro nie memang fiberglass ke sticker fiberglass je nih? study

nak ttry ke? Zoul.....kalo org negok dari jarak 1meter memang cam coven faiber...tapi sebenarnye...ape2 pun ble jadi "kite buat dia"hahah Very Happy
ko perasan x jaring2 selalu org letak dlm kereta....tempat letak handphon bentuk 4 segi..kadang2 penuh atas dastboard ...kadang 1' x 1'..bende tu la aku pakai buat moll king




tak paham kawe... study scratch

ZOUL
Corporal frenzy
Corporal frenzy

Age : 35
Location : 2° 2'21.38"N 102°34'8.73"E

Back to top Go down

Re: Makin lame Makin mencabar....cerita xtvt hari ini...

Post  amrozi on Tue Jul 12, 2011 9:59 am

[quote="ZOUL"][quote="amrozi"]
ZOUL wrote:


tak paham kawe... study scratch

oo..x paham..nanti kalo set mottor ...enjin motto ok..kite jumpwe....aku cerita gan ko.....atau nanti aku uploard pic bende tu..kk

amrozi
Private frenzy
Private frenzy

Age : 40
Location : sg.buloh
Humor : http://www.facebook.com/amdyusof

Back to top Go down

Re: Makin lame Makin mencabar....cerita xtvt hari ini...

Post  olskowl_design on Tue Jul 12, 2011 1:07 pm

mksud hg lapik kaber set dgn jaring yg dmaksudkan, ps2 spray.....
so cat lalu ikot celah2 lubang jaring 2 la???ye idak???? scratch scratch

olskowl_design
Sergeant frenzy
Sergeant frenzy

Age : 26
Location : kedah / kl
Humor : ~awat hang jadi lagu tuuu???~

Back to top Go down

Re: Makin lame Makin mencabar....cerita xtvt hari ini...

Post  amrozi on Tue Jul 12, 2011 5:18 pm

olskowl_design wrote:mksud hg lapik kaber set dgn jaring yg dmaksudkan, ps2 spray.....
so cat lalu ikot celah2 lubang jaring 2 la???ye idak???? scratch scratch

yup btui2....olskowl...cam tu la lebih kurang......macam2 lagi ade...benda yg boleh d jadikan moll
kalo nak wat airbruss gambo pompuan seksi pun ble... Laughing Laughing Laughing ...tapi aku malas nak wat nanti over plak.....tu yg pilih buat peten lame "+"baru....nampak smart...kalo aku umur 20han...compom....
mude remaje la jadinye....tapi ne pun ok.... nak remaje balik..wakakak... Embarassed


arigato gozaimasu.........

amrozi
Private frenzy
Private frenzy

Age : 40
Location : sg.buloh
Humor : http://www.facebook.com/amdyusof

Back to top Go down

Re: Makin lame Makin mencabar....cerita xtvt hari ini...

Post  ZOUL on Sat Jul 16, 2011 6:22 pm

aha...


satu lagi lupe nak tanya.... Very Happy


berapa kos spray ngan design ni suma kalau orang "luar"?? Rolling Eyes




menarik, tertarik, ko memang da'bom gak nieh... Cool

ZOUL
Corporal frenzy
Corporal frenzy

Age : 35
Location : 2° 2'21.38"N 102°34'8.73"E

Back to top Go down

Re: Makin lame Makin mencabar....cerita xtvt hari ini...

Post  amrozi on Sun Jul 17, 2011 6:58 pm

ZOUL wrote:aha...


satu lagi lupe nak tanya.... Very Happy


berapa kos spray ngan design ni suma kalau orang "luar"?? Rolling Eyes




menarik, tertarik, ko memang da'bom gak nieh... Cool


salam semua....
zoul....semagat tzm ne meguji aku...kalo dah minat ...bak kate pujangga "dlm hati ade bunge"... Cool ....aku buat setakat yg mampu je....janji..happy..betul tak semua?......zoul ayat ko ne best jugak kan...."menarik,tetarik,memang da'bom"...kasi boom.....coverset standart....heheh....
nak beli lain dari yg lain x mampu....buat setakat yg mampu jew.....aku beli cat yg payah org nak cat...samapi merugut-rugut...katenye cat ne x ble tindih dengan cat lain....jadi aku buat sampai jadi.....tu pasal mencabar sebab aku lapis2 dgn hitan dan pearwhite....nanti siap kite ngok....sebab cat merah dia..bile lap cat lain macam putih....merah tu tetibe naik atas...agin satu badan...tapi memang betul pun kate profesional cat....makneye dia x tipu la...hehehe..cat merah tu cantik sagat..tu yg tertarik nak beli...design sendiri...x de cas.. Very Happy kalo nak design aku ble wat...

zoul cat ne mahal sikit...semua cat
-merah, cot merah, pearlwhite, cot putih, hitam,cat clear dgn haderne 2tin . rm 380.00...kalo beli satu cat murah la....lagipun aku tembak clear tebal sikit...bagi cam cermin muke Very Happy lagi satu...cat tu ade lebih..boleh tembak satu bijik lagi...tu yg rugi sikit...lain kali kalo nak buat aku kena cari sebijik lagi... Crying or Very sad

amrozi
Private frenzy
Private frenzy

Age : 40
Location : sg.buloh
Humor : http://www.facebook.com/amdyusof

Back to top Go down

Re: Makin lame Makin mencabar....cerita xtvt hari ini...

Post  amrozi on Sun Jul 17, 2011 7:24 pm

salam semua...
xtvt..hari ne...yehooo..dah nak siap....syap..x ble tunjuk...heheh....supprise..tinggal tank jew blom blom finising...
pic ne mang sedey....background..aku jew yg tahu... Embarassed



cheers cheers x sabar dah nak pakai ne.. bounce bounce bounce bounce bounce bounce bounce

amrozi
Private frenzy
Private frenzy

Age : 40
Location : sg.buloh
Humor : http://www.facebook.com/amdyusof

Back to top Go down

Re: Makin lame Makin mencabar....cerita xtvt hari ini...

Post  icam46 on Mon Jul 18, 2011 3:53 am

amrozi wrote:salam semua...
xtvt..hari ne...yehooo..dah nak siap....syap..x ble tunjuk...heheh....supprise..tinggal tank jew blom blom finising...
pic ne mang sedey....background..aku jew yg tahu... Embarassed



cheers cheers x sabar dah nak pakai ne.. bounce bounce bounce bounce bounce bounce bounce

salam... Very Happy

Pergh..cun ko cat bro..memang skill artis ni.,x semua dianugerahkan Tuhan skill macam ni....ada ,..ko x amek upah cat x bro?...agak2 la...kalo ko wat,kira complete la bape ko amek?...teringin betul nak cat Miss Tiz Zaqiah aku tu..da buruk bona tu..g TTS kena parking jauh2..uhu..

icam46
Private frenzy
Private frenzy

Location : ampang,kl,PUTRAJAYA
Humor : enjoy the 'M' feels....

Back to top Go down

Re: Makin lame Makin mencabar....cerita xtvt hari ini...

Post  shah9744 on Mon Jul 18, 2011 6:51 am

cantik..mmg tangan berseni.. Very Happy

leh tau x cat merah tu jenis apa ye.. warna menarik la..

ambo ni pun dok cari cat yang sesuai untuk tembak jentera TZ dari warna kuning ke warna merah, putih dan hitam..

klw buleh dapatkan nama cat tersebut pun ok gak.. cherry

bro xde menerima tempahan cat untuk keluarga TZ ke.. Laughing Laughing

shah9744
Private frenzy
Private frenzy

Age : 32
Location : Putrajaya

Back to top Go down

Re: Makin lame Makin mencabar....cerita xtvt hari ini...

Post  icam46 on Mon Jul 18, 2011 8:06 am

shah9744 wrote:cantik..mmg tangan berseni.. Very Happy

leh tau x cat merah tu jenis apa ye.. warna menarik la..

ambo ni pun dok cari cat yang sesuai untuk tembak jentera TZ dari warna kuning ke warna merah, putih dan hitam..

klw buleh dapatkan nama cat tersebut pun ok gak.. cherry

bro xde menerima tempahan cat untuk keluarga TZ ke.. Laughing Laughing

Salam...
I like...boleh memajukan ekonomi kengkawan kite..x gitu En Shah?..nampak tangan memang berseni ni...aku beli fairing,..pastu hanto kat kawan kite..xpon aku bagi duit terus,..kawan kite g beli fairing ngan cat sekali...siap kite datang amek..hehehehe (betul ni bro-pk2 kan k..)..kalo ok,buleh aku save2 duit dari sekarang......senang ada dalam team yang pakar2 cat ni... Very Happy



icam46
Private frenzy
Private frenzy

Location : ampang,kl,PUTRAJAYA
Humor : enjoy the 'M' feels....

Back to top Go down

Re: Makin lame Makin mencabar....cerita xtvt hari ini...

Post  shah9744 on Mon Jul 18, 2011 10:22 am

betul2...bukan orang lain pun adik beradik TZ gak..hehehee..

tolong kawan2 sambil menjana pendapatan.. Laughing
tambahan lak mcm ambo ni dok umah flat..kang sembor cat terkena baju orang bawah lak.. Very Happy

bile projek bro amrozi nak siap..xsabar nak tunggu ni.. bounce bounce

shah9744
Private frenzy
Private frenzy

Age : 32
Location : Putrajaya

Back to top Go down

Re: Makin lame Makin mencabar....cerita xtvt hari ini...

Post  amrozi on Mon Jul 18, 2011 9:59 pm

salam icam46 dengan shah.terima kasih atas sokonggan dan member franzy...setahu saya ade member fanzy in group..ade wat cat...dia cas rm 300 jew murah betul.......macam saya ne sakit sikit..sebab saya memang bahagian art...maksudnye...kena sabar...sebab kadang2 org nak cat cepat siap.saya x berape sukey...kalo saya buat keje..saya nak yg terbaieek bukan terbalik..bukan apew..org cam saya ne..perlu ade mood baru cantik tertarik..da bomm...mood x ble pakse...kalo x tau jew la......cam ne lah...kalo ade cover set lain lagi best dan kalo cover set lame..lain pulak harganye ....perlukan mase utk..kasi lincin.....heheh...sebab saya ne x tentu...kalo banyak job company saya x ble buat nanti merah mate boss..heheh...x pe nanti saya gan member saya...cube la bincang...dia pun ade cite..nak buat bengkel cat...sabar yeee icam gan shah.harga megikut berape banyak pakai colour...baru kite ble bajet.

shah...merah lc baru..besok saya ngok kat tin cat..jenamenye ok..
icam...jagan la rendah diri.moto tu buat apew paking jauh ..janji hati kite bersih,murni,iklas..betol x.
nanti kite bincang..k



cheers cheers x sabar dah nak pakai ne.. bounce bounce bounce bounce bounce bounce bounce [/quote]





amrozi
Private frenzy
Private frenzy

Age : 40
Location : sg.buloh
Humor : http://www.facebook.com/amdyusof

Back to top Go down

Re: Makin lame Makin mencabar....cerita xtvt hari ini...

Post  icam46 on Tue Jul 19, 2011 4:04 am

amrozi wrote:salam icam46 dengan shah.terima kasih atas sokonggan dan member franzy...setahu saya ade member fanzy in group..ade wat cat...dia cas rm 300 jew murah betul.......macam saya ne sakit sikit..sebab saya memang bahagian art...maksudnye...kena sabar...sebab kadang2 org nak cat cepat siap.saya x berape sukey...kalo saya buat keje..saya nak yg terbaieek bukan terbalik..bukan apew..org cam saya ne..perlu ade mood baru cantik tertarik..da bomm...mood x ble pakse...kalo x tau jew la......cam ne lah...kalo ade cover set lain lagi best dan kalo cover set lame..lain pulak harganye ....perlukan mase utk..kasi lincin.....heheh...sebab saya ne x tentu...kalo banyak job company saya x ble buat nanti merah mate boss..heheh...x pe nanti saya gan member saya...cube la bincang...dia pun ade cite..nak buat bengkel cat...sabar yeee icam gan shah.harga megikut berape banyak pakai colour...baru kite ble bajet.

shah...merah lc baru..besok saya ngok kat tin cat..jenamenye ok..
icam...jagan la rendah diri.moto tu buat apew paking jauh ..janji hati kite bersih,murni,iklas..betol x.
nanti kite bincang..k



cheers cheers x sabar dah nak pakai ne.. bounce bounce bounce bounce bounce bounce bounce




[/quote]

salam.. i like it...hehehe..betul2...bukan apa malu..moto buwok..hahahahaha....bunyi mesin konkrit ada,orang bertukang ada..xpe,pelan2 restore..tu yang nak carik fairing baru tu....kat tempat aku kalo wat macam Fiat yamaha 2 dia nak 600...cover set aku da la buruk...ada pecah2 sikit,calar balar..tu wat stock nak merembat nak menyelit je.....kene carik satu set baru dari ujung kaki sampai ujung rambut Miss Tiz Zaqiah tu..hantar cat...
Kalo ada cite2 nak bukak bengkel atau apa..aku sokong betul...bagus2...buat sampingan pon boleh..ada tempat/bengkel lokasi yang bagus../peralatan sedikit sebanyak..ok la tu...dulu aku main gak cat2 ni..tapi pakai tin..hehehheeh..jadi la jugak tau..hhahahah..sekarang ni x boleh da...tangan da kaku..heheheh
So,apa2 hal bagi info k...InsyaAllah..ada cite2,ada keyakinan,ada kemampuan...InsyaAllah berhasil tu... Very Happy

icam46
Private frenzy
Private frenzy

Location : ampang,kl,PUTRAJAYA
Humor : enjoy the 'M' feels....

Back to top Go down

Re: Makin lame Makin mencabar....cerita xtvt hari ini...

Post  amrozi on Tue Jul 19, 2011 6:09 pm


salam.. i like it...hehehe..betul2...bukan apa malu..moto buwok..hahahahaha....bunyi mesin konkrit ada,orang bertukang ada..xpe,pelan2 restore..tu yang nak carik fairing baru tu....kat tempat aku kalo wat macam Fiat yamaha 2 dia nak 600...cover set aku da la buruk...ada pecah2 sikit,calar balar..tu wat stock nak merembat nak menyelit je.....kene carik satu set baru dari ujung kaki sampai ujung rambut Miss Tiz Zaqiah tu..hantar cat...
Kalo ada cite2 nak bukak bengkel atau apa..aku sokong betul...bagus2...buat sampingan pon boleh..ada tempat/bengkel lokasi yang bagus../peralatan sedikit sebanyak..ok la tu...dulu aku main gak cat2 ni..tapi pakai tin..hehehheeh..jadi la jugak tau..hhahahah..sekarang ni x boleh da...tangan da kaku..heheheh
So,apa2 hal bagi info k...InsyaAllah..ada cite2,ada keyakinan,ada kemampuan...InsyaAllah berhasil tu... Very Happy
....


salam
maksud icam 2set..kalo dua set murah la tu...tapi ape2 pun timekasih ..doa2kan lah ye...kalo ade rezki ..insyhaallah....bak kate cikgu aku baru jew..belajar heheh..kat sacs..ape cikgu tu cakap scratch .lebih kurang cam ne la ayat dia...."you hand is your picture"...

shah...bile projek bro amrozi nak siap..xsabar nak tunggu ni..>>>>
>>>> tank jew blom siap shah...saya x kire...saya pasang set dia tank x de...merah tu naik atas putih..keje betul tegah banyak plak ne..hmmm terpaksa keje buat sendiri ne kena la hold....yg x ble tahn bile time balik...x toleh kiri kanan dah..tank x de...(x siap)..moto ex5 rotex mati plak..naik bas dah 2 minggu...mahai plak tu...2 kali loncat bas..huhu...last fikir abis2..pasang set...pong2pong2 ........1 setegah tong air bateri kereta..cam dlm gambar pic saya... samapai umah moto masuk dlm ..nak letak luar sori le Twisted Evil Twisted Evil Twisted Evil ...dgn tank x de...nanti lain keje plak jadi..


amrozi
Private frenzy
Private frenzy

Age : 40
Location : sg.buloh
Humor : http://www.facebook.com/amdyusof

Back to top Go down

Re: Makin lame Makin mencabar....cerita xtvt hari ini...

Post  ZOUL on Thu Jul 21, 2011 5:41 pm

apo citer ni tuan tanah? dah pasang lom?? bounce Very Happy

ZOUL
Corporal frenzy
Corporal frenzy

Age : 35
Location : 2° 2'21.38"N 102°34'8.73"E

Back to top Go down

Re: Makin lame Makin mencabar....cerita xtvt hari ini...

Post  Sponsored content Today at 12:56 pm


Sponsored content


Back to top Go down

Page 1 of 2 1, 2  Next

View previous topic View next topic Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum