TZM Frenzy (002153851-T)
Welcome to TZM Frenzy....

you can also view the site by using this link :-
www.tzm150.forumotion.com @
www.tzm150.co.cc

Log in to enter forum and please read the "rules" before posting.
Thank you




ARKIB FRENZY

INTELLIGENT BIKERS CLUB[IBC]

Page 1 of 14 1, 2, 3 ... 7 ... 14  Next

View previous topic View next topic Go down

INTELLIGENT BIKERS CLUB[IBC]

Post  fendi_ibc on Sun Feb 28, 2010 12:15 pm

ASALAMUAILAIKUM ibc semenanjung melaysia dan kawan semua saya mohd noor afendi [perasiden kelab] mengucapkan terimakasih kepada ahli dan kawan yang masih mengenali kelab ibc sehingga ke hari ini,insallah kita boleh bertukar pendapat dan pandangan sesama kita insallah

fendi_ibc
Private frenzy
Private frenzy

Age : 43
Location : KLIA

http://fendi_ibc@yahoo.com.sg

Back to top Go down

Re: INTELLIGENT BIKERS CLUB[IBC]

Post  ayiecs on Sun Feb 28, 2010 12:33 pm

welcome to frenzy bro...
salam dr sahabat2 DGC..d'generation crew..
welcome2~

_________________

ayiecs
Forum Marshall
Forum Marshall

Age : 30
Location : Ampang-Wangsa Maju
Humor : kill them with our PV!!

Back to top Go down

Re: INTELLIGENT BIKERS CLUB[IBC]

Post  apiracy on Sun Feb 28, 2010 12:36 pm

Salam and welcome!
Terima kasih kerana sudi memasuki forum. Salam muhibbah dari CoFC (Chikara of Frenzy Community).
Very Happy Very Happy Very Happy

apiracy
Sgt.Major frenzy
Sgt.Major frenzy

Age : 97
Location : Cheras,Hulu Langat

Back to top Go down

Re: INTELLIGENT BIKERS CLUB[IBC]

Post  NURADILA on Sun Feb 28, 2010 3:21 pm

cheers cheers

NURADILA
Club Marshall
Club Marshall

Age : 40
Location : melaka

Back to top Go down

Re: INTELLIGENT BIKERS CLUB[IBC]

Post  aku den on Sun Feb 28, 2010 3:32 pm

welcome IBC..nnti ride melaka kiote jumpe..mnm2...^_^

aku den
Sgt.Major frenzy
Sgt.Major frenzy

Age : 27
Location : kajang-bangi @ kelate

Back to top Go down

Re: INTELLIGENT BIKERS CLUB[IBC]

Post  heng_soffi on Sun Feb 28, 2010 3:35 pm

WAALAIKUMMUSSALAM...sama sama....jom ride melaka sama sama?

heng_soffi
Corporal frenzy
Corporal frenzy

Age : 25
Location : kajang,selangor

http://www.myspace.com/opy_kedah

Back to top Go down

Re: INTELLIGENT BIKERS CLUB[IBC]

Post  fendi_ibc on Sun Feb 28, 2010 4:20 pm

salam semua insallah ke selatan atau ke utara tapi saya akan ke utara melihat ahli xeden masa family day di tapah sekarang di hospital ipoh

fendi_ibc
Private frenzy
Private frenzy

Age : 43
Location : KLIA

http://fendi_ibc@yahoo.com.sg

Back to top Go down

Re: INTELLIGENT BIKERS CLUB[IBC]

Post  apiracy on Sun Feb 28, 2010 4:35 pm

mmm...bolehlah ahli2 ibc meramaikan forum di sini Cool Cool Cool

coming xtvt: Kenduri adik Abob (27/3/2010), Terjah Melaka (3/4/2010)

bergantung pada perubahan semasa. Smile

apiracy
Sgt.Major frenzy
Sgt.Major frenzy

Age : 97
Location : Cheras,Hulu Langat

Back to top Go down

Re: INTELLIGENT BIKERS CLUB[IBC]

Post  Ceeme521 on Sun Feb 28, 2010 6:29 pm

Wow!!! Welcome IBC and welcome at this forum.I not have club for now Laughing

Ceeme521
Corporal frenzy
Corporal frenzy

Age : 25
Location : Melaka
Humor : Just Call me Wolf or Serigale

http://ceeme521.deviantart.com

Back to top Go down

Re: INTELLIGENT BIKERS CLUB[IBC]

Post  fendi_ibc on Sun Feb 28, 2010 7:20 pm

terimakasih di atas sokongan kawan semua dan ahli ibc insyallah di mana yg berminat dan bertanya kepada saya di persilakan kita bertukar pendapat dan pandangan

fendi_ibc
Private frenzy
Private frenzy

Age : 43
Location : KLIA

http://fendi_ibc@yahoo.com.sg

Back to top Go down

TRIP KE TASEK BERA

Post  matsidi on Mon Mar 01, 2010 7:50 am

Salam semua frenzy. Satu trip ke Bera Pahang akan diadakan seperti berikut :

Tujuan : Kenduri Kahwen sahabat Frenzy
Aktiviti Sampingan : Karaoke, lawatan ke tasek bera ( boleh basuh motor kat situ...he3 )
Jadual Pergerakan : 12 Mac 2010, RV 1 jam 0800 Malam di Pot Gombak, RV 2 Jam 0930 Malam di Tol Sungai Besi.
Budget : Paling ciput bawaklah RM100.

Tempat tidur,makan minum akan disediakan. Hiburan pun ada...ha3, heng akan buat show wacca.......

Sila malumkan kehadiran anda semua.untuk memudahkan urusan penginapan dan makan minum okies....jgn lepaskan peluang yg sekali dalam hidup anda ini..fuyohhhh

Apa-apa hal contact aku di 0173943824.....




[img][/img]


matsidi
Sergeant frenzy
Sergeant frenzy

Age : 38
Location : CHERAS

Back to top Go down

Re: INTELLIGENT BIKERS CLUB[IBC]

Post  aku shah on Mon Mar 01, 2010 2:22 pm

welcome bro..xkisahlah dr kelab mane pn kita tetap 1 frenzy n 1 M..haha

aku shah
Corporal frenzy
Corporal frenzy

Age : 35
Location : Puchong, Selangor
Humor : biar aku kat blakang jnji aku smpai..haha

Back to top Go down

Re: INTELLIGENT BIKERS CLUB[IBC]

Post  ZOUL on Mon Mar 01, 2010 4:38 pm

salam,

welcome fendi... cheers



semoga budak2 IBC makin ramai support Frenzy.... cheers




tapi napa "INTELLIGENT" jadi "INTERIGENT"?? Smile


mintak tolong sapa2 MOD tolong betulkan... Very Happy

ZOUL
Corporal frenzy
Corporal frenzy

Age : 35
Location : 2° 2'21.38"N 102°34'8.73"E

Back to top Go down

Re: INTELLIGENT BIKERS CLUB[IBC]

Post  boysnice on Mon Mar 01, 2010 5:18 pm

salah eja la tu....hikhik...mod betolkan....

boysnice
Sergeant frenzy
Sergeant frenzy

Location : Kuala Lumpur D'generation Crew

Back to top Go down

Re: INTELLIGENT BIKERS CLUB[IBC]

Post  ayiecs on Mon Mar 01, 2010 9:41 pm

nk tanyer,spe lg bdk2 IBC ni?
IBC ni port ktne?
post gmbr sket..

_________________

ayiecs
Forum Marshall
Forum Marshall

Age : 30
Location : Ampang-Wangsa Maju
Humor : kill them with our PV!!

Back to top Go down

Re: INTELLIGENT BIKERS CLUB[IBC]

Post  roza on Mon Mar 01, 2010 10:40 pm

salam bro fendi,
welcome to frenzy. meh ajak reramai IBC ke forum nih.

_________________

ayg rz 011-325 99 852

roza
Forum Marshall
Forum Marshall

Location : KL Sentral sekitarnya
Humor : bawak moto leklok

Back to top Go down

Re: INTELLIGENT BIKERS CLUB[IBC]

Post  apiracy on Tue Mar 02, 2010 12:30 am

takpe,tersilap taip tu...terlampau laju. dah perasan nama tu cuma takut nak ubah sebab nama kelab org lain kan. anyway,happy berforum n ride! Cool

apiracy
Sgt.Major frenzy
Sgt.Major frenzy

Age : 97
Location : Cheras,Hulu Langat

Back to top Go down

Re: INTELLIGENT BIKERS CLUB[IBC]

Post  olskowl_design on Tue Mar 02, 2010 7:45 am

bro...ade knal bdk name 'cat'....tz kaler merah..ade sticker 'mr ugly'...
klo x silap aku,dye join ibc...klo x salah ak la...sbb 2 ak nk tye ni...huhuhu Razz Razz

olskowl_design
Sergeant frenzy
Sergeant frenzy

Age : 26
Location : kedah / kl
Humor : ~awat hang jadi lagu tuuu???~

Back to top Go down

Re: INTELLIGENT BIKERS CLUB[IBC]

Post  abob on Tue Mar 02, 2010 9:50 am

welcome IBC...mari merapatkan ukhwah... cheers

_________________

TZM rider.....extreme and hardcore...

abob
Forum Marshall
Forum Marshall

Age : 38
Location : damansara damai (012-9363146)

http://tzm150.forumotion.com

Back to top Go down

Re: INTELLIGENT BIKERS CLUB[IBC]

Post  dot on Tue Mar 02, 2010 11:24 am

olskowl_design wrote:bro...ade knal bdk name 'cat'....tz kaler merah..ade sticker 'mr ugly'...
klo x silap aku,dye join ibc...klo x salah ak la...sbb 2 ak nk tye ni...huhuhu Razz Razz
welkam bro fendi..lama tara jumpa..
mr cat dr vmc ... geng2 cheras,rasenye ade lepak dgn ibc ...ingtkn da abis skandal korg bdua ni hehe

dot
Sergeant frenzy
Sergeant frenzy


Back to top Go down

Re: INTELLIGENT BIKERS CLUB[IBC]

Post  randy on Tue Mar 02, 2010 5:25 pm

welcome IBC........bila ada masa just post kat mana minum teh kkkkkkkkkk any time any way..........tapi jgn jauh tu hehe

randy
Corporal frenzy
Corporal frenzy

Age : 36
Location : Serdang, Balakong, Seri Kembangan

Back to top Go down

Re: INTELLIGENT BIKERS CLUB[IBC]

Post  fendi_ibc on Tue Mar 02, 2010 6:29 pm

salam ahli ibc dan kawan semua,saya sihat sihat dan ahli mahu pun juga cawangan semuanya sihat sihat sahaja kami akan adakan konvoi tahunan pada tahun ini dan dalam perbincangan lagi

olskowl_design cat tz warna merah adakah di serba merah macam marlboro tu kee

mungkin sya kenal dan akhir sekali berjumpa ke kelantan

insallah saya akan sebarkan kepada ahli ibc semenanjung ke forem ini

fendi_ibc
Private frenzy
Private frenzy

Age : 43
Location : KLIA

http://fendi_ibc@yahoo.com.sg

Back to top Go down

Re: INTELLIGENT BIKERS CLUB[IBC]

Post  aspide1008 on Tue Mar 02, 2010 7:19 pm

ayiecs wrote:nk tanyer,spe lg bdk2 IBC ni?
IBC ni port ktne?
post gmbr sket..
aku brni kata (mgkin aku silap) bhw IBC nih kelab TZM tertua di tanah melayu...di mana keanggotaan asalnya terdiri drpd brader2 yg kebanyakkan berumur 30-an yg memiliki TZM sejak 90-an...kira otai la nih...pernh lepak ngan diorg dulu kat ss berapa belas subang...diorg nih, kl de ride, mmg jauh dan happening la...
ayiec : pernah tgk KL menjerit x? perasan x tzm byk2 dlm citer cituh lepak kat gerai makan...ha...itu IBC...kl xsilap citer dlm 2004/2005... Shocked

_________________
KLIK UNTUK KE KEDAI ONLINE ASPIDE SENSEI

aspide1008
Hardcore Riders
Hardcore Riders

Age : 32
Location : TCNS

Back to top Go down

Re: INTELLIGENT BIKERS CLUB[IBC]

Post  fendi_ibc on Wed Mar 03, 2010 1:35 pm

salam ahli ibc dan kawan semua memang betul kelab ini ramai ahli yg berumur 30an keatas tetapi semenjak saya memengang jawatan perasiden ramai perlapis yg termuda masa tu 20an ke atas sehingga ke hari ini 2010 ramai pelapis baik di hq mahu pun cawangan cawangan ibc

kelab ini berkumpul pada mlm minggu di subang15[kopitian@333] dan buat masa ini kelab berkumpul di usj11 [kopitiam@333] bermula jam 9 mlm hingga lewat mlm di kecualikan kecemasan dan peribadi kehadirannya

betul aside1008 memang betul kelab ini terlibat didlm lakonan kl menjerit masa tu ramai ahli ibc yg lama mahu pun
baru masa kegemilangan kelab ibc dan kenalan dgn pelakon wanita[lisdawati]

fendi_ibc
Private frenzy
Private frenzy

Age : 43
Location : KLIA

http://fendi_ibc@yahoo.com.sg

Back to top Go down

Re: INTELLIGENT BIKERS CLUB[IBC]

Post  ayiecs on Wed Mar 03, 2010 2:46 pm

fendi_ibc wrote:salam ahli ibc dan kawan semua memang betul kelab ini ramai ahli yg berumur 30an keatas tetapi semenjak saya memengang jawatan perasiden ramai perlapis yg termuda masa tu 20an ke atas sehingga ke hari ini 2010 ramai pelapis baik di hq mahu pun cawangan cawangan ibc

kelab ini berkumpul pada mlm minggu di subang15[kopitian@333] dan buat masa ini kelab berkumpul di usj11 [kopitiam@333] bermula jam 9 mlm hingga lewat mlm di kecualikan kecemasan dan peribadi kehadirannya

betul aside1008 memang betul kelab ini terlibat didlm lakonan kl menjerit masa tu ramai ahli ibc yg lama mahu pun
baru masa kegemilangan kelab ibc dan kenalan dgn pelakon wanita[lisdawati]

wah..best la dpt knl dgn korg2 ni..
ape2 pun,ms jumpe IBC ni aku nk tanyer byk2..
slalu tgk cite KL jerit2 tu xknl pun spe2..
ni dh knl,leh la korek sket pengalaman yg ader dr IBC mmbers..

_________________

ayiecs
Forum Marshall
Forum Marshall

Age : 30
Location : Ampang-Wangsa Maju
Humor : kill them with our PV!!

Back to top Go down

Re: INTELLIGENT BIKERS CLUB[IBC]

Post  Sponsored content Today at 10:43 pm


Sponsored content


Back to top Go down

Page 1 of 14 1, 2, 3 ... 7 ... 14  Next

View previous topic View next topic Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum