TZM Frenzy (002153851-T)
Welcome to TZM Frenzy....

you can also view the site by using this link :-
www.tzm150.forumotion.com @
www.tzm150.co.cc

Log in to enter forum and please read the "rules" before posting.
Thank you




ARKIB FRENZY

Laporan Ride Gegar Perlis..

View previous topic View next topic Go down

Laporan Ride Gegar Perlis..

Post  nan_fz on Mon Jan 03, 2011 2:17 pm

Salam,

Tahniah dan jutaan terima kasih diucapkan kepada semua bikers yang begitu bersemangat waja meluangkan masa untuk ride kali ni...setinggi penghargaan kepada IBC cawangan perak yang bersengkang mata untuk menganjurkan ride kali ni...

31 Dis 2010
-Seawal jam 7 pagi ,team Johor mula bertolak dari Batu Pahat ke check point pertama iaitu di hentian Dengkil utara,dan disaingi team Melaka yang telah menanti di tol Ayer Keroh..

-Tiba di RnR Dengkil lebih kurang jam 1 p.m akibat,sedikit kelewatan kerana motor mengalami kerosakan dan kerana berhenti seketika 'menonton' kejadian bas persiaran terbakar,x ingat di area mana...dalam hati memang nak tolong tp xde sorang pun yang kerja sebagai bomba,nak dekat pun takut,sudahnya hanya gambar sajalah yang diambil sebagai kenangan...heheheh

-Kami seramai 9 orang bertolak dari Dengkil setelah kerosakan dibaiki dan tiba di Changkat Jering lebih kurang jam 9 p.m.Lokasi ini menjadi lokasi rasmi permulaan ride Gegar Perlis 2010.Disini,semua peserta berkumpul untuk menyambut tahun baru sambil menonton live band yang diaturkankan..Tepat jam 12 a.m,tahun baru disambut dengan nyanyian negaraku dan persembahan bunga api...hehehehhe,bunga api kali ni memang ganas sungguh...

1 Jan 2011
-Destinasi berikutnya adalah Changlun dimana lokasi penginapan semua bikers.Tiga buah homestay disediakan penganjur,cukup selesa dan memuaskan.Tiga orang bikers tiba lewat akibat tertidur di tol Changlun kerana mengalami sindrom keletihan melampau...hahahah..sindrom ni dikesan apabila cakap pun dah melalut,tiang lampu nampak cam gadis2,menguap pun mulut keluar 2T,dan kaki pun bau cam !@#$#%...hehehhe

-Sesudah badan pun dah recharge,kami memulakan ekspedisi ke Padang Besar,dalam hati sebenarnya nak ke Hatnyai tapi xde passport...kekekek...Tiba di Padang Besar,kami menghabiskan masa kira2 3 jam untuk aktiviti shopping..macam2 ada di Padang Besar,benda yang lain tempat xde tp hanya ada kat Padang Besar ni adalah bantal Upin dan Ipin...hehehehe...x caye tanya ngan Adi Melaka...hehehhe..makan tengah hari kat cni bleh tahan gak mahal die,maybe sebab salah pilih kedai,ada rungutan dari bikers yang x puas hati harga nasik putih ngan 3 keping daging RM 5...lau difikirkan memang mahal giler la...

-Disini,kami sempat berkenalan dengan team TZM dari Padang Besar,x bape ingat nama geng ni tapi mereka ini memang bertapak di Perlis..Padang Besar Bikers kalau x silap nama geng dia...Maybe next ride kita boleh menjemput dorang untuk join sekali...

-Habis bergambar dan shopping di Padang Besar,kami bertolak ke Gua Kelam,tp sayang apabila Gua Kelam ditutup kepada pengunjung kerana dalam proses baik pulih selepas dilanda banjir..Pun begitu,kami masih berpuas hati dengan keindahan air terjun dan pemandangan sekitar Gua Kelam..

-Lokasi berikutnya adalah Kuala Perlis untuk makan malam,kenyang perut dengan lauk ikan bakar,bayaran hanya RM5 tetapi berbaloi..Sayangnya,pemandangan pantai Kuala Perlis tidak dapat disaksikan kerana tiba lewat dan hari pun sudah gelap..

-Perjalanan kami hari itu ditamatkan dengan pulang ke penginapan di changlun..Di homestay,aktiviti 'wajib' yang dijalankan adalah kerja-kerja membaiki kerosakan motor yang rosak...biasa la pakai M,mesti ada gak yang jem..hehehehe...hanya dorongan semangat dan ayat panas mampu saya ucapkan "Sabar bang,biasa la pakai M,letak je kat mudah.my..pakai je FZ..heheheh" ....hehehehhe..jangan marah aaaa...

2 Jan 2011
-Aktiviti awal pagi adalah kenduri tahlil yang diadakan oleh sedara mara Zan Taiping..Taktala bikers lain sibuk menghadiri majlis ni,timbul lah misteri kehilangan kameraman x bertauliah..."Eh,mana nan_fz??"
Mungkin itulah soalan yang bermain di fikiran bikers2 ni...hahahah..sebenarnya si mangkuk tingkat ni tengah sedap2 tido kat homestay tu...mintak maaf kepada tuan umah dan rakan2,badan den cam nak tercabut dah letihnya..penangan x cukup tido semenjak hari pertama ride tu...

-Kami bertolak pulang lebih kurang jam 10.30 pagi,dan singgah di tol Juru untuk bertemu dengan Team Nusantara Bikers dari P.Pinang,saja duk melepak jap sambil2 minum dan pekena nasi tomato...hehehe..tq kepada Nusantara bikers diatas sifat murah hati kerana belanja kitorang minum..

-Hujan lebat menyambut ketibaan kami di sekitar Changkat Jering,tetapi sebagai bikers yang berhati waja,perjalanan tetap diteruskan biarpun kasut dah bertukar jadi kolam,jari jemari dah jadi asam kecut,bahagian tuttt... pun dah jadi jeruk..akibat hujan lebat dan ditambah kesesakan trafik,konvoi kami terpisah di tengah jalan...maaf buat bikers2 perak yang x sempat kami jumpa sebelum berpisah..

-Bikers2 selatan iaitu KL,Melaka,Johor dan central berkumpul semula di Restoran Jejambat Sg. Buloh untuk minum memanaskan badan sebelum kami bertolak pulang ke destinasi masing2..kami tiba di area Melaka lebih kurang jam 3 pagi diikuti team Johor yang tiba di Batu Pahat lebih kurang jam 5 pagi...

Sekian....tq...


[img][/img]

nan_fz
Private frenzy
Private frenzy

Location : kuantan-banting-s.alam-melaka-kajang

Back to top Go down

Re: Laporan Ride Gegar Perlis..

Post  NURADILA on Mon Jan 03, 2011 4:13 pm

syukur alhamdulillah semua selamat
pergi dan balik.....
yg tak syok nye motor aku tak boleh blah lah pulak......
dgn moto cub pun kena ayam2 je ....... hahahaha

NURADILA
Club Marshall
Club Marshall

Age : 40
Location : melaka

Back to top Go down

Re: Laporan Ride Gegar Perlis..

Post  nan_fz on Mon Jan 03, 2011 4:32 pm

NURADILA wrote:syukur alhamdulillah semua selamat
pergi dan balik.....
yg tak syok nye motor aku tak boleh blah lah pulak......
dgn moto cub pun kena ayam2 je ....... hahahaha

hehehe..janji sampai ke destinasi dengan selamat...

nan_fz
Private frenzy
Private frenzy

Location : kuantan-banting-s.alam-melaka-kajang

Back to top Go down

Re: Laporan Ride Gegar Perlis..

Post  NURADILA on Mon Jan 03, 2011 5:14 pm

mane puas bro.......
tak bukak game...
moto pun nak hantar set balik nie

NURADILA
Club Marshall
Club Marshall

Age : 40
Location : melaka

Back to top Go down

Re: Laporan Ride Gegar Perlis..

Post  ejal80 on Mon Jan 03, 2011 5:29 pm

hahha moto tak laju tak apa tapi jangan tayar bocor nak cari tiub susah hahhaha tenggiling hijau dijalanan sampai keperlis.takziah pada tauke perabot jati kerana kakak nya meninggal masa kami on the nak pulang ke melaka.moga roh nya ditempat kan org yang ber iman al- fatihah

ejal80
Corporal frenzy
Corporal frenzy

Age : 36
Location : melaka
Humor : tzm forever

Back to top Go down

Re: Laporan Ride Gegar Perlis..

Post  roza on Mon Jan 03, 2011 7:33 pm

al- fatihah.

_________________

ayg rz 011-325 99 852

roza
Forum Marshall
Forum Marshall

Location : KL Sentral sekitarnya
Humor : bawak moto leklok

Back to top Go down

Re: Laporan Ride Gegar Perlis..

Post  roza on Mon Jan 03, 2011 7:34 pm

nan, mntk post gmbr kat sini jugak.

Salam,
Roza n shahrul gerak dr Tol Duta,KL pkul 8mlm n smpai d Changkat Jering, Perak pkul 1205pg. Sempat gak tgk bunga api.
Yg menanti kehadiran dr siang..haa yg nih Denn Jr.
Tgk kasut merah dia br la roza kenal.


Shahrul DGC n Jacksparrow (bikers Johor)


Mlm tuh dh x amik gmbr, penat...tdo
Sok bergmbr kat Padang Besar..wah best


Bukti ayang roza dh smpai ujung peta Malaysia..huhu






D Gua Kelam, Perlis








Mari tgk keindahan air terjun dr Gua Kelam, Perlis




Next day, on d way balik dr Perlis.









_________________

ayg rz 011-325 99 852

roza
Forum Marshall
Forum Marshall

Location : KL Sentral sekitarnya
Humor : bawak moto leklok

Back to top Go down

Re: Laporan Ride Gegar Perlis..

Post  abob on Tue Jan 04, 2011 3:30 am

tahniah pd peserta2 yg mengikuti ride anjuran IBC kali ini... Very Happy
seronok bc report dr nan...mcm story dr buku je.... Razz
pic2 menarik....seswai tuk santapan umum... Very Happy
kalo aku yg amik sure dh kena gam.... Laughing Laughing

_________________

TZM rider.....extreme and hardcore...

abob
Forum Marshall
Forum Marshall

Age : 38
Location : damansara damai (012-9363146)

http://tzm150.forumotion.com

Back to top Go down

Re: Laporan Ride Gegar Perlis..

Post  NURADILA on Tue Jan 04, 2011 7:34 am

kenapa tak pergi bro???
bukannye jauh.......
650 km je.........
bounce bounce bounce

NURADILA
Club Marshall
Club Marshall

Age : 40
Location : melaka

Back to top Go down

Re: Laporan Ride Gegar Perlis..

Post  abob on Tue Jan 04, 2011 9:03 am

NURADILA wrote:kenapa tak pergi bro???
bukannye jauh.......
650 km je.........
bounce bounce bounce
tk dpt nk pg...sbb bz nk prepare bdk2 msk skolah...



psssstt...pssstt...tkde pic2 panas ke heheh...

_________________

TZM rider.....extreme and hardcore...

abob
Forum Marshall
Forum Marshall

Age : 38
Location : damansara damai (012-9363146)

http://tzm150.forumotion.com

Back to top Go down

Re: Laporan Ride Gegar Perlis..

Post  Aloyz_88 on Tue Jan 04, 2011 10:42 am

cayalah.. cheers cheers cheers

Aloyz_88
Club Marshall
Club Marshall

Age : 28
Location : Shah Alam

Back to top Go down

Re: Laporan Ride Gegar Perlis..

Post  alan on Tue Jan 04, 2011 1:37 pm

Alhamdulillah... selamat pergi dan balik dah.... tahniah kpd semua riders yang pergi.... dpt tgk pic bnyk2 lg best woo..... hehehehhe... biaq jeles... Very Happy

_________________


alantrunksz

alan
Admin Rider
Admin Rider

Age : 36
Location : Kuala Lumpur, Malaysia

http://www.tzm150.tk

Back to top Go down

Re: Laporan Ride Gegar Perlis..

Post  amirul2003 on Tue Jan 04, 2011 7:00 pm

hohoho memg layan abs lah....

amirul2003
Private frenzy
Private frenzy

Location : sungai petani

Back to top Go down

Re: Laporan Ride Gegar Perlis..

Post  nan_fz on Thu Jan 06, 2011 10:02 pm

hehehhe...mintak maaf kawan2...pic kat fb pun x sempat nak upload...sekarang ngah bz giler ngan projek baru..so harap dapat refer fb sy untuk tgk pic yang dah sy upload...sori lambat,maklum la pakai berukband...

nan_fz
Private frenzy
Private frenzy

Location : kuantan-banting-s.alam-melaka-kajang

Back to top Go down

Re: Laporan Ride Gegar Perlis..

Post  MR.AbeY on Wed Jan 26, 2011 4:06 pm

waw.. meriah la.... rugi abey tak join.. dekat jer pun ngan abey...
huhuhuu.. memang gempaq...

MR.AbeY
Private frenzy
Private frenzy

Age : 28
Location : klate and kedah
Humor : “Saya percaya; esok sudah tidak boleh mengubah apa yang berlaku

http://www.pesaklate88.blogger.com

Back to top Go down

Re: Laporan Ride Gegar Perlis..

Post  Sponsored content Today at 12:57 pm


Sponsored content


Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum