TZM Frenzy (002153851-T)
Welcome to TZM Frenzy....

you can also view the site by using this link :-
www.tzm150.forumotion.com @
www.tzm150.co.cc

Log in to enter forum and please read the "rules" before posting.
Thank you




ARKIB FRENZY

ALAT GANTI TZM

Page 1 of 5 1, 2, 3, 4, 5  Next

View previous topic View next topic Go down

ALAT GANTI TZM

Post  TENZ on Thu Oct 07, 2010 8:26 am

salam dan sejahtera semua..

ini posting saya yang pertama jadi untuk mengelakkan syak wasangka atau komen negatif saya perkenalkan diri dulu..cari dalam forum takde plak thread untuk perkenalkan diri...

nama : mohd azli
nickname dimana-mana forum : TENZ
lokasi : area stadium selayang
kuda liar belaan yang tinggal : yamaha tzm,modenas kriss
kuda liar dulu-dulu : yamaha rd125lc,yamaha rd350lc,yamaha rz350ypvs, suzuki gt250 x7,honda ex5,cagiva stella 125,
kuda liar yang dah dilupuskan : cagiva mito lawson 125

dan sekarang ni satu lagi kuda liar nak dilupuskan..detail pasal motor saya terangkan kat bawah

motor running condition tapi karb je takde...enjin baru je overhaul tapi dari amik kat kedai tak penah hidupkan lagik.adala dua bulan tak start.
geran ada..no plet selangor...roadtax sejak 2003 tak penah renew...pasal sebelum ni insan dari seberang yang pakai...so sebagai penamat episod motor projek yang gagal disiapkan...aku nak scrap motor ni dengan alasan nak clear rumah..nak pindah.

barang-barang masih intact kat motor..belum dibaraikan lagik..bila ada buyer baru aku pegang spanar..

barang-barang berserta harga-

coverset rm450
-fairing kaler merah cun takde crack
-tank ada kemik tapi tak bocor
-plastik bawah tank kaler putih pon ensem takde patah
-madgad depan spray balik cun la
-sidecover kiri kanan kaler ori ungu tanpa braket yang patah
-plastik atas lampu belakang kaler hitam macam baru
-madgad belakang dah dibasuh
-seat

meter rm160
-condition cun tanpa retak atau jarum yang patah

suis kiri dan kanan rm30

handle rm150
-pakej sekali triple clamp dan tapak handle

rim rm350
-rim depan dan belakang sekali disc,batang sub,speedo,spoket,tapak caliper,caliper,hos brek
-rim kaler merah lusuh tak gelong dari negara gajah putih

ekzos rm100
-ekzos standard dan ekzos potong congek stail indon..dua-dua ada tabung

tapak footrest rm40
-tapak footrest kiri kanan standard kaler ori lusuh

lampu depan rm160
-lampu ori senyum berjenama koito

kotak angin rm20
-kotak angin standard dengan stiker ori dari kilang masih melekat tanpa lubang tebuk

radiator rm50
-boleh lagi berkhidmat dengan cemerlang

tong rm20
-tong 2t dan tong coolant yang dah dibasuh dengan bersih

swingarm rm80
-disertakan monoshock sekali

2t pump rm60
-cemerlang tanpa menitik di lantai

cover enjin rm60
-cover enjin kanan berserta kipas water pump,cover water pump

reedvalve rm50
-getah reedvalve kaler hitam sekali lidah nya yang standard besi

blok rm300
-blok dah sleeve dengan piston bersaiz 100 berserta head,batang powervalve,skru head,gasket head,gasket blok dan palam pencucuh

coil plug rm20
-coil plug kabel kaler hitam di kepala ada cop NGK kale merah...cun wooo

coil magnet rm100
-coil magnet sekali dengan magnet yang telah diuji tak kong

clutch rm100
-pakej pemberian ihsan mangkuk clutch,pressure plate,clutch plate,friction plate,spring dan skru pengikat

body,geran dan cover enjin boleh dibeli dan akan disertakan dengan no plet belakang percuma

urusan jual beli,tawar menawar,belek dan barai boleh dilakukan di kawasan stadium selayang

sms saja tak payah kol ke 0136718612 - lee

terima kasih kepada para pembeli yang berminat dengan ucapan

'sebiji motor dilupuskan supaya berpuluh lagi boleh dihidupkan'





Last edited by TENZ on Tue Oct 12, 2010 9:22 am; edited 1 time in total

TENZ
Private frenzy
Private frenzy

Location : kuala lumpur

Back to top Go down

Re: ALAT GANTI TZM

Post  ayiecs on Thu Oct 07, 2010 9:06 am

wahahah~BEST NYER BYK BRG NI~
& aku suka ayt last tu~

'sebiji motor dilupuskan supaya berpuluh lagi boleh dihidupkan'


selamat menjual bro!! cheers cheers cheers cheers

_________________

ayiecs
Forum Marshall
Forum Marshall

Age : 30
Location : Ampang-Wangsa Maju
Humor : kill them with our PV!!

Back to top Go down

Re: ALAT GANTI TZM

Post  kamtzm on Thu Oct 07, 2010 9:29 am

waaa...dah jadi penjual barg2 tzm pulak ko yer....

kamtzm
Private frenzy
Private frenzy

Location : pj

Back to top Go down

Re: ALAT GANTI TZM

Post  TENZ on Thu Oct 07, 2010 10:43 am

kemajuan hidup yang telah ditakdirkan...nak plak main kejar-kejar ngan tzm hitam abang kamarul lepas ni Laughing ...

TENZ
Private frenzy
Private frenzy

Location : kuala lumpur

Back to top Go down

Re: ALAT GANTI TZM

Post  TENZ on Thu Oct 07, 2010 10:47 am

ayiecs wrote:wahahah~BEST NYER BYK BRG NI~
& aku suka ayt last tu~

'sebiji motor dilupuskan supaya berpuluh lagi boleh dihidupkan'


selamat menjual bro!! cheers cheers cheers cheers

terima kasih abang ayiecs

TENZ
Private frenzy
Private frenzy

Location : kuala lumpur

Back to top Go down

Re: ALAT GANTI TZM

Post  coolent on Thu Oct 07, 2010 11:07 am

cam pnh ku dgr nme bro ni..... dlm forum RMR pon pakai nme ni ke??? ape2 pon slmt mnjual n bump untuk barang baek.....

coolent
Private frenzy
Private frenzy

Location : subang jaya

Back to top Go down

Re: ALAT GANTI TZM

Post  ronin on Sat Oct 09, 2010 4:22 pm

Fork tak nak jual ke?

ronin
Private frenzy
Private frenzy

Age : 33
Location : Melaka---> Kulai,Johor
Humor : Zreeet...zreett..

http://www.liteforex.com/?uid=991685990

Back to top Go down

Re: ALAT GANTI TZM

Post  koppi on Sun Oct 10, 2010 6:29 pm

ycls ada jual x??

koppi
Private frenzy
Private frenzy

Age : 30
Location : sarawak

Back to top Go down

Re: ALAT GANTI TZM

Post  TENZ on Sun Oct 10, 2010 8:10 pm

ronin wrote:Fork tak nak jual ke?

fork ada sepasang...detail fork tu...

baru servis...tukar oilseal..tukar minyak..tukar dust seal...yang kelakarnya baru perasan batang krom tu sebelah kiri pendek satu inci dari belah kanan..kalo nak beli kena potong la bagi sama panjang balik..potong-memotong fork ni boleh buat kat sentul...

bagi yang redha dengan keadaan fork ni bolehla beli dengan harga jualan rm60 sahaja

TENZ
Private frenzy
Private frenzy

Location : kuala lumpur

Back to top Go down

Re: ALAT GANTI TZM

Post  TENZ on Sun Oct 10, 2010 8:22 pm

koppi wrote:ycls ada jual x??

ycls tiada dalam senarai jualan..minta maaf..kalo ada saya pm...

TENZ
Private frenzy
Private frenzy

Location : kuala lumpur

Back to top Go down

Re: ALAT GANTI TZM

Post  kamtzm on Mon Oct 11, 2010 4:32 am

TENZ wrote:kemajuan hidup yang telah ditakdirkan...nak plak main kejar-kejar ngan tzm hitam abang kamarul lepas ni Laughing ...
lame x jumpe ko...tzm aku tua dah...nak kene upgrade sana sini...baru tenaga batin dia kembali mcm asal...hehehehhehehe...ape2 pun BUMP

kamtzm
Private frenzy
Private frenzy

Location : pj

Back to top Go down

Re: ALAT GANTI TZM

Post  mnn on Mon Oct 11, 2010 12:49 pm

carb ada bro ???

mnn
Private frenzy
Private frenzy

Age : 33
Location : Cheras - Jinjang Kuala Lumpur

Back to top Go down

Re: ALAT GANTI TZM

Post  ronin on Mon Oct 11, 2010 6:40 pm

Kalau urusan jual beli melalui pos dan bayaran melalui on line banking boleh tak?

ronin
Private frenzy
Private frenzy

Age : 33
Location : Melaka---> Kulai,Johor
Humor : Zreeet...zreett..

http://www.liteforex.com/?uid=991685990

Back to top Go down

Re: ALAT GANTI TZM

Post  TENZ on Tue Oct 12, 2010 9:07 am

mnn wrote:carb ada bro ???

minta maaf karb takde

TENZ
Private frenzy
Private frenzy

Location : kuala lumpur

Back to top Go down

Re: ALAT GANTI TZM

Post  TENZ on Tue Oct 12, 2010 9:10 am

ronin wrote:Kalau urusan jual beli melalui pos dan bayaran melalui on line banking boleh tak?

urusan melalui pos pon boleh...
biasanya kalo barang besar pakai pos domestik je pasal kos poslaju sangat mahal...
kalo barang yang sedang-sedang pakai pos laju...kos ikut saiz kotak
barang yang kecik kalo muat pakai kotak pos ekspress je..bergantung pada saiz kotak...
lepas pos selesai saya sms no resit/tracking no

bayaran online pakai maybank2u sahaja...

TENZ
Private frenzy
Private frenzy

Location : kuala lumpur

Back to top Go down

Re: ALAT GANTI TZM

Post  TENZ on Tue Oct 12, 2010 9:20 am

YCLS..original used..rm80




TENZ
Private frenzy
Private frenzy

Location : kuala lumpur

Back to top Go down

Re: ALAT GANTI TZM

Post  kamal5632 on Tue Oct 12, 2010 9:23 am

uit??? ni tenz pakai kriss tolak signal kat aku kat sentol kan?? ko pakai spek kan???

cranksyaf ada?? hehehehe

kamal5632
Hardcore Riders
Hardcore Riders


Back to top Go down

ALAT GANTI TZM

Post  ejal80 on Tue Oct 12, 2010 10:16 am

salam body dan geran berapa bos

ejal80
Corporal frenzy
Corporal frenzy

Age : 36
Location : melaka
Humor : tzm forever

Back to top Go down

Re: ALAT GANTI TZM

Post  TENZ on Tue Oct 12, 2010 10:20 am

kamal5632 wrote:uit??? ni tenz pakai kriss tolak signal kat aku kat sentol kan?? ko pakai spek kan???

cranksyaf ada?? hehehehe

ye la..saya la tu wahai abang kamal5632 yang pakai rxz5speed amik signal ngan saya kat sentul...

TENZ
Private frenzy
Private frenzy

Location : kuala lumpur

Back to top Go down

Re: ALAT GANTI TZM

Post  TENZ on Tue Oct 12, 2010 10:21 am

ejal80 wrote:salam body dan geran berapa bos

ada dalam pesanan peribadi

TENZ
Private frenzy
Private frenzy

Location : kuala lumpur

Back to top Go down

Re: ALAT GANTI TZM

Post  kamal5632 on Tue Oct 12, 2010 1:57 pm

abang tenz, kirim pesanan peribadi pada saya gak.... tapi saya nak cranksyaf...

kamal5632
Hardcore Riders
Hardcore Riders


Back to top Go down

ALAT GANTI TZM

Post  ejal80 on Tue Oct 12, 2010 2:57 pm

set kunci dan swing arm berapa bro

ejal80
Corporal frenzy
Corporal frenzy

Age : 36
Location : melaka
Humor : tzm forever

Back to top Go down

Re: ALAT GANTI TZM

Post  ronin on Tue Oct 12, 2010 8:09 pm

TENZ wrote:
ronin wrote:Kalau urusan jual beli melalui pos dan bayaran melalui on line banking boleh tak?

urusan melalui pos pon boleh...
biasanya kalo barang besar pakai pos domestik je pasal kos poslaju sangat mahal...
kalo barang yang sedang-sedang pakai pos laju...kos ikut saiz kotak
barang yang kecik kalo muat pakai kotak pos ekspress je..bergantung pada saiz kotak...
lepas pos selesai saya sms no resit/tracking no

bayaran online pakai maybank2u sahaja...

Menarik dan tertarik ni..Tolong pm harga fork siap pos skali boleh tak?

ronin
Private frenzy
Private frenzy

Age : 33
Location : Melaka---> Kulai,Johor
Humor : Zreeet...zreett..

http://www.liteforex.com/?uid=991685990

Back to top Go down

Re: ALAT GANTI TZM

Post  TENZ on Tue Oct 12, 2010 9:33 pm

kamal5632 wrote:abang tenz, kirim pesanan peribadi pada saya gak.... tapi saya nak cranksyaf...

dah dihantar pm

TENZ
Private frenzy
Private frenzy

Location : kuala lumpur

Back to top Go down

Re: ALAT GANTI TZM

Post  TENZ on Tue Oct 12, 2010 9:37 pm

ejal80 wrote:set kunci dan swing arm berapa bro

kunci main switch dah lobos..cubaan melarikan motor yang gagal...
swingarm rm80 sekali dengan monoshock...
kalo amik swingarm tu saya bagi sekali main switch tu foc...

TENZ
Private frenzy
Private frenzy

Location : kuala lumpur

Back to top Go down

Re: ALAT GANTI TZM

Post  Sponsored content Today at 10:45 pm


Sponsored content


Back to top Go down

Page 1 of 5 1, 2, 3, 4, 5  Next

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum