TZM Frenzy (002153851-T)
Welcome to TZM Frenzy....

you can also view the site by using this link :-
www.tzm150.forumotion.com @
www.tzm150.co.cc

Log in to enter forum and please read the "rules" before posting.
Thank you




ARKIB FRENZY

[WTB]Rim Belakang/Arm/Fork MITO

Page 2 of 3 Previous  1, 2, 3  Next

View previous topic View next topic Go down

Re: [WTB]Rim Belakang/Arm/Fork MITO

Post  viper0308 on Tue Mar 30, 2010 7:24 pm

dot wrote:da try tgk dlm forum cagiva?

hambe yg hine ni mne la tau mane geng-geng cagiva melepak.
hambe dh cari kt malaysianbikers dan beberape forum dan dh jugak buat beberape calling namun hampa belake..sob sob sob..

tgh kempunan nk pki tayo beso ni..cam m fiat bermeter digital tu.. Sad Sad

viper0308
Private frenzy
Private frenzy


Back to top Go down

Re: [WTB]Rim Belakang/Arm/Fork MITO

Post  dot on Wed Mar 31, 2010 6:43 am

bro viper pecite rim tu? Da dapat siap disc kan.. dpt bape rege? mintak skali shaft dpn,shaft blkng klu xde xpe,kna buat baru,tp ade option samada nk guna m pnye je atau ikut cutting mito ..klu ikut mito kne buat bru psal yg std die pnye pendek dr m nye

dot
Sergeant frenzy
Sergeant frenzy


Back to top Go down

Re: [WTB]Rim Belakang/Arm/Fork MITO

Post  viper0308 on Wed Mar 31, 2010 8:08 am

dot wrote:bro viper pecite rim tu? Da dapat siap disc kan.. dpt bape rege? mintak skali shaft dpn,shaft blkng klu xde xpe,kna buat baru,tp ade option samada nk guna m pnye je atau ikut cutting mito ..klu ikut mito kne buat bru psal yg std die pnye pendek dr m nye
td saje2 jalan kt kawasan aku ni.pastu saje je tanye tokei bengkel kt kawasan kg sri andalas tu.tgk2 die kate mmg ade nk jual.mmbe die kat s.alam jual.die kate die tlg mmbe2 je sbb mmbe tu nk kawin.rege aku dpt RM550.murah ke mahal ni ek?
scratch
alamak bro...shaft xde la.. Sad
yg aku dpt cume rim dpn blakang, disc blakang, ngn sprocket(dh mmg mlekat kt rim tp bleh goyang2.mmg die bleh goyang2 cmtu ek?)
dgn tayar dh expired depan blakang..
ape beza m pnye ngn cutting mito?ngko punye tu cutting cmne bro? Shocked
kdi mne yg bleh pasang ek?bape bayaran die amik? scratch
____________________

rim mito depan tu bleh sumbat gak ke?aku pki yg stended ngn tayo beso pun tgk cam nk tsangkut je kat sampan m bawah tu.klu nk sarung depan pulak kne pki fork mito gak ke?klu standard fork m bleh masuk ke?erkk..tp cam xseswai la pulak. Laughing

viper0308
Private frenzy
Private frenzy

Age : 35
Location : Puchong

Back to top Go down

Re: [WTB]Rim Belakang/Arm/Fork MITO

Post  viper0308 on Wed Mar 31, 2010 2:16 pm

ni ha gambarnye:

rim blakang:







ha kat bahagian sprocket ni la yg aku kate bleh goyang2 tu..die longgar...die mmg longgar ke ek?


rim depan:







Last edited by viper0308 on Thu Apr 01, 2010 12:35 pm; edited 1 time in total

viper0308
Private frenzy
Private frenzy

Age : 35
Location : Puchong

Back to top Go down

Re: [WTB]Rim Belakang/Arm/Fork MITO

Post  airec02 on Thu Apr 01, 2010 5:46 am

viper0308 wrote:
dot wrote:bro viper pecite rim tu? Da dapat siap disc kan.. dpt bape rege? mintak skali shaft dpn,shaft blkng klu xde xpe,kna buat baru,tp ade option samada nk guna m pnye je atau ikut cutting mito ..klu ikut mito kne buat bru psal yg std die pnye pendek dr m nye
td saje2 jalan kt kawasan aku ni.pastu saje je tanye tokei bengkel kt kawasan kg sri andalas tu.tgk2 die kate mmg ade nk jual.mmbe die kat s.alam jual.die kate die tlg mmbe2 je sbb mmbe tu nk kawin.rege aku dpt RM550.murah ke mahal ni ek?
scratch
alamak bro...shaft xde la.. Sad
yg aku dpt cume rim dpn blakang, disc blakang, ngn sprocket(dh mmg mlekat kt rim tp bleh goyang2.mmg die bleh goyang2 cmtu ek?)
dgn tayar dh expired depan blakang..
ape beza m pnye ngn cutting mito?ngko punye tu cutting cmne bro? Shocked
kdi mne yg bleh pasang ek?bape bayaran die amik? scratch
____________________

rim mito depan tu bleh sumbat gak ke?aku pki yg stended ngn tayo beso pun tgk cam nk tsangkut je kat sampan m bawah tu.klu nk sarung depan pulak kne pki fork mito gak ke?klu standard fork m bleh masuk ke?erkk..tp cam xseswai la pulak. Laughing


murah tu. sambar ajela.. rim depan plug n play je. cuma kena buat spacer custom. sbb spindle m kecik, spindle mito besar. so spacer tu nak penuhkan ruang rim yg lobang besar tu kasi sama ngan m.

airec02
Private frenzy
Private frenzy

Age : 32
Location : Pasir Gudang-Skudai-Spore

Back to top Go down

Re: [WTB]Rim Belakang/Arm/Fork MITO

Post  viper0308 on Thu Apr 01, 2010 12:37 pm

dah sambar dh pun bro...tp mslhnye skrg xreti nk pasang la...aku mne le tau bab2 diy rim ni...klu bleh nk suh kdi yg berpengalaman je pasangkan...tp xtau kdi mne yg btul2 bleh buat tanpe cacat cela...

viper0308
Private frenzy
Private frenzy

Age : 35
Location : Puchong

Back to top Go down

Re: [WTB]Rim Belakang/Arm/Fork MITO

Post  airec02 on Thu Apr 01, 2010 1:21 pm

viper0308 wrote:dah sambar dh pun bro...tp mslhnye skrg xreti nk pasang la...aku mne le tau bab2 diy rim ni...klu bleh nk suh kdi yg berpengalaman je pasangkan...tp xtau kdi mne yg btul2 bleh buat tanpe cacat cela...

xde la susah sgt..

utk rim depan.
spacer hang tau dak..yg menda kecik antara rim ke fork... yg ni kena custom.. speedo plak mmg bole guna yg tzm punye je...

utk rim belakang klw aku guna caliper brembo. tp sbb xde.. mungkin kena custom mcm red buat. cuba tny dot..


Last edited by airec02 on Thu Apr 01, 2010 2:11 pm; edited 1 time in total

airec02
Private frenzy
Private frenzy

Age : 32
Location : Pasir Gudang-Skudai-Spore

Back to top Go down

Re: [WTB]Rim Belakang/Arm/Fork MITO

Post  viper0308 on Thu Apr 01, 2010 2:10 pm

dh tny dot dh..dot kate cube tny bro amir rtb racing.aku nk contact bro amir tu tp xde no contact lak.search kt google no org mne ntah aku jmpe. Laughing

aku baru call red td.die kate klu nk masuk rim blakang bleh tp kos upahnye tmasuk ngn rege barang sume RM300.mmg rege keras cmni ek?huhuhuuuu...barang ape ek yg kne ade?

aku ingt nk masuk rim depan tp aku cume ade rim je.disc xde.disc mito ni mne lak nk jmpe ek?bape keras plak regenye?

Sad

viper0308
Private frenzy
Private frenzy

Age : 35
Location : Puchong

Back to top Go down

Re: [WTB]Rim Belakang/Arm/Fork MITO

Post  airec02 on Thu Apr 01, 2010 2:14 pm

viper0308 wrote:dh tny dot dh..dot kate cube tny bro amir rtb racing.aku nk contact bro amir tu tp xde no contact lak.search kt google no org mne ntah aku jmpe. Laughing

aku baru call red td.die kate klu nk masuk rim blakang bleh tp kos upahnye tmasuk ngn rege barang sume RM300.mmg rege keras cmni ek?huhuhuuuu...barang ape ek yg kne ade?

aku ingt nk masuk rim depan tp aku cume ade rim je.disc xde.disc mito ni mne lak nk jmpe ek?bape keras plak regenye?

Sad

utk rim depan,dlm thread yg moto konica minolta tu.. study dia ada explain kot..

mcm ni la.. aku suggest hang bukak satu topic baru kat modification.. ni topic request.. heheh Cool

airec02
Private frenzy
Private frenzy

Age : 32
Location : Pasir Gudang-Skudai-Spore

Back to top Go down

Re: [WTB]Rim Belakang/Arm/Fork MITO

Post  airec02 on Thu Apr 01, 2010 3:06 pm

oh.... lagi satu.. aku rasa red tu harga mmg berpatutan... sbb barang sume dia bole dapatkan. ko xyah susah2 pegi cari.. dia dah buat bynk moto da. nak senang, kemas..mmg kat dia aje laa..

airec02
Private frenzy
Private frenzy

Age : 32
Location : Pasir Gudang-Skudai-Spore

Back to top Go down

Re: [WTB]Rim Belakang/Arm/Fork MITO

Post  viper0308 on Thu Apr 01, 2010 3:54 pm

wokeh thx bro... Wink

viper0308
Private frenzy
Private frenzy

Age : 35
Location : Puchong

Back to top Go down

Re: [WTB]Rim Belakang/Arm/Fork MITO

Post  dot on Thu Apr 01, 2010 8:14 pm

viper,klu buat rim belakang,kne cr rantai,sproket,bearing,tayar.. spacer kne buat tuk bg center & braket utk caliper brek kena buat(better pkai brembo atau rg psal btul2 fit kt disc brek,brembo local pn xpe,m xmsuk penuh psal die besa sgt),shaft plak option,nk pkai m punye ke atau ikut saiz mito punye,klu ikut saiz mito,kne custom shft baru la,byk bende kne buat...klu dpn,kne buat spacer bg center,tukar bearing,buat braket tuk caliper brek,kena cr disc brek dlu la ...check belah bibir dalam rim tu klu ade aloy pnye 'karat' klu ade kasi grind rata,takut nnt angin bocor kluar kt tepi bibir rim tu,klu tak nnt 2 kali keja plak nk bukak tayar tu balik,dlu penah kne,setiap 2 ari kna pam angin,ingtkn tyr bocor dlu,heran gk,tyr bru mase tu
...sy,dpn guna rgv125(l.e.),caliper tokico 4 port

dot
Sergeant frenzy
Sergeant frenzy


Back to top Go down

Re: [WTB]Rim Belakang/Arm/Fork MITO

Post  viper0308 on Fri Apr 02, 2010 11:13 am

wokeh bro...tqvm!

mmm...klu camtu tgu gaji akan datang la baru aku sarung rim tu... Very Happy

viper0308
Private frenzy
Private frenzy

Age : 35
Location : Puchong

Back to top Go down

Re: [WTB]Rim Belakang/Arm/Fork MITO

Post  airec02 on Fri Apr 02, 2010 7:10 pm

dot wrote:viper,klu buat rim belakang,kne cr rantai,sproket,bearing,tayar.. spacer kne buat tuk bg center & braket utk caliper brek kena buat(better pkai brembo atau rg psal btul2 fit kt disc brek,brembo local pn xpe,m xmsuk penuh psal die besa sgt),shaft plak option,nk pkai m punye ke atau ikut saiz mito punye,klu ikut saiz mito,kne custom shft baru la,byk bende kne buat...klu dpn,kne buat spacer bg center,tukar bearing,buat braket tuk caliper brek,kena cr disc brek dlu la ...check belah bibir dalam rim tu klu ade aloy pnye 'karat' klu ade kasi grind rata,takut nnt angin bocor kluar kt tepi bibir rim tu,klu tak nnt 2 kali keja plak nk bukak tayar tu balik,dlu penah kne,setiap 2 ari kna pam angin,ingtkn tyr bocor dlu,heran gk,tyr bru mase tu
...sy,dpn guna rgv125(l.e.),caliper tokico 4 port

haha.. rim lama mcm ni.. mmg kompem kena grind. bila dah stat chip kat luar. dlm pon akan chipping gak. aku pon da kanaaaa laaa Razz

depan pakai je rim tzm balik..mmg fit ngam2 je..xperlu tukar caliper pon bleh gak. custom spacer je..

airec02
Private frenzy
Private frenzy

Age : 32
Location : Pasir Gudang-Skudai-Spore

Back to top Go down

Re: [WTB]Rim Belakang/Arm/Fork MITO

Post  dot on Fri Apr 02, 2010 8:31 pm

yup kne tgk btul2... ingatkn besi je ade karat,rupe2nye kt aloi pn ade gak ek.... scratch
@mcm sy xperlu spacer & buat braket...plug n play.. mmg fit & cun kt fork & float disc

dot
Sergeant frenzy
Sergeant frenzy


Back to top Go down

Re: [WTB]Rim Belakang/Arm/Fork MITO

Post  zero on Sat Apr 03, 2010 2:04 am

bukan stakat aloy saja yg berkarat... emas pun boleh berkarat... bab aku perna tengo emas berkarat...

zero
Private frenzy
Private frenzy

Location : kelana jaya

Back to top Go down

Re: [WTB]Rim Belakang/Arm/Fork MITO

Post  Redchili Dgc on Mon May 31, 2010 7:56 pm

budak m kuantan ada barang tu nak jual...rim belakang termasuk tayar sekali/ arm/mono rm 1200 ..
fork mito /handel/T/break cliper rm 900
ap 125 full cover set rm 1500

_________________

Redchili Dgc
Hardcore Riders
Hardcore Riders

Location : ampang (017-2053184)
Humor : frenly

Back to top Go down

Re: [WTB]Rim Belakang/Arm/Fork MITO

Post  ojilynn on Tue Jun 01, 2010 11:03 am

kat kuantan??? buleh bgtau saya tak contact no penjual... saya berminat nihh

ojilynn

Location : kuantan

Back to top Go down

Re: [WTB]Rim Belakang/Arm/Fork MITO

Post  syahril_tt on Tue Jun 01, 2010 11:12 am

kalo tak silap name aidil kan?

syahril_tt
Corporal frenzy
Corporal frenzy

Age : 27
Location : terengganu
Humor : http://colonelshark.blogspot.com

Back to top Go down

Re: [WTB]Rim Belakang/Arm/Fork MITO

Post  viper0308 on Thu Jun 03, 2010 3:24 am

hehhehehe m aku dh pun sarung rim blakang mito...
tgu ade duit nk sarung rim depan ngn fork usd plak.
sape ade fork usd smart nk tolak kt aku ye...?

haa....dan satu lagi, sape2 yg nk sarung rim blakang mito tu, klu nk braket caliper custom utk caliper standard tzm tu bleh beli kat aku.
rege bleh cite pnye...dpd aku buat pekasan je kt umah ni baik aku tolak je...

viper0308
Private frenzy
Private frenzy

Age : 35
Location : Puchong

Back to top Go down

Re: [WTB]Rim Belakang/Arm/Fork MITO

Post  airec02 on Thu Jun 03, 2010 5:15 am

viper0308 wrote:hehhehehe m aku dh pun sarung rim blakang mito...
tgu ade duit nk sarung rim depan ngn fork usd plak.
sape ade fork usd smart nk tolak kt aku ye...?

haa....dan satu lagi, sape2 yg nk sarung rim blakang mito tu, klu nk braket caliper custom utk caliper standard tzm tu bleh beli kat aku.
rege bleh cite pnye...dpd aku buat pekasan je kt umah ni baik aku tolak je...

bro.. ada gambar? klw ok aku mcm berminat.. Surprised

airec02
Private frenzy
Private frenzy

Age : 32
Location : Pasir Gudang-Skudai-Spore

Back to top Go down

Re: [WTB]Rim Belakang/Arm/Fork MITO

Post  viper0308 on Thu Jun 03, 2010 1:30 pm

airec02 wrote:
viper0308 wrote:hehhehehe m aku dh pun sarung rim blakang mito...
tgu ade duit nk sarung rim depan ngn fork usd plak.
sape ade fork usd smart nk tolak kt aku ye...?

haa....dan satu lagi, sape2 yg nk sarung rim blakang mito tu, klu nk braket caliper custom utk caliper standard tzm tu bleh beli kat aku.
rege bleh cite pnye...dpd aku buat pekasan je kt umah ni baik aku tolak je...

bro.. ada gambar? klw ok aku mcm berminat.. Surprised

alamak bro...aku kt opis ni..natang tu kt umah.lgpun aku xde kamera cun nk tangkap gmba..xpe2..nnt aku tangkap pki webcam pc aku tu ye..
bracket tu mmg cantik menarik tertarik bro..Smile
bro red yg buat bracket tu..
cheers

viper0308
Private frenzy
Private frenzy

Age : 35
Location : Puchong

Back to top Go down

Re: [WTB]Rim Belakang/Arm/Fork MITO

Post  dot on Thu Jun 03, 2010 2:35 pm

braket utk sproket rear rim mito da buat da,senang utk msuk sproket & rantai yg brsaiz 428,klu dlu guna saiz 520,susa nk set psal sprket belakng saiz besar2 belake,xde saiz kecik kt market,byangkn spoket dpn(520) saiz 14 shj same dgn 17(428),520(std saiz mito) blkng plg kecik pn 40,klu 39 pn kire nasib ar klu jumpe,dats mean 40(520) = 50 lbih kurangla gitu klu ikut saiz 420,camne nk set top klu camtu? Kire rugi gk la psal die lbh kurang je same berat dgn rim std ori m,kena lg dgn tyr brand jenis 'melekat'(comfirm ringan ler)& msuk angin nitrogen.. heh

dot
Sergeant frenzy
Sergeant frenzy


Back to top Go down

Re: [WTB]Rim Belakang/Arm/Fork MITO

Post  airec02 on Thu Jun 03, 2010 5:52 pm

viper0308 wrote:
airec02 wrote:
viper0308 wrote:hehhehehe m aku dh pun sarung rim blakang mito...
tgu ade duit nk sarung rim depan ngn fork usd plak.
sape ade fork usd smart nk tolak kt aku ye...?

haa....dan satu lagi, sape2 yg nk sarung rim blakang mito tu, klu nk braket caliper custom utk caliper standard tzm tu bleh beli kat aku.
rege bleh cite pnye...dpd aku buat pekasan je kt umah ni baik aku tolak je...

bro.. ada gambar? klw ok aku mcm berminat.. Surprised

alamak bro...aku kt opis ni..natang tu kt umah.lgpun aku xde kamera cun nk tangkap gmba..xpe2..nnt aku tangkap pki webcam pc aku tu ye..
bracket tu mmg cantik menarik tertarik bro..Smile
bro red yg buat bracket tu..
cheers

la.. red ke.. Razz

airec02
Private frenzy
Private frenzy

Age : 32
Location : Pasir Gudang-Skudai-Spore

Back to top Go down

Re: [WTB]Rim Belakang/Arm/Fork MITO

Post  viper0308 on Thu Jun 03, 2010 6:40 pm

airec02 wrote:
viper0308 wrote:
airec02 wrote:
viper0308 wrote:hehhehehe m aku dh pun sarung rim blakang mito...
tgu ade duit nk sarung rim depan ngn fork usd plak.
sape ade fork usd smart nk tolak kt aku ye...?

haa....dan satu lagi, sape2 yg nk sarung rim blakang mito tu, klu nk braket caliper custom utk caliper standard tzm tu bleh beli kat aku.
rege bleh cite pnye...dpd aku buat pekasan je kt umah ni baik aku tolak je...

bro.. ada gambar? klw ok aku mcm berminat.. Surprised

alamak bro...aku kt opis ni..natang tu kt umah.lgpun aku xde kamera cun nk tangkap gmba..xpe2..nnt aku tangkap pki webcam pc aku tu ye..
bracket tu mmg cantik menarik tertarik bro..Smile
bro red yg buat bracket tu..
cheers

la.. red ke.. Razz

kan ngko yg aku suh gi jmpe red ritu bro... Laughing

viper0308
Private frenzy
Private frenzy

Age : 35
Location : Puchong

Back to top Go down

Re: [WTB]Rim Belakang/Arm/Fork MITO

Post  viper0308 on Thu Jun 03, 2010 6:41 pm

dot wrote:braket utk sproket rear rim mito da buat da,senang utk msuk sproket & rantai yg brsaiz 428,klu dlu guna saiz 520,susa nk set psal sprket belakng saiz besar2 belake,xde saiz kecik kt market,byangkn spoket dpn(520) saiz 14 shj same dgn 17(428),520(std saiz mito) blkng plg kecik pn 40,klu 39 pn kire nasib ar klu jumpe,dats mean 40(520) = 50 lbih kurangla gitu klu ikut saiz 420,camne nk set top klu camtu? Kire rugi gk la psal die lbh kurang je same berat dgn rim std ori m,kena lg dgn tyr brand jenis 'melekat'(comfirm ringan ler)& msuk angin nitrogen.. heh

ape mcm dot, m ko dh ok blum?ade mmbe2 nk tolak fork usd best x? bounce

viper0308
Private frenzy
Private frenzy

Age : 35
Location : Puchong

Back to top Go down

Re: [WTB]Rim Belakang/Arm/Fork MITO

Post  airec02 on Fri Jun 04, 2010 5:37 am

ok la viper. kasi upload gambar sepam. Twisted Evil usd aku ada mmg tip top. tapi mcm nak simpan utk kegunaan akan datang..

airec02
Private frenzy
Private frenzy

Age : 32
Location : Pasir Gudang-Skudai-Spore

Back to top Go down

Re: [WTB]Rim Belakang/Arm/Fork MITO

Post  Sponsored content Today at 8:53 pm


Sponsored content


Back to top Go down

Page 2 of 3 Previous  1, 2, 3  Next

View previous topic View next topic Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum