TZM Frenzy (002153851-T)
Welcome to TZM Frenzy....

you can also view the site by using this link :-
www.tzm150.forumotion.com @
www.tzm150.co.cc

Log in to enter forum and please read the "rules" before posting.
Thank you




ARKIB FRENZY

Chikara riders group (CrG) r4

Page 2 of 4 Previous  1, 2, 3, 4  Next

View previous topic View next topic Go down

Re: Chikara riders group (CrG) r4

Post  apiracy on Thu Dec 02, 2010 6:34 pm

Esok malam,3/12/2010,ada event jauh. Rujuk FB. tq

apiracy
Sgt.Major frenzy
Sgt.Major frenzy


Back to top Go down

Re: Chikara riders group (CrG) r4

Post  heng_soffi on Thu Dec 02, 2010 10:05 pm

apiracy wrote:Esok malam,3/12/2010,ada event jauh. Rujuk FB. tq
x g kot....motor x siap lg pale

heng_soffi
Corporal frenzy
Corporal frenzy


http://www.myspace.com/opy_kedah

Back to top Go down

Re: Chikara riders group (CrG) r4

Post  alan on Fri Dec 03, 2010 11:23 am

apiracy wrote:
tzm36 wrote:apa pasal ni thread banyak slow..hehe..dah xmau borak lagi kah Sad

meriah di Facebook...Smile

patut ler... kim salam mesra sama tuan2 admin.... Laughing

_________________


alantrunksz

alan
Admin Rider
Admin Rider

Age : 36
Location : Kuala Lumpur, Malaysia

http://www.tzm150.tk

Back to top Go down

Re: Chikara riders group (CrG) r4

Post  abob on Fri Dec 03, 2010 12:30 pm

alan wrote:
apiracy wrote:
tzm36 wrote:apa pasal ni thread banyak slow..hehe..dah xmau borak lagi kah Sad

meriah di Facebook...Smile

patut ler... kim salam mesra sama tuan2 admin....

Laughing Laughing

_________________

TZM rider.....extreme and hardcore...

abob
Forum Marshall
Forum Marshall

Age : 38
Location : damansara damai (012-9363146)

http://tzm150.forumotion.com

Back to top Go down

Re: Chikara riders group (CrG) r4

Post  apiracy on Fri Dec 03, 2010 2:07 pm

abob wrote:
alan wrote:
apiracy wrote:
tzm36 wrote:apa pasal ni thread banyak slow..hehe..dah xmau borak lagi kah Sad

meriah di Facebook...Smile

patut ler... kim salam mesra sama tuan2 admin....

Laughing Laughing

Laughing Laughing

apiracy
Sgt.Major frenzy
Sgt.Major frenzy

Age : 97
Location : Cheras,Hulu Langat

Back to top Go down

Re: Chikara riders group (CrG) r4

Post  heng_soffi on Fri Dec 03, 2010 4:02 pm

eh korg semua apa kabo?lama x jumpa....sihat ke?alan,abob,chot and semua?

heng_soffi
Corporal frenzy
Corporal frenzy

Age : 25
Location : kajang,selangor

http://www.myspace.com/opy_kedah

Back to top Go down

Re: Chikara riders group (CrG) r4

Post  TOYOL IJAU on Sat Dec 04, 2010 6:54 am

untuk tatapan da peringatan..oleh CIk Coklet ManEs pada pada 04hb Disember 2010 pukul 2.22 pagiBERITA DIBAWAH ADALAH BENAR!!!!!!......bace sampai habis....pastu fowardkn plz.....ni adalah benar... sila baca sehingga habis... dan tlg sebarkan kepada seberapa byk org Islam yg boleh...Assalamualaikum Warahmatullahi Wabarakatuhini adalah surat wasiat dari penjaga makamNabi Muhammad SAW iaitu Sheikh AhmadMaeine (Saudi Arabia).pada suatu malam ketika membaca Al-Quran dimakam Rasulullah SAW.selepas membaca laluhamba tertidur, dalam tidur hamba bermimpididatangi Rasulullah SAW lalu bersabda kepadahamba, dalam 60 000 orang yang meninggaldunia di zaman ini tiada seorang pun yangmatinya dalam keadaan beriman.(a)isteri tidak mendengar kata suami.(b)orang kaya tidak lagi bertimbang rasa.(c)orang tidak lagi berzakat dan tidak membuatkebajikan.Oleh itu wahai Sheikh Ahmad, hendaklah kamumenyedarkan kepada orang Islam ini supayamembuat kebajikan, kerana haripenghabisan(Qiamat) akan tiba di manabintang akan terbit dari langit, sesudah itumatahari akan turun di atas kepala.PESANAN HAMBA INI(a) berselawat - untuk junjungan Nabi kitaMuhammad SAW.(b) bertaubatlah - dengan segera sementaraPintu Taubat masih terbuka.(c) Bersembahyanglah(d) berzakat - jangan ditinggalkan.(e) Menunaikan Fardhu haji - bilaberkemampuan.(f) Jangan menderhaka kepada kedua ibubapa.UNTUK MAKLUMAN1.seorang saudagar dari bombay telahmenerima surat ini dan beliau telah mencataksebanyak 20 salinan dan mengirimkan kepadaorang lain, dia kemudiannya dianugerahi Allahdengan mendapat keuntungan yang besardalam perniagaannya.2.seorang hamba Allah telah menerima suratini tetapi tidak mengendahkannya danmenganggap wasiat ini palsu, maka selangbeberapa hari kemudian anaknya meninggaldunia.3.Pada tahun 1977 Tun Dato Mustapha bekasKetua Menteri Sabah menerima wasiat inikemudian mengarahkan setiausahanyamencetak sebanyak 20 salinan danmenghantarnya kepada orang lain, makaselang beberapa hari kemudian dia telahmendapat hadiah dari kebajikan masyarakat dimalaysia timur.4.tan sri ghazali jawi, bekas menteri besarperak secara tidak langsung dipecat darijawatannya kerana apabila beliau menerimawasiat ini beliau terlupa mencetak 20 salinanuntuk disebarkan kepada orang lain tetapibeliau telah menyedari kesilapannya lalubeliau mencetak semula wasiat ini danmengirimkannya kepada orang lain, beberapahari kemudian beliau telah dilantik menteriKabinet Perdana Menteri.5.Zulfikar Ali Bhuno telah menerima suratwasiat ini dan tidak percaya akankebenarannya juga menganggap palsu lalumembuangnya ke dalam tong sampah.seminggu kemudian beliau telah dijatuhkanhukuman pancung sampai mati.6.di Terengganu, seorang pekerja bengkelkenderaan telah menerima wasiat ini daripengirim yang tidak dikenali yang datangnyadari Perak lalu beliau membuat sebanyak 20salinan seperti yang dituntut.Alhamdulillah diadianugerahkan oleh Allah seorang gadisberakhlak mulia seperti yang dituntut olehIslam.baginya anugerah ini paling agung dantidak ada tandingannya.7.Di Terengganu juga, seorang hamba Allahtelah menerima surat ini dari orang yang tidakdikenali tetapi beliau tidak mengendahkannyadengan mengatakan ianya bohong belaka dansengaja mengada-adakan untuk menakutkanorang yang membacanya.Beberapa harikemudian dia telah mendapat penyakit ganjildan penderitaanya amat menyedihkan.setelahtiga minggu mendapat rawatan rapi di hospital,penyatkitnya sukar juga diubati oleh doktor.Akhirnya beliau teringat akan wasiat ini danmengedarkannya kepada orang lain.Semingukemudian barulah beliau beransur sembuhsehingga sekarang.Banyak lagi contoh-contoh orang yangmenerima wasiat ini tetapi tidakmempercayainya dan tidak mengedarkannyaatau menyampaikan kepada orang lain.dimanamereka mendapat malapetaka.setelahkejadian yang menggembirakan danmenyakinkan ini anda jangan lupamenyampaikan 20 salinan wasiat dalam masa96 jam dari masa anda menerimanya.InsyaAllah anda akan memperolehi sesuatudari YANG MAHA KUASA dengan penuh keyakinan pasti ia akan menerangi hidup anda dengan nikmat kebahagiaan hidup. INSYAALLAH.PERHATIANsetelahmembaca wasiat ini hendaklah ditulis atau dicetak dan disampaikan kepdaorang lain sebanyak 20 salinan. sekiranya telah dilakukan anda akandianugerahkan sesuatu nikmat atau hajat anda akan dikabulkan oleh ALLah.katasheikh ahmad lagi. jika apa yang hamba katakan ini tidak benar, biarlahhamba mati dalam kekufuran dan hamba tidak mendapat perlindungan dansyafaat Rasulullah SAW naaauzubillah. oleh itu hendaklah ditulis ataudicetak dan disampaikan kepada orang lain.insyaAllahdalam masa 2 minggu anda akan berolah kebahagiaan dan ingatlah lakukanini dengan hati yang ikhlas dan janganlah diabaikan atau dibiarkanTLG SEBAR KAN KPD UMAT ISLAM.... SEBAR KAN 20 org islam

TOYOL IJAU
Private frenzy
Private frenzy

Age : 39
Location : mydin usj

Back to top Go down

Re: Chikara riders group (CrG) r4

Post  TOYOL IJAU on Sat Dec 04, 2010 6:55 am

dengan ini.......my part is done......suma orang baca termasuk soppi...lebih 20 org

selamat membaca

TOYOL IJAU
Private frenzy
Private frenzy

Age : 39
Location : mydin usj

Back to top Go down

Re: Chikara riders group (CrG) r4

Post  heng_soffi on Sat Dec 04, 2010 8:45 am

TOYOL IJAU wrote:dengan ini.......my part is done......suma orang baca termasuk soppi...lebih 20 org

selamat membaca
thank you kal...ko apa khabar?

heng_soffi
Corporal frenzy
Corporal frenzy

Age : 25
Location : kajang,selangor

http://www.myspace.com/opy_kedah

Back to top Go down

Re: Chikara riders group (CrG) r4

Post  olskowl_design on Sat Dec 04, 2010 10:31 am

wahhh...tq kpd kal sbb myebarkan info yg molek dan mmberi ksedaran...bagos2

cuma part yg wajib sebarkan yg x brapa brkenan ckit....smpy ada org mati la, dpt pyakit ganjil la.....kita sbg org islam mmg kna mnyebarkan hadis2 n bnda2 yg brkaitan dgn agama....tapi xdak la smpy steruk 2 klo kita x sebarkan....klo bnda2 yg buruk trjadi, bknlah brpunca drpd 'surat sakti' ni....tpi drpd Allah S.W.T...ntah kemalangan2 yg surat ni sebut btol2 jadi ke x......ni yg dpanggil surat brantai....psal surat ni da ramai para ilmuwan dan ulamak bincangkan.....sy skadar myampaikan...wAllahua'lam Very Happy Very Happy

kpd kawan2 yg baca psai kisah d atas 2, jgn lupa sebarkan kt mmbe2 len....cuma part2 yg rmai org mgalami kcelakaan 2 je buang.....ganti la dgn ayat 'senangnya nk dpt phala brterusan, juz sebar bnda ni ja pon bole dpt'.....heheheheh...kasi bakar ckit......ok Very Happy Very Happy

olskowl_design
Sergeant frenzy
Sergeant frenzy

Age : 26
Location : kedah / kl
Humor : ~awat hang jadi lagu tuuu???~

Back to top Go down

Re: Chikara riders group (CrG) r4

Post  alan on Sat Dec 04, 2010 10:38 am

heng_soffi wrote:eh korg semua apa kabo?lama x jumpa....sihat ke?alan,abob,chot and semua?

waras sopi.... Smile

_________________


alantrunksz

alan
Admin Rider
Admin Rider

Age : 36
Location : Kuala Lumpur, Malaysia

http://www.tzm150.tk

Back to top Go down

Re: Chikara riders group (CrG) r4

Post  alan on Sat Dec 04, 2010 10:47 am

olskowl_design wrote:wahhh...tq kpd kal sbb myebarkan info yg molek dan mmberi ksedaran...bagos2

cuma part yg wajib sebarkan yg x brapa brkenan ckit....smpy ada org mati la, dpt pyakit ganjil la.....kita sbg org islam mmg kna mnyebarkan hadis2 n bnda2 yg brkaitan dgn agama....tapi xdak la smpy steruk 2 klo kita x sebarkan....klo bnda2 yg buruk trjadi, bknlah brpunca drpd 'surat sakti' ni....tpi drpd Allah S.W.T...ntah kemalangan2 yg surat ni sebut btol2 jadi ke x......ni yg dpanggil surat brantai....psal surat ni da ramai para ilmuwan dan ulamak bincangkan.....sy skadar myampaikan...wAllahua'lam Very Happy Very Happy

kpd kawan2 yg baca psai kisah d atas 2, jgn lupa sebarkan kt mmbe2 len....cuma part2 yg rmai org mgalami kcelakaan 2 je buang.....ganti la dgn ayat 'senangnya nk dpt phala brterusan, juz sebar bnda ni ja pon bole dpt'.....heheheheh...kasi bakar ckit......ok Very Happy Very Happy

ada benar kata2 bro fago..... apa pun kita buat kita berpegang pada ajaran islam yg berlandaskan hukum syarak dan syariah..... " yg buruk datang dari kita dan yg baik pula dari Nya... bkn dari surat berantai... jika ada kebaikan dalam cerita surat berantai pun mungkin hanya kerana ilmu yang disebarkan dan keburukan pula kerana ianya satu dugaan dari Nya.... sebagai seorang Muslim kita patut menerima shj Qoda' dan Qadar dr Nya...

Saudara Kal telah mendapat berkat jika ada yang mengambil iktibar dari cerita di atas... Wallahualam.....

_________________


alantrunksz

alan
Admin Rider
Admin Rider

Age : 36
Location : Kuala Lumpur, Malaysia

http://www.tzm150.tk

Back to top Go down

Re: Chikara riders group (CrG) r4

Post  heng_soffi on Sat Dec 04, 2010 3:15 pm

terima kasih kepada semua yg memberi pandangan....ada sikit kekeliruan pasal mcm fago cakap td..

heng_soffi
Corporal frenzy
Corporal frenzy

Age : 25
Location : kajang,selangor

http://www.myspace.com/opy_kedah

Back to top Go down

Re: Chikara riders group (CrG) r4

Post  apiracy on Sat Dec 04, 2010 3:20 pm

heng_soffi wrote:terima kasih kepada semua yg memberi pandangan....ada sikit kekeliruan pasal mcm fago cakap td..

dah ada fatwa agama tentang surat berantai ni....berhati2. Kena buka thread baru ni Very Happy Very Happy Very Happy

apiracy
Sgt.Major frenzy
Sgt.Major frenzy

Age : 97
Location : Cheras,Hulu Langat

Back to top Go down

Re: Chikara riders group (CrG) r4

Post  heng_soffi on Sat Dec 04, 2010 3:42 pm

mcm tu......kalau ada salah silap tolong tunjukkan ~

heng_soffi
Corporal frenzy
Corporal frenzy

Age : 25
Location : kajang,selangor

http://www.myspace.com/opy_kedah

Back to top Go down

hehe

Post  tzm36 on Tue Dec 07, 2010 11:17 am

alamak motor jem..jem rod..huhu Mad

tzm36
Private frenzy
Private frenzy


Back to top Go down

Re: Chikara riders group (CrG) r4

Post  Redchili Dgc on Tue Dec 07, 2010 1:33 pm

[quote="apiracy"]
tzm36 wrote:apa pasal ni thread banyak slow..hehe..dah xmau borak lagi kah Sad

meriah di Facebook...Smile[/quote

fb tak leh simpan data.......moto prob....cari frenzy gak kan.....servis pv dah pandai ke.....takkan hantar kedai....hehe












Last edited by Redchili Dgc on Tue Dec 07, 2010 1:46 pm; edited 1 time in total

_________________

Redchili Dgc
Hardcore Riders
Hardcore Riders

Location : ampang (017-2053184)
Humor : frenly

Back to top Go down

Re: Chikara riders group (CrG) r4

Post  Redchili Dgc on Tue Dec 07, 2010 1:38 pm

apiracy wrote:Esok malam,3/12/2010,ada event jauh. Rujuk FB. tq


aku rasa ko ni salah masuk tread.....ni frenzy...hahahahah...bukan fb...

_________________

Redchili Dgc
Hardcore Riders
Hardcore Riders

Location : ampang (017-2053184)
Humor : frenly

Back to top Go down

Re: Chikara riders group (CrG) r4

Post  heng_soffi on Wed Dec 08, 2010 7:10 pm

vinod-kenapa pula?kat mana?
adi-hehe..biasa la tu......adi ko pe kabo?lama x dengar citer....sorry la lama x lepak.. Arrow

heng_soffi
Corporal frenzy
Corporal frenzy

Age : 25
Location : kajang,selangor

http://www.myspace.com/opy_kedah

Back to top Go down

Re: Chikara riders group (CrG) r4

Post  alan on Thu Dec 09, 2010 6:03 am

Redchili Dgc wrote:
apiracy wrote:Esok malam,3/12/2010,ada event jauh. Rujuk FB. tq


aku rasa ko ni salah masuk tread.....ni frenzy...hahahahah...bukan fb...

hehehhe... "frenzy book".... takpa lar adi... mana2 ja org selesa.... selesa dok banglo.... beli banglo... selesa dok setinggan dok setinggan... tiada paksaan... heheh Very Happy

_________________


alantrunksz

alan
Admin Rider
Admin Rider

Age : 36
Location : Kuala Lumpur, Malaysia

http://www.tzm150.tk

Back to top Go down

Re: Chikara riders group (CrG) r4

Post  heng_soffi on Thu Dec 09, 2010 8:31 pm

alan wrote:
Redchili Dgc wrote:
apiracy wrote:Esok malam,3/12/2010,ada event jauh. Rujuk FB. tq


aku rasa ko ni salah masuk tread.....ni frenzy...hahahahah...bukan fb...

hehehhe... "frenzy book".... takpa lar adi... mana2 ja org selesa.... selesa dok banglo.... beli banglo... selesa dok setinggan dok setinggan... tiada paksaan... heheh Very Happy
frenzy book sedap gak nama tu hehehe....

heng_soffi
Corporal frenzy
Corporal frenzy

Age : 25
Location : kajang,selangor

http://www.myspace.com/opy_kedah

Back to top Go down

Re: Chikara riders group (CrG) r4

Post  aku den on Sat Dec 11, 2010 1:36 am

lame xjenguk frenzy ni...makin meriah sekarang Smile

meriah kat fb..meriah kat forum...xkesah..janji meriah...betol x?
kite ber kawan untuk menambah kenalan dan bertukar pendapat...main moto sedap minat masing2.
so no hard felin ya semua Smile

betol..kalo xde forum..sah aku xkan tau ape2 pasal moto..maklum la..pakai moto pon baru je beberapa bulan..
dekatforum ni la aku byk belajar...trimas frenzy..
kenapa kami disini??
kerna kami PENGEMAR YAMAHA 150 TZM Surprised

aku den
Sgt.Major frenzy
Sgt.Major frenzy

Age : 27
Location : kajang-bangi @ kelate

Back to top Go down

Re: Chikara riders group (CrG) r4

Post  heng_soffi on Sat Dec 11, 2010 3:07 pm

saya setuju dgn den,saya kalau x masuk forum nk repair tzm pun x tau...terima kasih frenzy kerana saling memberi pendapat,penyelesaian.. Very Happy

heng_soffi
Corporal frenzy
Corporal frenzy

Age : 25
Location : kajang,selangor

http://www.myspace.com/opy_kedah

Back to top Go down

Re: Chikara riders group (CrG) r4

Post  alan on Mon Dec 13, 2010 11:53 am

relax..relax.... hahahha.. korg nak lepak mana pun aku tak kisah.... hahahah...

Laughing

adat.. org masuk just nak collect ilmu.... atau collect ahli.... atau collect apa2 pun.... stakat hari ni takda masalah dari forum... klu ada komen2 yg tak sedap tu... jgn amik hati sgt klu dtg dari org yg dikenali.... biasa ja tu.... org nak bermesra... Laughing

_________________


alantrunksz

alan
Admin Rider
Admin Rider

Age : 36
Location : Kuala Lumpur, Malaysia

http://www.tzm150.tk

Back to top Go down

Re: Chikara riders group (CrG) r4

Post  apiracy on Thu Dec 16, 2010 9:08 am

Next event: Tahun Baru 2011. Check tempat biasa la k.
Kat sini pun ada,kat sana pun ada. Dua2 lain.
Yg kelapangan atau bersesuaian,ikut la mana2 event Very Happy
berkawan biar ramai,bermusuh jgn sekali

Hidup M, sayangi nyawa anda... Very Happy

apiracy
Sgt.Major frenzy
Sgt.Major frenzy

Age : 97
Location : Cheras,Hulu Langat

Back to top Go down

F

Post  tzm36 on Sat Dec 18, 2010 7:57 pm

roger.. cheers

tzm36
Private frenzy
Private frenzy


Back to top Go down

Re: Chikara riders group (CrG) r4

Post  Aloyz_88 on Mon Dec 20, 2010 12:00 pm

berkwn klu bole biarla yg mendapatkn faedah selain dpt membantu dri sndiri... hehe... zaman skrg kena pandai pilih kwn.. hahaha... Laughing Laughing Laughing

Aloyz_88
Club Marshall
Club Marshall

Age : 28
Location : Shah Alam

Back to top Go down

Re: Chikara riders group (CrG) r4

Post  Sponsored content Today at 4:44 pm


Sponsored content


Back to top Go down

Page 2 of 4 Previous  1, 2, 3, 4  Next

View previous topic View next topic Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum