TZM Frenzy (002153851-T)
Welcome to TZM Frenzy....

you can also view the site by using this link :-
www.tzm150.forumotion.com @
www.tzm150.co.cc

Log in to enter forum and please read the "rules" before posting.
Thank you




ARKIB FRENZY

Cheetah power cdi

View previous topic View next topic Go down

Cheetah power cdi

Post  Jay_Tzm on Wed Sep 29, 2010 10:45 pm

Hi Otai2 Tzm saya baru je dapat thu sal forum ni.nak tanya skit sal cdi tzm standard ade 10wayar tapi apa kegunaan setiap wayar itu sebab nak cuba masuk cdi cheetah power ade 6 wayar je ada sesiapa yang boleh tlng ajar macam mana nak ubah wayaring? Very Happy

Jay_Tzm
Private frenzy
Private frenzy

Location : Pulau.

Back to top Go down

Re: Cheetah power cdi

Post  ayiecs on Thu Sep 30, 2010 8:22 am

xtau lak klo 6 wire tu leh guna ke x..
kne tanye en aspide nih~mne en aspide??

_________________

ayiecs
Forum Marshall
Forum Marshall

Age : 30
Location : Ampang-Wangsa Maju
Humor : kill them with our PV!!

Back to top Go down

Re: Cheetah power cdi

Post  Jay_Tzm on Sun Oct 03, 2010 5:34 pm

entah bro sal kawa kips dapat tapi tzm diorang tak pernah cuba.kalau ada yg thu tolong2 ye bro nak try pula cdi cheetah power.

Jay_Tzm
Private frenzy
Private frenzy

Location : Pulau.

Back to top Go down

Re: Cheetah power cdi

Post  aspide1008 on Sun Oct 03, 2010 5:56 pm

ayiecs wrote:xtau lak klo 6 wire tu leh guna ke x..
kne tanye en aspide nih~mne en aspide??
aku mn tau....yg aku tau kita punya cdi ada lebihan wayar berbanding cdi muto2 lain...wayar2 lebih yg dimaksudkan itu ialah wayar servo,ycls... Very Happy

_________________
KLIK UNTUK KE KEDAI ONLINE ASPIDE SENSEI

aspide1008
Hardcore Riders
Hardcore Riders

Age : 32
Location : TCNS

Back to top Go down

Re: Cheetah power cdi

Post  aspide1008 on Sun Oct 03, 2010 6:07 pm

Jay_Tzm wrote:Hi Otai2 Tzm saya baru je dapat thu sal forum ni.nak tanya skit sal cdi tzm standard ade 10wayar tapi apa kegunaan setiap wayar itu sebab nak cuba masuk cdi cheetah power ade 6 wayar je ada sesiapa yang boleh tlng ajar macam mana nak ubah wayaring? Very Happy

1. biru+merah = magnet coil
2. hijau+putih = magnet coil
3. putih+merah = magnet coil
4. putih = magnet coil
5. hitam = body/grounding
6. coklat = bateri
7. pink = ycls
8. biru+kuning = servo ypvs
9. oren = ignition coil
10. biru+putih = suis RUN

harap membantu...
Laughing

_________________
KLIK UNTUK KE KEDAI ONLINE ASPIDE SENSEI

aspide1008
Hardcore Riders
Hardcore Riders

Age : 32
Location : TCNS

Back to top Go down

Re: Cheetah power cdi

Post  Jay_Tzm on Mon Oct 04, 2010 8:25 pm

kalau cdi race ada tak untuk tzm yang tak susah nak modify2 lagi?dan brape harge?

Jay_Tzm
Private frenzy
Private frenzy

Location : Pulau.

Back to top Go down

Re: Cheetah power cdi

Post  aspide1008 on Mon Oct 04, 2010 8:52 pm

mmg ada jual cdi racing,,,tp sbb xperng pakai, xtau la brp hrganya...dgr cerita, cdi racing nih supply api yg besar,xdak cut off,pv bukak awal... Very Happy

_________________
KLIK UNTUK KE KEDAI ONLINE ASPIDE SENSEI

aspide1008
Hardcore Riders
Hardcore Riders

Age : 32
Location : TCNS

Back to top Go down

Re: Cheetah power cdi

Post  Jay_Tzm on Mon Oct 04, 2010 10:19 pm

Kat mana nak cari bro?

Jay_Tzm
Private frenzy
Private frenzy

Location : Pulau.

Back to top Go down

Re: Cheetah power cdi

Post  coolent on Thu Oct 07, 2010 11:19 am

bro grk sentul ader jual segale bagai.... tp harge xtau le coz da lme x g survey

coolent
Private frenzy
Private frenzy

Location : subang jaya

Back to top Go down

Re: Cheetah power cdi

Post  Jay_Tzm on Sat Oct 09, 2010 12:09 am

terima kasih bro2 nak tanye ycls ape makna?(yamaha coil?saya akan cuba guna cdi cheetah power kalau dah dapat
boleh post kat forum ni.semoga berjaya.

Jay_Tzm
Private frenzy
Private frenzy

Location : Pulau.

Back to top Go down

Re: Cheetah power cdi

Post  ayiecs on Sat Oct 09, 2010 4:54 am

aspide1008 wrote:1. biru+merah = magnet coil
2. hijau+putih = magnet coil
3. putih+merah = magnet coil
4. putih = magnet coil
5. hitam = body/grounding
6. coklat = bateri
7. pink = ycls
8. biru+kuning = servo ypvs
9. oren = ignition coil
10. biru+putih = suis RUN

harap membantu...
Laughing

cayalah aspide! bru aku tau wayar2 tuh~

_________________

ayiecs
Forum Marshall
Forum Marshall

Age : 30
Location : Ampang-Wangsa Maju
Humor : kill them with our PV!!

Back to top Go down

Re: Cheetah power cdi

Post  olskowl_design on Sat Oct 09, 2010 7:35 am

Jay_Tzm wrote:terima kasih bro2 nak tanye ycls ape makna?(yamaha coil?saya akan cuba guna cdi cheetah power kalau dah dapat
boleh post kat forum ni.semoga berjaya.
yamaha computerize lubrication system....yg dok kawal kadar 2t Very Happy

olskowl_design
Sergeant frenzy
Sergeant frenzy

Age : 26
Location : kedah / kl
Humor : ~awat hang jadi lagu tuuu???~

Back to top Go down

Re: Cheetah power cdi

Post  aspide1008 on Sat Oct 09, 2010 1:33 pm

ayiecs wrote:
aspide1008 wrote:1. biru+merah = magnet coil
2. hijau+putih = magnet coil
3. putih+merah = magnet coil
4. putih = magnet coil
5. hitam = body/grounding
6. coklat = bateri
7. pink = ycls
8. biru+kuning = servo ypvs
9. oren = ignition coil
10. biru+putih = suis RUN

harap membantu...
Laughing

cayalah aspide! bru aku tau wayar2 tuh~
stadi manual...hehe...kl x, mn la aku boleh tau... Crying or Very sad

_________________
KLIK UNTUK KE KEDAI ONLINE ASPIDE SENSEI

aspide1008
Hardcore Riders
Hardcore Riders

Age : 32
Location : TCNS

Back to top Go down

Re: Cheetah power cdi

Post  budak AG on Mon Jan 10, 2011 1:22 pm

ycls kwal 2t??? bru aku tau..
abes tu, kalu tzm asap mcm fogging, ycls rosak ke bro???

budak AG
Private frenzy
Private frenzy

Age : 26
Location : alor gajah, melaka
Humor : "potang2 poie bondang"

Back to top Go down

Re: Cheetah power cdi

Post  olskowl_design on Mon Jan 10, 2011 6:53 pm

budak AG wrote:ycls kwal 2t??? bru aku tau..
abes tu, kalu tzm asap mcm fogging, ycls rosak ke bro???
off topic jap :
x semestinya....klo ycls rosak,msalah yg lebih sinonim ialah jem!! Laughing Laughing
asap byk mybe carb 2t/pump 2t....ekjos lama x operate...myk itam trbakar skali ngan ptrol ngan 2t....psai ycls...urmmm...bole jdi ni pon slh 2 kmungkinan...x sure la
ada msalah ni ka bro???apa2 prob bole bukak thread bru kt ruangan masalah Very Happy

olskowl_design
Sergeant frenzy
Sergeant frenzy

Age : 26
Location : kedah / kl
Humor : ~awat hang jadi lagu tuuu???~

Back to top Go down

Re: Cheetah power cdi

Post  ejal80 on Tue Jan 11, 2011 9:19 am

ycls nie selalu nya diorang buka lepas tu masuk direct tak pakai ycsl.asap banyak takut paip kau dah lama tak cuci atau fiber kau dah banyak minyak sangat so kena lah tukar fiber baru

ejal80
Corporal frenzy
Corporal frenzy

Age : 36
Location : melaka
Humor : tzm forever

Back to top Go down

Re: Cheetah power cdi

Post  Sponsored content Today at 12:50 pm


Sponsored content


Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum