TZM Frenzy (002153851-T)
Welcome to TZM Frenzy....

you can also view the site by using this link :-
www.tzm150.forumotion.com @
www.tzm150.co.cc

Log in to enter forum and please read the "rules" before posting.
Thank you




ARKIB FRENZY

Want To Buy TZM (Harge Xkesah)

Page 1 of 3 1, 2, 3  Next

View previous topic View next topic Go down

Want To Buy TZM (Harge Xkesah)

Post  KiMi on Mon Aug 23, 2010 7:58 pm

Assalamualaikum Warga Frenzy...
Saye Kimi,,
19 tahun,,,,,
KL - KeDaH

Baru saje register Forum nie...
dah 2 bulan usha forum nie..
tp xreg pown..hehe..

Sini Sy dgn rendah diri maw mencari jikalau sape2 maw tolak M mereke kat sy..
harge xkesah...janji engine,carburator cun lg...hehek...

sy baru je nk study psl M nie..
skang pakai RG sport je...
maw upgrade M plak...
then kalo leh maw join group bro2 skalian...
tu pown kalo sudi...(mcm hantar minang lak dah)

area KL diutamekan...
harge tu xmo mahal2 sgt...
sian kt sy,,
kalo mahal tp ade deposit bulan2 ok gak 2..

and kalo sy dh dpt M nnti...
sy maw mody sket,,

sape2 yg taw kat mane nk Bikin Custom Bodykit Fiber and tempat nk wat tembak airbrush tuk set colour,,leh roger2 kat sini ek...
kerjasame bro2 sekalian amat dihargai...
nnti leh konvoi same2...(berangan suda)


hehe...

ape2 hal roger sini dulu...
no fon bg kemudian...
maw conferm forum dulu...

selamat berkenalan...
salam




KiMi
Corporal frenzy
Corporal frenzy

Age : 25
Location : KL To KeDaH

Back to top Go down

Re: Want To Buy TZM (Harge Xkesah)

Post  Ara on Mon Aug 23, 2010 11:09 pm

salam bro,
welkem to forum, nak tanya budget bro agak2 dalam brapa, ekceli tzm mmg banyak yang masih belum bertuan sebenaq nya.. cuma budget dan condition tu yang buat kita was was nak cari tzm yang sesuai, area KL lagi senang nak cari, walaupun bro dapat beli seketoi nanti, lebih baek lebihkan budget anda untuk recon or remodify tzm bro nanti, kalau cukup budget, angkat cepat2 dan meh join kita punya event pada 28.8 ni di melaka, kengkawan dari KL ramai akan turun, bleh join diorang

sekian

Ara
Corporal frenzy
Corporal frenzy

Age : 30
Location : Kedah / Melaka
Humor : Aku Rider.. Bukan Mat Rempit..

Back to top Go down

Re: Want To Buy TZM (Harge Xkesah)

Post  apiracy on Tue Aug 24, 2010 12:14 am

selamat mencari dan membeli,bro....

and welcome to the club.... Very Happy

apiracy
Sgt.Major frenzy
Sgt.Major frenzy

Age : 97
Location : Cheras,Hulu Langat

Back to top Go down

Re: Want To Buy TZM (Harge Xkesah)

Post  kamal5632 on Tue Aug 24, 2010 4:40 am

CAM POSTING PATAR MARBUN..HAHAHAHA

kamal5632
Hardcore Riders
Hardcore Riders


Back to top Go down

Re: Want To Buy TZM (Harge Xkesah)

Post  roza on Tue Aug 24, 2010 5:40 am

Hahaha...bukan kot nih~
sb lagi comel postingnya dr PATAR MARBUN..

KiMi...selamat mencari~~ Very Happy

_________________

ayg rz 011-325 99 852

roza
Forum Marshall
Forum Marshall

Location : KL Sentral sekitarnya
Humor : bawak moto leklok

Back to top Go down

Re: Want To Buy TZM (Harge Xkesah)

Post  kamal5632 on Tue Aug 24, 2010 6:08 am

roza wrote:Hahaha...bukan kot nih~
sb lagi comel postingnya dr PATAR MARBUN..

KiMi...selamat mencari~~ Very Happy

hehehehe..aku sokong ko roza...

kamal5632
Hardcore Riders
Hardcore Riders


Back to top Go down

Re: Want To Buy TZM (Harge Xkesah)

Post  abob on Tue Aug 24, 2010 6:57 am

moh kita tlg kimi cari M sebijik...


kimi ni awek ke jejaka?
posting cam awek2 je... Very Happy

_________________

TZM rider.....extreme and hardcore...

abob
Forum Marshall
Forum Marshall

Age : 38
Location : damansara damai (012-9363146)

http://tzm150.forumotion.com

Back to top Go down

hohoh

Post  KiMi on Tue Aug 24, 2010 7:32 am

Ara wrote:salam bro,
welkem to forum, nak tanya budget bro agak2 dalam brapa, ekceli tzm mmg banyak yang masih belum bertuan sebenaq nya.. cuma budget dan condition tu yang buat kita was was nak cari tzm yang sesuai, area KL lagi senang nak cari, walaupun bro dapat beli seketoi nanti, lebih baek lebihkan budget anda untuk recon or remodify tzm bro nanti, kalau cukup budget, angkat cepat2 dan meh join kita punya event pada 28.8 ni di melaka, kengkawan dari KL ramai akan turun, bleh join diorang

sekian


oh tq bro ara,,,
agak2 kalo nk bikin balek M,,kosnye agak2,,coz nk kire2 sket..

To Bro Abob : Hahahaha,,,awat nk ayat ke,,,
haha,,,yg post Thread nie smalam mmg awek pown,,,

tp tuan pnye id KiMi nie jejake kacak... ;P

salam kenalan all bro2,, Wink

KiMi
Corporal frenzy
Corporal frenzy

Age : 25
Location : KL To KeDaH

Back to top Go down

Re: Want To Buy TZM (Harge Xkesah)

Post  naSiBungKus on Tue Aug 24, 2010 8:26 am

agak2 saya la kalu nk touch up balik tzm lepas beli ni..
sediakan rm1000..hehe..

sy ada tolong mmbe sy cari tzm gak..
ada yg harga 2k..enjin sedap lg..
carb prob cket..area gombak..batu 11..
ada la test ride ritu..

mmbe sy tu nk amek tzm len..
so yg ni dia rejek la sbb susah nk start..
moto org tinggal x bawak dalam stor..
kalu bro nak sy leh bg no fon seller tu..

naSiBungKus
Sergeant frenzy
Sergeant frenzy

Location : gombak

Back to top Go down

Re: Want To Buy TZM (Harge Xkesah)

Post  olskowl_design on Tue Aug 24, 2010 8:44 am

kl n kedah kt area mna?snang nnt mmbe2 maw tolong....
kbyakan M skunk ni hrga 2ribu ke ats...yg lebih rndah pada 2 pon ada....kna pndy cari la... Very Happy

olskowl_design
Sergeant frenzy
Sergeant frenzy

Age : 26
Location : kedah / kl
Humor : ~awat hang jadi lagu tuuu???~

Back to top Go down

Re: Want To Buy TZM (Harge Xkesah)

Post  KiMi on Tue Aug 24, 2010 11:58 am

to nasibungkus : wah,,,rm1k for dalaman je kan...
luaran pk kemudian... ;D


to oldskowl design : skang kat sg besi KL...better carik area KL je ;D

KiMi
Corporal frenzy
Corporal frenzy

Age : 25
Location : KL To KeDaH

Back to top Go down

Re: Want To Buy TZM (Harge Xkesah)

Post  Ara on Tue Aug 24, 2010 12:04 pm

yup betul cakap bro nasikgoreng pataya, budget biasanya untuk repair n touch up balek dalam RM1000, dari pengalaman aku yang baru beli pon lebih kurang, beli moto dalam RM2000 + repair n touch RM1000, so budget kasar dalam RM3000, untuk tzm sahaja, tak masok accessory yang lain na

RM1000 tu maksimum tapi kena tengok condition moto, kalau bro kira kira nak repair balek nanti melebihi RM1000, p cari tzm lain lak, slow slow cari pon tak pa, kalau nak datang sabtu nie ngan moto lain dulu pon tak pa, kalau bleh relek relek dari tzm.. jangan kelam kabut.. kita bukan nak ke laut.. keke

sekian, wassalam

Ara
Corporal frenzy
Corporal frenzy

Age : 30
Location : Kedah / Melaka
Humor : Aku Rider.. Bukan Mat Rempit..

Back to top Go down

Re: Want To Buy TZM (Harge Xkesah)

Post  KiMi on Tue Aug 24, 2010 12:07 pm

oh,,, ;D
rm3000 kiraan kasar...
cun2,,,
pk kan rm10k ++ >.<

KiMi
Corporal frenzy
Corporal frenzy

Age : 25
Location : KL To KeDaH

Back to top Go down

Re: Want To Buy TZM (Harge Xkesah)

Post  Ara on Tue Aug 24, 2010 12:11 pm

KiMi wrote:oh,,, ;D
rm3000 kiraan kasar...
cun2,,,
pk kan rm10k ++ >.<

hahaha tak la sampai besar camtu.. RM10k tu dah jadi moto lain dah nanti kang.. hehe moto tzm budget2 biasa dalam RM2k - RM3k ja.. kalau orang nak jual lebih dari harga tu lebih baek lupakan ja la.. cari tzm lain ja

Ara
Corporal frenzy
Corporal frenzy

Age : 30
Location : Kedah / Melaka
Humor : Aku Rider.. Bukan Mat Rempit..

Back to top Go down

owh

Post  KiMi on Tue Aug 24, 2010 12:13 pm

owh,,, o.O
kat mudah ade jual smpai rm6k tu...
maybe coverset yg buat mahal kot >.<

KiMi
Corporal frenzy
Corporal frenzy

Age : 25
Location : KL To KeDaH

Back to top Go down

Re: Want To Buy TZM (Harge Xkesah)

Post  Ara on Tue Aug 24, 2010 12:19 pm

KiMi wrote:owh,,, o.O
kat mudah ade jual smpai rm6k tu...
maybe coverset yg buat mahal kot >.<

biasanya camtu la, body custom sket letak harga mahal, tapi make sure tengok betul betul sebelum decide nak beli, jangan sebab mahal pastu nyesal lak nanti, amik harga biasa biasa sudah, then kita remodify balek, lagi puas hati.. keke selamat mencari..

Ara
Corporal frenzy
Corporal frenzy

Age : 30
Location : Kedah / Melaka
Humor : Aku Rider.. Bukan Mat Rempit..

Back to top Go down

zz

Post  KiMi on Tue Aug 24, 2010 12:22 pm

owh,,,
kimi xbape taw sgt psl brg M ori xori nie ,,,
kene ade sorang mmber yg master fasal M gak nie..

mmber yg ade skang smue part kete je taw... >.<

KiMi
Corporal frenzy
Corporal frenzy

Age : 25
Location : KL To KeDaH

Back to top Go down

Re: Want To Buy TZM (Harge Xkesah)

Post  Ara on Tue Aug 24, 2010 12:27 pm

KiMi wrote:owh,,,
kimi xbape taw sgt psl brg M ori xori nie ,,,
kene ade sorang mmber yg master fasal M gak nie..

mmber yg ade skang smue part kete je taw... >.<

cuba contact dengan member member kita di area KL sana, kot kot ada yang bleh bantu, sebab bro skang kat KL kan, cuba contact, fago pon pandai usya moto, sebab aku kat Melaka, kalau bro ada area Melaka insyaAllah bleh offer nak tolong tengokkan, tapi kalau area KL kena mintak member member KL tolong tengokkan

Ara
Corporal frenzy
Corporal frenzy

Age : 30
Location : Kedah / Melaka
Humor : Aku Rider.. Bukan Mat Rempit..

Back to top Go down

zz

Post  KiMi on Tue Aug 24, 2010 12:34 pm

oh,,,
xbape kenal bro2 M kL lg nie...
mane la mreke maw layan dak2 mcm kimi

KiMi
Corporal frenzy
Corporal frenzy

Age : 25
Location : KL To KeDaH

Back to top Go down

Re: Want To Buy TZM (Harge Xkesah)

Post  naSiBungKus on Tue Aug 24, 2010 12:40 pm

alahai manjanya dia ni..
sapa nk wat adik angkat ni??
sy x mau..haha..

cam Ara cakap tu..
bek beli yg murah, pstu recondition balik..
baru pueh hati bang..kita wat sniri..
bukan bekas org..(padahal sy pn pakai bekas abang)

beli r1 trus la..leh gak kami ni try merasa..
hihi..

naSiBungKus
Sergeant frenzy
Sergeant frenzy

Location : gombak

Back to top Go down

Re: Want To Buy TZM (Harge Xkesah)

Post  Ara on Tue Aug 24, 2010 12:46 pm

naSiBungKus wrote:alahai manjanya dia ni..
sapa nk wat adik angkat ni??
sy x mau..haha..

cam Ara cakap tu..
bek beli yg murah, pstu recondition balik..
baru pueh hati bang..kita wat sniri..
bukan bekas org..(padahal sy pn pakai bekas abang)

beli r1 trus la..leh gak kami ni try merasa..
hihi..

wakakakaka nasib laki bro, kalau awek aku ngorat lama dah... aku pon nak terai la letak gambar camtu.. wakakaka comey kot..

hahahaha aku sudah berjaya!!

Ara
Corporal frenzy
Corporal frenzy

Age : 30
Location : Kedah / Melaka
Humor : Aku Rider.. Bukan Mat Rempit..

Back to top Go down

zz

Post  KiMi on Tue Aug 24, 2010 12:48 pm

oh,,,
kk,,
so skang kene carik M rm2k ++ ke nie ??
then rm1k tacap alek,,
rm3k,,
then mody luaran bape lak kene overall ++cover set++tank smue 2.. ?

KiMi
Corporal frenzy
Corporal frenzy

Age : 25
Location : KL To KeDaH

Back to top Go down

Re: Want To Buy TZM (Harge Xkesah)

Post  naSiBungKus on Tue Aug 24, 2010 12:54 pm

KiMi wrote:oh,,,
kk,,
so skang kene carik M rm2k ++ ke nie ??
then rm1k tacap alek,,
rm3k,,
then mody luaran bape lak kene overall ++cover set++tank smue 2.. ?

x semestinya 2k++..
depends kt kondition moto tu la..
kalu dh ok hrga 2500 wat pa nk touch up lg kan..

coverset?nk fibre ka nk yg stendet?
harga nk cat tzm kt kedai 350..kalu cat sendiri bawah 100 pn ada..
fibre coverset custom tu prepare 500 kot..

p/s:suma2 ni sy pn tanya org gak..men agak2 sniri ja..haha..kalu salah sorii eh..org len tolong betoikan..

waahh..sy bela monyet ka???

naSiBungKus
Sergeant frenzy
Sergeant frenzy

Location : gombak

Back to top Go down

zz

Post  KiMi on Tue Aug 24, 2010 1:01 pm

kalo cover standard lg bgs kan ?
or fibre lg bgs ?

sy pown ade monyet

KiMi
Corporal frenzy
Corporal frenzy

Age : 25
Location : KL To KeDaH

Back to top Go down

Re: Want To Buy TZM (Harge Xkesah)

Post  naSiBungKus on Tue Aug 24, 2010 1:09 pm

orang kata la kan..
kalu fibre ni nak lawa kena usik rangka tzm tu..
so mengubah keadaan asal dia..
sebab nk masuk fibre baru jd lawa..
so kalu rs x dak masalah nk usik rangka dia tu, go on!
tengok minat masing2..
orang la kata..bukan sy kata..
sy pn kecik lg baru blajaq

naSiBungKus
Sergeant frenzy
Sergeant frenzy

Location : gombak

Back to top Go down

Re: Want To Buy TZM (Harge Xkesah)

Post  Sponsored content Today at 10:40 pm


Sponsored content


Back to top Go down

Page 1 of 3 1, 2, 3  Next

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum