TZM Frenzy (002153851-T)
Welcome to TZM Frenzy....

you can also view the site by using this link :-
www.tzm150.forumotion.com @
www.tzm150.co.cc

Log in to enter forum and please read the "rules" before posting.
Thank you




ARKIB FRENZY

cover set r6 fibre untuk tzm

Page 2 of 2 Previous  1, 2

View previous topic View next topic Go down

Re: cover set r6 fibre untuk tzm

Post  randy on Fri Apr 30, 2010 2:04 pm

katannaz wrote:
randy wrote:aku dah bosan dah buat motor mcm ni....buat tail jer pun kenal dekat 1 bulan lagi belum siap.........siap ni kena stop ler...............1 bulan tak ada motor pakai .....betul2 bosan. bro??? fit kat TZM ker ????
sabar bro.... Razz
aku punyer pon hantar repair yang retak-2 haritu katanya 10 hari siap
tapi dah masuk 3 minggu belom siap, nasib ader rg semput aku
untuk aku tunggang Laughing
tu pon aku antar cowling ngan cover blakang jew
hantar semua mau berbulan Evil or Very Mad

wah 2 hari tapi sampai 3 minggu ker ......yalah banyak kedai macam ni hahahaha......

randy
Corporal frenzy
Corporal frenzy


Back to top Go down

Re: cover set r6 fibre untuk tzm

Post  NURADILA on Sat May 01, 2010 6:33 am







yang nie pun aku jumpa dalam mudah gak
set r6 nie untuk tzm dan lain2 moto
r6 nampak lagi solid, montok dan gebu......
tapi hage lak tak leh tahan..... rm1,600 (belakang je)
location sabah kalau tak silap

NURADILA
Club Marshall
Club Marshall


Back to top Go down

Re: cover set r6 fibre untuk tzm

Post  katannaz on Sat May 01, 2010 7:27 pm

dot wrote:o.. taz punye rupenye,yg fiber ke atau yg plastik PU amek drpd die?
yang fiber cowling asal ap punyer taz kata cuma masuk lampu z catalyser

katannaz
Private frenzy
Private frenzy

Age : 37
Location : Pandan Indah, KL

http://duniahaiwanku.blogspot.com/

Back to top Go down

Re: cover set r6 fibre untuk tzm

Post  katannaz on Sat May 01, 2010 7:29 pm

ayiecs wrote:lari topi jap~
katannaz,ble ko nk tunjuk moto ko yg custom tu kt aku?
umah dh dekat ni~moto ko dh siap kan?
camna nak tunjuk, aku pon dah bosan asyik kena call dia tiap-2 minggu
ni dah masuk minggu ke-4 dah tak siap-2 gak Sad

katannaz
Private frenzy
Private frenzy

Age : 37
Location : Pandan Indah, KL

http://duniahaiwanku.blogspot.com/

Back to top Go down

Re: cover set r6 fibre untuk tzm

Post  dot on Sun May 02, 2010 4:18 am

katannaz wrote:
ayiecs wrote:lari topi jap~
katannaz,ble ko nk tunjuk moto ko yg custom tu kt aku?
umah dh dekat ni~moto ko dh siap kan?
camna nak tunjuk, aku pon dah bosan asyik kena call dia tiap-2 minggu
ni dah masuk minggu ke-4 dah tak siap-2 gak Sad
antar ktne bro?

dot
Sergeant frenzy
Sergeant frenzy


Back to top Go down

Re: cover set r6 fibre untuk tzm

Post  katannaz on Sun May 02, 2010 6:17 am

dot wrote:
katannaz wrote:
ayiecs wrote:lari topi jap~
katannaz,ble ko nk tunjuk moto ko yg custom tu kt aku?
umah dh dekat ni~moto ko dh siap kan?
camna nak tunjuk, aku pon dah bosan asyik kena call dia tiap-2 minggu
ni dah masuk minggu ke-4 dah tak siap-2 gak Sad
antar ktne bro?
Nak sebut kat sini nama kedai kang takut menjatuhkan dia lak
kedai fiber dan spray kat taman putra area pandan indah ni
sapa yang tau tau la Surprised

katannaz
Private frenzy
Private frenzy

Age : 37
Location : Pandan Indah, KL

http://duniahaiwanku.blogspot.com/

Back to top Go down

Re: cover set r6 fibre untuk tzm

Post  dot on Sun May 02, 2010 7:01 am

katannaz wrote:
dot wrote:
katannaz wrote:
ayiecs wrote:lari topi jap~
katannaz,ble ko nk tunjuk moto ko yg custom tu kt aku?
umah dh dekat ni~moto ko dh siap kan?
camna nak tunjuk, aku pon dah bosan asyik kena call dia tiap-2 minggu
ni dah masuk minggu ke-4 dah tak siap-2 gak Sad
antar ktne bro?
Nak sebut kat sini nama kedai kang takut menjatuhkan dia lak
kedai fiber dan spray kat taman putra area pandan indah ni
sapa yang tau tau la Surprised
o...ingtkn yg kt tmn kosas tu

dot
Sergeant frenzy
Sergeant frenzy


Back to top Go down

Re: cover set r6 fibre untuk tzm

Post  darknight on Fri May 07, 2010 10:35 am

apalah kedai fibre ni semua macam tu.....dulu gua order custom fibre set ( kepala & ekor saja )di kedai kat sri kembangan tu, janji satu bulan...6 bulan baru siap....tu pun seminggu sekali pergi sana survey....macam taknak bisnes saja, mould dah ada tp lambat macam tu..... Evil or Very Mad

darknight
Private frenzy
Private frenzy

Location : klang

Back to top Go down

Re: cover set r6 fibre untuk tzm

Post  aku den on Fri May 07, 2010 10:53 am

darknight wrote:apalah kedai fibre ni semua macam tu.....dulu gua order custom fibre set ( kepala & ekor saja )di kedai kat sri kembangan tu, janji satu bulan...6 bulan baru siap....tu pun seminggu sekali pergi sana survey....macam taknak bisnes saja, mould dah ada tp lambat macam tu..... Evil or Very Mad

kedai mane ni bro..nnti aku boleh p survey2 n tgk hasil kerja dia

aku den
Sgt.Major frenzy
Sgt.Major frenzy

Age : 27
Location : kajang-bangi @ kelate

Back to top Go down

Re: cover set r6 fibre untuk tzm

Post  katannaz on Fri May 07, 2010 11:00 am

sebab kebanyakan kedai fiber ni fokus pada fiber kereta
motor kita setakat RM200-RM500 ni lambat la dia layan
Crying or Very sad

katannaz
Private frenzy
Private frenzy

Age : 37
Location : Pandan Indah, KL

http://duniahaiwanku.blogspot.com/

Back to top Go down

Re: cover set r6 fibre untuk tzm

Post  darknight on Sat May 08, 2010 4:56 am

aku den wrote:
darknight wrote:apalah kedai fibre ni semua macam tu.....dulu gua order custom fibre set ( kepala & ekor saja )di kedai kat sri kembangan tu, janji satu bulan...6 bulan baru siap....tu pun seminggu sekali pergi sana survey....macam taknak bisnes saja, mould dah ada tp lambat macam tu..... Evil or Very Mad

kedai mane ni bro..nnti aku boleh p survey2 n tgk hasil kerja dia
kedai ni kat belakang pasar borong sri kembangan.

darknight
Private frenzy
Private frenzy

Location : klang

Back to top Go down

Re: cover set r6 fibre untuk tzm

Post  darknight on Sat May 08, 2010 5:16 am

katannaz wrote:sebab kebanyakan kedai fiber ni fokus pada fiber kereta
motor kita setakat RM200-RM500 ni lambat la dia layan
Crying or Very sad
kedai ni khas untuk fibre motor sahaja, harga pun sekitar RM600~1000 tak termasuk cat...minggu2 kena "follow up", janji tak pernah betul Evil or Very Mad

darknight
Private frenzy
Private frenzy

Location : klang

Back to top Go down

Re: cover set r6 fibre untuk tzm

Post  katannaz on Sun May 09, 2010 8:29 am

darknight wrote:
katannaz wrote:sebab kebanyakan kedai fiber ni fokus pada fiber kereta
motor kita setakat RM200-RM500 ni lambat la dia layan
Crying or Very sad
kedai ni khas untuk fibre motor sahaja, harga pun sekitar RM600~1000 tak termasuk cat...minggu2 kena "follow up", janji tak pernah betul Evil or Very Mad
oooo maybe banyak sangat kot motor nak difibernya
apa lagi, 'ketuk' la 3-4 hari sekali Twisted Evil

katannaz
Private frenzy
Private frenzy

Age : 37
Location : Pandan Indah, KL

http://duniahaiwanku.blogspot.com/

Back to top Go down

Re: cover set r6 fibre untuk tzm

Post  darknight on Mon May 10, 2010 4:42 am

katannaz wrote:
darknight wrote:
katannaz wrote:sebab kebanyakan kedai fiber ni fokus pada fiber kereta
motor kita setakat RM200-RM500 ni lambat la dia layan
Crying or Very sad
kedai ni khas untuk fibre motor sahaja, harga pun sekitar RM600~1000 tak termasuk cat...minggu2 kena "follow up", janji tak pernah betul Evil or Very Mad
oooo maybe banyak sangat kot motor nak difibernya
apa lagi, 'ketuk' la 3-4 hari sekali Twisted Evil
bukan banyak....time tu cuma 1~2 buah motor saja....yg marah ni pasal motor org lain masuk kemudian pun sudah siap...bukan saya tak bayar dan yg paling penting untuk saya ialah JANJI, kalau tak boleh, cakap sajalah tak boleh....tak salah punya, kalau dah janji, tunaikan janji, itu saja:evil:
apa2 pun yg lepas tu biarlah lepas....harap juga customer dia sekarang tak payah tunggu lama2.

Ada tak bengkel2 fiber motor kat area KL/Selangor ni yg boleh buat keja custom yg lebih harus & berkualiti ? saya ada tengok hasil kerja fiber dari Indonesia....memang cantek dari segi kemasan dan pemasangan.

darknight
Private frenzy
Private frenzy

Location : klang

Back to top Go down

Re: cover set r6 fibre untuk tzm

Post  katannaz on Mon May 10, 2010 4:50 am

erm...kalau kerja fiber ni bagi pandangan aku la
tak boleh tengok masa baru siap, memang kebanyakannya cantik je
nak tau bagus ke tak, pakai lama sikit, kalau kerja fiber jenis gopoh
dan ikut sempat je, memang tak tahan lama, bahagian sambungan mesti pecah
tak pun retak-2.

p/s:kita dah menyimpang ni, jadi perbincangan lak thread menjual ni, hehehe What a Face

katannaz
Private frenzy
Private frenzy

Age : 37
Location : Pandan Indah, KL

http://duniahaiwanku.blogspot.com/

Back to top Go down

Re: cover set r6 fibre untuk tzm

Post  dot on Mon May 10, 2010 5:06 am

try tanye kt bro fit
@yg kt blkng psr borong serdang tu abg syukri endau kan? ade gk mmbr2 buat kt ctu,mkn mase gk,ade yg dkt 1 sthn lbh

dot
Sergeant frenzy
Sergeant frenzy


Back to top Go down

Re: cover set r6 fibre untuk tzm

Post  Sponsored content Today at 2:35 pm


Sponsored content


Back to top Go down

Page 2 of 2 Previous  1, 2

View previous topic View next topic Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum