TZM Frenzy (002153851-T)
Welcome to TZM Frenzy....

you can also view the site by using this link :-
www.tzm150.forumotion.com @
www.tzm150.co.cc

Log in to enter forum and please read the "rules" before posting.
Thank you




ARKIB FRENZY

[Nak Beli] HID- 1 ketul. utk projek.

View previous topic View next topic Go down

[Nak Beli] HID- 1 ketul. utk projek.

Post  donut on Tue Apr 13, 2010 8:33 pm

aku mencari saper2 ader jual HID set 1 ketul, atau sharing beli 1 set, sorg seketul. area KL, rege dlm rm100-150, atau share pun rege rm100-150 sorg. Pastikan takde brg tertinggal, kang pasang, ader jer yg tak lengkap. Sad

cara beli : COD aku takmo postage.

donut
Private frenzy
Private frenzy


Back to top Go down

Re: [Nak Beli] HID- 1 ketul. utk projek.

Post  syahril_tt on Thu Apr 15, 2010 12:20 pm

tumpang bertanye..HID tu ape bro?...sy budak baru belajar

syahril_tt
Corporal frenzy
Corporal frenzy

Age : 27
Location : terengganu
Humor : http://colonelshark.blogspot.com

Back to top Go down

Re: [Nak Beli] HID- 1 ketul. utk projek.

Post  donut on Thu Apr 15, 2010 2:26 pm

camni ha barang dia.
slalu org guna kat keta, tp keta kalau guna, kene tahan ngan polis, alamatnyer kene saman, same gak cam moto,
tp aku naj guna HID ni utk lampu high-beam.

donut
Private frenzy
Private frenzy


Back to top Go down

Re: [Nak Beli] HID- 1 ketul. utk projek.

Post  randy on Thu Apr 22, 2010 2:08 pm

donut wrote:aku mencari saper2 ader jual HID set 1 ketul, atau sharing beli 1 set, sorg seketul. area KL, rege dlm rm100-150, atau share pun rege rm100-150 sorg. Pastikan takde brg tertinggal, kang pasang, ader jer yg tak lengkap. Sad

cara beli : COD aku takmo postage.

siap pasang ker bro ? kalau RM100-150 ? H4 kan ?

randy
Corporal frenzy
Corporal frenzy

Age : 36
Location : Serdang, Balakong, Seri Kembangan

Back to top Go down

Re: [Nak Beli] HID- 1 ketul. utk projek.

Post  randy on Thu Apr 22, 2010 2:09 pm

berapa K tu bro ??? 8000k ada ker ?

randy
Corporal frenzy
Corporal frenzy

Age : 36
Location : Serdang, Balakong, Seri Kembangan

Back to top Go down

Re: [Nak Beli] HID- 1 ketul. utk projek.

Post  donut on Thu Apr 22, 2010 11:23 pm

bulb ikut pilihan masing2, aku mencari2 HID tapak H3, 8000k mmg la ader..

donut
Private frenzy
Private frenzy


Back to top Go down

Re: [Nak Beli] HID- 1 ketul. utk projek.

Post  mnn on Fri Apr 23, 2010 12:00 pm

derrr ... tunjuk aaa pic pasang HID tu ... kalau leh buka topic baru kat DIY section .... leh member lain tgk ... baru leh racun betapa hebatnya cahaya HID .... hehehehe

mnn
Private frenzy
Private frenzy

Age : 33
Location : Cheras - Jinjang Kuala Lumpur

Back to top Go down

Re: [Nak Beli] HID- 1 ketul. utk projek.

Post  donut on Sat Apr 24, 2010 1:19 pm

mnn wrote:derrr ... tunjuk aaa pic pasang HID tu ... kalau leh buka topic baru kat DIY section .... leh member lain tgk ... baru leh racun betapa hebatnya cahaya HID .... hehehehe

bende pun tak beli lg beb..

donut
Private frenzy
Private frenzy


Back to top Go down

Re: [Nak Beli] HID- 1 ketul. utk projek.

Post  mnn on Mon May 03, 2010 5:32 am

http://www.mudah.my/HID+Full+Set+FOR+H4+Full+set-5374339.htm



kat sini ada jual ...

mnn
Private frenzy
Private frenzy

Age : 33
Location : Cheras - Jinjang Kuala Lumpur

Back to top Go down

Re: [Nak Beli] HID- 1 ketul. utk projek.

Post  donut on Mon May 03, 2010 8:39 am

mnn wrote:http://www.mudah.my/HID+Full+Set+FOR+H4+Full+set-5374339.htm

kat sini ada jual ...
situ mmg ader jual bro, tp kualiti kureng.. tak caye? beli dan cuba, tgk tahan berape lame. Smile

-Project on hold-

donut
Private frenzy
Private frenzy


Back to top Go down

Re: [Nak Beli] HID- 1 ketul. utk projek.

Post  fadx on Tue May 04, 2010 2:16 pm

tumpang tanye, bole support ke HID kat moto kite?
prnah dgr2 gak dulu smpai cair..ape yg cair aku xtau..

sori spam Cool

fadx
Private frenzy
Private frenzy

Location : Keramat, KL -- Arau, Perlis

Back to top Go down

Re: [Nak Beli] HID- 1 ketul. utk projek.

Post  iming on Tue May 04, 2010 3:06 pm

fadx wrote:tumpang tanye, bole support ke HID kat moto kite?
prnah dgr2 gak dulu smpai cair..ape yg cair aku xtau..

sori spam Cool

org y tgk tu cair sbb trg kot~~ Laughing

HID klu guna kt moto ade effect kat mane2 part electronik x??

iming
Corporal frenzy
Corporal frenzy

Age : 27
Location : kajang@kuantan@kelantan
Humor : niat tu penting...nnti tawakkal jela...

Back to top Go down

Re: [Nak Beli] HID- 1 ketul. utk projek.

Post  donut on Wed May 05, 2010 4:20 pm

iming wrote:
fadx wrote:tumpang tanye, bole support ke HID kat moto kite?
prnah dgr2 gak dulu smpai cair..ape yg cair aku xtau..

sori spam Cool

org y tgk tu cair sbb trg kot~~ Laughing

HID klu guna kt moto ade effect kat mane2 part electronik x??

@fadx
moto ker, keta ker, mmg leh support HID, beza dia, moto kita leh on HID 2 jam jer,
cair pasal kalau pakai kat headlight moto, selalu org pakai HID ni dia HID + Projector kereta,

@iming
efek kat part elektronik tu takde plak timbul masalah, slalu kalau beli yg rege below rm100 nih kualiti kureng,
dan cepat rosak sama ada ballast dia atau mentol dia. Sebab tu la aku cari yg rege rm150-200 ke atas. Smile

donut
Private frenzy
Private frenzy


Back to top Go down

Re: [Nak Beli] HID- 1 ketul. utk projek.

Post  viper0308 on Fri May 14, 2010 9:22 pm

ko nk share ke?aku ritu pun ade cari gak.
jom share ngn aku.

aku tgh mencari set hid(ballast+xenon bulb 6K atau ke atas) ngn projector.

mne nk cr ek?

viper0308
Private frenzy
Private frenzy

Age : 35
Location : Puchong

Back to top Go down

Re: [Nak Beli] HID- 1 ketul. utk projek.

Post  Sponsored content Today at 3:05 am


Sponsored content


Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum