TZM Frenzy (002153851-T)
Welcome to TZM Frenzy....

you can also view the site by using this link :-
www.tzm150.forumotion.com @
www.tzm150.co.cc

Log in to enter forum and please read the "rules" before posting.
Thank you




ARKIB FRENZY

pakai broadband bole kene hack ke?

View previous topic View next topic Go down

pakai broadband bole kene hack ke?

Post  syahril_tt on Sun Apr 11, 2010 11:53 am

kepada kawan2 yang tahu pasal it, hamba ingin bertanya...ada sedikit kemusykilan...hamba ber ym ngan org mane ntah..pastu tetiba die ugut nak balas dendam..katenye die bole detect hamba online dari mane...mase tu hamba gunakan broadband...adakah itu betul?...atau die saje2 nak takutkan hamba...adakah die nak cari gaduh atau ape2?...hamba sendiri tak pasti...katenye nak balas dendam...setahu hamba, hamba tak pernah menjahati org lain...adakah email hamba telah dihack?..hamba pon tak pasti...apakah jalan terbaik untuk hamba selesaikan?.terasa seperti fugitive sekarang ni..

syahril_tt
Corporal frenzy
Corporal frenzy

Age : 27
Location : terengganu
Humor : http://colonelshark.blogspot.com

Back to top Go down

Re: pakai broadband bole kene hack ke?

Post  donut on Sun Apr 11, 2010 7:37 pm

broadband ker, ur band ker line telepon ker, selagi leh access internet, mmg boleh dihack. kalo email, sudah tentu boleh.

donut
Private frenzy
Private frenzy


Back to top Go down

Re: pakai broadband bole kene hack ke?

Post  viper0308 on Sun Apr 11, 2010 9:52 pm

ni aku gtau serba sedikit secare ringkas yg aku tau la..


huhuhuu...klu gune ym mmg bleh trace ip address org tu..

gi kat run>cmd>netstat

kt ctu bleh tgk.

tapi berdasarkan ip je die xkn bleh dapat trace lokasi terperinci.tu sume cume isp je yg bleh buat.
user biase cume bleh trace kawasan/daerah je/lokasi ibusawat(bukan alamat penuh rumah ngko bro..)

ym ke fb ke ape2 je yg ade kt tenet bleh dihack.
yg paling pnting kite yg gunekan internet tu kne tau care cmne nk elak supaye xdihack.

die kate die nk hack emel ngko ke bro?
die ade 3 care utk hack emel ngko
1.keylogger
2.phishing page.
3.stealer

keylogger ni satu program yg die perlu install ke dlm pc ngko utk record sume aktiviti ngko.
phishing ni pulak webpage utk login yg same sebijik cam yg sebenar.bile ko login die akan hantar password kepade tuan puye page phishing tu.
stealer paling bhy.sejenis trojan yg diselit(bind) dlm fail program exe cthnye software.

keylogger dan stealer die crypted dgn FUD crypter mmg sgt bahaye.sbbnye nnt antivirus xdpat detect.


so utk langkah keselamatan, jgn run ape2 fail yg ko xtau/was2 ape isi sebenarnye terutame fail exe.
jgn download dan install software pirate yg ko dpt dr internet.
phising page plak lg senang nk detect.sebelum login gune id dan password ko kat tenet, pastikan url/alamat tu betul xde salah eja/cacat cela.


nk surf tenet dgn selamat aku sarankan ko install internet browser mozilla firefox paling latest pastu install addon 'key scrambler'.

key scrambler ni fungsinye utk bg stealer xbleh detect ape yg ko taip kat username ngn password.

cth id dan password sebenar ko camni:
id:user
pass:tmnet123

key scrambler akan serabutkan key tu jadi tbalik2 hurufnye atau pun die tukar ke huruf lain jadi cmni:
id:rsue
pass:31tntme2
Very Happy


ha satu lagi ko pki broadband ape?

kalau celcom broadband lg la ko xyah risau.
sbbnye ip yg ko pakai akan share dgn ip org lain.so mknenye nnt lokasi ko yg ditrace tu nnt mmg langsung xbetul.

viper0308
Private frenzy
Private frenzy

Age : 35
Location : Puchong

Back to top Go down

Re: pakai broadband bole kene hack ke?

Post  ZOUL on Mon Apr 12, 2010 9:10 am

er.. bro viper... kalau download software dari pirate bay guna torrent pastu scan dengan antivirus selamat tak? Rolling Eyes

ZOUL
Corporal frenzy
Corporal frenzy

Age : 35
Location : 2° 2'21.38"N 102°34'8.73"E

Back to top Go down

Re: pakai broadband bole kene hack ke?

Post  syahril_tt on Mon Apr 12, 2010 11:52 am

email n segala yang berkaitan ngan email aku die cakap die tau...aku tak tau la sejauh mane kebenarannya...berdasarkan keterangan bro viper, lega skit aku...sebab aku pakai bb celcom...nape la ade je cara org nak dengki kat manusia len nie...takut aku dibuatnye..aku da tutup da akaun aku yang len...takut jugak aku...nasibla takde buat online banking

syahril_tt
Corporal frenzy
Corporal frenzy

Age : 27
Location : terengganu
Humor : http://colonelshark.blogspot.com

Back to top Go down

Re: pakai broadband bole kene hack ke?

Post  viper0308 on Mon Apr 12, 2010 2:25 pm

ZOUL wrote:er.. bro viper... kalau download software dari pirate bay guna torrent pastu scan dengan antivirus selamat tak? Rolling Eyes

sume sopware pirate kt tenet xleh pcaye sgt bro..terutame yg kne pakai patch/crack tu. kalau die bg serial no dlm bntuk txt file tu bleh la caye skit.so ape hal kne hati2 la..

lagi care selamat utk install sopware pirate, sebelum install sopware tu pastikan disconnect sambungan internet korang tu dulu.

tujuannye ialah utk elakkan trojan yg aktif mase korang run sopware tu utk hantar log/cookies melalui internet kt background process.


kalau line tenet dh putus trojan tu xleh la nk anta.. Laughing

viper0308
Private frenzy
Private frenzy

Age : 35
Location : Puchong

Back to top Go down

Re: pakai broadband bole kene hack ke?

Post  viper0308 on Mon Apr 12, 2010 2:27 pm

syahril_tt wrote:email n segala yang berkaitan ngan email aku die cakap die tau...aku tak tau la sejauh mane kebenarannya...berdasarkan keterangan bro viper, lega skit aku...sebab aku pakai bb celcom...nape la ade je cara org nak dengki kat manusia len nie...takut aku dibuatnye..aku da tutup da akaun aku yang len...takut jugak aku...nasibla takde buat online banking

ha..lagi satu kalau ngko nk slamat bro, baik ngko tukarkan semua password2 penting ngko tu.cth cam emel dan account2 lain pnye pass.sbb takut org yg ugut ngko tu dh ade login id ngn pass yg ngko gune skrg ni.

viper0308
Private frenzy
Private frenzy

Age : 35
Location : Puchong

Back to top Go down

Re: pakai broadband bole kene hack ke?

Post  viper0308 on Mon Apr 12, 2010 3:22 pm

ZOUL wrote:er.. bro viper... kalau download software dari pirate bay guna torrent pastu scan dengan antivirus selamat tak? Rolling Eyes

oh ye...satu lagi, sume antivirus cume membantu je...tp klu trojan/virus tu FUD, mmg xgune la scan pakai antivirus mmg xkan detect pnye..

bg aku xde satu pun av yg paling power.av yg power ialah gabungan semua av yg ade dlm dunia. Laughing

tp lg ok la ade av dpd xde av kan?

bg aku klu nk pki av pki la kaspersky internet securitry atau nod32.tu je yg terbaik dgn dpd yg lain bg aku.

haa..satu lagi sebelum install/run ape apps tu pastikan scan dulu secare online kat cni:
http://scanner.novirusthanks.org/

upload apps tu utk discan. tick kat checkbox Do not distribute the sample tu pastu baru submit. cheers

viper0308
Private frenzy
Private frenzy

Age : 35
Location : Puchong

Back to top Go down

Re: pakai broadband bole kene hack ke?

Post  syahril_tt on Tue Apr 13, 2010 11:57 am

waaa...panjang lebar bro viper terangkan...takutla aku nak dunload software pasni...huhu..tape la...skarang da delete terus acc yang aku gune aritu...acc yang ade sekarang selamat rasenye...btw thanks bro...nice info...aku da tak rase cam fugitive lagi dah..kembali normal...

syahril_tt
Corporal frenzy
Corporal frenzy

Age : 27
Location : terengganu
Humor : http://colonelshark.blogspot.com

Back to top Go down

Re: pakai broadband bole kene hack ke?

Post  viper0308 on Tue Apr 13, 2010 5:26 pm

syahril_tt wrote:waaa...panjang lebar bro viper terangkan...takutla aku nak dunload software pasni...huhu..tape la...skarang da delete terus acc yang aku gune aritu...acc yang ade sekarang selamat rasenye...btw thanks bro...nice info...aku da tak rase cam fugitive lagi dah..kembali normal...

mne ade panjang...tu skit je tu...aku pun tau skit2 je..
org lain yg expert kalau terangkan kompem lagi detail gile. Laughing

viper0308
Private frenzy
Private frenzy

Age : 35
Location : Puchong

Back to top Go down

Re: pakai broadband bole kene hack ke?

Post  ZOUL on Wed Apr 28, 2010 6:33 am

syahril_tt wrote:email n segala yang berkaitan ngan email aku die cakap die tau...aku tak tau la sejauh mane kebenarannya...berdasarkan keterangan bro viper, lega skit aku...sebab aku pakai bb celcom...nape la ade je cara org nak dengki kat manusia len nie...takut aku dibuatnye..aku da tutup da akaun aku yang len...takut jugak aku...nasibla takde buat online banking


bro syahril,

ape citer? dah settel? ape ko buat kat dier sampai dier marah benor ngan ko? hehehe... Very Happy

ZOUL
Corporal frenzy
Corporal frenzy

Age : 35
Location : 2° 2'21.38"N 102°34'8.73"E

Back to top Go down

Re: pakai broadband bole kene hack ke?

Post  syahril_tt on Wed Apr 28, 2010 10:17 am

da settle la zoul...aku tak wat ape2 pon...ngah chat elok2 org tu plak hangin...aku rase die boy.n saje nak cari mangsa buat dajal..biarla...da delete sume akaun yang berkaitan....tade pape masalah lagi la setakat neh...

syahril_tt
Corporal frenzy
Corporal frenzy

Age : 27
Location : terengganu
Humor : http://colonelshark.blogspot.com

Back to top Go down

Re: pakai broadband bole kene hack ke?

Post  fadx on Sun Sep 26, 2010 8:35 pm

bro viper..nk tnya skit..
ko keje ape? ape kepakaran ko? nnt papehal senang aku nk refer.. bounce Very Happy

fadx
Private frenzy
Private frenzy

Location : Keramat, KL -- Arau, Perlis

Back to top Go down

Re: pakai broadband bole kene hack ke?

Post  namer on Thu Oct 21, 2010 2:54 am

viper0308 wrote:
syahril_tt wrote:waaa...panjang lebar bro viper terangkan...takutla aku nak dunload software pasni...huhu..tape la...skarang da delete terus acc yang aku gune aritu...acc yang ade sekarang selamat rasenye...btw thanks bro...nice info...aku da tak rase cam fugitive lagi dah..kembali normal...

mne ade panjang...tu skit je tu...aku pun tau skit2 je..
org lain yg expert kalau terangkan kompem lagi detail gile. Laughing

kan best law ap yang bro cakap mengenai orang lain yang expert..terang detail gila..abang ak under IT gak..hacking competition dunia no 6..tapi bila tanya itu ini pasal IT ni..dia suh carik sendri..huhu.. cyclops

namer
Private frenzy
Private frenzy

Age : 24
Location : Nilai / Puchong

Back to top Go down

Re: pakai broadband bole kene hack ke?

Post  viper0308 on Fri Oct 22, 2010 4:27 am

perrgghhh...hebatnye abg ngko ye namer.bleh la aku menuntut ngn die nnt...

viper0308
Private frenzy
Private frenzy

Age : 35
Location : Puchong

Back to top Go down

Re: pakai broadband bole kene hack ke?

Post  namer on Sat Oct 23, 2010 1:57 am

ha3..ak nak menuntut dari dulu dia suh blaja sendiri..maybe sebab dia pun banyak blaja sendiri je.. Sad

namer
Private frenzy
Private frenzy

Age : 24
Location : Nilai / Puchong

Back to top Go down

Re: pakai broadband bole kene hack ke?

Post  viper0308 on Sat Oct 23, 2010 6:24 pm

hahaha tp pelik gak kan.kebanyakan org2 yg power ni sume kdekut.
aku dh jmpe ramai spesis2 cmni. Laughing

viper0308
Private frenzy
Private frenzy

Age : 35
Location : Puchong

Back to top Go down

Re: pakai broadband bole kene hack ke?

Post  namer on Sat Oct 23, 2010 8:39 pm

ha'a..ha3..xpe r..elok gak dorg wat camtu..at least kita berusaha mencari..xlah makan suap je... Smile

namer
Private frenzy
Private frenzy

Age : 24
Location : Nilai / Puchong

Back to top Go down

Re: pakai broadband bole kene hack ke?

Post  viper0308 on Sun Oct 24, 2010 1:17 am

bgus ke? Rolling Eyes

viper0308
Private frenzy
Private frenzy

Age : 35
Location : Puchong

Back to top Go down

Re: pakai broadband bole kene hack ke?

Post  namer on Sun Oct 24, 2010 1:40 am

ha3..bgus bila ad resources..x bagus bila kita dah buntu..hee Arrow ..eh Razz sorry tuan tanah..out of topic lak..hehe

namer
Private frenzy
Private frenzy

Age : 24
Location : Nilai / Puchong

Back to top Go down

Re: pakai broadband bole kene hack ke?

Post  KiMi on Thu Nov 11, 2010 9:37 am

yep,,,brodband celcom leh hack,,,
leh pakai ke SIM maxis and so on,,,

KiMi
Corporal frenzy
Corporal frenzy

Age : 25
Location : KL To KeDaH

Back to top Go down

Re: pakai broadband bole kene hack ke?

Post  Sponsored content Today at 12:57 pm


Sponsored content


Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum