TZM Frenzy (002153851-T)
Welcome to TZM Frenzy....

you can also view the site by using this link :-
www.tzm150.forumotion.com @
www.tzm150.co.cc

Log in to enter forum and please read the "rules" before posting.
Thank you




ARKIB FRENZY

wifi reception booster

View previous topic View next topic Go down

wifi reception booster

Post  ZOUL on Sat Apr 10, 2010 12:44 pm

salam kawan2...


sekarang ni suma laptop2 dipasaran dah bole terima wifi kan...

cam mana nak bagi laptop kita terima signal kuat sikit.... Rolling Eyes



senang sikit aku nak download atau upload...


ada ke hardware macam antenna pasang kat laptop kita? ada sesiapa pakai? bole tolong review sikit..?

TQ







p/s walaupon forum moto... kadang kala forumer ni ada yang handal bab2 camneh.... Very Happy

ZOUL
Corporal frenzy
Corporal frenzy

Age : 35
Location : 2° 2'21.38"N 102°34'8.73"E

Back to top Go down

Re: wifi reception booster

Post  viper0308 on Sun Apr 11, 2010 9:50 pm

kebanyakan laptop mmg wifi card die xpower.

nk yg power pakai yg external(usb) pnye...

amik yg transmit power die 600mW atau 1W dgn antenna gain yg tinggi.
mmg btul2 power la signal yg bakal diterime dan dihantar tu nnt...


tp setakat wifi card je power xgune gak bro.

wifi card ni die link dgn access point.

so klu nk power dua2 bnde tu transmit power die dan antenna gain die kne tinggi.klu dua2 tgi baru la power..Smile

viper0308
Private frenzy
Private frenzy

Age : 35
Location : Puchong

Back to top Go down

Re: wifi reception booster

Post  abob on Mon Apr 12, 2010 2:35 am

agak2 bpe rega tuk wifi external tu...?

_________________

TZM rider.....extreme and hardcore...

abob
Forum Marshall
Forum Marshall

Age : 38
Location : damansara damai (012-9363146)

http://tzm150.forumotion.com

Back to top Go down

Re: wifi reception booster

Post  dot on Mon Apr 12, 2010 4:37 am

viper klu guna software utk tweek reception die bole ke?

dot
Sergeant frenzy
Sergeant frenzy


Back to top Go down

Re: wifi reception booster

Post  ZOUL on Mon Apr 12, 2010 8:15 am

dot wrote:viper klu guna software utk tweek reception die bole ke?


ya.. dot.. itu la maksud aku... kalau ada software atau cara nak kuatkan lagi reception dier.... bounce

ZOUL
Corporal frenzy
Corporal frenzy

Age : 35
Location : 2° 2'21.38"N 102°34'8.73"E

Back to top Go down

Re: wifi reception booster

Post  viper0308 on Mon Apr 12, 2010 2:12 pm

abob wrote:agak2 bpe rega tuk wifi external tu...?

lebih kurang rm150-rm250 la..
bentuknye lebih kurang cmni la

viper0308
Private frenzy
Private frenzy

Age : 35
Location : Puchong

Back to top Go down

Re: wifi reception booster

Post  viper0308 on Mon Apr 12, 2010 2:20 pm

dot wrote:viper klu guna software utk tweek reception die bole ke?

ZOUL wrote:
ya.. dot.. itu la maksud aku... kalau ada software atau cara nak kuatkan lagi reception dier.... bounce

wireless adapter:
klu sopware utk boost tu bgantung pade pengeluar produk tu la.ade pengeluar yg mmg dh siap ade sopware utk boostkan tx power die.
tp agak susah la nk jmpe.
cth cam linksys wusb54g v4 aku pki dulu bleh boost tx powernye.
utk wusb54gc xbleh plak nk boost.

wireless router/access point:
cari yg bleh diflash dgn firmware ddwrt.cam aku gune linksys wrt54gl bleh boost tx power dgn overclock processornye lg bile dh flash dgn ddwrt firmware.

viper0308
Private frenzy
Private frenzy

Age : 35
Location : Puchong

Back to top Go down

Re: wifi reception booster

Post  aspide1008 on Tue Apr 13, 2010 6:45 pm

bro....software tuk 'pecah' paswod wifi de jual x? sbb aku de jupe thread kat forum lain, de seller jual wifi booster cam kinamax ngan gsky...katanya pakej widi booster sekali ngan cd 'pecah' paswod...kl leh dpt cd tuh kan best...ko ade?hehe

_________________
KLIK UNTUK KE KEDAI ONLINE ASPIDE SENSEI

aspide1008
Hardcore Riders
Hardcore Riders

Age : 32
Location : TCNS

Back to top Go down

Re: wifi reception booster

Post  viper0308 on Tue Apr 13, 2010 7:40 pm

aspide1008 wrote:bro....software tuk 'pecah' paswod wifi de jual x? sbb aku de jupe thread kat forum lain, de seller jual wifi booster cam kinamax ngan gsky...katanya pakej widi booster sekali ngan cd 'pecah' paswod...kl leh dpt cd tuh kan best...ko ade?hehe

kat youtube pun blambak2 tutotial nye bro...Laughing

wep la paling senang kne pecah.
ade dua, crack ap dgn client atau pun crack ap tanpe client.
step paling skit dan sgt senang = crack ap dgn client + traffik network tu tgh aktif.
xsampai 10minit pun bleh dpt passwordnye.

kalau trafic xaktif ngn ap tanpe client tu yg lame tu...

wpa dan wpa2 kene pecah gune bruteforce/dictionary so makan mase jugak la..

bukan sume wifi card bleh crack key tu..
ni list wifi card/wifi adapter yg support utk buat kje tu.
http://www.tamos.com/products/commwifi/adapterlist.php

aku gune backtrack (linux livecd) utk crack wifi pass tu.
cd die nk donlod free je.
http://www.backtrack-linux.org/downloads/

viper0308
Private frenzy
Private frenzy

Age : 35
Location : Puchong

Back to top Go down

Re: wifi reception booster

Post  dot on Wed Apr 14, 2010 2:35 am

aircrack penah gune x?

dot
Sergeant frenzy
Sergeant frenzy


Back to top Go down

Re: wifi reception booster

Post  viper0308 on Wed Apr 14, 2010 9:25 am

dot wrote:aircrack penah gune x?

mmg aku gune aircrack pun dot... Laughing

viper0308
Private frenzy
Private frenzy

Age : 35
Location : Puchong

Back to top Go down

Re: wifi reception booster

Post  dot on Wed Apr 14, 2010 10:34 am

woops

dot
Sergeant frenzy
Sergeant frenzy


Back to top Go down

Re: wifi reception booster

Post  abob on Thu Apr 15, 2010 4:28 am

gd info guys.. Very Happy

_________________

TZM rider.....extreme and hardcore...

abob
Forum Marshall
Forum Marshall

Age : 38
Location : damansara damai (012-9363146)

http://tzm150.forumotion.com

Back to top Go down

Re: wifi reception booster

Post  ayiecs on Tue Apr 27, 2010 8:46 pm

baru aku tau ader bntuk cam gini~
ohoooo~mmg gud info~

_________________

ayiecs
Forum Marshall
Forum Marshall

Age : 30
Location : Ampang-Wangsa Maju
Humor : kill them with our PV!!

Back to top Go down

Re: wifi reception booster

Post  aspide1008 on Wed Apr 28, 2010 4:13 am

viper0308 wrote:
aspide1008 wrote:bro....software tuk 'pecah' paswod wifi de jual x? sbb aku de jupe thread kat forum lain, de seller jual wifi booster cam kinamax ngan gsky...katanya pakej widi booster sekali ngan cd 'pecah' paswod...kl leh dpt cd tuh kan best...ko ade?hehe

kat youtube pun blambak2 tutotial nye bro...Laughing

wep la paling senang kne pecah.
ade dua, crack ap dgn client atau pun crack ap tanpe client.
step paling skit dan sgt senang = crack ap dgn client + traffik network tu tgh aktif.
xsampai 10minit pun bleh dpt passwordnye.

kalau trafic xaktif ngn ap tanpe client tu yg lame tu...

/
misti signal kuat kaw2 nih...tmpat aku, signal nak xnak jer...berjam2 dok 'attacking, gathering, replaying', last2 putus gitu je signal...huhu...tp P1 MAX gak dpt dipecahkan secara manual...hehe.... Laughing

_________________
KLIK UNTUK KE KEDAI ONLINE ASPIDE SENSEI

aspide1008
Hardcore Riders
Hardcore Riders

Age : 32
Location : TCNS

Back to top Go down

Re: wifi reception booster

Post  ZOUL on Wed Apr 28, 2010 6:34 am

peh, ramai gak bakat terpendam.. menghackers wifi berpassword neh... Very Happy

ZOUL
Corporal frenzy
Corporal frenzy

Age : 35
Location : 2° 2'21.38"N 102°34'8.73"E

Back to top Go down

Re: wifi reception booster

Post  apai78 on Sun Jul 31, 2011 5:34 am

kalau nak Wifi Booster boleh hubungi aku bro.. Yang pasti boleh detect signal jauh sehingga 1-5km. dan di sediakan cd. harga boleh adjust.

apai78

Age : 38
Location : port dickson

Back to top Go down

Re: wifi reception booster

Post  sepok on Thu Feb 09, 2012 7:09 pm

apai78 wrote:kalau nak Wifi Booster boleh hubungi aku bro.. Yang pasti boleh detect signal jauh sehingga 1-5km. dan di sediakan cd. harga boleh adjust.


salam pai,

sy berminat nak dptkan set wifi booster ni, camner nak kontek sedara? What a Face

sepok

Age : 36
Location : Moon

Back to top Go down

Re: wifi reception booster

Post  Sponsored content Today at 3:08 am


Sponsored content


Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum