TZM Frenzy (002153851-T)
Welcome to TZM Frenzy....

you can also view the site by using this link :-
www.tzm150.forumotion.com @
www.tzm150.co.cc

Log in to enter forum and please read the "rules" before posting.
Thank you




ARKIB FRENZY

Wanted blok

Page 2 of 3 Previous  1, 2, 3  Next

View previous topic View next topic Go down

Re: Wanted blok

Post  ayiecs on Tue Jan 19, 2010 9:04 pm

wah..kagum la dgn pv_leaking!!

ayiecs
Forum Marshall
Forum Marshall


Back to top Go down

Re: Wanted blok

Post  randy on Wed Jan 20, 2010 5:43 am

wau RM 700 siap pasang ke ? kena simpan wang dulu ...apa yang bagus sampai blok tu mahal ? akan tampah speed ke apa tu block ? boleh bagi tau ? sebab aku ni baru main motor heehhehe.

randy
Corporal frenzy
Corporal frenzy


Back to top Go down

Re: Wanted blok

Post  apiracy on Wed Jan 20, 2010 5:47 am

randy wrote:wau RM 700 siap pasang ke ? kena simpan wang dulu ...apa yang bagus sampai blok tu mahal ? akan tampah speed ke apa tu block ? boleh bagi tau ? sebab aku ni baru main motor heehhehe.

khabar dari aku_den....original Japan,new. Blok ori utk ketahanan lebih lama,speed mcm biasa dlm meter la.

apiracy
Sgt.Major frenzy
Sgt.Major frenzy

Age : 97
Location : Cheras,Hulu Langat

Back to top Go down

Re: Wanted blok

Post  randy on Wed Jan 20, 2010 5:54 am

tahan lama ? maksud ? tahan panas ke atau tahan life time block tu ? saya ni bawa biasa je pun tak tahan ke block original tu ? hahhaa.....ada ke akan tambah power sikit ke x ?

randy
Corporal frenzy
Corporal frenzy

Age : 36
Location : Serdang, Balakong, Seri Kembangan

Back to top Go down

Re: Wanted blok

Post  apiracy on Wed Jan 20, 2010 6:11 am

nak laju dr standard ni,banyak benda kena tukar/setting. kalau setakat ko nak 160km/j,boleh cecah jer.

p/s:suka standard jer....less problem.

apiracy
Sgt.Major frenzy
Sgt.Major frenzy

Age : 97
Location : Cheras,Hulu Langat

Back to top Go down

Re: Wanted blok

Post  randy on Wed Jan 20, 2010 7:48 am

wau 160km/j saya 150km/j aku dah takut tu...hhahahaa...tapi saya dah tengok banyak tzm semua boleh pergi sampai 200km/j tu.....betul ke ? saya belum try sampai top speed lah brother !!!! tak tau sampai ke tak. maximum dalam TZM Frenzy ni boleh sampai top speed berapa tau ke ? tapi kalau nak buat sampai 200km/j nak tukar apa yang penting tu ? boleh kasih sikit comment ke ?

randy
Corporal frenzy
Corporal frenzy

Age : 36
Location : Serdang, Balakong, Seri Kembangan

Back to top Go down

Re: Wanted blok

Post  apiracy on Wed Jan 20, 2010 8:56 am

randy wrote:wau 160km/j saya 150km/j aku dah takut tu...hhahahaa...tapi saya dah tengok banyak tzm semua boleh pergi sampai 200km/j tu.....betul ke ? saya belum try sampai top speed lah brother !!!! tak tau sampai ke tak. maximum dalam TZM Frenzy ni boleh sampai top speed berapa tau ke ? tapi kalau nak buat sampai 200km/j nak tukar apa yang penting tu ? boleh kasih sikit comment ke ?

160KM/J tu terpaksa sebab nak kejar leader depan masa konvoi. Selalu main 120km/j jer.

apiracy
Sgt.Major frenzy
Sgt.Major frenzy

Age : 97
Location : Cheras,Hulu Langat

Back to top Go down

Re: Wanted blok

Post  ayiecs on Thu Jan 21, 2010 4:37 am

tukar blok bkn utk lju pun..standar la bro..
klo pndi jg enjin,mmg leh lju smpi 200km/j tu..
pki mnyk itam n bende2 terbaik..
klo nk slmt,baik bwk slow n steady jer..
tkr blok ni efek die mcm bru nk berpantang la..
mcm bru overhaul..dara balik..cewah..

_________________

ayiecs
Forum Marshall
Forum Marshall

Age : 30
Location : Ampang-Wangsa Maju
Humor : kill them with our PV!!

Back to top Go down

Re: Wanted blok

Post  pv-leaking on Fri Jan 22, 2010 4:05 am

tu le bdk2 lpk sunway ni nk sgt rasa race kt track.xpe pelan2 aku cr.dot cmfirm tlg aku pnye,tp skarang ni bz sikit le.mlm asyk keje je.outstation lak tu

pv-leaking
Private frenzy
Private frenzy


Back to top Go down

Re: Wanted blok

Post  Mysteryz on Sun Jan 24, 2010 6:56 am

Rm700 ori japan??? Serius?? Yang aku tahu laa blok tzm dari taiwan ngan siam pun ade tulis Made In Japan.. Aku penah tengok depan mata blok taiwan,tokey kedai pun cakap 'ini balang bukan japang punya,taiwan mari jugaa'. Kalau kompom jepon aku pun nak beli Razz

Mysteryz
Private frenzy
Private frenzy

Age : 33
Location : Seremban/Taiping
Humor : None

Back to top Go down

Re: Wanted blok

Post  boysnice on Mon Jan 25, 2010 12:02 pm

Mysteryz wrote:Rm700 ori japan??? Serius?? Yang aku tahu laa blok tzm dari taiwan ngan siam pun ade tulis Made In Japan.. Aku penah tengok depan mata blok taiwan,tokey kedai pun cakap 'ini balang bukan japang punya,taiwan mari jugaa'. Kalau kompom jepon aku pun nak beli Razz
btoi2...btul ker ori.....lau putih jerk...lain mcm...thai la tu...hukhuk...

boysnice
Sergeant frenzy
Sergeant frenzy

Location : Kuala Lumpur D'generation Crew

Back to top Go down

Re: Wanted blok

Post  apiracy on Mon Jan 25, 2010 12:05 pm

nanti cuba risik kat aku_denn...aku tak tengok blok tu macamana.
kat satay kajang nanti,tau la kot

apiracy
Sgt.Major frenzy
Sgt.Major frenzy

Age : 97
Location : Cheras,Hulu Langat

Back to top Go down

Re: Wanted blok

Post  saffara on Tue Jan 26, 2010 6:43 pm

apiracy wrote:kalau nak blok ori japan (new) Y1,rm700...kajang.Kalau nak la.... afro

salam, sori mencelah ckit bro.. aku nak blok tu bro, tp aku duk sabah, mcmane nak deal?

saffara
Private frenzy
Private frenzy

Age : 33
Location : papar, sabah
Humor : life starts at 5,500 RPM (pv open)

Back to top Go down

Re: Wanted blok

Post  apiracy on Wed Jan 27, 2010 12:10 am

saffara wrote:
apiracy wrote:kalau nak blok ori japan (new) Y1,rm700...kajang.Kalau nak la.... afro

salam, sori mencelah ckit bro.. aku nak blok tu bro, tp aku duk sabah, mcmane nak deal?

aku kena confirm dulu dengan aku_denn, blok tu ok tak?Sekarang banyak imitation,bro.

apiracy
Sgt.Major frenzy
Sgt.Major frenzy

Age : 97
Location : Cheras,Hulu Langat

Back to top Go down

Re: Wanted blok

Post  apiracy on Sat Feb 13, 2010 5:03 pm

saffara wrote:
apiracy wrote:kalau nak blok ori japan (new) Y1,rm700...kajang.Kalau nak la.... afro

salam, sori mencelah ckit bro.. aku nak blok tu bro, tp aku duk sabah, mcmane nak deal?

aku_denn kata semalam,blok tu bukan warna putih. original.
semalam tengok bro dot mendengar bunyi enjin menggunakan 'alat besi' special,cayalah

apiracy
Sgt.Major frenzy
Sgt.Major frenzy

Age : 97
Location : Cheras,Hulu Langat

Back to top Go down

Re: Wanted blok

Post  aku den on Sat Feb 13, 2010 10:52 pm

Mysteryz wrote:Rm700 ori japan??? Serius?? Yang aku tahu laa blok tzm dari taiwan ngan siam pun ade tulis Made In Japan.. Aku penah tengok depan mata blok taiwan,tokey kedai pun cakap 'ini balang bukan japang punya,taiwan mari jugaa'. Kalau kompom jepon aku pun nak beli Razz

xpayah cakap mau saja..sedai duit..dtg tgk sendirik la barang..hehe

aku den
Sgt.Major frenzy
Sgt.Major frenzy

Age : 27
Location : kajang-bangi @ kelate

Back to top Go down

Re: Wanted blok

Post  Aloyz_88 on Sat Feb 13, 2010 11:18 pm

haha.. btol2..

_________________

Aloyz_88
Club Marshall
Club Marshall

Age : 28
Location : Shah Alam

Back to top Go down

Re: Wanted blok

Post  apiracy on Sun Feb 14, 2010 12:53 pm

post yg menjelaskan cara bawa M dah dimasukkan dalam Penunggangan dan Skill= How 2 Ride Ur M
Sorry,tuan rumah blok.

apiracy
Sgt.Major frenzy
Sgt.Major frenzy

Age : 97
Location : Cheras,Hulu Langat

Back to top Go down

Re: Wanted blok

Post  Mysteryz on Mon Feb 15, 2010 11:06 am

Wes geng.. Aku dapat tau HLY ada tipu market gak.. Beli barang dari Yamaha Indon Ngan Siam tp guna stiker Made In Japan ngan Malaysia..
Aku tanya orang tuh pasal blok tzm dan alangkah terkejut mawas aku bila dia cakap blok tzm HLY dibawa masuk oleh Yamaha Thailand.. Kira ori yamaha siam le.. Harga asal blh beli Rm300 ke Rm350 Comple set,head block pv dn pulley.. Tp HLY rm2.7k,sangat indah...

_________________


FB Id : My Facebook Id

Mysteryz
Private frenzy
Private frenzy

Age : 33
Location : Seremban/Taiping
Humor : None

Back to top Go down

Re: Wanted blok

Post  ayiecs on Mon Feb 15, 2010 11:36 am

Mysteryz wrote:Wes geng.. Aku dapat tau HLY ada tipu market gak.. Beli barang dari Yamaha Indon Ngan Siam tp guna stiker Made In Japan ngan Malaysia..
Aku tanya orang tuh pasal blok tzm dan alangkah terkejut mawas aku bila dia cakap blok tzm HLY dibawa masuk oleh Yamaha Thailand.. Kira ori yamaha siam le.. Harga asal blh beli Rm300 ke Rm350 Comple set,head block pv dn pulley.. Tp HLY rm2.7k,sangat indah...

oh,cmne tu?
ni kire makap harge lebih n bg brg tiruan ar gak ni?

_________________

ayiecs
Forum Marshall
Forum Marshall

Age : 30
Location : Ampang-Wangsa Maju
Humor : kill them with our PV!!

Back to top Go down

Re: Wanted blok

Post  aku den on Mon Feb 15, 2010 4:11 pm

ayiecs wrote:
Mysteryz wrote:Wes geng.. Aku dapat tau HLY ada tipu market gak.. Beli barang dari Yamaha Indon Ngan Siam tp guna stiker Made In Japan ngan Malaysia..
Aku tanya orang tuh pasal blok tzm dan alangkah terkejut mawas aku bila dia cakap blok tzm HLY dibawa masuk oleh Yamaha Thailand.. Kira ori yamaha siam le.. Harga asal blh beli Rm300 ke Rm350 Comple set,head block pv dn pulley.. Tp HLY rm2.7k,sangat indah...

oh,cmne tu?
ni kire makap harge lebih n bg brg tiruan ar gak ni?

kato terbukti betol..bukan khabar angin..kite boleh dakwa HLY dengan akta pengguna...kepada yan g ade bukti..silelah...

ps->mana tau lepas ni...HLY da xleh tipu..boleh la kite dapat harga murah

aku den
Sgt.Major frenzy
Sgt.Major frenzy

Age : 27
Location : kajang-bangi @ kelate

Back to top Go down

wanted blok

Post  astalabista_amigos on Mon Feb 15, 2010 5:56 pm

wah buat yang tau benda tiruan dijual dgn harga barang ori boleh su Hong Leong nie... Maner la tau lepas nie blh dpt harga murah,..... bagus idea tue den.. hehhehe takde la pening kpl sgt nak beli mahal2

astalabista_amigos
Private frenzy
Private frenzy


Back to top Go down

Re: Wanted blok

Post  saffara on Mon Feb 15, 2010 6:22 pm

apiracy wrote:aku_denn kata semalam,blok tu bukan warna putih. original.
semalam tengok bro dot mendengar bunyi enjin menggunakan 'alat besi' special,cayalah

bah! apa nama kedai, n cemana nk kontek itu kedai?

saffara
Private frenzy
Private frenzy

Age : 33
Location : papar, sabah
Humor : life starts at 5,500 RPM (pv open)

Back to top Go down

Re: Wanted blok

Post  Mysteryz on Mon Feb 15, 2010 7:24 pm

HLY memang nipu weh... Blok fz ngan lc bawak mai dari indon ngan siam gak tp sticker japan mari,heuheuhe...
Kisah Benar Yang Diceritakan Oleh Tokey Kedai Sparepart.

_________________


FB Id : My Facebook Id

Mysteryz
Private frenzy
Private frenzy

Age : 33
Location : Seremban/Taiping
Humor : None

Back to top Go down

Re: Wanted blok

Post  aku den on Mon Feb 15, 2010 7:55 pm

Mysteryz wrote:HLY memang nipu weh... Blok fz ngan lc bawak mai dari indon ngan siam gak tp sticker japan mari,heuheuhe...
Kisah Benar Yang Diceritakan Oleh Tokey Kedai Sparepart.

erk?kalo camtu kite bleh su itu xgune nya HLY...

salah sorang member kite penah jadi kaki tangan HLY..brader 'lanun'
wekend ni aku ajak dia twun gather kat bangi...boleh la kite dapatkan kebenaran disebalik kebenaran..okeh sume..xpayah gusar..hehe

aku den
Sgt.Major frenzy
Sgt.Major frenzy

Age : 27
Location : kajang-bangi @ kelate

Back to top Go down

wanted blok

Post  astalabista_amigos on Mon Feb 15, 2010 8:22 pm

benda baik nie den tak elok dilengah2kan..hehhehe

astalabista_amigos
Private frenzy
Private frenzy


Back to top Go down

Re: Wanted blok

Post  freakkarr on Fri Feb 26, 2010 9:13 am

so kesimpulan nyer aper eh?aku br2 nie ader tukar blok,aku amik dalam RM 250 ngan member aku,barang dalam kotak yamaha ader tulis made in japan,dalam tu ader povervalve skali..dekat blok tu ader tulis Y-1 dan ader lekuk bulat tulis 95/
skang cmner yg dikatekan ori ngan tak ori?kalo ori blok nye waner aper??kalo siam lak waner aper??kalo putih tu putih cmner eh??ha3x jahil sungguh aku bab moto nih..tak nak la nti aku jd mangsa wa kena beb..ha3x

freakkarr

Location : jaybee

Back to top Go down

Re: Wanted blok

Post  Sponsored content Today at 12:57 pm


Sponsored content


Back to top Go down

Page 2 of 3 Previous  1, 2, 3  Next

View previous topic View next topic Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum