TZM Frenzy (002153851-T)
Welcome to TZM Frenzy....

you can also view the site by using this link :-
www.tzm150.forumotion.com @
www.tzm150.co.cc

Log in to enter forum and please read the "rules" before posting.
Thank you




ARKIB FRENZY

Laporan : Terjah MELAKA! 3/4/2010

Page 1 of 6 1, 2, 3, 4, 5, 6  Next

View previous topic View next topic Go down

Laporan : Terjah MELAKA! 3/4/2010

Post  apiracy on Sun Apr 04, 2010 5:17 am

Salam,
Alhamdulillah,selesai sudah ride Terjah Melaka semalam yang mengambil masa 2 hari. Inilah cheritanya Terjah Negeri Hang Tuah....


* Berkumpul di RV Sg Besi. RV sampingan Chikara di Shell SOHO manakala DGC di Petronas Tesco Ampang.
* Bergerak ke RV RnR Nilai pulak.
* Kemudian,penerangan perjalanan oleh Bro Abob dan marshall2 yang dilantik. Signal tangan dan speed limit.
* Bacaan doa oleh Syafiq.

* Sebaik sahaja bergerak,hujan renyai2 pun berlaku. Tetapi tidak mematahkan semangat Frenzyian semua. Perjalanan tetap diteruskan.
* Berhenti sekejap di RnR Seremban utk menunggu rider M yang lain. Alhamdulillah,cuaca terang dan baik.

* Bergerak ke Tol Air Keroh. Sepanjang perjalanan,kami juga ditegur oleh riders lain. Motor Vinot overheat dan dibantu oleh sweeper/marshall yang bertugas.
* Tiba di Petronas Tol Air Keroh untuk bertemu tuan rumah yang telah sedia menunggu kami. Solat dan mengambil angin serta refuel sementara menunggu masalah Vinot diselesaikan.

* Bergerak utk lunch. Diketuai oleh Bro Izad IBC dan rakan2 Melaka.
* Setelah masing2 mengisi perut, maka kami bergerak ke Bandar Hilir Melaka untuk ke tempat bersejarah.

* Tiba di sana, acara bebas seperti bergambar atau minum2 bersama riders M,FZ, ZXR dan KIPS. Bermacam peristiwa berlaku di situ....
a. Sesi bergambar dengan pelancong pelnacong Jepun, tempatan.
b. Ditegur oleh mat salleh and he said 'Very nice colour' to one of our riders M (sapa tu yek Very Happy )
c. Pelancong luar dan tempatan,ada juga yang mengambil kesempatan bergambar dengan jentera2 M.

* Lebih kurang pukul 7,bergerak ke Masjid Selat Melaka utk solat Maghrib dan Isyak. Jumlah M yang hadir adalah sebanyak 39 buah.
* Selesai solat,bergerak ke tempat barbeque. Ke sana,kami dibawa mengelilingi Bandar Melaka. Di sinilah,skill menunggang di celah2 kesesakan kenderaaan diuji. Alhamdulilah,kami masih dapat mengekalkan formasi konvoi dan tiada yang tertinggal.
Motor Heng telah mengalami kerosakan mono patah disebabkab melanggar lubang. Riders Melaka telah bersusah-payah pergi ke Muar untuk membeli mono baru untuk si Heng.

* Jamuan yang diadakan amat menyelerakan: ikan dan ayam bakar, hotdog, bihun goreng serta minuman. Siap ada yang menambah lagi. Tuan rumah memang cekap memasak!
* Selepas itu,menaiki bot menyusuri sungai Melaka. Memang meriah dengan gelagat2 Riders M.
* Selepas itu, kami menjamu selera lagi sementara menunggu motor Heng dibaiki. Mtr apiracy mengalami kegagalan CDI,mujur Iming bawa spare.
* Bergerak ke rumah salah seorang tuan rumah untuk memasang mono Heng brand KAYABA,Muar mari......
* Lebih kurang jam 3 pagi, semua pembaikan selesai.

* Majlis bersalaman dan selamat jalan serta ucapan terima kasih terhadap layanan tuan rumah Melaka yang amat memuaskan dan mesra. Cable clucth Bro Dot putus sebelum memulakan perjalanan pulang.
* Tuan rumah Melaka telah mengiringi kami hingga exit tol menuju ke KL.

* Perjalanan pulang pun bermula.....hingga ke RnR Seremban jam 4-5 pagi. Alhamdulillah,semua selamat tiba di sana. Kemudian, Frenzyian berpecah ke destinasi masing2 setelah bersalaman.

syabas dan terima kasih diucapkan kepada riders M yang terlibat.
1. Atas kesabaran masing2 w/pun diacah dengan motor lain. Mengekalkan disiplin konvoi.
2. Sentiasa membantu dan berkongsi ilmu disiplin konvoi.


Kepada tuan rumah Melaka, kami sekali lagi memohon maaf sekiranya terdapat kekasaran budi bicara dan tingkah laku sepanjang Terjah Melaka ini. Semoga kalian semua sentiasa dilindungiNya.TERIMA KASIH,MELAKA!


Last edited by apiracy on Sun Apr 04, 2010 8:10 am; edited 1 time in total (Reason for editing : edit)

apiracy
Sgt.Major frenzy
Sgt.Major frenzy

Age : 97
Location : Cheras,Hulu Langat

Back to top Go down

Re: Laporan : Terjah MELAKA! 3/4/2010

Post  dot on Sun Apr 04, 2010 5:52 am

pembetulan..cable clutch bro dot ... btw terime kasih la byk2 kepada rider2 melake kerana mmbantu kitorg..tmsuk juga yg pergi mencari mono utk adik soffi d tgh mlm2 bute di muar ..jasa mu d kenang& xle d lupa kn.... and tmsuk juge kpd rider2 johor yang sanggup merempuh hujan semate2 ride ke negeri hang tuah ni,byk peristiwa mase pegi dan balik sepanjang ride kali ni ..mmg betul2 meriah w/pn kitorg dlm keletihan ..rase xpuas hati utk repeat balik pun ade... terime kasih byk2 juga kpd rider melake yg bertungkus lumus menyiapkn jamuan bbq..mmg sedap beb... karaoke? hehe nampaknye ramai gak rider2 kite ni berbakat ek.. Shocked

@m dr johor gempak2 siot Surprised

dot
Sergeant frenzy
Sergeant frenzy


Back to top Go down

Re: Laporan : Terjah MELAKA! 3/4/2010

Post  kal_tzm77 on Sun Apr 04, 2010 6:30 am

kamipon berterima kasih diatas layananmesra selalu yg telah diberikan oleh ibc dan for their utmost hospitality to their guest

you rock man......moga kita bole terjah bersamalagi ke merata cerokrantau......

kal_tzm77
Sergeant frenzy
Sergeant frenzy

Location : usj
Humor : tengok!!!........lobang idung ko cam, serobong kapal daaa !!!

http://www.topspeed-malan.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Laporan : Terjah MELAKA! 3/4/2010

Post  aku shah on Sun Apr 04, 2010 8:48 am

terima kasih buat tuan umah melaka dan kepada smua frenzy yg trlibat menjayakn ride
kali nie..wlpn brmacam2 dugaan kite dpt jg pergi dan pulang dgn slmat..alhamdulillah..
tq skali lg buat tuan rumah..n xlupa jg pd otai2 tzm yg sudi tunjuk ajar dan brkongsi ilmu
kepada kami smua..klu ade sumor diladang bley kami menumpang mandi,klu ader umur yg pnjang..
bley kite ride brsame2 lg hehe... Very Happy

aku shah
Corporal frenzy
Corporal frenzy

Age : 35
Location : Puchong, Selangor
Humor : biar aku kat blakang jnji aku smpai..haha

Back to top Go down

Re: Laporan : Terjah MELAKA! 3/4/2010

Post  kal_tzm77 on Sun Apr 04, 2010 8:54 am

aku nak komen

time balik kat hiway korang bawa laju 120.....aku xdapat nak catch up ok

moto aku dah lah cam rabbit ada bunyi ngongngongngong.......cam naga nak mampus

nasib baik ganesh berhenti sebab lampu 2t nyala

kalau tak tentu aku tetinggal kat belakang....xsempat nak bye bye kat aloy

hhehehehehehe bounce

kal_tzm77
Sergeant frenzy
Sergeant frenzy

Location : usj
Humor : tengok!!!........lobang idung ko cam, serobong kapal daaa !!!

http://www.topspeed-malan.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Laporan : Terjah MELAKA! 3/4/2010

Post  aku shah on Sun Apr 04, 2010 9:02 am

aku maintain jea bwak..xleh nak lari lg moto mcm sebu..konvoi trakhir blik kamilah sbb brenti minum dulu,
kira aku,mat sidi,adik heng,aku den,iming,vinod,viper n faisal..smpai umah pn dah dkat pkol 6 pg..

aku shah
Corporal frenzy
Corporal frenzy

Age : 35
Location : Puchong, Selangor
Humor : biar aku kat blakang jnji aku smpai..haha

Back to top Go down

Re: Laporan : Terjah MELAKA! 3/4/2010

Post  Ceeme521 on Sun Apr 04, 2010 9:08 am

Same-same an you`re welcome. Saye baru 1st time convoi macam ini dan terima kasih kerana sudi datang.Saye sungguh seronok dan mintak maap kerana cuace x mengizinkan.

Ceeme521
Corporal frenzy
Corporal frenzy

Age : 25
Location : Melaka
Humor : Just Call me Wolf or Serigale

http://ceeme521.deviantart.com

Back to top Go down

Re: Laporan : Terjah MELAKA! 3/4/2010

Post  kal_tzm77 on Sun Apr 04, 2010 9:13 am

aku sampai rembau jam4am
tido jap jam730am bangun mandi
jam8 betplak balik subang

sekarang ngantuk gila !!!!!

kal_tzm77
Sergeant frenzy
Sergeant frenzy

Location : usj
Humor : tengok!!!........lobang idung ko cam, serobong kapal daaa !!!

http://www.topspeed-malan.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Laporan : Terjah MELAKA! 3/4/2010

Post  heng_soffi on Sun Apr 04, 2010 9:37 am

disini aku memohon maaf kepada semua kalau ada salah silap dr aku...dan terima kasih kerana sanggup berkorban masa menunggu motor ku sampai siap semalam...

heng_soffi
Corporal frenzy
Corporal frenzy

Age : 25
Location : kajang,selangor

http://www.myspace.com/opy_kedah

Back to top Go down

Re: Laporan : Terjah MELAKA! 3/4/2010

Post  kal_tzm77 on Sun Apr 04, 2010 9:45 am

belanja belanja minum next gathring

kal_tzm77
Sergeant frenzy
Sergeant frenzy

Location : usj
Humor : tengok!!!........lobang idung ko cam, serobong kapal daaa !!!

http://www.topspeed-malan.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Laporan : Terjah MELAKA! 3/4/2010

Post  ayiecs on Sun Apr 04, 2010 9:56 am

RIDE MELAKA MMG BEST!!!
nk repeat mmg leh jer...
kali ni aku nk cupit,eone,ary,& mmber2 yg lain ikut sme...
heheh~

TIME KSIH org MELAKA...
MMG SYOK!! smbutan meriah w/pun hujan,pns....

AKU WAKIL DGC MMBERS UCAPKAN RIBUAN TIME KSH & SALUT
KT KORG BDK2 MELAKA!!!

ok,spe2 yg ader gbr,sila load 18page disini..hahahahahaha~
ckup ke 18 page?mcm xckup jer..smlm rmi sgt ambik gbr...

& spe2 yg ader amek gbr tu,sile htr sume gbr2 tu ke emel aku secepat mungkin...
aku nk wat album...nk siap2 edit utk korg....KHAS UTK BDK2 MELAKA!!!!

_________________

ayiecs
Forum Marshall
Forum Marshall

Age : 30
Location : Ampang-Wangsa Maju
Humor : kill them with our PV!!

Back to top Go down

Re: Laporan : Terjah MELAKA! 3/4/2010

Post  ayiecs on Sun Apr 04, 2010 9:59 am

adik soffi,no hal bro..
ape2 pun,kiter 1pasukan..kne saling mmbantu...

_________________

ayiecs
Forum Marshall
Forum Marshall

Age : 30
Location : Ampang-Wangsa Maju
Humor : kill them with our PV!!

Back to top Go down

Re: Laporan : Terjah MELAKA! 3/4/2010

Post  ayiecs on Sun Apr 04, 2010 10:15 am

TIME KASIH GAK KEPADA SUME YG HADIR..
klo xsilap aku,smlm rmi yg dtg tp xsempat join...
smlm aku jumpe Azamkun,Meeroll,ZOUL(ni org yg aktif forum,jumpe gak!!)...
bru dpt bersua muka dgn korg...tp xdpt layn lme sbb program penuh bdk2 melaka sediakan..
mmg syok klo korg pun join sme...

p/s : nnt kiter ride ke melaka lg,aku ngan abob nk naik lrt pusing melaka..ms tu mst dh siap...huhu~

_________________

ayiecs
Forum Marshall
Forum Marshall

Age : 30
Location : Ampang-Wangsa Maju
Humor : kill them with our PV!!

Back to top Go down

Re: Laporan : Terjah MELAKA! 3/4/2010

Post  izadibc mlk on Sun Apr 04, 2010 10:32 am

asalamualliakum...

alhamdullilah korang semua selamat sampai ke destinasi masing2!
moto rosak@cuaca tu biasa la.baru bikers,betul tak??

anyway..aku ingin memohaon maaf sekiranya ada kekurangan sepanjang
korang berada di mlk.mcm aku ckpkan semlm,aku hanya sempat utk
involved dlm xtvt ni 3 hari sebelum korang datang.sbb aku sibuk ngan
komitment club sbk mlk yg aku baru tubuhkan.so setakat itu aje yg termampu
aku sediakan.hope korang semua berpuas hati...

to mlk members plak,thank's a lot pasal berikan kerjasama baik dr segi masa,
duit dan tenaga utk menjayakan xtvt ni.terutama pd adi(noradila) dan amin.
tanpa korang mungkin sukar buat aku utk anjurkan xtvt ni.THANK!!atleast,
aku dah tau la kalo2 sape yg leh gantikan tempat aku.dan aku juga nak minta maaf
pd mlk members sbb dah kurang sikit beri perhatian kat korang.maklum la,ada 3 club
yg aku kena jaga.so byk komitment.insyallah,aku akan cuba berlaku adil...mcm kawin
3 plak...hehehe..

apa2 pun sekali lg,thank's sbb sudi dtg ke negeri hamba yg tek seberapa ni.
hope dpt jumpa korang lg next ride baik dr frenzy mahu pun ibc.pasal yg lain2
masalah tu,biasa la,kecik punya hal.sekali lg THANK"S pd semua yg join...

izadibc mlk
Private frenzy
Private frenzy

Location : melaka

Back to top Go down

Re: Laporan : Terjah MELAKA! 3/4/2010

Post  aku den on Sun Apr 04, 2010 10:50 am

xpyh cite panjang2..kite uplod gambor..hahahaha

ni time RV n rehat2 okeh? Smile









aku den
Sgt.Major frenzy
Sgt.Major frenzy

Age : 27
Location : kajang-bangi @ kelate

Back to top Go down

Re: Laporan : Terjah MELAKA! 3/4/2010

Post  aspide1008 on Sun Apr 04, 2010 10:54 am

tahniah pada kamu semua...aku gerak lewat, balik awal...sori...keadaan xmmbnrkan aku stay lm kat melaka semalam...
terima kasih byk2 pd tuan rumah... cheers

_________________
KLIK UNTUK KE KEDAI ONLINE ASPIDE SENSEI

aspide1008
Hardcore Riders
Hardcore Riders

Age : 32
Location : TCNS

Back to top Go down

Re: Laporan : Terjah MELAKA! 3/4/2010

Post  aku den on Sun Apr 04, 2010 11:05 am

lagi rv stail:










aku den
Sgt.Major frenzy
Sgt.Major frenzy

Age : 27
Location : kajang-bangi @ kelate

Back to top Go down

Re: Laporan : Terjah MELAKA! 3/4/2010

Post  iming on Sun Apr 04, 2010 11:27 am

thanks to tuan umah melaka...ada masa leh wat lagi.. Very Happy Very Happy

nak gambar..nak gambar bounce bounce

iming
Corporal frenzy
Corporal frenzy

Age : 27
Location : kajang@kuantan@kelantan
Humor : niat tu penting...nnti tawakkal jela...

Back to top Go down

Re: Laporan : Terjah MELAKA! 3/4/2010

Post  Ceeme521 on Sun Apr 04, 2010 11:31 am

Bro Ayiec nak jadik police traffiq.Saye jadi bodyguard hehehehe:lol:


Ceeme521
Corporal frenzy
Corporal frenzy

Age : 25
Location : Melaka
Humor : Just Call me Wolf or Serigale

http://ceeme521.deviantart.com

Back to top Go down

Re: Laporan : Terjah MELAKA! 3/4/2010

Post  Ceeme521 on Sun Apr 04, 2010 11:37 am

Arigator. Cehwah!!!Usha awek Jepun plak.

Yang berdirik belah kiri tu jage2 sebab kanan nak usah jgk


Ceeme521
Corporal frenzy
Corporal frenzy

Age : 25
Location : Melaka
Humor : Just Call me Wolf or Serigale

http://ceeme521.deviantart.com

Back to top Go down

Re: Laporan : Terjah MELAKA! 3/4/2010

Post  iming on Sun Apr 04, 2010 11:42 am

sorang2 muka bangga je.. Very Happy

iming
Corporal frenzy
Corporal frenzy

Age : 27
Location : kajang@kuantan@kelantan
Humor : niat tu penting...nnti tawakkal jela...

Back to top Go down

Re: Laporan : Terjah MELAKA! 3/4/2010

Post  ayiecs on Sun Apr 04, 2010 11:49 am

tu bkn muka bangga la...
muka xsbr..hahahahahah~

_________________

ayiecs
Forum Marshall
Forum Marshall

Age : 30
Location : Ampang-Wangsa Maju
Humor : kill them with our PV!!

Back to top Go down

Re: Laporan : Terjah MELAKA! 3/4/2010

Post  NURADILA on Sun Apr 04, 2010 12:37 pm

terima kasih pada semua yg sama2 menjayakan terjah melaka
silap salah harap maafkan jgn simpan dlm hati.....
kita jumpa lagi next ride.

mane gambar lagi... semalam nampak banyak kamera keluar! siap ada vidoecam lagi

NURADILA
Club Marshall
Club Marshall

Age : 40
Location : melaka

Back to top Go down

Re: Laporan : Terjah MELAKA! 3/4/2010

Post  mummy_sempoi on Sun Apr 04, 2010 1:00 pm

Ceeme521 wrote:Arigator. Cehwah!!!Usha awek Jepun plak.

Yang berdirik belah kiri tu jage2 sebab kanan nak usah jgk

slm perkenalan wt riders tzm,mummy qasa nk join u all.agak agak leh lg dak maklumlah dh senja,muda muda dlu x sempat.k hope u all bg semangat skit.k chauu...
lagi 1...ni anak mummy,nama soffi..asai gatai sangat dgn marka putih ni?? affraid

mummy_sempoi
Private frenzy
Private frenzy

Age : 48
Location : sg chua,kajang

Back to top Go down

Re: Laporan : Terjah MELAKA! 3/4/2010

Post  ayiecs on Sun Apr 04, 2010 1:06 pm

caya la mummy..merah btul...tu mmg ader gatai2 sket..tp still terkawal..huhu~
mummy jgn risau k..nnt ape2 sy tlg tgk2 kan...die mcm adik kitorg je..

_________________

ayiecs
Forum Marshall
Forum Marshall

Age : 30
Location : Ampang-Wangsa Maju
Humor : kill them with our PV!!

Back to top Go down

Re: Laporan : Terjah MELAKA! 3/4/2010

Post  Sponsored content Today at 8:56 pm


Sponsored content


Back to top Go down

Page 1 of 6 1, 2, 3, 4, 5, 6  Next

View previous topic View next topic Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum