TZM Frenzy (002153851-T)
Welcome to TZM Frenzy....

you can also view the site by using this link :-
www.tzm150.forumotion.com @
www.tzm150.co.cc

Log in to enter forum and please read the "rules" before posting.
Thank you




ARKIB FRENZY

Jelajah Ke Bukit Goh , Kuantan , Pahang (29 & 30 Mei 2010)

Page 1 of 12 1, 2, 3 ... 10, 11, 12  Next

View previous topic View next topic Go down

Jelajah Ke Bukit Goh , Kuantan , Pahang (29 & 30 Mei 2010)

Post  mady_z on Thu Mar 25, 2010 6:54 pm

salam sume sy ucapkan ..

Tarikh : 29 dan 30 Mei 2010
Incaz : 012-9462530 - mady, Iming - 0139504673


Perjalanan mengikut Karak ke BG. Then,ke Kuantan utk window shopping/shopping/pusing2. Then,menuju ke tempat penginapan. Keesokan hari,lepas lunch bertolak pulang ke KL.

selepas sesi suai kenal berlangsung dan sesi perbincangan mengenai ride yg akan datang dan melihat sebentar tempat penginapan .. .... kite akan bergerak ke Kuantan .. Pusing2 bandar kuantan .. Wink

dan selepas itu .. Geng Tzm Frenzy akan bermalam di Pusat Akademi Latihan Felda ( ALAF ) ..

selepas makan tengahari .. Geng Tzm Frenzy akan bertolak pulang ke KL

list nama :
1. roza
2. abob Cool - cansel - mengikuti xpdc ke gunung k.kinabalu pd 31 mei.
3. aku_shah
4. xkurikux (syafiq)
5. eone - pending
6. nuradila
7. denn - pending
8. apiracy (ada meeting,sorry guys)
9. syahril_tt
10. iming
11. faizal akina
12. boysnice
13. aloy
14. kakiracun
15. syahrul
16. ayiecs
17. nan_fz
18. tz_rider Naeem
19. AFJ
20.umaracing aka mael
21.

bikers dr chikara 5 org

Update Terbaru .. Rumah penginapan di Alaf dibatalkan .. Smile
ade rumah sewa di kawasan kg bukit goh ..Smile ( kos nye lagi murah boss )

bape bilangan yg nk bilik utk 2 orang .. :

1. roza
2.
3.
4.

bape bilangan yg nk bilik utk 6 orang :

1. aku_shah
2. XkurikuX
3. eOne-pending
4. syahrul
5. nuradila
6. kakiracun
7. faizal akina
8. aloy
9. ayiecs
10.nan_fz
11.AFJ
12.syahril_tt
13.iming
14.umaracing aka mael
15.


Tarikh Tutup Penyertaan .

20 MEI 2010

Jadual Program telah diupdatekan oleh BG BIKERZ .. Wink
Tzm Frenzy Gegar Bukit Goh !!

Jadual Program ( Telah di kemaskini oleh pihak kami ) :


29 MEI 2010

( pendaftaran tmpat penginapan dilakukan apabila Frenzy sampai di Alaf )

09.00pg - 11.00pg - Ziarah amal Kg Bkt Goh

1.00 ptg - 1.50 ptg - Jamuan Makan Tengahari

3.00 ptg - 7.00 mlm - Lawatan ke Bandar Kuantan ( Teluk Chempedak , Taman Kerang , Taman Esplanade dll )
Minum - minum di gerai dan lepak2 , sesi bergambar ..

7.00 mlm - 7.45 mlm - acara bebas

8.00 mlm - 8.50 mlm - Jamuan Makan Malam

9.00 mlm - 12.00 mlm - Majlis Suaikenal di Astaka Padang Bola Bukit Goh
- Perasmian Majlis Suaikenal oleh jemputan Khas

1) Ketua Pemuda UMNO Parlimen Paya Besar
2) Ketua Kampung Bukit Goh
3) Pengurus Felda Bukit Goh
4) Pengurus ALAF Bukit Goh
- Liveband / Karaoke

30 Mei 2010

6.00 pg - Bangun tido

7.30 pg - 7.45 - Siap2 utk sarapan n gerak ke Panching

9.00pg - Sampai d Panching. Kita akan join venture skali dgn geng SBK dari indonesia , thailand , singapore

9.00 pg - 12.00 tgh - Lawatan Ke Sungai Lembing ( Muzium Sungai Lembing , Kuala Kenau , dan lain-lain )

12.30 tgh - 1.30 ptg - Full Checkup Jentera motosikal masing2 .

2.00 petang - Majlis Bersurai ( Mengiringi Rombongan Sehingga ke LPT Kuantan )


Jadual Masa Perjalanan Ride Bermotosikal Ke Sekitar Bandar Kuantan dan lain-lain ..

29 MEI 2010

2.00 ptg - 2.30 ptg - Bertolak dari Bukit Goh Ke Taman Esplanade

2.30 ptg - 3.00 ptg - Bersantai Di Taman Esplanade

3.00 ptg - 3.20 ptg - Bergerak Ke Pantai Teluk Chempedak

3.20 ptg - 4.00 ptg - Bersantai Di Teluk Chempedak

4.00 ptg - 5.20 ptg - Bergerak Ke Pantai Batu Hitam , bersantai dan minum/makan petang

5.20 ptg - 6.00 ptg - Bertolak Balik Ke Bukit Goh

30 MEI 2010

7.30 pg - 7.45 pg - Jamuan Sarapan Pagi

9.00 pg - Dah berada di Panching

ni saja update utk program ... lain2 adalah tepat dan mutakhir ..

jadual ini di buat atas sebab sy ditugaskan oleh leader BG Bikerz utk membuat jadual yg simple ..
nampak agak rumit .. tapi santai sebenarnye .. Smile

saya hanya mampu menyediakan jadual saja .. tetapi .. saya akan serahkan kepada pihak Frenzy berkenaan
dengan masa perjalanan dan ketibaan geng Frenzy di tol indera mahkota atau di tol gambang nanti .. Smile

harap maklum .. sebarang pembetulan sila PM saya ... Smile

sekian .. , tq

seperti yg dipersetujui .. Wink

harap maklum ..[/quote]


Last edited by roza on Tue May 25, 2010 5:12 pm; edited 31 times in total (Reason for editing : edit2)

_________________
Very Happy Cornering is my agility .. Very Happy



Mady - 012-9462530

mady_z
Club Marshall
Club Marshall

Age : 24
Location : Bukit Goh , Kuantan , Pahang
Humor : PV is everything .. xD

Back to top Go down

Re: Jelajah Ke Bukit Goh , Kuantan , Pahang (29 & 30 Mei 2010)

Post  aku den on Thu Mar 25, 2010 7:05 pm

cantek la bro..thread dah bukak//ape kate..sblom kami ride ke kuantan..BG bikers join sekali ride melaka?baru meriah... cheers

aku den
Sgt.Major frenzy
Sgt.Major frenzy

Age : 27
Location : kajang-bangi @ kelate

Back to top Go down

Re: Jelajah Ke Bukit Goh , Kuantan , Pahang (29 & 30 Mei 2010)

Post  mady_z on Thu Mar 25, 2010 7:28 pm

aku den wrote:cantek la bro..thread dah bukak//ape kate..sblom kami ride ke kuantan..BG bikers join sekali ride melaka?baru meriah... cheers


owh .. tu nk kena tanye dulu pengerusi BG bikerz .. sbb . moto kebanyakkanye .. ade problem lagi ..

_________________
Very Happy Cornering is my agility .. Very Happy



Mady - 012-9462530

mady_z
Club Marshall
Club Marshall

Age : 24
Location : Bukit Goh , Kuantan , Pahang
Humor : PV is everything .. xD

Back to top Go down

Re: Jelajah Ke Bukit Goh , Kuantan , Pahang (29 & 30 Mei 2010)

Post  apiracy on Thu Mar 25, 2010 7:56 pm

erk....salam,ride ke kuantan berapa jam dari KL?speed 100km/j

apiracy
Sgt.Major frenzy
Sgt.Major frenzy

Age : 97
Location : Cheras,Hulu Langat

Back to top Go down

Re: Jelajah Ke Bukit Goh , Kuantan , Pahang (29 & 30 Mei 2010)

Post  aspide1008 on Thu Mar 25, 2010 8:19 pm

jarak lebih kurgg KL-Muar... Very Happy muar up sket je dr melka...

_________________
KLIK UNTUK KE KEDAI ONLINE ASPIDE SENSEI

aspide1008
Hardcore Riders
Hardcore Riders

Age : 32
Location : TCNS

Back to top Go down

Re: Jelajah Ke Bukit Goh , Kuantan , Pahang (29 & 30 Mei 2010)

Post  mady_z on Fri Mar 26, 2010 9:30 am

apiracy wrote:erk....salam,ride ke kuantan berapa jam dari KL?speed 100km/j

wslam bro, kalau 100kmh .. ade dalam 3 jam lebih .. kalau 120kmh - 130kmh dalam 2-3 jam je ..Wink

_________________
Very Happy Cornering is my agility .. Very Happy



Mady - 012-9462530

mady_z
Club Marshall
Club Marshall

Age : 24
Location : Bukit Goh , Kuantan , Pahang
Humor : PV is everything .. xD

Back to top Go down

Re: Jelajah Ke Bukit Goh , Kuantan , Pahang (29 & 30 Mei 2010)

Post  aku den on Sun Apr 04, 2010 6:32 pm

mady_z wrote:
apiracy wrote:erk....salam,ride ke kuantan berapa jam dari KL?speed 100km/j

wslam bro, kalau 100kmh .. ade dalam 3 jam lebih .. kalau 120kmh - 130kmh dalam 2-3 jam je ..Wink

mady....kite akan adekan ride ke kuantan...BG bikers terutamanya TZM owners kat sane leh tolong handle kan x?
kami akan ride dari kl....kamu trime kedatangan kami kat bukit gohj..

pastu kite sesama ride ke kuantan...

ride ni kite akan buat 2 Hari satu malam..okes?

aku den
Sgt.Major frenzy
Sgt.Major frenzy

Age : 27
Location : kajang-bangi @ kelate

Back to top Go down

Re: Jelajah Ke Bukit Goh , Kuantan , Pahang (29 & 30 Mei 2010)

Post  mady_z on Sun Apr 04, 2010 11:23 pm

aku den wrote:
mady_z wrote:
apiracy wrote:erk....salam,ride ke kuantan berapa jam dari KL?speed 100km/j

wslam bro, kalau 100kmh .. ade dalam 3 jam lebih .. kalau 120kmh - 130kmh dalam 2-3 jam je ..Wink

mady....kite akan adekan ride ke kuantan...BG bikers terutamanya TZM owners kat sane leh tolong handle kan x?
kami akan ride dari kl....kamu trime kedatangan kami kat bukit gohj..

pastu kite sesama ride ke kuantan...

ride ni kite akan buat 2 Hari satu malam..okes?


owh ... bro nak pihak kami jemput bro dimana ?? Wink

atau bro nk straight terus ke bukit goh .. ??

xpe2.. nanti sy akan bagitau pengerusi BG bikerz .. Wink

skrg pon jarang jumpe dia .. bro nk wat ride ke kuantan ni bile agak2 ?

bole bagi tarikh x ?

_________________
Very Happy Cornering is my agility .. Very Happy



Mady - 012-9462530

mady_z
Club Marshall
Club Marshall

Age : 24
Location : Bukit Goh , Kuantan , Pahang
Humor : PV is everything .. xD

Back to top Go down

Re: Jelajah Ke Bukit Goh , Kuantan , Pahang (29 & 30 Mei 2010)

Post  aku den on Mon Apr 05, 2010 1:23 am

dalam akhir bulan 5...


29-30 MEI 2010

aku den
Sgt.Major frenzy
Sgt.Major frenzy

Age : 27
Location : kajang-bangi @ kelate

Back to top Go down

Re: Jelajah Ke Bukit Goh , Kuantan , Pahang (29 & 30 Mei 2010)

Post  mady_z on Mon Apr 05, 2010 9:05 am

aku den wrote:dalam akhir bulan 5...


29-30 MEI 2010

bro den .. Wink berkenaan dengan ride ke kuantan tu ..

bro amik number sy dulu .. 012-9462530 ..

dan ni number pengerusi BG bikerz .>> bro Jef - 019 9532906 ..

ape2 hal .. bro den roger sy direct atau melalui pm saje .. Wink

nanti sy kompem kan .. Wink

_________________
Very Happy Cornering is my agility .. Very Happy



Mady - 012-9462530

mady_z
Club Marshall
Club Marshall

Age : 24
Location : Bukit Goh , Kuantan , Pahang
Humor : PV is everything .. xD

Back to top Go down

Re: Jelajah Ke Bukit Goh , Kuantan , Pahang (29 & 30 Mei 2010)

Post  aku shah on Mon Apr 05, 2010 11:54 am

ke kuantan lah pulak kite kali nie..best2...

aku shah
Corporal frenzy
Corporal frenzy

Age : 35
Location : Puchong, Selangor
Humor : biar aku kat blakang jnji aku smpai..haha

Back to top Go down

Re: Jelajah Ke Bukit Goh , Kuantan , Pahang (29 & 30 Mei 2010)

Post  apiracy on Mon Apr 05, 2010 12:57 pm

ride jauh gak ni...pastikan semua ada lesen/roadtax yang sah. Barang kat motor pun mesti cukup k.....selamat semuanya.
Ada lagi masa utk menyetelkan semua tu.... Very Happy

apiracy
Sgt.Major frenzy
Sgt.Major frenzy

Age : 97
Location : Cheras,Hulu Langat

Back to top Go down

Re: Jelajah Ke Bukit Goh , Kuantan , Pahang (29 & 30 Mei 2010)

Post  iming on Mon Apr 05, 2010 1:02 pm

apiracy wrote:ride jauh gak ni...pastikan semua ada lesen/roadtax yang sah. Barang kat motor pun mesti cukup k.....selamat semuanya.
Ada lagi masa utk menyetelkan semua tu.... Very Happy

baiiik~~hihi.. Laughing

iming
Corporal frenzy
Corporal frenzy

Age : 27
Location : kajang@kuantan@kelantan
Humor : niat tu penting...nnti tawakkal jela...

Back to top Go down

Re: Jelajah Ke Bukit Goh , Kuantan , Pahang (29 & 30 Mei 2010)

Post  aku shah on Mon Apr 05, 2010 2:27 pm

roger..klu bley smua bwk sparepart..hehe

aku shah
Corporal frenzy
Corporal frenzy

Age : 35
Location : Puchong, Selangor
Humor : biar aku kat blakang jnji aku smpai..haha

Back to top Go down

Re: Jelajah Ke Bukit Goh , Kuantan , Pahang (29 & 30 Mei 2010)

Post  xKuRiKux on Mon Apr 05, 2010 2:36 pm

aku nak bwk sparepart ngan pilion skali kowt bule x?
kalo ada pempuan folow dorg nk titow mane weh? =p

xKuRiKux
Corporal frenzy
Corporal frenzy

Age : 29
Location : hulu langat

Back to top Go down

Re: Jelajah Ke Bukit Goh , Kuantan , Pahang (29 & 30 Mei 2010)

Post  NURADILA on Mon Apr 05, 2010 4:26 pm

ke kuantan lak kita lepas nie...
ada modal le follow nie

NURADILA
Club Marshall
Club Marshall

Age : 40
Location : melaka

Back to top Go down

Re: Jelajah Ke Bukit Goh , Kuantan , Pahang (29 & 30 Mei 2010)

Post  heng_soffi on Mon Apr 05, 2010 6:37 pm

sorry la x dapat nk join....1 haribulan 6 dh final exam...isk2....kalau hujung bulan 6 boleh la

heng_soffi
Corporal frenzy
Corporal frenzy

Age : 25
Location : kajang,selangor

http://www.myspace.com/opy_kedah

Back to top Go down

Re: Jelajah Ke Bukit Goh , Kuantan , Pahang (29 & 30 Mei 2010)

Post  azamkun on Mon Apr 05, 2010 6:40 pm

hahaha~
ade mase nk wat moto blik ni Very Happy

aku ikot~

azamkun
Private frenzy
Private frenzy

Age : 29

Back to top Go down

Re: Jelajah Ke Bukit Goh , Kuantan , Pahang (29 & 30 Mei 2010)

Post  NURADILA on Mon Apr 05, 2010 6:59 pm

kalau boleh biar sekali dgn ibc....
dengar2 kabar angin yg bertiup ibc ke pahang thn nie...
korang risik2 le bila turun kat port ibc di subang tu....

nak kumpul modal n prepare moto dulu

NURADILA
Club Marshall
Club Marshall

Age : 40
Location : melaka

Back to top Go down

Re: Jelajah Ke Bukit Goh , Kuantan , Pahang (29 & 30 Mei 2010)

Post  mady_z on Mon Apr 05, 2010 7:16 pm

aku den wrote:
mady_z wrote:
apiracy wrote:erk....salam,ride ke kuantan berapa jam dari KL?speed 100km/j

wslam bro, kalau 100kmh .. ade dalam 3 jam lebih .. kalau 120kmh - 130kmh dalam 2-3 jam je ..Wink

mady....kite akan adekan ride ke kuantan...BG bikers terutamanya TZM owners kat sane leh tolong handle kan x?
kami akan ride dari kl....kamu trime kedatangan kami kat bukit gohj..

pastu kite sesama ride ke kuantan...

ride ni kite akan buat 2 Hari satu malam..okes?

bro den . mengenai sambutan kami dari pihak BG bikerz .. bro jgn risau ..

sy dah berbincang dengan pengerusi BG bikerz dan mereka bersetuju menerima kedatangan dari pihak kamu ..

sy nk bro jadual kan program yg bro nk jalankan semasa di bukit goh ni nanti ..

sy nk tanye bro .. memandangkan frenzians nk turun ke kuantan selama 2 hari 1 malam ., kos penginapan dan makan minum semasa menginap tu bagaimana ?

harga penginapan utk satu bilik rm80 ( 1 bilik 4 orang - mcm hotel )

jgn risau krn bahagian jemputan tu bro and the gang sampai ke bukit goh , pihak kami akan buat jamu makan ..

adakah pihak kelab frenzy yg tanggung kos penginapan dan makan semasa menginap tu .. ?

bahagian sambut menyambut .. bro jgn risau .. pihak BG bikerz akan uruskan .. Wink

cume kami perlu tau .. jadual dan program yg bro nak jalan kan dan berapa kapasiti moto dan ahli yg join ride kali nie ..

Wink harap maklum ...

_________________
Very Happy Cornering is my agility .. Very Happy



Mady - 012-9462530

mady_z
Club Marshall
Club Marshall

Age : 24
Location : Bukit Goh , Kuantan , Pahang
Humor : PV is everything .. xD

Back to top Go down

Re: Jelajah Ke Bukit Goh , Kuantan , Pahang (29 & 30 Mei 2010)

Post  tzm36 on Mon Apr 05, 2010 7:24 pm

apiracy wrote:ride jauh gak ni...pastikan semua ada lesen/roadtax yang sah. Barang kat motor pun mesti cukup k.....selamat semuanya.
Ada lagi masa utk menyetelkan semua tu.... Very Happy

alamak xder lesen lgi..camni x dpt ikut lar korang..sedih nya Sad confused

tzm36
Private frenzy
Private frenzy


Back to top Go down

Re: Jelajah Ke Bukit Goh , Kuantan , Pahang (29 & 30 Mei 2010)

Post  zero on Mon Apr 05, 2010 7:26 pm

den kalau ride pi pahang noi buat la tengah bulan.. kalau hujung bulan pulus da abis la... kalau boleh dalam bulan 6 la so banyak yg boleh pi....

zero
Private frenzy
Private frenzy

Location : kelana jaya

Back to top Go down

Re: Jelajah Ke Bukit Goh , Kuantan , Pahang (29 & 30 Mei 2010)

Post  apiracy on Thu Apr 08, 2010 10:57 pm

Bagi pihak denn (dia kat kampung)...

Perjalanan mengikut Karak ke BG. Then,ke Kuantan utk window shopping/shopping/pusing2. Then,menuju ke tempat penginapan. Keesokan hari,lepas lunch bertolak pulang ke KL.

Sekian,terima kasih.

apiracy
Sgt.Major frenzy
Sgt.Major frenzy

Age : 97
Location : Cheras,Hulu Langat

Back to top Go down

Re: Jelajah Ke Bukit Goh , Kuantan , Pahang (29 & 30 Mei 2010)

Post  mady_z on Fri Apr 09, 2010 12:34 am

salam all ..

sila listkan nama yg jadi dan kompem pegi ride 29-30 Mei ini di kuantan ..

1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.

sila quote kan dan letak nama anda dalam list yg disediakan ..

Berkenaan dengan tmpat penginapan .. pihak pengurusan BG bikerz telah pergi melawat tempat penginapan dan suasananya amat memuaskan .. Wink

sewa bilik utk 2 orang :

- Berhawa dingin ..
- ade tandas dalam bilik
- ade tv
- katil ade dua buah .
- ade WIFI
- lengkap dengan almari utk letak pakaian .. Wink

sewa bilik utk 2 orang ni sebanyak rm80 utk semalaman .. ( ni anggaran kasar )

sewa bilik utk 6 orang :

- ade 6 buah katil .
- bilik complete dgn almari pakaian ..
- tandas kt sebelah bilik ..
- tidak berhawa dingin tetapi nyaman ..
- kawasan redup ,
- luas pemandangan .. x rimas lah .. kire luas ..
- boleh muat sehingga 15 orang.. Wink boleh tambah tilam ..

sewa bilik utk 6 orang ni semalaman adalah sebanyak rm150 ( ni anggaran kasar ) ..

Jangan Risau > Gambar Akan Diuploadkan nanti Wink
Bilik ni mcm dorm la jugak .. Wink

lagi satu .. geng2 Tzm Frenzy x perlu risau akan keselamatan moto masing2 sbb kawasan penginapan di kawal ketat oleh pengawal yg bertugas ... Wink

Wink pihak Pengurusan BG Bikerz akan support bahagian sambutan ..

apabila geng Tzm Frenzy sampai di bukit goh ... kami akan menjamu anda dengan juadah2 yg disediakan ..

berehat sebentar sambil mengenali antara satu sama lain ..

lepas tu .. seperti yg dinyatakan bro apiracy ..

Perjalanan mengikut Karak ke BG. Then,ke Kuantan utk window shopping/shopping/pusing2. Then,menuju ke tempat penginapan. Keesokan hari,lepas lunch bertolak pulang ke KL.

selepas sesi suai kenal berlangsung dan sesi perbincangan mengenai ride yg akan datang dan melihat sebentar tempat penginapan .. .... kite akan bergerak ke Kuantan .. Pusing2 bandar kuantan .. Wink

dan selepas itu .. Geng Tzm Frenzy akan bermalam di Pusat Akademi Latihan Felda ( ALAF ) ..

selepas makan tengahari .. Geng Tzm Frenzy akan bertolak pulang ke KL .. Wink

perancangan awal ini dibuat kerana pihak kami mahukan program ini dijalankan dengan lancar tanpa ade sebarang masalah .. Wink

sekian ...
Smile

_________________
Very Happy Cornering is my agility .. Very Happy



Mady - 012-9462530

mady_z
Club Marshall
Club Marshall

Age : 24
Location : Bukit Goh , Kuantan , Pahang
Humor : PV is everything .. xD

Back to top Go down

Re: Jelajah Ke Bukit Goh , Kuantan , Pahang (29 & 30 Mei 2010)

Post  mady_z on Fri Apr 09, 2010 12:36 am

lagi satu ..

tolong listkan

bape bilangan yg nk bilik utk 2 orang .. :

1.
2.
3.
4.

bape bilangan yg nk bilik utk 6 orang :

1.
2.
3.
4.
5.

_________________
Very Happy Cornering is my agility .. Very Happy



Mady - 012-9462530

mady_z
Club Marshall
Club Marshall

Age : 24
Location : Bukit Goh , Kuantan , Pahang
Humor : PV is everything .. xD

Back to top Go down

Re: Jelajah Ke Bukit Goh , Kuantan , Pahang (29 & 30 Mei 2010)

Post  Sponsored content Today at 2:31 pm


Sponsored content


Back to top Go down

Page 1 of 12 1, 2, 3 ... 10, 11, 12  Next

View previous topic View next topic Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum