TZM Frenzy (002153851-T)
Welcome to TZM Frenzy....

you can also view the site by using this link :-
www.tzm150.forumotion.com @
www.tzm150.co.cc

Log in to enter forum and please read the "rules" before posting.
Thank you




ARKIB FRENZY

barang tzm dan set ap

Page 2 of 2 Previous  1, 2

View previous topic View next topic Go down

Re: barang tzm dan set ap

Post  saffara on Sat Apr 24, 2010 4:46 am

adoih..! kat mana la nak cari blok japan nih? geram aku nengok wei.


Last edited by saffara on Sat Apr 24, 2010 4:35 pm; edited 1 time in total

saffara
Private frenzy
Private frenzy


Back to top Go down

Re: barang tzm dan set ap

Post  NURADILA on Sat Apr 24, 2010 11:48 am

merahputeh wrote:
sape ade cover set..tp nak kepala ja..brape erk harge body kit..2-300 rtus dapat x?aku nk kpala je kowt hehee..


bro jom join....kita syer.....kita amik dari mamat yg kat perak tu....murah dia kata aritu rm800 full

jomlah kongsi kongsi

aku nak cover belakang je ngan seat dan lampu break je......yg lain ko sebat



aku tumpang sekaki...
aku nak madgad depan ap tu
boleh tak?..

NURADILA
Club Marshall
Club Marshall


Back to top Go down

Re: barang tzm dan set ap

Post  kal_tzm77 on Sat Apr 24, 2010 12:01 pm

NURADILA wrote:
merahputeh wrote:
sape ade cover set..tp nak kepala ja..brape erk harge body kit..2-300 rtus dapat x?aku nk kpala je kowt hehee..


bro jom join....kita syer.....kita amik dari mamat yg kat perak tu....murah dia kata aritu rm800 full

jomlah kongsi kongsi

aku nak cover belakang je ngan seat dan lampu break je......yg lain ko sebat



aku tumpang sekaki...
aku nak madgad depan ap tu
boleh tak?..



bole.....sapa lagi nak join.....aku nak belakang ja

kal_tzm77
Sergeant frenzy
Sergeant frenzy

Location : usj
Humor : tengok!!!........lobang idung ko cam, serobong kapal daaa !!!

http://www.topspeed-malan.blogspot.com

Back to top Go down

Re: barang tzm dan set ap

Post  NURADILA on Sat Apr 24, 2010 12:28 pm

bole.....sapa lagi nak join.....aku nak belakang ja


oh.. nak belakang je... ya hahahaha

a'kum semalam saya telefon rizal manjung
ia berkaitan dgn blok yg di jual bukan ori japan
rizal on the way ke johor bharu untuk jumpa pembekal dia
untuk settle kan isu yg timbul nie....
untuk pengetahuan, rizal dah jual 7 bijik blok tu termasuk dia sendiri yg pakai selama nie
untuk menggelak tohmahan, dia pun kan dapat untung banyak hanya rm 20 je... utk 1 blok yg di jual
tu tak tolak kos pengantaran
pre-back kawan-kawannya yg pakai blok nie
mengatakan blok nie lebih tahan lasak , ringan dan tiada masalah...
apabila mendapat pre-back dari kawan2 dan sendiri pakai
baru lah dia promote dlm tzm frenzy utk bantu kawan2 yg lain.....
so sebarang kesulitan atau kesilapan harap maafkan
try dulu pakai blok tu kalau tak puas hati baru kita pulangkan balik...

oh ya sesiapa hendak piston & ring ori rm 100 je (kalau tak silap) boleh contact rizal

NURADILA
Club Marshall
Club Marshall

Age : 40
Location : melaka

Back to top Go down

Re: barang tzm dan set ap

Post  saffara on Sat Apr 24, 2010 3:23 pm

NURADILA wrote:
bole.....sapa lagi nak join.....aku nak belakang ja


oh.. nak belakang je... ya hahahaha

a'kum semalam saya telefon rizal manjung
ia berkaitan dgn blok yg di jual bukan ori japan
rizal on the way ke johor bharu untuk jumpa pembekal dia
untuk settle kan isu yg timbul nie....
untuk pengetahuan, rizal dah jual 7 bijik blok tu termasuk dia sendiri yg pakai selama nie
untuk menggelak tohmahan, dia pun kan dapat untung banyak hanya rm 20 je... utk 1 blok yg di jual
tu tak tolak kos pengantaran
pre-back kawan-kawannya yg pakai blok nie
mengatakan blok nie lebih tahan lasak , ringan dan tiada masalah...
apabila mendapat pre-back dari kawan2 dan sendiri pakai
baru lah dia promote dlm tzm frenzy utk bantu kawan2 yg lain.....
so sebarang kesulitan atau kesilapan harap maafkan
try dulu pakai blok tu kalau tak puas hati baru kita pulangkan balik...

oh ya sesiapa hendak piston & ring ori rm 100 je (kalau tak silap) boleh contact rizal

brader rizal pun ada confess sendiri kat aku, blok nie dia dah pakai 2 tahun tanpa masalah, sbb tu dia berani bg jaminan tentang kualiti blok nie. dia kata moto dia boleh pegi 220kmh dengan blok ni.

saffara
Private frenzy
Private frenzy

Age : 33
Location : papar, sabah
Humor : life starts at 5,500 RPM (pv open)

Back to top Go down

Re: barang tzm dan set ap

Post  NURADILA on Sun Apr 25, 2010 4:59 pm

tangki TZM convert R1 - RM400






ekzos TZM ori 4HF dah potong selapis - RM 350



sesiapa berminat boleh contact
rizal manjung 0175809942

NURADILA
Club Marshall
Club Marshall

Age : 40
Location : melaka

Back to top Go down

Re: barang tzm dan set ap

Post  kal_tzm77 on Sun Apr 25, 2010 5:09 pm

dah contact tadi....

ok gak barang nyer

banyak yg dia leh supply

kal_tzm77
Sergeant frenzy
Sergeant frenzy

Location : usj
Humor : tengok!!!........lobang idung ko cam, serobong kapal daaa !!!

http://www.topspeed-malan.blogspot.com

Back to top Go down

Re: barang tzm dan set ap

Post  boysnice on Wed Apr 28, 2010 2:28 pm

set ap..ori...semua ader...kawan aku nk tolak..dok kuantan...lebih detail tnya owner....lau nk kirim duit kat aku aku pg amik..mguni n mgu dpan kawe blik kg...rm 1500 nk kurang tnya owner..tak silap siap tank..n lampu.. col aidil -0129550901

boysnice
Sergeant frenzy
Sergeant frenzy

Location : Kuala Lumpur D'generation Crew

Back to top Go down

Re: barang tzm dan set ap

Post  NURADILA on Sat May 01, 2010 6:36 am

dah contact tadi....

ok gak barang nyer

banyak yg dia leh supply

kal jadi tak nak kongsi beli
aku nak madguard depan je.....
dah tak sabar nie....
arm belakang dah siap 95%

NURADILA
Club Marshall
Club Marshall

Age : 40
Location : melaka

Back to top Go down

Re: barang tzm dan set ap

Post  NURADILA on Sun Jun 06, 2010 4:57 pm

a'kum
ada nak jual blok tzm y1 ori china
baru n dlm kotak lagi
hage rm 500
berminat contact shahrizal manjung 0175809942


p/s : jgn tanya aku, aku tak tahu apa2, aku tolong post je....

NURADILA
Club Marshall
Club Marshall

Age : 40
Location : melaka

Back to top Go down

Re: barang tzm dan set ap

Post  xKuRiKux on Sun Jun 06, 2010 6:10 pm

waaaahaaaa.. bnyk nye barang nak nego... tp.. ades... skang.. sen tadak.. Sad

xKuRiKux
Corporal frenzy
Corporal frenzy

Age : 29
Location : hulu langat

Back to top Go down

Re: barang tzm dan set ap

Post  apiracy on Sun Jun 06, 2010 6:29 pm

rasa blok yg dijual bro tu made in taiwan yg berjaya mengalahkan made in japan masa test kat hway seremban. rasa je tapi kat kotak dia tak tulis made in japan tapi made in taiwan, y-1 gak.

bounce bounce bounce bounce bounce

nak cari cdi lak ni.... drunken

apiracy
Sgt.Major frenzy
Sgt.Major frenzy

Age : 97
Location : Cheras,Hulu Langat

Back to top Go down

Re: barang tzm dan set ap

Post  NURADILA on Tue Jun 08, 2010 3:38 pm

nak cari cdi lak ni....

kat manjung banyak cdi thailand
murah2 je
rm 40, rm 60 pun ada....
aku tengok moto wan manjung pakai
cdi rm 40 je berdesup je tak de apa2 masalah (konvoi ke melaka n kelantan)

kalau minat cuba contact rizal.....
aku dah 2 3 kali pergi kedai tu masa balik kg perak
tapi asyik tutup je.......

NURADILA
Club Marshall
Club Marshall

Age : 40
Location : melaka

Back to top Go down

Re: barang tzm dan set ap

Post  syahril_tt on Wed Jun 09, 2010 3:17 am

NURADILA wrote:
nak cari cdi lak ni....

kat manjung banyak cdi thailand
murah2 je
rm 40, rm 60 pun ada....
aku tengok moto wan manjung pakai
cdi rm 40 je berdesup je tak de apa2 masalah (konvoi ke melaka n kelantan)

kalau minat cuba contact rizal.....
aku dah 2 3 kali pergi kedai tu masa balik kg perak
tapi asyik tutup je.......

wan manjung navy tu ke?...m scheme fiat tu eh?...moto die mang tip top...penah jumpe die skali kat k.trg time balik cuti raye...huhuhu...sori off topic skit...

syahril_tt
Corporal frenzy
Corporal frenzy

Age : 27
Location : terengganu
Humor : http://colonelshark.blogspot.com

Back to top Go down

Re: barang tzm dan set ap

Post  NURADILA on Wed Jun 09, 2010 10:22 pm

wan manjung navy tu ke?...m scheme fiat tu eh?...moto die mang tip top...penah jumpe die skali kat k.trg time balik cuti raye...huhuhu...sori off topic skit...

ya betul...

NURADILA
Club Marshall
Club Marshall

Age : 40
Location : melaka

Back to top Go down

Re: barang tzm dan set ap

Post  saffara on Tue Jun 29, 2010 10:32 am

apiracy wrote:rasa blok yg dijual bro tu made in taiwan yg berjaya mengalahkan made in japan masa test kat hway seremban. rasa je tapi kat kotak dia tak tulis made in japan tapi made in taiwan, y-1 gak.

bounce bounce bounce bounce bounce

nak cari cdi lak ni.... drunken

moto aku dah siap overhaul, tukar bearing, tukar clutch plate, con-rod, piston, ring then pasang blok nih, lepas abes pantang 4,5 hari lepas, aku try henjut.. pergh, dapat 200kmh bila dah tarik dalam 2km. serius, mmg sedap pakai blok ni. pada kekawan yg plan nk tuka blok tu, consider la blok yg bro rizal jual. gerenti x nyesal punya lah.. Shocked Shocked Shocked

saffara
Private frenzy
Private frenzy

Age : 33
Location : papar, sabah
Humor : life starts at 5,500 RPM (pv open)

Back to top Go down

Re: barang tzm dan set ap

Post  jinjang on Tue Jun 29, 2010 1:43 pm

bpe abes??xmasuk kos blok tuh..

jinjang
Corporal frenzy
Corporal frenzy


Back to top Go down

Re: barang tzm dan set ap

Post  saffara on Thu Jul 01, 2010 8:05 am

jinjang wrote:bpe abes??xmasuk kos blok tuh..

maksudya, harga barang?

conrod 1 set (3RR) rm285
piston+ring (ARR) rm100
cluthc plate rm 15 sekepin darab 7 kepin samadengan 105
bearing SKF C3 7 ketul rm350
waterpump + seal rm60++ (x ingat harga)
gasket apple rm25
upah overhaul rm100.

abes duit tabung aku korek Laughing Laughing

saffara
Private frenzy
Private frenzy

Age : 33
Location : papar, sabah
Humor : life starts at 5,500 RPM (pv open)

Back to top Go down

Re: barang tzm dan set ap

Post  Sponsored content Today at 8:55 pm


Sponsored content


Back to top Go down

Page 2 of 2 Previous  1, 2

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum