TZM Frenzy (002153851-T)
Welcome to TZM Frenzy....

you can also view the site by using this link :-
www.tzm150.forumotion.com @
www.tzm150.co.cc

Log in to enter forum and please read the "rules" before posting.
Thank you




ARKIB FRENZY

barang tzm dan set ap

Page 1 of 2 1, 2  Next

View previous topic View next topic Go down

barang tzm dan set ap

Post  NURADILA on Tue Mar 23, 2010 2:20 pm

a'kum saya cuma tolong kawan je. jgn contact saya lak Twisted Evil

sesiapa nak pakai cover set aprilia rs125 fullset dan barang2 tzm semua ori jepun
sila contact shahrizal 0175809942. lokasi manjung perak

NURADILA
Club Marshall
Club Marshall

Age : 40
Location : melaka

Back to top Go down

Re: barang tzm dan set ap

Post  NURADILA on Tue Mar 23, 2010 2:26 pm

barang2 tzm semua ori jepun

blok y1 dan sport rim depan belakang

NURADILA
Club Marshall
Club Marshall

Age : 40
Location : melaka

Back to top Go down

Re: barang tzm dan set ap

Post  saffara on Wed Mar 24, 2010 10:55 am

NURADILA wrote:
barang2 tzm semua ori jepun

blok y1 dan sport rim depan belakang

blok baru ke 2nd bro?

saffara
Private frenzy
Private frenzy

Age : 33
Location : papar, sabah
Humor : life starts at 5,500 RPM (pv open)

Back to top Go down

Re: barang tzm dan set ap

Post  randy on Wed Mar 24, 2010 1:35 pm

ada gambar ker bro ?????

randy
Corporal frenzy
Corporal frenzy

Age : 36
Location : Serdang, Balakong, Seri Kembangan

Back to top Go down

Re: barang tzm dan set ap

Post  saffara on Fri Mar 26, 2010 6:08 am

aku dah kontek breder tu, gile bnyk koleksi spare part die, semua nk letgo. aku awal2 lg dah book di nye blok y1 baru. mggu dpn ni insyaAllah aku byr.

saffara
Private frenzy
Private frenzy

Age : 33
Location : papar, sabah
Humor : life starts at 5,500 RPM (pv open)

Back to top Go down

Re: barang tzm dan set ap

Post  joei99 on Fri Mar 26, 2010 7:30 am

blok japan ke thai ke taiwan??brp rm sketol?? study

joei99
Corporal frenzy
Corporal frenzy

Location : kl

Back to top Go down

Re: barang tzm dan set ap

Post  saffara on Fri Mar 26, 2010 8:20 am

joei99 wrote:blok japan ke thai ke taiwan??brp rm sketol?? study

ori bro, ade tggl 2 bjk je lg, 1 baru 1 2nd hand. baru 680, yg 2nd hand 300, blm sleeve tapi piston saiz C. peramah jgk brader tu, aku sms die sekali je, terus jd kwn.

saffara
Private frenzy
Private frenzy

Age : 33
Location : papar, sabah
Humor : life starts at 5,500 RPM (pv open)

Back to top Go down

Re: barang tzm dan set ap

Post  NURADILA on Mon Mar 29, 2010 4:32 pm

a'kum nie ada lagi barang m untuk di jual iaitu servo ori dan cdi ori

boleh contact sharizal 017-5809942 lokasi manjung perak.
jng tanya aku coz aku tak tahu apa2, cuma tolong je

NURADILA
Club Marshall
Club Marshall

Age : 40
Location : melaka

Back to top Go down

Re: barang tzm dan set ap

Post  saffara on Fri Apr 02, 2010 10:53 am

NURADILA wrote:a'kum nie ada lagi barang m untuk di jual iaitu servo ori dan cdi ori

boleh contact sharizal 017-5809942 lokasi manjung perak.
jng tanya aku coz aku tak tahu apa2, cuma tolong je

B.U.M.P!

saffara
Private frenzy
Private frenzy

Age : 33
Location : papar, sabah
Humor : life starts at 5,500 RPM (pv open)

Back to top Go down

Re: barang tzm dan set ap

Post  NURADILA on Sun Apr 04, 2010 1:01 pm

ADA BARANG BARU LAGI...........

BLOK BARU N ORI RM 650.
HARGA TU KORANG NEGO LA DENGAN OWNER



boleh contact sharizal 017-5809942 lokasi manjung perak.
jng tanya aku coz aku tak tahu apa2, cuma tolong je

NURADILA
Club Marshall
Club Marshall

Age : 40
Location : melaka

Back to top Go down

Re: barang tzm dan set ap

Post  Redchili Dgc on Tue Apr 20, 2010 12:31 pm

cover set ap bahagian belakang termasuk sit berapa /

_________________

Redchili Dgc
Hardcore Riders
Hardcore Riders

Location : ampang (017-2053184)
Humor : frenly

Back to top Go down

Re: barang tzm dan set ap

Post  saffara on Tue Apr 20, 2010 12:54 pm

Redchili Dgc wrote:cover set ap bahagian belakang termasuk sit berapa /

Coverset AP 1 set, ori made in italy, complete dgn seat blkg & lampu brek. lampu depan xde. RM1500. kt kedai kne beli asing2, RM2ribu++..

cth gmbr coverset mcm ni la, tp kaler pearl white..


ni gambar motot brader tu, dia duk kat manjung, perak. ada ke sesape yg pnah npk motot ni? nama brader tu, Rizal.


Last edited by saffara on Wed Apr 21, 2010 12:31 pm; edited 1 time in total

saffara
Private frenzy
Private frenzy

Age : 33
Location : papar, sabah
Humor : life starts at 5,500 RPM (pv open)

Back to top Go down

Re: barang tzm dan set ap

Post  Mysteryz on Tue Apr 20, 2010 2:18 pm

Wes saffara.. Hang ada beli blok tuh kan?? Ada gambaq dia dak?? Meh laa post tgk samada ori ke dak.. What a Face

_________________


FB Id : My Facebook Id

Mysteryz
Private frenzy
Private frenzy

Age : 33
Location : Seremban/Taiping
Humor : None

Back to top Go down

Re: barang tzm dan set ap

Post  saffara on Wed Apr 21, 2010 11:53 am

Mysteryz wrote:Wes saffara.. Hang ada beli blok tuh kan?? Ada gambaq dia dak?? Meh laa post tgk samada ori ke dak.. What a Face

ada beli, tapi aku blom ambik gmbr la plak, moto tgh kt bengkel, wat general overhaul. kaler blok tuh aloi tapi dia cerah cket dari blok lama, tapi kalau dah panas kaler dia akn btukar jd kelabu mcm yg lama tu jgk.

nt kalau aku smpat singgah kt bengkel aku try ambik gmbr la bro. Cool Cool

saffara
Private frenzy
Private frenzy

Age : 33
Location : papar, sabah
Humor : life starts at 5,500 RPM (pv open)

Back to top Go down

Re: barang tzm dan set ap

Post  saffara on Wed Apr 21, 2010 12:13 pm

carik2 dlm internet, jumpa plak gambar ni. blok yg aku beli tu lebih kurang mcm ni lah. tapi yg dgn aku, kaler dia gelap ckit lg drpd ni. yg dlm gmbr ni, org johor nk jual dulu, ori japan.



yg ni taiwan pnya, gambar contoh saja, search kat google:


mengikut cerita brader tpt aku ambik blok ni, motot dia pun pakai blok ni dah 2 tahun, pakai bearing FAG C3 full set, ekzos ori selapis n cover set ap 125. dia claim motot dia dapat top 220kmh tanpa masalah. cair aku beb..

saffara
Private frenzy
Private frenzy

Age : 33
Location : papar, sabah
Humor : life starts at 5,500 RPM (pv open)

Back to top Go down

Re: barang tzm dan set ap

Post  kal_tzm77 on Wed Apr 21, 2010 1:28 pm

bro
aku cari cover belakang aprillia sahaja dgn seat blkg & lampu brek

mana mau dapat

suma jual full set.....xnak

kal_tzm77
Sergeant frenzy
Sergeant frenzy

Location : usj
Humor : tengok!!!........lobang idung ko cam, serobong kapal daaa !!!

http://www.topspeed-malan.blogspot.com

Back to top Go down

Re: barang tzm dan set ap

Post  saffara on Wed Apr 21, 2010 1:32 pm

kal_tzm77 wrote:bro
aku cari cover belakang aprillia sahaja dgn seat blkg & lampu brek

mana mau dapat

suma jual full set.....xnak

cuba masuk forum aprilia bro. mana tau ada forumer kt situ nk tolak..

http://www.apriliaclubrs.com/forum.htm

saffara
Private frenzy
Private frenzy

Age : 33
Location : papar, sabah
Humor : life starts at 5,500 RPM (pv open)

Back to top Go down

Re: barang tzm dan set ap

Post  saffara on Thu Apr 22, 2010 6:58 am

ni gambar blok yg aku beli tu




saffara
Private frenzy
Private frenzy

Age : 33
Location : papar, sabah
Humor : life starts at 5,500 RPM (pv open)

Back to top Go down

Re: barang tzm dan set ap

Post  merahputeh on Thu Apr 22, 2010 11:09 am

sape ade cover set..tp nak kepala ja..brape erk harge body kit..2-300 rtus dapat x?aku nk kpala je kowt hehee..

merahputeh
Private frenzy
Private frenzy

Age : 29
Location : seri kembangan
Humor : adei..mtr aku calar balar nk catttt!!!

Back to top Go down

Re: barang tzm dan set ap

Post  kal_tzm77 on Thu Apr 22, 2010 12:17 pm

merahputeh wrote:sape ade cover set..tp nak kepala ja..brape erk harge body kit..2-300 rtus dapat x?aku nk kpala je kowt hehee..

bro jom join....kita syer.....kita amik dari mamat yg kat perak tu....murah dia kata aritu rm800 full

jomlah kongsi kongsi

aku nak cover belakang je ngan seat dan lampu break je......yg lain ko sebat

kal_tzm77
Sergeant frenzy
Sergeant frenzy

Location : usj
Humor : tengok!!!........lobang idung ko cam, serobong kapal daaa !!!

http://www.topspeed-malan.blogspot.com

Back to top Go down

Re: barang tzm dan set ap

Post  Mysteryz on Thu Apr 22, 2010 12:30 pm

Saffara,aku rasa blok tuh taiwan made punye.. kalau hang perhati betui2 gambar hang post ngan gambar blok taiwan tuh mmg sama lew.. taiwan pn Y-1 gak.. kat kotak dia tulih made in japan.

_________________


FB Id : My Facebook Id

Mysteryz
Private frenzy
Private frenzy

Age : 33
Location : Seremban/Taiping
Humor : None

Back to top Go down

Re: barang tzm dan set ap

Post  saffara on Fri Apr 23, 2010 4:05 am

Mysteryz wrote:Saffara,aku rasa blok tuh taiwan made punye.. kalau hang perhati betui2 gambar hang post ngan gambar blok taiwan tuh mmg sama lew.. taiwan pn Y-1 gak.. kat kotak dia tulih made in japan.

alamak... betul ke ni bro? brader tu ckp blok ni die order dari HLY singapore.. kalau betul la blok taiwan, maknanya aku kena tipu la neh. aaarrggghhhh...

blok y1 ori yg baru pnya cmana rupa dia bro? aku x pnah nmpk blok y1 ori yg baru.. adooiii...

saffara
Private frenzy
Private frenzy

Age : 33
Location : papar, sabah
Humor : life starts at 5,500 RPM (pv open)

Back to top Go down

Re: barang tzm dan set ap

Post  Mysteryz on Fri Apr 23, 2010 5:58 pm

Kompom Taiwan !!
Kalau ori kaler dia mcm neh..






Ini Taiwan Nye Model Y-1 !!


_________________


FB Id : My Facebook Id

Mysteryz
Private frenzy
Private frenzy

Age : 33
Location : Seremban/Taiping
Humor : None

Back to top Go down

Re: barang tzm dan set ap

Post  saffara on Sat Apr 24, 2010 4:46 am

adoih..! kat mana la nak cari blok japan nih? geram aku nengok wei.


Last edited by saffara on Sat Apr 24, 2010 4:35 pm; edited 1 time in total

saffara
Private frenzy
Private frenzy

Age : 33
Location : papar, sabah
Humor : life starts at 5,500 RPM (pv open)

Back to top Go down

Re: barang tzm dan set ap

Post  NURADILA on Sat Apr 24, 2010 11:48 am

merahputeh wrote:
sape ade cover set..tp nak kepala ja..brape erk harge body kit..2-300 rtus dapat x?aku nk kpala je kowt hehee..


bro jom join....kita syer.....kita amik dari mamat yg kat perak tu....murah dia kata aritu rm800 full

jomlah kongsi kongsi

aku nak cover belakang je ngan seat dan lampu break je......yg lain ko sebat



aku tumpang sekaki...
aku nak madgad depan ap tu
boleh tak?..

NURADILA
Club Marshall
Club Marshall

Age : 40
Location : melaka

Back to top Go down

Re: barang tzm dan set ap

Post  Sponsored content Today at 3:09 am


Sponsored content


Back to top Go down

Page 1 of 2 1, 2  Next

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum