TZM Frenzy (002153851-T)
Welcome to TZM Frenzy....

you can also view the site by using this link :-
www.tzm150.forumotion.com @
www.tzm150.co.cc

Log in to enter forum and please read the "rules" before posting.
Thank you




ARKIB FRENZY

[WTS] 3 JENIS 2T 'RARE' UNTUK PRESTASI

Page 3 of 4 Previous  1, 2, 3, 4  Next

View previous topic View next topic Go down

Gred 2T Yang Anda Guna Sekarang? Cek Dulu Kalau X Ingat

0% 0% 
[ 0 ]
14% 14% 
[ 4 ]
17% 17% 
[ 5 ]
7% 7% 
[ 2 ]
62% 62% 
[ 18 ]
 
Total Votes : 29

Re: [WTS] 3 JENIS 2T 'RARE' UNTUK PRESTASI

Post  aspide1008 on Fri May 21, 2010 4:01 am

http://malaysianbikers.com.my/forum/index.php?action=post;quote=1893150;topic=62517.20;num_replies=45;sesc=2a0891f438919a1bb243d0c148d59231
Semua brand yg dah iktiraf tcw3 memang melepasi tahap ujian suhu dan stress tinggi di litar perlumbaan, botol2 lama Motul tcw3 20 tahun yg lepas ada yg lebih RM 200 1 liter, belas2 ringgit ni rega dah kira murah dah, sy ada guna Maxoil dan quicksilver tu, lenjan motor top speed sepanjang highway tanpa takut piston jem, tapi seeloknya bancuh sendiri/buh terus ikut sukatan kat tank petrol, buh kat tank 2t tak tahan wo larappppp kalu men full trotle jer kejap dah clear.
drunken

aspide1008
Hardcore Riders
Hardcore Riders


Back to top Go down

Re: [WTS] 3 JENIS 2T 'RARE' UNTUK PRESTASI

Post  jinjang on Fri May 21, 2010 10:40 am

aspide1008 wrote:
http://malaysianbikers.com.my/forum/index.php?action=post;quote=1893150;topic=62517.20;num_replies=45;sesc=2a0891f438919a1bb243d0c148d59231
Semua brand yg dah iktiraf tcw3 memang melepasi tahap ujian suhu dan stress tinggi di litar perlumbaan, botol2 lama Motul tcw3 20 tahun yg lepas ada yg lebih RM 200 1 liter, belas2 ringgit ni rega dah kira murah dah, sy ada guna Maxoil dan quicksilver tu, lenjan motor top speed sepanjang highway tanpa takut piston jem, tapi seeloknya bancuh sendiri/buh terus ikut sukatan kat tank petrol, buh kat tank 2t tak tahan wo larappppp kalu men full trotle jer kejap dah clear.
drunken


hahhaha..idop 2t bancuh cheers cheers

jinjang
Corporal frenzy
Corporal frenzy


Back to top Go down

Re: [WTS] 3 JENIS 2T 'RARE' UNTUK PRESTASI

Post  aspide1008 on Fri May 21, 2010 5:28 pm

haha...meh la pakai 2T tcw3 nih...hehe Laughing

_________________
KLIK UNTUK KE KEDAI ONLINE ASPIDE SENSEI

aspide1008
Hardcore Riders
Hardcore Riders

Age : 32
Location : TCNS

Back to top Go down

Re: [WTS] 3 JENIS 2T 'RARE' UNTUK PRESTASI

Post  aspide1008 on Tue May 25, 2010 4:27 am

jgn malu, jgn segan untuk memiliki 2T prestasi tinggi yang saya jual nih...sy sendiri pengguna 2T jenis ini...telah terjual pada pd pemilik2 tzm,nsr,kips,rxz,125z serta aprilia...paling aneh, terjual pada pemilik RC car... paling penting, formula pd 2T ini menyebabkan kadar pengeluaran asap yg terhasil amat minimum (hampir tidak kelihatan) terutama semasa enjin sudah panas (maksud sy, pd suhu operasi).... Mad kebanyakkan buyer adalah dr mudah.my bounce

_________________
KLIK UNTUK KE KEDAI ONLINE ASPIDE SENSEI

aspide1008
Hardcore Riders
Hardcore Riders

Age : 32
Location : TCNS

Back to top Go down

Re: [WTS] 3 JENIS 2T 'RARE' UNTUK PRESTASI

Post  kal_tzm77 on Wed May 26, 2010 6:38 am

betul
gue pon pakai

gue puas ati pakai 2t ni

its save and clean and efficient

kal_tzm77
Sergeant frenzy
Sergeant frenzy

Location : usj
Humor : tengok!!!........lobang idung ko cam, serobong kapal daaa !!!

http://www.topspeed-malan.blogspot.com

Back to top Go down

Re: [WTS] 3 JENIS 2T 'RARE' UNTUK PRESTASI

Post  aspide1008 on Wed May 26, 2010 2:21 pm

tq...sokongan bro pada produk nih amat2 dihargai...sunguhpun begitu, masih wujud keraguan (was-was) di kalangan 2strokers (yg xpernah try la) terhadap peranan 2T gred tc-w3 nih...hehe... Very Happy

_________________
KLIK UNTUK KE KEDAI ONLINE ASPIDE SENSEI

aspide1008
Hardcore Riders
Hardcore Riders

Age : 32
Location : TCNS

Back to top Go down

Re: [WTS] 3 JENIS 2T 'RARE' UNTUK PRESTASI

Post  apiracy on Wed May 26, 2010 7:39 pm

aku dah pakai lama dah tcw3 ni.....memang ok. sekarang cikgu aspide jual,beli kat dia je la.

memang rasa ringan! SAYA MESTI PILIH!

apiracy
Sgt.Major frenzy
Sgt.Major frenzy

Age : 97
Location : Cheras,Hulu Langat

Back to top Go down

Re: [WTS] 3 JENIS 2T 'RARE' UNTUK PRESTASI

Post  aspide1008 on Wed May 26, 2010 7:56 pm

tq bro chot...hehe...bbrp jam yg lalu, COD EV kat 1 bro (nmpak cam awal 30-an)...area leisuremall cheras...siap sembang2, minum2...mmbr dia rekemen EV nih...err...dia pakai rxz ngan 125...hehe...dulu dia pakai tcw3 jenama 'mag 1'...skang dah mahal (rm20++), dia stop la...tu cari tcw3 ngan hrga murid...hehe...
mggu lepas, kat cheras perdana (tmpat ko isi minyak), COD EV gak...dia pakai aprilia125 ngan rxz...lecturer ikbn...hehe... Laughing

_________________
KLIK UNTUK KE KEDAI ONLINE ASPIDE SENSEI

aspide1008
Hardcore Riders
Hardcore Riders

Age : 32
Location : TCNS

Back to top Go down

Re: [WTS] 3 JENIS 2T 'RARE' UNTUK PRESTASI

Post  aspide1008 on Thu Jun 03, 2010 9:26 pm

evinrude / quicksilver adalah jenama antarabangsa, ceritanya di sini http://search.yahoo.com/search;_ylt=A0oGdGfQ6gdM5TwA0cRXNyoA?p=evinrude+quicksilver&fr2=sb-top&fr=yfp-t-701&fp_ip=my&rd=r1&meta=fl%3D0%26vc%3Dmy Smile harap membantu...saya misti pilih... Very Happy

_________________
KLIK UNTUK KE KEDAI ONLINE ASPIDE SENSEI

aspide1008
Hardcore Riders
Hardcore Riders

Age : 32
Location : TCNS

Back to top Go down

Re: [WTS] 3 JENIS 2T 'RARE' UNTUK PRESTASI

Post  aspide1008 on Fri Jun 04, 2010 8:12 am

Pengedar 2T Evinrude 1 Gallon Diperlukan Di Masa Akan Datang...Harga Spesel Menanti Korang...Korang Boleh Jual Balik Dengan Harga Yang Aku Jual...MINIMUM ORDER = 1 Kotak Besar (6 Gallon / 6 Botol Besar)....Lokasi Penghantaran = Lembah Klang... Smile

_________________
KLIK UNTUK KE KEDAI ONLINE ASPIDE SENSEI

aspide1008
Hardcore Riders
Hardcore Riders

Age : 32
Location : TCNS

Back to top Go down

Re: [WTS] 3 JENIS 2T 'RARE' UNTUK PRESTASI

Post  aspide1008 on Wed Jul 07, 2010 4:36 am

mai2 beli 2T best nih....bak kata sorang otai tuh ms ride changkat jering, "pid, rs ringan la pakai 2T nih (ev). "
anda bila lg? bounce

_________________
KLIK UNTUK KE KEDAI ONLINE ASPIDE SENSEI

aspide1008
Hardcore Riders
Hardcore Riders

Age : 32
Location : TCNS

Back to top Go down

Re: [WTS] 3 JENIS 2T 'RARE' UNTUK PRESTASI

Post  syahril_tt on Wed Jul 07, 2010 5:18 am

lai lai mai beli 2t bagus...aku pakai evinrude kat 125z smooth je bunyi....sebelom neh gune shell vsx...kat m belom gune lagi....2t petronas lom abes g lam tank 2t..pasni abis 2t lam tank nak bancuh plak...bancuh pakai evinrude plak..hehe

syahril_tt
Corporal frenzy
Corporal frenzy

Age : 27
Location : terengganu
Humor : http://colonelshark.blogspot.com

Back to top Go down

Re: [WTS] 3 JENIS 2T 'RARE' UNTUK PRESTASI

Post  aspide1008 on Fri Jul 09, 2010 8:43 pm

br lepas (sebelum 12 am td) COD 4 botol 946 ml kat bangi...tq pd buyer (iming, man tapai, sopi jikan)...sok nak tambah stok qs 1 gallon + ev 1 gallon... Laughing

_________________
KLIK UNTUK KE KEDAI ONLINE ASPIDE SENSEI

aspide1008
Hardcore Riders
Hardcore Riders

Age : 32
Location : TCNS

Back to top Go down

Re: [WTS] 3 JENIS 2T 'RARE' UNTUK PRESTASI

Post  aspide1008 on Sat Jul 24, 2010 12:10 pm

jualan jumbo penghabisan stok untuk 2T yamalube 1 liter...malas nak simpan...

rm 15 sebotol (aku dah rugi nih)...sapa boleh dapatkan 2T semi sentetik dgn rege nih, mmg power... Razz cheers

2T nih bagus cuma satu kesilapan aku jual dia bersama2 2T qs / ev... org lebih nak 2T bot... Twisted Evil

_________________
KLIK UNTUK KE KEDAI ONLINE ASPIDE SENSEI

aspide1008
Hardcore Riders
Hardcore Riders

Age : 32
Location : TCNS

Back to top Go down

Re: [WTS] 3 JENIS 2T 'RARE' UNTUK PRESTASI

Post  aspide1008 on Sun Aug 08, 2010 3:32 am

2T quicksilver abis stok...xnak juai dah....rege naik.... Mad

_________________
KLIK UNTUK KE KEDAI ONLINE ASPIDE SENSEI

aspide1008
Hardcore Riders
Hardcore Riders

Age : 32
Location : TCNS

Back to top Go down

Re: [WTS] 3 JENIS 2T 'RARE' UNTUK PRESTASI

Post  kulaan on Mon Aug 09, 2010 5:02 am

aspide1008 wrote:2T quicksilver abis stok...xnak juai dah....rege naik.... Mad

salam tokeh 2T, la ni saya guna petronas sprinta 4000.....apa pendapat Tuan pasal 2T ni.....

kulaan
Private frenzy
Private frenzy

Location : puncak alam, selangor

http://www.classicsbikes.blogspot.com

Back to top Go down

Re: [WTS] 3 JENIS 2T 'RARE' UNTUK PRESTASI

Post  aspide1008 on Mon Aug 09, 2010 6:40 am

salam....berdasarkan gred, sprinta 4000 sama gred dgn shell vsx dan yamalube semisintetik yang saya juai... Very Happy tu ja bleh sy komen... Surprised

_________________
KLIK UNTUK KE KEDAI ONLINE ASPIDE SENSEI

aspide1008
Hardcore Riders
Hardcore Riders

Age : 32
Location : TCNS

Back to top Go down

Re: [WTS] 3 JENIS 2T 'RARE' UNTUK PRESTASI

Post  abob on Mon Aug 09, 2010 7:47 am

pid 2t qs naik harga ka?
bpe rege skrg?

_________________

TZM rider.....extreme and hardcore...

abob
Forum Marshall
Forum Marshall

Age : 38
Location : damansara damai (012-9363146)

http://tzm150.forumotion.com

Back to top Go down

Re: [WTS] 3 JENIS 2T 'RARE' UNTUK PRESTASI

Post  kulaan on Mon Aug 09, 2010 11:49 am

aspide1008 wrote:salam....berdasarkan gred, sprinta 4000 sama gred dgn shell vsx dan yamalube semisintetik yang saya juai... Very Happy tu ja bleh sy komen... Surprised

2T EVINRUDE JOHNSON XD30 GRED TC-W3 ..tu fully sintetik ker..

kulaan
Private frenzy
Private frenzy

Location : puncak alam, selangor

http://www.classicsbikes.blogspot.com

Back to top Go down

Re: [WTS] 3 JENIS 2T 'RARE' UNTUK PRESTASI

Post  merahputeh on Mon Aug 09, 2010 12:07 pm

2t bncuh tu cane esk??x retila..x pnah pakai..bse bli yang pkai tru tuh jeh hehehe.msti jimat gne 2t bncuh eks Basketball

merahputeh
Private frenzy
Private frenzy

Age : 29
Location : seri kembangan
Humor : adei..mtr aku calar balar nk catttt!!!

Back to top Go down

Re: [WTS] 3 JENIS 2T 'RARE' UNTUK PRESTASI

Post  aspide1008 on Mon Aug 09, 2010 2:03 pm

abob : qs sama rege dgn ev...ada berani?? Very Happy
kulaan : xkot...sbb xdak tulis pun perkataan sintetik kat botol...xpernah jumpa pun 2T gred tcw3 tulis perktaan sintetik/mineral...Very Happy
merhauteh : mmg jimat pun...rekemen pd yg xnak guna pam 2T... @

_________________
KLIK UNTUK KE KEDAI ONLINE ASPIDE SENSEI

aspide1008
Hardcore Riders
Hardcore Riders

Age : 32
Location : TCNS

Back to top Go down

Re: [WTS] 3 JENIS 2T 'RARE' UNTUK PRESTASI

Post  merahputeh on Mon Aug 09, 2010 3:44 pm

cne gune 2t bncuh??trangkan...x pnah gune..memang blur abes nieh..x de hinttt Twisted Evil

merahputeh
Private frenzy
Private frenzy

Age : 29
Location : seri kembangan
Humor : adei..mtr aku calar balar nk catttt!!!

Back to top Go down

Re: [WTS] 3 JENIS 2T 'RARE' UNTUK PRESTASI

Post  olskowl_design on Mon Aug 09, 2010 4:20 pm

merahputeh wrote:cne gune 2t bncuh??trangkan...x pnah gune..memang blur abes nieh..x de hinttt Twisted Evil
bukak link ni...byk info kt cni psal bancuh...harap dpt mmbantu Very Happy
http://tzm150.forumotion.com/how-to-f18/2t-bancuh-aka-premix-t144.htm

olskowl_design
Sergeant frenzy
Sergeant frenzy

Age : 26
Location : kedah / kl
Humor : ~awat hang jadi lagu tuuu???~

Back to top Go down

Re: [WTS] 3 JENIS 2T 'RARE' UNTUK PRESTASI

Post  tz_rider on Thu Aug 12, 2010 5:52 am

olskowl_design wrote:
merahputeh wrote:cne gune 2t bncuh??trangkan...x pnah gune..memang blur abes nieh..x de hinttt Twisted Evil
bukak link ni...byk info kt cni psal bancuh...harap dpt mmbantu Very Happy
http://tzm150.forumotion.com/how-to-f18/2t-bancuh-aka-premix-t144.htm


betul2...try dulu study guna link yg abang fago bg ni..aku da masuk bulan ke-3 ni pakai bancuh..alhamdulillah setakat ni ok.. Laughing

tz_rider
Corporal frenzy
Corporal frenzy

Age : 28
Location : gombak

Back to top Go down

Re: [WTS] 3 JENIS 2T 'RARE' UNTUK PRESTASI

Post  aspide1008 on Thu Aug 12, 2010 2:21 pm

heheh....bancuh mmg best bro...kawan sejak awal 2007 ...hehe...samapi skang... Very Happy

_________________
KLIK UNTUK KE KEDAI ONLINE ASPIDE SENSEI

aspide1008
Hardcore Riders
Hardcore Riders

Age : 32
Location : TCNS

Back to top Go down

Re: [WTS] 3 JENIS 2T 'RARE' UNTUK PRESTASI

Post  Mysteryz on Tue Aug 17, 2010 10:14 am

Biaq aku cita pengalaman aku pakai 2T QuickSilver sejak setahun lepas... Ada pro and con dia..

Pro
Moto jadi sangat ringat can pv cepat bukak.
Kurang kerak karbon dan senang nak cuci sebab karbo dia sangat nipis dan boleh lap ngan kain..
Asap kurang berbau.
Asap sangat kurang berbanding 2t murah lain!
Senang maintainese dari segi pv.

Con
Mahal
Tak menjimatkan(Bagi aku la sebab full tank 1L VSX blh pi seremban-taiping manakala Quicksilver kena isi 2L tuk seremban-taiping)
Tidak seswai untuk keadaan extreme seperti melenjan setiap hari atau 170kmh non stop untuk jangka masa panjang sebab piston akan mula mencalarkan blok sbb tcw sangat nipis..
Bukan semua tempat jual menda neh Very Happy

Tu je laa aku blh naip.. Itu berdasarkan pengalaman aku selama aku pakai vsx tuk 6 thn dan quicksilver tuk setahun setengah.. Quicksilver mmg best bagi aku Very Happy


Satu lagi aku nak menambah.. Kepada sapa2 yang baru nak pakai quicksilver atau evinrude pastikan anda cuci dulu sisa2 2t lama dan pv anda.. Knapa perlu buat?? Lepas hangpa buat hangpa masuk 2t evinrude atau quicksilver then rasai perbezaan dia Very Happy kalau tak cuci takde beza laa sangat... sebab korbon lama lekat kat pv manakala sisa 2t lama tercampuq ngan 2t hangpa nak beli nih.. Tu aje... Rolling Eyes

_________________


FB Id : My Facebook Id

Mysteryz
Private frenzy
Private frenzy

Age : 33
Location : Seremban/Taiping
Humor : None

Back to top Go down

Re: [WTS] 3 JENIS 2T 'RARE' UNTUK PRESTASI

Post  dot on Tue Aug 17, 2010 12:50 pm

yes,sy setuju sgt2.....sbb ade stgh org gtau xde perbezaan..padahal pv da berkerak dgn karbon tebal...

dot
Sergeant frenzy
Sergeant frenzy


Back to top Go down

Re: [WTS] 3 JENIS 2T 'RARE' UNTUK PRESTASI

Post  Sponsored content Today at 3:07 am


Sponsored content


Back to top Go down

Page 3 of 4 Previous  1, 2, 3, 4  Next

View previous topic View next topic Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum