TZM Frenzy (002153851-T)
Welcome to TZM Frenzy....

you can also view the site by using this link :-
www.tzm150.forumotion.com @
www.tzm150.co.cc

Log in to enter forum and please read the "rules" before posting.
Thank you




ARKIB FRENZY

[WTS] 3 JENIS 2T 'RARE' UNTUK PRESTASI

Page 2 of 4 Previous  1, 2, 3, 4  Next

View previous topic View next topic Go down

Gred 2T Yang Anda Guna Sekarang? Cek Dulu Kalau X Ingat

0% 0% 
[ 0 ]
14% 14% 
[ 4 ]
17% 17% 
[ 5 ]
7% 7% 
[ 2 ]
62% 62% 
[ 18 ]
 
Total Votes : 29

Re: [WTS] 3 JENIS 2T 'RARE' UNTUK PRESTASI

Post  iming on Wed Apr 21, 2010 7:07 pm

nak review skit...
2t ni aku pakai..warna dia hijau..pastu cair..y bestnya xde bau..
bau macam air mineral..air bukit la lebih kurang...
pastu asap dia macam biasa je..cuma asap x berbau..
bau hangit je..mmg ringan...
tp pv x try bukak g..nak tgk carbon dia..tggu mnggu ni bukak..

jom2 pakat try..

iming
Corporal frenzy
Corporal frenzy


Back to top Go down

Re: [WTS] 3 JENIS 2T 'RARE' UNTUK PRESTASI

Post  aspide1008 on Wed May 05, 2010 3:18 pm

mai2 pakai quicksilver....untuk frenzy, kawan ng spesel price....tp kena angkat 2 atau lebih la...
kl sebotol rm60 tp kl beli 2botol atau lebih, kawan kira RM55 je tuk botol yg ke-2,3 dan seterusnya...
maknanya kl beli...
1. 2botol = rm60+rm55
2. 3botol = rm60+rm55+rm55 bounce

aspide1008
Hardcore Riders
Hardcore Riders


Back to top Go down

Re: [WTS] 3 JENIS 2T 'RARE' UNTUK PRESTASI

Post  apiracy on Wed May 05, 2010 7:46 pm

iming wrote:nak review skit...
2t ni aku pakai..warna dia hijau..pastu cair..y bestnya xde bau..
bau macam air mineral..air bukit la lebih kurang...
pastu asap dia macam biasa je..cuma asap x berbau..
bau hangit je..mmg ringan...
tp pv x try bukak g..nak tgk carbon dia..tggu mnggu ni bukak..

jom2 pakat try..

khabar kat aku gak bila nak buka k.....

apiracy
Sgt.Major frenzy
Sgt.Major frenzy

Age : 97
Location : Cheras,Hulu Langat

Back to top Go down

Re: [WTS] 3 JENIS 2T 'RARE' UNTUK PRESTASI

Post  aspide1008 on Thu May 06, 2010 3:45 pm

updated : kedai 2T yamalube & quicksilver telah digabungkan menjadi 1 kedai... untuk frenzy, harga telah direndahkan (jualan aku kat forum lain masih harga lama)... jd, harga baru tuk frenzy :

1. 2T Quicksilver TCW-3 Segelen = RM55 (Jimat RM5)

2. 2T Yamalube Semi Sintetik Jaso FC Seliter = RM17 (Jimat RM1)

TIADA DISKAUN WALAUPUN BELI BANYAK...TERIMA KASIH... Basketball

_________________
KLIK UNTUK KE KEDAI ONLINE ASPIDE SENSEI

aspide1008
Hardcore Riders
Hardcore Riders

Age : 32
Location : TCNS

Back to top Go down

Re: [WTS] 3 JENIS 2T 'RARE' UNTUK PRESTASI

Post  apiracy on Thu May 06, 2010 4:14 pm

tq...bro aspide. dah murah yer

apiracy
Sgt.Major frenzy
Sgt.Major frenzy

Age : 97
Location : Cheras,Hulu Langat

Back to top Go down

Re: [WTS] 3 JENIS 2T 'RARE' UNTUK PRESTASI

Post  aspide1008 on Thu May 06, 2010 4:48 pm

sape2 berminat nak 4T Quicksilver, aku leh dapatkan tp amik ms la... Cool
pe2 pun nantikan kemunculan 2T TCW3 yg lebih mahal dr QS...mahal sket jer...

_________________
KLIK UNTUK KE KEDAI ONLINE ASPIDE SENSEI

aspide1008
Hardcore Riders
Hardcore Riders

Age : 32
Location : TCNS

Back to top Go down

Re: [WTS] 3 JENIS 2T 'RARE' UNTUK PRESTASI

Post  aku den on Thu May 06, 2010 5:21 pm

lai2...harga makin murah..sambil menjaga kesihatan moto...kite boleh tolong bisnes kawan.. cheers

aku den
Sgt.Major frenzy
Sgt.Major frenzy

Age : 27
Location : kajang-bangi @ kelate

Back to top Go down

Re: [WTS] 3 JENIS 2T 'RARE' UNTUK PRESTASI

Post  apiracy on Fri May 07, 2010 5:33 am

nak tanya,sy budak baru ni....JASO dan TCW3 ni sama ka?

apiracy
Sgt.Major frenzy
Sgt.Major frenzy

Age : 97
Location : Cheras,Hulu Langat

Back to top Go down

Re: [WTS] 3 JENIS 2T 'RARE' UNTUK PRESTASI

Post  xKuRiKux on Fri May 07, 2010 7:32 am

aspide. aku nak beli 2T yamalube 2 botol x pown 3 botol nie. xde diskaun ke?
plsss~~~ Crying or Very sad

xKuRiKux
Corporal frenzy
Corporal frenzy

Age : 29
Location : hulu langat

Back to top Go down

Re: [WTS] 3 JENIS 2T 'RARE' UNTUK PRESTASI

Post  aspide1008 on Fri May 07, 2010 3:31 pm

apiracy wrote:nak tanya,sy budak baru ni....JASO dan TCW3 ni sama ka?
xsama...cerita dia di sini...

NMMA TC-W3 (Contoh : Quicksilver, Penzoil Marine, Evinrude, Maxoil TC-W3) – two cycle water-cooled, third generation. TC-W3 obsoletes TC-W & TC-WII. Oils with this spec typically do not use metal based additives, and are ashless. This is an outboard specific spec.

API TC (Contoh : Maxoil Racing 2000, Idemitsu) – only API spec established for two cycle engines. It regulates lubricity, detergency, ash content & pre-ignition. Oils with this spec are typically using metal based, ash producing additives.

JASO FA (Contoh : Sprinta rm10) – original spec established regulating lubricity, detergency, initial torque, exhaust smoke, and exhaust system blocking. Now obsolete.

JASO FB (Contoh : Sprinta 1000, Sprinta 2000, Castrol Race) – increased lubricity requirements over FA.

JASO FC (Contoh : Yamalube Semi, Sprinta 4000, Sprinta 5000, Shell VSX, Castrol Active) – lubricity and initial torque requirements same as FB, however far higher detergency, exhaust smoke and exhaust system blocking requirements over FB.

JASO FD (Contoh : Castrol Power 1, Penzoil Titinium) - same as FC with far higher detergency requirement.

ISO-L-EGB – same tests and requirements as JASO FB.

ISO-L-EGC – same tests and slightly higher detergency requirements (piston varnish) as JASO FC.

ISO-L-EGD – same tests and requirements as JASO FD

- National Marine Manufacturers Association (NMMA) is based in the USA.
- American Petroleum Institute (API) is based in the USA.
- Japanese Automobile Standards Organization (JASO) is based in Japan.
- International Standards Organization (ISO) is based in Europe.


cerita-ceriti pasal TC-W3 ada di link berikut http://www.nmma.org/certification/programs/oils/ Laughing

_________________
KLIK UNTUK KE KEDAI ONLINE ASPIDE SENSEI

aspide1008
Hardcore Riders
Hardcore Riders

Age : 32
Location : TCNS

Back to top Go down

Re: [WTS] 3 JENIS 2T 'RARE' UNTUK PRESTASI

Post  aspide1008 on Fri May 07, 2010 5:37 pm

xKuRiKux wrote:aspide. aku nak beli 2T yamalube 2 botol x pown 3 botol nie. xde diskaun ke?
plsss~~~ Crying or Very sad
Evil or Very Mad dah cukup murah rm17 tuk gred JASO FC (sama gred dgn vsx / sprinta 4000) pirat

_________________
KLIK UNTUK KE KEDAI ONLINE ASPIDE SENSEI

aspide1008
Hardcore Riders
Hardcore Riders

Age : 32
Location : TCNS

Back to top Go down

Re: [WTS] 3 JENIS 2T 'RARE' UNTUK PRESTASI

Post  aspide1008 on Fri May 07, 2010 7:55 pm

produk baru sudah masuk pasaran tzm frenzy...sila ke page depan... affraid affraid

_________________
KLIK UNTUK KE KEDAI ONLINE ASPIDE SENSEI

aspide1008
Hardcore Riders
Hardcore Riders

Age : 32
Location : TCNS

Back to top Go down

Re: [WTS] 3 JENIS 2T 'RARE' UNTUK PRESTASI

Post  apiracy on Fri May 07, 2010 8:00 pm

pernah dengar pasal johnson evirude ni.....dot pun suggest pakai yang ni,aku nak beli gak la nanti. stok qs aku 2 kotak da nak habis ni....


apiracy
Sgt.Major frenzy
Sgt.Major frenzy

Age : 97
Location : Cheras,Hulu Langat

Back to top Go down

Re: [WTS] 3 JENIS 2T 'RARE' UNTUK PRESTASI

Post  aspide1008 on Fri May 07, 2010 8:06 pm

2 kotak = 6 gelen...hehe...kl kawe, tuk stok tuk 2 tahun...hehe...muto jalan jarang2... sunny queen jocolor

_________________
KLIK UNTUK KE KEDAI ONLINE ASPIDE SENSEI

aspide1008
Hardcore Riders
Hardcore Riders

Age : 32
Location : TCNS

Back to top Go down

Re: [WTS] 3 JENIS 2T 'RARE' UNTUK PRESTASI

Post  apiracy on Fri May 07, 2010 8:10 pm

aspide1008 wrote:2 kotak = 6 gelen...hehe...kl kawe, tuk stok tuk 2 tahun...hehe...muto jalan jarang2... sunny queen jocolor

aku hari2 dengan M aku ,ugpm

apiracy
Sgt.Major frenzy
Sgt.Major frenzy

Age : 97
Location : Cheras,Hulu Langat

Back to top Go down

Re: [WTS] 3 JENIS 2T 'RARE' UNTUK PRESTASI

Post  aspide1008 on Fri May 07, 2010 8:15 pm

surat dibalas....untuk masa sekarang nih, stok evinrude 1 liter teramat byk...lain2 isipadu adala bbrp botol...bukan apa...setelah kajian demi kajian (chewah), kawe dapati ramai lebih suka dapatkan yg seliter w/pun kurang ekonomik... Laughing

_________________
KLIK UNTUK KE KEDAI ONLINE ASPIDE SENSEI

aspide1008
Hardcore Riders
Hardcore Riders

Age : 32
Location : TCNS

Back to top Go down

Re: [WTS] 3 JENIS 2T 'RARE' UNTUK PRESTASI

Post  apiracy on Fri May 07, 2010 8:18 pm

ugpm and booking,bro

apiracy
Sgt.Major frenzy
Sgt.Major frenzy

Age : 97
Location : Cheras,Hulu Langat

Back to top Go down

Re: [WTS] 3 JENIS 2T 'RARE' UNTUK PRESTASI

Post  aspide1008 on Fri May 07, 2010 8:20 pm

surat dibalas...harap posmen xsilap alamat...hehe Laughing

_________________
KLIK UNTUK KE KEDAI ONLINE ASPIDE SENSEI

aspide1008
Hardcore Riders
Hardcore Riders

Age : 32
Location : TCNS

Back to top Go down

Re: [WTS] 3 JENIS 2T 'RARE' UNTUK PRESTASI

Post  aspide1008 on Wed May 12, 2010 8:09 pm

edited - harga selaras untuk semua forum bikers Laughing


Last edited by aspide1008 on Thu May 13, 2010 6:42 pm; edited 1 time in total

_________________
KLIK UNTUK KE KEDAI ONLINE ASPIDE SENSEI

aspide1008
Hardcore Riders
Hardcore Riders

Age : 32
Location : TCNS

Back to top Go down

Re: [WTS] 3 JENIS 2T 'RARE' UNTUK PRESTASI

Post  dot on Thu May 13, 2010 3:28 am

happy selling bro.... mmg susa cr evinrude ni

dot
Sergeant frenzy
Sergeant frenzy


Back to top Go down

Re: [WTS] 3 JENIS 2T 'RARE' UNTUK PRESTASI

Post  aspide1008 on Mon May 17, 2010 3:15 am

tq dot for sapot....pada semua, mari mengundi kat bahagian atas page depan...soalamnnya "Gred 2T Yang Anda Guna Sekarang? Cek Dulu Kalau X Ingat
Jaso FA
Jaso FB
Jaso FC
Jaso FD
TC-W3 bounce "

_________________
KLIK UNTUK KE KEDAI ONLINE ASPIDE SENSEI

aspide1008
Hardcore Riders
Hardcore Riders

Age : 32
Location : TCNS

Back to top Go down

Re: [WTS] 3 JENIS 2T 'RARE' UNTUK PRESTASI

Post  apiracy on Mon May 17, 2010 1:40 pm

dah vote...ada hadiah ka?he3

apiracy
Sgt.Major frenzy
Sgt.Major frenzy

Age : 97
Location : Cheras,Hulu Langat

Back to top Go down

Re: [WTS] 3 JENIS 2T 'RARE' UNTUK PRESTASI

Post  aspide1008 on Mon May 17, 2010 8:24 pm

tq2 pd yang mengundi.... Laughing

_________________
KLIK UNTUK KE KEDAI ONLINE ASPIDE SENSEI

aspide1008
Hardcore Riders
Hardcore Riders

Age : 32
Location : TCNS

Back to top Go down

Re: [WTS] 3 JENIS 2T 'RARE' UNTUK PRESTASI

Post  apiracy on Tue May 18, 2010 12:32 am

Selamat HAri GuRu to Cikgu Aspide!

2t tu masih belum digunakan jadi review tak dapat diberikan lagi,hu3.....

apiracy
Sgt.Major frenzy
Sgt.Major frenzy

Age : 97
Location : Cheras,Hulu Langat

Back to top Go down

Re: [WTS] 3 JENIS 2T 'RARE' UNTUK PRESTASI

Post  aspide1008 on Tue May 18, 2010 2:08 pm

selamat hari guru gak...haha....xpe...pelan2...aku pun dok menetn ngan qs nih...hehe... Laughing

_________________
KLIK UNTUK KE KEDAI ONLINE ASPIDE SENSEI

aspide1008
Hardcore Riders
Hardcore Riders

Age : 32
Location : TCNS

Back to top Go down

Re: [WTS] 3 JENIS 2T 'RARE' UNTUK PRESTASI

Post  aspide1008 on Fri May 21, 2010 4:01 am

http://malaysianbikers.com.my/forum/index.php?action=post;quote=1893150;topic=62517.20;num_replies=45;sesc=2a0891f438919a1bb243d0c148d59231
Semua brand yg dah iktiraf tcw3 memang melepasi tahap ujian suhu dan stress tinggi di litar perlumbaan, botol2 lama Motul tcw3 20 tahun yg lepas ada yg lebih RM 200 1 liter, belas2 ringgit ni rega dah kira murah dah, sy ada guna Maxoil dan quicksilver tu, lenjan motor top speed sepanjang highway tanpa takut piston jem, tapi seeloknya bancuh sendiri/buh terus ikut sukatan kat tank petrol, buh kat tank 2t tak tahan wo larappppp kalu men full trotle jer kejap dah clear.
drunken

_________________
KLIK UNTUK KE KEDAI ONLINE ASPIDE SENSEI

aspide1008
Hardcore Riders
Hardcore Riders

Age : 32
Location : TCNS

Back to top Go down

Re: [WTS] 3 JENIS 2T 'RARE' UNTUK PRESTASI

Post  jinjang on Fri May 21, 2010 10:40 am

aspide1008 wrote:
http://malaysianbikers.com.my/forum/index.php?action=post;quote=1893150;topic=62517.20;num_replies=45;sesc=2a0891f438919a1bb243d0c148d59231
Semua brand yg dah iktiraf tcw3 memang melepasi tahap ujian suhu dan stress tinggi di litar perlumbaan, botol2 lama Motul tcw3 20 tahun yg lepas ada yg lebih RM 200 1 liter, belas2 ringgit ni rega dah kira murah dah, sy ada guna Maxoil dan quicksilver tu, lenjan motor top speed sepanjang highway tanpa takut piston jem, tapi seeloknya bancuh sendiri/buh terus ikut sukatan kat tank petrol, buh kat tank 2t tak tahan wo larappppp kalu men full trotle jer kejap dah clear.
drunken


hahhaha..idop 2t bancuh cheers cheers

jinjang
Corporal frenzy
Corporal frenzy


Back to top Go down

Re: [WTS] 3 JENIS 2T 'RARE' UNTUK PRESTASI

Post  Sponsored content Today at 10:44 pm


Sponsored content


Back to top Go down

Page 2 of 4 Previous  1, 2, 3, 4  Next

View previous topic View next topic Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum