TZM Frenzy (002153851-T)
Welcome to TZM Frenzy....

you can also view the site by using this link :-
www.tzm150.forumotion.com @
www.tzm150.co.cc

Log in to enter forum and please read the "rules" before posting.
Thank you




ARKIB FRENZY

INTELLIGENT BIKERS CLUB[IBC]

Page 2 of 14 Previous  1, 2, 3 ... 8 ... 14  Next

View previous topic View next topic Go down

Re: INTELLIGENT BIKERS CLUB[IBC]

Post  fendi_ibc on Wed Mar 03, 2010 1:35 pm

salam ahli ibc dan kawan semua memang betul kelab ini ramai ahli yg berumur 30an keatas tetapi semenjak saya memengang jawatan perasiden ramai perlapis yg termuda masa tu 20an ke atas sehingga ke hari ini 2010 ramai pelapis baik di hq mahu pun cawangan cawangan ibc

kelab ini berkumpul pada mlm minggu di subang15[kopitian@333] dan buat masa ini kelab berkumpul di usj11 [kopitiam@333] bermula jam 9 mlm hingga lewat mlm di kecualikan kecemasan dan peribadi kehadirannya

betul aside1008 memang betul kelab ini terlibat didlm lakonan kl menjerit masa tu ramai ahli ibc yg lama mahu pun
baru masa kegemilangan kelab ibc dan kenalan dgn pelakon wanita[lisdawati]

fendi_ibc
Private frenzy
Private frenzy


http://fendi_ibc@yahoo.com.sg

Back to top Go down

Re: INTELLIGENT BIKERS CLUB[IBC]

Post  ayiecs on Wed Mar 03, 2010 2:46 pm

fendi_ibc wrote:salam ahli ibc dan kawan semua memang betul kelab ini ramai ahli yg berumur 30an keatas tetapi semenjak saya memengang jawatan perasiden ramai perlapis yg termuda masa tu 20an ke atas sehingga ke hari ini 2010 ramai pelapis baik di hq mahu pun cawangan cawangan ibc

kelab ini berkumpul pada mlm minggu di subang15[kopitian@333] dan buat masa ini kelab berkumpul di usj11 [kopitiam@333] bermula jam 9 mlm hingga lewat mlm di kecualikan kecemasan dan peribadi kehadirannya

betul aside1008 memang betul kelab ini terlibat didlm lakonan kl menjerit masa tu ramai ahli ibc yg lama mahu pun
baru masa kegemilangan kelab ibc dan kenalan dgn pelakon wanita[lisdawati]

wah..best la dpt knl dgn korg2 ni..
ape2 pun,ms jumpe IBC ni aku nk tanyer byk2..
slalu tgk cite KL jerit2 tu xknl pun spe2..
ni dh knl,leh la korek sket pengalaman yg ader dr IBC mmbers..

ayiecs
Forum Marshall
Forum Marshall


Back to top Go down

Re: INTELLIGENT BIKERS CLUB[IBC]

Post  alan on Wed Mar 03, 2010 6:28 pm

IBC mmg ramai ahli dan bnyk terdiri dari senior2..... kebanyakan group M kat malaysia nih ada pernah atau mmg ada kait ngait dgn IBC.... ahli asal frenzy yg ada sekarang ni pun mmg ada berkumpul dgn IBC mcm aspid abob dan bebrapa nama lagi yg aku terlepas pandang.

Untuk rekod pelopor forum M ini(admin mutlak) yg dulunya budak panggil "tzm dot tk" yg mula create forum M ni pd tahun 2005 ialah saudara "Khairul" atau nama cyber beliau "blackmask" juga adalah ahli IBC cawangan batu pahat. Dia aktif dulu masa muda2 masa digelar "student" kat sana... bila naik KL dan busy kerja baru kami bantu dan tlg manage forum ni bagi pihak beliau dan mula berpindah "server" akhir 2009 yg mana kini dikenali sebagai forum sahabat2 TZM atau nama manja Laughing .. "tzm frenzy..."

muss, admin skrg pun pernah follow ride IBC pd tahun dulu2 ke Ganu kita.. meriah juga katanya...

bro fendi nih pun sebenarnya ahli lama kat forum ni dgn beberapa lagi ahli IBC lain mcm rock etc......

aperpun welkome back bro fendi.... Cool

_________________


alantrunksz

alan
Admin Rider
Admin Rider

Age : 36
Location : Kuala Lumpur, Malaysia

http://www.tzm150.tk

Back to top Go down

Re: INTELLIGENT BIKERS CLUB[IBC]

Post  aku den on Wed Mar 03, 2010 7:24 pm

harap IBC boleh sesama gather dengan frenzy...meriah kan lagi suasana...xpon..kami ke tempat anda..^_^

aku den
Sgt.Major frenzy
Sgt.Major frenzy

Age : 27
Location : kajang-bangi @ kelate

Back to top Go down

Re: INTELLIGENT BIKERS CLUB[IBC]

Post  pv-leaking on Thu Mar 04, 2010 3:54 am

IBC kelab tzm tertua?hmmmm x pasti.mngkin ye..otai IBC je blh jwb.tp x kisah le aslkn blh join sama2 kira ok le.mcm aku ni xde join kelab mana2 blh join ride/lepak dgn IBC gak ke

pv-leaking
Private frenzy
Private frenzy


Back to top Go down

PANGGILAN AWANA

Post  matsidi on Thu Mar 04, 2010 5:48 am

[img][/img]

amacam brader sumer...sabtu malam nie okey tak kumpul kat LRT SG BESI kul 10 malam..cadangan jer ni...hu3


[img][/img]

matsidi
Sergeant frenzy
Sergeant frenzy

Age : 38
Location : CHERAS

Back to top Go down

Re: INTELLIGENT BIKERS CLUB[IBC]

Post  fendi_ibc on Sun Mar 07, 2010 6:25 am

salam semua ya memang benar kelab ini dah lama di tubuhkan sejak tahun 1995 pada masa itu di lebah kelang hanya beberapa kelab sahja[garfield/angrik moto club[amc] dan interligent bikes club[ibc] setahu sayalah dan saya genarasi yg ke empat memegang jawatan perasiden [ibc] tentang nak join kelab ini tiada halangan dan paksaan baik daripada konvoi dan duduk semeja minum dan makan[bayar sendirilah] bergurau sahaja

pada 20hb ini kelab akan ke parit perak berkumpul di usj11 [kopitiam@333] jam 9mlm majlis khawin di sana kelab akan bergerak malam minggu dan balik pada petang ahad insallah

fendi_ibc
Private frenzy
Private frenzy

Age : 43
Location : KLIA

http://fendi_ibc@yahoo.com.sg

Back to top Go down

Re: INTELLIGENT BIKERS CLUB[IBC]

Post  syahril_tt on Sun Mar 07, 2010 5:16 pm

saya pernah bertemu ngan wan manjung (nick kat clickers)...lau tak silap die pon ibc jugak kan?org terengganu..sgt2 frenly dan banyak ilmu...cume tak sempat nak menuntut banyak2 lagi dengan beliau...

syahril_tt
Corporal frenzy
Corporal frenzy

Age : 27
Location : terengganu
Humor : http://colonelshark.blogspot.com

Back to top Go down

Re: INTELLIGENT BIKERS CLUB[IBC]

Post  pv-leaking on Sun Mar 07, 2010 6:26 pm

aku nk join minum teh dan lepak2 je.....nk ride tu kalu tempat yg menarik ok gak....tp nk join daftar kelab jd ahli xpe la kut....bkn x sudi,tp lbh suka free x join mana2 ....

pv-leaking
Private frenzy
Private frenzy


Back to top Go down

Re: INTELLIGENT BIKERS CLUB[IBC]

Post  NURADILA on Mon Mar 08, 2010 2:42 pm

macam mane bro fendi team ibc join tak terjah melaka 3/4/10 nanti

NURADILA
Club Marshall
Club Marshall

Age : 40
Location : melaka

Back to top Go down

TERJAH MELAKA

Post  matsidi on Mon Mar 08, 2010 3:06 pm

GUA FOLLOW WEHHHHHHHHHH

matsidi
Sergeant frenzy
Sergeant frenzy

Age : 38
Location : CHERAS

Back to top Go down

Re: INTELLIGENT BIKERS CLUB[IBC]

Post  boysnice on Mon Mar 08, 2010 3:46 pm

matsidi wrote:GUA FOLLOW WEHHHHHHHHHH


uik bera pg tak...apasal tak pg?

boysnice
Sergeant frenzy
Sergeant frenzy

Location : Kuala Lumpur D'generation Crew

Back to top Go down

BERA

Post  matsidi on Tue Mar 09, 2010 5:48 am

tak dapat cuti la bro...hu3...motor dah wat cun2 utk ke bera tapi tak leh bolos...wah..wah

matsidi
Sergeant frenzy
Sergeant frenzy

Age : 38
Location : CHERAS

Back to top Go down

SESAPA YANG TAK JADI KE BERA..AKTIVITI JERAM TOI

Post  matsidi on Tue Mar 09, 2010 5:50 am

sesapa yang tak ke bera..ini gua cadangkan aktiviti pengganti ke jeram yoi. terletak kira2 sebatu dari bukit klawang..aturcara nye...

Hari : Ahad nie

Jam : 8 pagi

Tempat berkumpul : tesco ampang

Acara : dari tesco kita naik bukit ampang, layan corner kat situ, pastu naik bukit batu 14 layan corner lagi, pastu naik klawang layan corner cun giler tu...terus ke jeram toi......

[img][/img]

sesapa jadi quote la kat sini k.....

matsidi
Sergeant frenzy
Sergeant frenzy

Age : 38
Location : CHERAS

Back to top Go down

Re: INTELLIGENT BIKERS CLUB[IBC]

Post  fendi_ibc on Tue Mar 09, 2010 9:59 am

salam semua insallah pada bln 4 nanti saya datang tapi tak pastilah berapa ramai yg datang tapi asalkan semangat dan silaturahim tu penting sesama kita dan dunia permotoran,sebab itu lah kelab ibc ini bertahan sehingga ke hari ini dan insallah ke jenarasi anak anak kita insallah

tentang nak datang minum teh dan bersembang dgn ibc tiada masalah di persilakan kita boleh bertukar pendapat cadangan dan silaturahim sesama kita insallah

fendi_ibc
Private frenzy
Private frenzy

Age : 43
Location : KLIA

http://fendi_ibc@yahoo.com.sg

Back to top Go down

Re: INTELLIGENT BIKERS CLUB[IBC]

Post  alan on Tue Mar 09, 2010 12:30 pm

terima kasih bro fendi... harapan mmg begitu... harap juga bro fendi dan lain2 dpt memriahkan suasana... Smile

_________________


alantrunksz

alan
Admin Rider
Admin Rider

Age : 36
Location : Kuala Lumpur, Malaysia

http://www.tzm150.tk

Back to top Go down

Re: INTELLIGENT BIKERS CLUB[IBC]

Post  apiracy on Tue Mar 09, 2010 7:20 pm

boleh buat trip ke tempat ibc ni,minggu ni ka?....jumpa geng ibc
ada yg nak pergi tak? saya taktau sangat tempat ibc ni

apiracy
Sgt.Major frenzy
Sgt.Major frenzy

Age : 97
Location : Cheras,Hulu Langat

Back to top Go down

Re: INTELLIGENT BIKERS CLUB[IBC]

Post  aspide1008 on Tue Mar 09, 2010 7:33 pm

aku prnh g dulu kat ss15 subg...tp xigt dah sbb lm sgt awal2 2007 rsnya...hehe... Laughing

_________________
KLIK UNTUK KE KEDAI ONLINE ASPIDE SENSEI

aspide1008
Hardcore Riders
Hardcore Riders

Age : 32
Location : TCNS

Back to top Go down

Re: INTELLIGENT BIKERS CLUB[IBC]

Post  aku den on Tue Mar 09, 2010 9:05 pm

apiracy wrote:boleh buat trip ke tempat ibc ni,minggu ni ka?....jumpa geng ibc
ada yg nak pergi tak? saya taktau sangat tempat ibc ni

boleh je chot..tp dpt kan kontek mereka dulu..lgpon mmgu ni rmai yang xde..ke tasik bera...

aku den
Sgt.Major frenzy
Sgt.Major frenzy

Age : 27
Location : kajang-bangi @ kelate

Back to top Go down

Re: INTELLIGENT BIKERS CLUB[IBC]

Post  fendi_ibc on Wed Mar 10, 2010 9:32 am

salam semua tentang tempat kelab ibc di berkumpul bat masa ini di usj11 kopitiam@333 jadi jikalau nak datang nanti bolehlah ctc saya 012-3592274

ke melaka tu insallah saya akan war warkan kepada ahli yg ada kelapangan nanti

fendi_ibc
Private frenzy
Private frenzy

Age : 43
Location : KLIA

http://fendi_ibc@yahoo.com.sg

Back to top Go down

Re: INTELLIGENT BIKERS CLUB[IBC]

Post  maxmilin on Wed Mar 10, 2010 10:56 am

apiracy wrote:boleh buat trip ke tempat ibc ni,minggu ni ka?....jumpa geng ibc
ada yg nak pergi tak? saya taktau sangat tempat ibc ni

ni overview dari CoFC ke IBC


ni exit USJ dari ELITE highway kalau dari CoFC ke IBC


ni close up view Kopitiam 333


fendi, tolong advice kalau peta ni salah...

maxmilin
Private frenzy
Private frenzy

Age : 39
Location : Bandar Saujana Putra/ Bandar Sunway

Back to top Go down

Re: INTELLIGENT BIKERS CLUB[IBC]

Post  aku den on Wed Mar 10, 2010 11:57 am

ok max...nnti aku set time gan bro fendi..kumpol kengkawan..kite p kenal2 dgn brade2 IBC

aku den
Sgt.Major frenzy
Sgt.Major frenzy

Age : 27
Location : kajang-bangi @ kelate

Back to top Go down

Re: INTELLIGENT BIKERS CLUB[IBC]

Post  maxmilin on Wed Mar 10, 2010 12:13 pm

kalau ko lalu ELITE, aku tunggu kt highway tu... kalau aku kumpul kt CoFC, aku tetap kena patah balik ke ELITE highway.. kalau boleh dlm minggu ni lah sbb next week aku gi outstation..

maxmilin
Private frenzy
Private frenzy

Age : 39
Location : Bandar Saujana Putra/ Bandar Sunway

Back to top Go down

Re: INTELLIGENT BIKERS CLUB[IBC]

Post  fendi_ibc on Thu Mar 11, 2010 11:10 pm

salam betulah peta perjalanan tu ke tempat ibc berkumpul pada mlm minggu klu ikut elit blhlah keluar tol subang puchong dan haicom dah dekat tu dan saya akan hadir pada mlm minggu ni awal sebab bertugas pada jam 12mlm nanti dan kepada kawan yg nak datang boleh di persilakan dan insallah saya akan menjemput nanti jikalau sesat

minggu depan saya akan ke pahang dgn beberapa ahli yg terlibat dgn konvoi egro challange ke pahang 3hari 2mlm dan pada mlm minggu depan akan ke perak jemputan kenduri khawin

jadi mlm minggu nilah eloknya kita berjumpa

fendi_ibc
Private frenzy
Private frenzy

Age : 43
Location : KLIA

http://fendi_ibc@yahoo.com.sg

Back to top Go down

Re: INTELLIGENT BIKERS CLUB[IBC]

Post  apiracy on Fri Mar 12, 2010 12:14 am

fendi_ibc wrote:salam betulah peta perjalanan tu ke tempat ibc berkumpul pada mlm minggu klu ikut elit blhlah keluar tol subang puchong dan haicom dah dekat tu dan saya akan hadir pada mlm minggu ni awal sebab bertugas pada jam 12mlm nanti dan kepada kawan yg nak datang boleh di persilakan dan insallah saya akan menjemput nanti jikalau sesat

minggu depan saya akan ke pahang dgn beberapa ahli yg terlibat dgn konvoi egro challange ke pahang 3hari 2mlm dan pada mlm minggu depan akan ke perak jemputan kenduri khawin

jadi mlm minggu nilah eloknya kita berjumpa

takpe,bro. kalau kami nak datang,kami call tuan rumah dulu. ramai yg pergi tasik bera gak minggu ni.... Very Happy

apiracy
Sgt.Major frenzy
Sgt.Major frenzy

Age : 97
Location : Cheras,Hulu Langat

Back to top Go down

Re: INTELLIGENT BIKERS CLUB[IBC]

Post  fendi_ibc on Fri Mar 12, 2010 9:34 pm

salam semua ok tak mengapa mungkin tak jumpa mlm minggu ini kita jumpa di minggu yg lain semoga selamat pergi dan balik daripada ride tu nanti

fendi_ibc
Private frenzy
Private frenzy

Age : 43
Location : KLIA

http://fendi_ibc@yahoo.com.sg

Back to top Go down

Re: INTELLIGENT BIKERS CLUB[IBC]

Post  apiracy on Sun Mar 14, 2010 10:35 am

apiracy wrote:Salam,
Mohon riders M yg akan join Terjah Melaka!...sila quote nama anda di first page (Aktiviti-Terjah Melaka!). Urgent untuk tindakan frenzy dan tuan rumah Melaka.tq

apiracy
Sgt.Major frenzy
Sgt.Major frenzy

Age : 97
Location : Cheras,Hulu Langat

Back to top Go down

Re: INTELLIGENT BIKERS CLUB[IBC]

Post  Sponsored content Today at 4:43 pm


Sponsored content


Back to top Go down

Page 2 of 14 Previous  1, 2, 3 ... 8 ... 14  Next

View previous topic View next topic Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum