TZM Frenzy (002153851-T)
Welcome to TZM Frenzy....

you can also view the site by using this link :-
www.tzm150.forumotion.com @
www.tzm150.co.cc

Log in to enter forum and please read the "rules" before posting.
Thank you




ARKIB FRENZY

About my anime story from Ceeme521

View previous topic View next topic Go down

About my anime story from Ceeme521

Post  Ceeme521 on Sun Feb 21, 2010 5:57 pm

Cite sudah terbayang dalam mimpi saye selepas abisnye SPM.Bangun2 dari tidor dan cube ambik kertas untuk melukis sesuatu yang terbayang dalam mimpi saye. Akhir berjaye saye mengeluarkan illusi dalm pemikiran/mimpi ke kertas A4 yang saye lukis tu.Now in digital drawing from me dan dah terkenal dari sesebuah tempat.Bukan Malaysia saje tapi luar negara pun ada berkenan dengan karater saye.Saye harap awak semua sukakan.Karakter nie x sehebat mcm karakter anime Jepun.Sekadar nak mencube.

Sinopsis or Cerita di sebalik kisah kehidupan Karakter saye

Bab 1

Lahirnya seekor/seorang serigala yang bernama Cy-Wolf dan dia hidup bersama keluarga.Dia anak tunggal yang satu2 nya harapan untuk mewariskan kekuasaan dan harta benda kepada anaknya itu.Cy-Wolf seekor/seorang yang gembira dan suka berkawan.Hobinya suka berlatih nak jadi seekor/seorang pahlawan macam ayahnya dan ibunya seorang ahli sihir(magician).Harapan Cy-Wolf untuk menjadi pahlawan Penumbuk Besi (Iron Fist) tapi disebabkan die masih kecil lagi untuk mencapai tahap tersebut.

Semasa umur Cy-Wolf mencecah 5 tahun,kedua ibu bapanya mati dibunuh oleh Drezoul,Ketua segala Kejahatan dalam ketogori serigale.Selepas ibu bapa dia mati,ibu bapa meninggalkan rantai yang berlogo Triteeth dan 3 Dagger sword(Yamaha logo).Dia dalam keadaan sedih dan tiada sesiapa lagi yang ada untuk menjaganya.Dia behajat untuk menjejah ke tempat lain untuk membalas dendam terhadap ibu bapanya.Dia berkata "Aku akan mencari Drezoul sampai ke lubang cacing".

Selepas umur mencecah 18 tahun,dia mewarisi kuasa ibu bapanya dan dia mempunyai Penumbuk Besi (Iron Fist) dari bapanya,magician dari ibunya dan dia dapat menjadi serigala jadian selepas mencecah umur tersebut.Die cuba gabungkan 2 kuasa menjadi satu.Selepas die cube menjelajah,dia ada banyak rintangan untuk ditempuhi.Dia cuba menguji diri sendiri dan akhirnya dia dapat menguasai kuasa itu secara sempurna.Dia sudah mempunyai sayap selepas mendapat level 10 untuk terbang merata-rata tempat.Musuhnya ada pelbagai specis seperti naga,serigala,singa dan banyak lagi binatang yang setanding denganya.

Selepas dia dapat menguasai kuasa tersebut,ada seorang penjaga rantai yang di pakai itu hantar dia ke dunia lain iaitu Bumi.Cy-Wolf pengsan dan jatuh dari langit akhirnya megalami gempa bumi sekejap selepas dia terhentak.

Bab 2

Selepas jatuh ke bumi, ada seseorang serigala betina/perempuan namanya Wisper ternampak satu kebakaran berlaku di hutan dan dia pergi melihat apa berlaku disebaliknya.Akhirnya,Wisper menarik Cy-Wolf ke rumahnya dengan berlumuran darah.Selepas dia merawat dan Wisper terus keluar untuk mencari makan untuk Cy-Wolf.

Cy-Wolf terjaga dari pengsannya yang cukup lama.Akhirnya dia melihat tempat yang pelik dan berbatu seperti gua.Cy-Wolf keluar dari tempat itu untuk menghirup udara yang segar dan dia berkata "Apa nama tempat nie.Sungguh indah dan sejuk anginnya".Wisper pulang dari mencari makanan.Wisper berkata "Dia dah sedar.Boleh saya cakap hello kepadanya".Dia cube megatakan hello kepada Cy-Wolf.Reaksi Cy-Wolf cukup garang dan tengking kepada Wisper,dia berkata "Siapa awak,siapa cuba menggangu saya".Wisper mengeluarkan air matanya dan menagis.Wisper berkata "Saya hanya nak cakap hello kepada awak.Kenapa awak marah saya".Cy-Wolf terkejut melihat reaksi Wisper menagis.Dia terus meminta maaf kepada Wisper kerana dia ingatkan musuh yang cuba menganggu dia.

Pandang punya pandang,akhir nya Cy-Wolf terpikat kepada Wisper kerana mirip wajahnya yang cukup comel dan cantik.Cy-Wolf berkata " Tidak penah saya lihat perempuan secantik awak nie".Selepas itu,ada gegaran lagi pada bumi.Cy-Wolf merasai musuh nya yang jatuh dari bumi yang bernama RedEvil.

Cy-Wolf dan Wisper cube siasat tempat yang tehentak tersebut lalu dia berkata " Kawahnya yang ada tapi tidak ada sesipa pun yang terhentak dekat kawah tersebut".Lalu RedEvil menyerang Cy-Wolf dengan tiba2 menggunakan api.Cy-Wolf jatuh ke tanah lalu pengsan seketika.Wisper sungguh takut dan dia hanya serigala biasa. RedEvil melepaskan jarum(Spike) dekat Wisper dan dia behajat untuk membunuh kedua-duanya sekali "Serigala kelabu (Wisper) akan mati bersama Cy-Wolf.Mati dalam cinta".Jarum tersebut tidak menusuk dekat Wisper tapi Cy-Wolf cuba melindungnya.Cy-Wolf terus melompat dan badannya dicucuk jarum(spike).RedEvil terkejut kerana Wisper belum mati dan Cy-Wolf hidup semula dan melindungi Wisper.

RedEvil terkejut melihat semangat Cy-Wolf yang boleh melemahkan dirinya.Dia terasa sesuatu yang buruk kepada dirinya (RedEvil).Lalu Cy-Wolf menyerang RedEvil dengan pantasnya dan RedEvil tidak boleh berbuat apa2 pun kerana dia tidak dapat baca pergerakkan Cy-Wolf cukup pantas macam kilat.Namun,Cy-Wolf dapat mencengkam leher RedEvil dan lalu dia menggigit lehernya.Akhirnya,kepala RedEvil putus dua dari badannya lalu mati.

Badan Cy-Wolf terus lemah dan berlumuran darah alu di pengsan.Wisper cuba menahan Cy-Wolf dari jatuh ke tanah.Dia turut menagis kerana dia teringat Cy-Wolf hendak mati.Dia berkata " Jangan tinggalkan say Cy-Wolf.Kamulah salah satu pilihan hatiku dan awak adalah seorang hero,SAYANG".Cy-Wolf mendengar perkataan SAYANG dari Wisper lalu dia terkejut.Wisper kembali gembira dan terus mencium Cy-Wolf.

To be continue.........

Sorry panjang Lebar Citenye.

Ceeme521
Corporal frenzy
Corporal frenzy

Age : 25
Location : Melaka
Humor : Just Call me Wolf or Serigale

http://ceeme521.deviantart.com

Back to top Go down

Re: About my anime story from Ceeme521

Post  Ceeme521 on Sun Feb 21, 2010 6:10 pm

Ini komik yang saya dapat lukiskan dari mimpi saya.Tapi ringkas saje.Saya harap awak sume sukakan.Ada ckit tersasul bahasa inggeris.














Ceeme521
Corporal frenzy
Corporal frenzy

Age : 25
Location : Melaka
Humor : Just Call me Wolf or Serigale

http://ceeme521.deviantart.com

Back to top Go down

Re: About my anime story from Ceeme521

Post  ayiecs on Mon Feb 22, 2010 4:26 pm

ader babak gduh,ader babak romantik..
hehe~last skali tu babak lain sket...
byk tu plot citer ni...klo ader suara / efek mmg layan~

_________________

ayiecs
Forum Marshall
Forum Marshall

Age : 30
Location : Ampang-Wangsa Maju
Humor : kill them with our PV!!

Back to top Go down

Re: About my anime story from Ceeme521

Post  Ceeme521 on Mon Feb 22, 2010 6:09 pm

Betui tu sume ade kat dalam cite ini. Nanti saya usaha nak buat satu suara dalm komik ini. Yang last sekali x tahan tu.

Nie saya buat komik yang lawak dan nak uji otak sekalian kat cini.Tentang pancut Laughing




Ceeme521
Corporal frenzy
Corporal frenzy

Age : 25
Location : Melaka
Humor : Just Call me Wolf or Serigale

http://ceeme521.deviantart.com

Back to top Go down

Re: About my anime story from Ceeme521

Post  ayiecs on Tue Feb 23, 2010 2:50 am

kejam....mmg kejam animasi ni....
wat aku berdosa sebentar...cis~

_________________

ayiecs
Forum Marshall
Forum Marshall

Age : 30
Location : Ampang-Wangsa Maju
Humor : kill them with our PV!!

Back to top Go down

Re: About my anime story from Ceeme521

Post  Ceeme521 on Tue Feb 23, 2010 9:16 pm

Hahahaah!!!! Razz . Geli perut saye

Ceeme521
Corporal frenzy
Corporal frenzy

Age : 25
Location : Melaka
Humor : Just Call me Wolf or Serigale

http://ceeme521.deviantart.com

Back to top Go down

Re: About my anime story from Ceeme521

Post  ZOUL on Wed Feb 24, 2010 4:36 pm

Ceeme521 wrote:Hahahaah!!!! Razz . Geli perut saye


off topic... ceeme... ko penah gi kl??


ari nampak motor m kaler macam ko kat highway.. kelajuan dianggarkan 120km/j follow trailer... menghala ke selatan..


baru perasan la... Very Happy

ZOUL
Corporal frenzy
Corporal frenzy

Age : 35
Location : 2° 2'21.38"N 102°34'8.73"E

Back to top Go down

Re: About my anime story from Ceeme521

Post  Ceeme521 on Wed Feb 24, 2010 6:10 pm

Aku pernah pergi KL tapi gi ngan family aku jer. Ngan motor M x pernah lagi.

Benarkah ada motor kaler macm aku Shocked .Alamak design aku.

Ceeme521
Corporal frenzy
Corporal frenzy

Age : 25
Location : Melaka
Humor : Just Call me Wolf or Serigale

http://ceeme521.deviantart.com

Back to top Go down

Re: About my anime story from Ceeme521

Post  ZOUL on Wed Feb 24, 2010 8:11 pm

Ceeme521 wrote:Aku pernah pergi KL tapi gi ngan family aku jer. Ngan motor M x pernah lagi.

Benarkah ada motor kaler macm aku Shocked .Alamak design aku.


ooo itu macam ka?? Very Happy










anyway... nice work bro....!

ZOUL
Corporal frenzy
Corporal frenzy

Age : 35
Location : 2° 2'21.38"N 102°34'8.73"E

Back to top Go down

Re: About my anime story from Ceeme521

Post  Ceeme521 on Wed Feb 24, 2010 8:47 pm

Looooo Thank bro Very Happy

I have new upload from me for my design .


Ceeme521
Corporal frenzy
Corporal frenzy

Age : 25
Location : Melaka
Humor : Just Call me Wolf or Serigale

http://ceeme521.deviantart.com

Back to top Go down

Re: About my anime story from Ceeme521

Post  Sponsored content Today at 12:58 pm


Sponsored content


Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum