TZM Frenzy (002153851-T)
Welcome to TZM Frenzy....

you can also view the site by using this link :-
www.tzm150.forumotion.com @
www.tzm150.co.cc

Log in to enter forum and please read the "rules" before posting.
Thank you




ARKIB FRENZY

sapa nk jual tzm

Page 1 of 2 1, 2  Next

View previous topic View next topic Go down

sapa nk jual tzm

Post  pv-leaking on Fri Feb 12, 2010 4:13 am

sapa2 nk jual@tau sapa2 yg nk jual sila letak kt sini....coz sy tgh cr motor tzm utk kawan2 yg minat gn model hway star ni.. Very Happy ....rega dlm lingkungan 1500-2500 ok le.nk tlg ramaikan kaum je. Jika ada silalah lah inform sy...

pv-leaking
Private frenzy
Private frenzy


Back to top Go down

Re: sapa nk jual tzm

Post  jinjang on Fri Feb 12, 2010 10:01 am

ni ade kaum nk jual...aku amek dr forum jiran..leh nego ag tuh..



Halo Semua.. Aku Ada Sebijik Yamaha Tzm 150 Tahun 1996 Untuk Dijual.. Untuk Pengetahuan Semua Masa Aku Beli Motor Ni Enjin Dia Dan Lain2 Parts Sangat Buruk Jadi Aku Buat Fully Restore Untuk Motor Ni.. Banyak Menda Aku Tukar Kat Motor Ni Contoh Nya :-

Cable RPM Dan Cable Speedometer
Full Wiring
Main Jet Dan Pilot Jet
Overhauled
Signal Blakang
Windsheild Depan
Nombor Plet Depan Blakang
Gear Meter(Tempat Masuk Cable Speedometer)
Side Mirror
Radiator
Pelampung Tangki
Bateri
Muffler Ekzos
Dan Banyak Lagi
(Tayar Perlu Diganti Dan Repaint Balik Kalau Nak Cantik)

Harga Aku Bukak Rm2300(Nego Punye)
Minyak Petrol Ngan 2T Dah Isi Penuh.
Apa Anda Perlu Buat?
Amik Geran Then Bawak Balek Motor Terus.. Urusan Tukar Nama Dan Lelain Anda Uruskan,Itu Saja










Nama : Amar
Lokasi : Seremban
HP : 012-5244003


p/s=jgn kontek aku,kontekla owner..owner mmg best..pndai nego,manyiakk untung..

jinjang
Corporal frenzy
Corporal frenzy


Back to top Go down

Re: sapa nk jual tzm

Post  ayiecs on Fri Feb 12, 2010 1:57 pm

oh..amar ni mysteryz kan?

_________________

ayiecs
Forum Marshall
Forum Marshall

Age : 30
Location : Ampang-Wangsa Maju
Humor : kill them with our PV!!

Back to top Go down

Re: sapa nk jual tzm

Post  pv-leaking on Fri Feb 12, 2010 3:20 pm

ok..tq.lai2 lg2

pv-leaking
Private frenzy
Private frenzy


Back to top Go down

Re: sapa nk jual tzm

Post  syahril_tt on Fri Feb 12, 2010 6:48 pm

cube usha kat mudah.my..ade tzm dari terengganu...2 hari lepas aku tgk die letak harga rm1700...condition plak tak tau la....harap dapat membantu

syahril_tt
Corporal frenzy
Corporal frenzy

Age : 27
Location : terengganu
Humor : http://colonelshark.blogspot.com

Back to top Go down

Re: sapa nk jual tzm

Post  pv-leaking on Fri Feb 12, 2010 9:14 pm

ye2...aku dh tgk iklan tu.condition x tau le pulak.kalu dlm area kl sng le sikit

pv-leaking
Private frenzy
Private frenzy


Back to top Go down

Re: sapa nk jual tzm

Post  pv-leaking on Tue Feb 23, 2010 12:16 am

xde org nk jual ke....tlg2 le info kt aku ni.....

tgk ade 1 tzm nk jual kt mudah ni....x masuk akal btul

year97 new paint follow by repsol design new tayar front 100 rear 130 micheline adjustable absorber front signal white colour rear signal l.e.d rear brake light change to smooke light meter like new switch all new racing boy padle engine smooth easy to go 180km/h AHM exhuast black edition front magat change to big wan.ori cdi engine no licking.n i use motul engine oil n 2t oil.acc free. this bike can say full rebuilt.no repair needed. RM6500 nego. location at kuchai lama.price can nego n pls have a look first.plz call no sms.


dgn harga tu dah boleh klua ap125.

pv-leaking
Private frenzy
Private frenzy


Back to top Go down

nak cari TZM

Post  atok on Tue Feb 23, 2010 9:58 am

salam perkenalan sume bro bikers.

kwn baru terrrrjumpa web ni. tu pun sbb nak cari tzm second. pastu baca thread 'nak beli tzm'. yg fit kehilangan mesin dia.

kwn ni sebenonya nk cari TZM yg murah2 dah la, sekitar bwh 2k. tp jgn la yg dah barai. mmg dari zaman tzm kuar yg first model tu dah tunggu. tp masa tu modal xcukup so terpaksala kuar Z je. dgn Z tu kira banyak la pengalaman kwn dgn jentera beroda dua ni. masa tu joint 'kelab Roda-Roda'. abis 1 semenanjung kwn redah.

tp bila dah berumahtangga semua tu dah tinggal. tp minat pd TZM mmg ttp membara beb. so skrg ni anak2 dah beso2 cket rasa nak menunggang semula.

so harapan kwn, kl ada sesapa yg nak 'mintak tolong bela' jentera tzm dia calling2 la kwn. tp jgn memahal la........ oh ya lupa kwn kat area JB.......

peace.... wassalam

atok

Location : JB
Humor : dah tua tp ttp gila motor

Back to top Go down

Re: sapa nk jual tzm

Post  pv-leaking on Wed Feb 24, 2010 3:28 am

xkan xde kaum yg tau ade sapa2 yg nk tolak tzm lg ni.....tlg2 le member sama

pv-leaking
Private frenzy
Private frenzy


Back to top Go down

Re: sapa nk jual tzm

Post  atok on Thu Feb 25, 2010 9:27 am

pv-leaking wrote:xkan xde kaum yg tau ade sapa2 yg nk tolak tzm lg ni.....tlg2 le member sama

alahai sedihnye xde sesapa nak respon ke???? No mati celik kang kwn ni, xdpt nk jamah TZM. bebaru ni ada brader nk tolak tahun dah lama sgt 94' rege 2.3K. boleh ke? sesuai x rege tu, nk tny memberz sume ni.... tp condition mesin xtgk lg la.

kwn kl blh dpt yg standart lg pun xpe. ye la dah tua kan. mcm xsesuai nak yg rugged2. Cool Smile

plz frenz tolong kwn yg dah angau ni....

atok

Location : JB
Humor : dah tua tp ttp gila motor

Back to top Go down

Re: sapa nk jual tzm

Post  pv-leaking on Thu Feb 25, 2010 4:55 pm

ade 1 kt kl ni.area bangi.mulanya nk tolak rm3000,pastu aku deal dh jd 2000 lak.tp rodtax br je mati.kalu kau nk pm aku nanti aku bg no tel owner tu kau deal sndiri dgn dia

pv-leaking
Private frenzy
Private frenzy


Back to top Go down

Re: sapa nk jual tzm

Post  atok on Sat Feb 27, 2010 7:01 am

pv-leaking wrote:ade 1 kt kl ni.area bangi.mulanya nk tolak rm3000,pastu aku deal dh jd 2000 lak.tp rodtax br je mati.kalu kau nk pm aku nanti aku bg no tel owner tu kau deal sndiri dgn dia

tq. pv-leaking

kwn xreti nk pm ni. awak email kwn je no phone dia. nnt kwn deal sendiri. tp agak jauh gak tu nak naik KL. aku kat JB Crying or Very sad .... tp xpe la bro nak seribu daya xnk blah je. Razz Razz

papehal awk bg je no tipon dia kat email kwn atok6800@hotmail.com

tq, tq, N tq atas bantuan awk.

atok

Location : JB
Humor : dah tua tp ttp gila motor

Back to top Go down

Re: sapa nk jual tzm

Post  randy on Mon Mar 01, 2010 3:25 pm

pv-leaking wrote:sapa2 nk jual@tau sapa2 yg nk jual sila letak kt sini....coz sy tgh cr motor tzm utk kawan2 yg baru(baru bkn brmaksud br pakai motor-ada yg bekas2 otai tzm,1st model lg)....kalu boleh tu jgn le letak moto yg nk buat bisnes lak ye.dlm lingkungan 1500-2500 ok le.nk tlg ramaikan kaum je.kalu x suka apa aku buat ni xpe..nanti aku tutup thread ni blk.
hi bro saya cari 1 biji M nak jual RM 2k...kalau u nak u boleh contact Mr. Roslan at 012-3808317 atau 019-3099587 cepat kot dia nak jual cepat.......sebab dia jual dah ada 3 biji motor ....dia yang cakap lah hehe....tempat dia kat south city Serdang sini...oh cepat kalau nak contact dia k....... atau u nak tengok pun boleh call aku ni ....malam pun boleh...

randy
Corporal frenzy
Corporal frenzy

Age : 36
Location : Serdang, Balakong, Seri Kembangan

Back to top Go down

Re: sapa nk jual tzm

Post  fadx on Mon Mar 01, 2010 5:17 pm

http://www.mudah.my/Yamaha-Tzm-150cc-nak-ditolak-RM1.5K-5420350.htm

refer sni bro.. rm1.5k.. tapi cond x brp best..

fadx
Private frenzy
Private frenzy

Location : Keramat, KL -- Arau, Perlis

Back to top Go down

Re: sapa nk jual tzm

Post  randy on Mon Mar 01, 2010 5:24 pm

itu tak ada cover set de woh ? kena start engin tgk hehehe.

randy
Corporal frenzy
Corporal frenzy

Age : 36
Location : Serdang, Balakong, Seri Kembangan

Back to top Go down

Re: sapa nk jual tzm

Post  fadx on Mon Mar 01, 2010 5:26 pm

randy wrote:itu tak ada cover set de woh ? kena start engin tgk hehehe.

coverset ade..

salam. moto tzm 150 nak tolak
tahun 95. owner ke 3.
ada geran. insurance pun idup lagi
keadaan moto tak berapa best ler.
skrg moto kat bengkel.
power valve tak jln, enjin pun dah tak brp sedap.

ni pic lama dia. pic baru dia tak de ambik plak.
moto ni sekali dgn fairingnya yg lengkap.

berminat nak tengok moto contact fendi 019-2319475

fadx
Private frenzy
Private frenzy

Location : Keramat, KL -- Arau, Perlis

Back to top Go down

Re: sapa nk jual tzm

Post  pv-leaking on Wed Mar 03, 2010 2:25 pm

tq for info...masih mencari

pv-leaking
Private frenzy
Private frenzy


Back to top Go down

Re: sapa nk jual tzm

Post  joei99 on Tue Mar 09, 2010 12:05 pm

ada sbijik tzm nak tolak,owner bukak harga rm3.5k,boleh nego,tahun 95 kot(plate BEG),condition standard tiptop,blok baru(thailand 0.0),ypvs semua jalan..
coverset xde pecah2,baru cat(cat high kuality,aku tengok pun geram!),kaler hitam oren 1st model,chassis pun baru cat,kaler silver original,sport rim kaler hitam,ada ring kaler oren..moto di tune/setting oleh pomen otai tzm..
enjin xde leaking,bunyik pun cun,xde orang bertukang,dah siap ekzos ahm full system,tringg ting ting ting.. Cool

geran semua complete,cuma 1 je masalah moto ni,road tax dah mati lebih dari setahun,kalau nak renew kena gi puspakom la,tapi aku rasa xde masalah untuk lepas,sebab selain ekzos,moto memang standard gaban..

moto ada kat area kg pandan,ape2hal sms aku,012 2421157..tqvm.. rabbit

sebab nak jual,owner nak pakai duit,ada projek baekkk punyer.... Smile

gambar aku belum amik..

joei99
Corporal frenzy
Corporal frenzy

Location : kl

Back to top Go down

Re: sapa nk jual tzm

Post  olskowl_design on Tue Mar 16, 2010 12:20 pm





ade brader nk jual...RM 1 500....hrge fix!!!!
enjin sume elok....klo nak puas hati....bole check sndiri....
blok dah slip....owner x igt smpy brape stage dah.....msalah cume....

1) karburator overflow----ak rse msalah plampung je kot...pape hal nnt bole check dlu....

2) servo------dah mcm x bole main dah.....kmungkinan bsar kne tukar lain...

dye nk tolak sbb dah lme trsadai....smpy x igt kwujudan M dye...hahahah
ak sruh mmbe ak tye...x nak jual ke.....bru dye ckp....'bole gak'...dan trus ltak hrga....

sape2 yg brminat bole rply kt cni....or kontek ak....017-4679065
nnt kite bole same2 pegi check...lokasi....rawang....

olskowl_design
Sergeant frenzy
Sergeant frenzy

Age : 26
Location : kedah / kl
Humor : ~awat hang jadi lagu tuuu???~

Back to top Go down

Re: sapa nk jual tzm

Post  pv-leaking on Tue Mar 16, 2010 5:56 pm

tq2...ha sapa2 nk cr tzm tu trus call.jgn tunggu2 lg....modal nk buat blk mngkin dlm rm 500 kut..roadtax idup lg x

pv-leaking
Private frenzy
Private frenzy


Back to top Go down

Re: sapa nk jual tzm

Post  olskowl_design on Tue Mar 16, 2010 6:09 pm

olskowl_design wrote:



ade brader nk jual...RM 1 500....hrge fix!!!!
enjin sume elok....klo nak puas hati....bole check sndiri....
blok dah slip....owner x igt smpy brape stage dah.....msalah cume....

1) karburator overflow----ak rse msalah plampung je kot...pape hal nnt bole check dlu....

2) servo------dah mcm x bole main dah.....kmungkinan bsar kne tukar lain...

dye nk tolak sbb dah lme trsadai....smpy x igt kwujudan M dye...hahahah
ak sruh mmbe ak tye...x nak jual ke.....bru dye ckp....'bole gak'...dan trus ltak hrga....

sape2 yg brminat bole rply kt cni....or kontek ak....017-4679065
nnt kite bole same2 pegi check...lokasi....rawang....
lupe lak nk ckp...road tax da mati.... dah brape lame ak pon x igt....tpi klo ade org nk je,ak trus bole kontek owner....dan setelkan bnde2 ni.....

olskowl_design
Sergeant frenzy
Sergeant frenzy

Age : 26
Location : kedah / kl
Humor : ~awat hang jadi lagu tuuu???~

Back to top Go down

Re: sapa nk jual tzm

Post  pv-leaking on Tue Mar 16, 2010 7:00 pm

tq2 mcm ni le nk tlg kaum...x kaut untung pn

pv-leaking
Private frenzy
Private frenzy


Back to top Go down

Re: sapa nk jual tzm

Post  namer on Thu Mar 18, 2010 7:40 pm

salam..noob ni tringin nk cri tzm dlm lingkungan 2.5k ke bwh..dgn cover set ori r..tp xnak yg barai r..dh cri kat mudah..tp jmpa yg dgn coverset ori 2.8k ke atas je..so,ssape blh tlg..tq..

p/s: klu dh makeup pn xpe..juz sebab ada otai bg nashat amek yg coverset ori..

namer
Private frenzy
Private frenzy

Age : 24
Location : Nilai / Puchong

Back to top Go down

Re: sapa nk jual tzm

Post  olskowl_design on Thu Mar 18, 2010 10:43 pm

namer wrote:salam..noob ni tringin nk cri tzm dlm lingkungan 2.5k ke bwh..dgn cover set ori r..tp xnak yg barai r..dh cri kat mudah..tp jmpa yg dgn coverset ori 2.8k ke atas je..so,ssape blh tlg..tq..

p/s: klu dh makeup pn xpe..juz sebab ada otai bg nashat amek yg coverset ori..
salam bro....x brminat ke dgn tz kuning yg kat ats 2???huhuhu
enjin ok...bole check sndiri....cume ade crtain msalah je yg kene buat blk...kos nye xsberape....
nk buat blk bagi cntik, juz brape sgt duet nk kuar....
yg psal kover set, M ni pon kover set ori....
tpi, kbanyakan org yg nk bli M, dorg ktepikan dlu psal kover set(mgkin ade sgelintir yg utame kan bnde ni)...
klo cntik pon, tpi enjin brbunyi2 mcm org brtukang, x elok jgak...huhuhh....skadar pndangan Very Happy Very Happy

olskowl_design
Sergeant frenzy
Sergeant frenzy

Age : 26
Location : kedah / kl
Humor : ~awat hang jadi lagu tuuu???~

Back to top Go down

Re: sapa nk jual tzm

Post  pv-leaking on Thu Mar 18, 2010 11:04 pm

ye betul tu.yg pentng chasis dulu...enjin pn boleh wat blk gak,tp kalu chasis dh senget?
apa2hal pn kau cintact je moto kuning tu gi tgk dulu.kalu x dpt gak contact aku,aku boleh tlg cr dgn hrga tu

pv-leaking
Private frenzy
Private frenzy


Back to top Go down

Re: sapa nk jual tzm

Post  Sponsored content Today at 10:43 pm


Sponsored content


Back to top Go down

Page 1 of 2 1, 2  Next

View previous topic View next topic Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum