TZM Frenzy (002153851-T)
Welcome to TZM Frenzy....

you can also view the site by using this link :-
www.tzm150.forumotion.com @
www.tzm150.co.cc

Log in to enter forum and please read the "rules" before posting.
Thank you




ARKIB FRENZY

Cuba Nasib

View previous topic View next topic Go down

Cuba Nasib

Post  hady83 on Sat Oct 13, 2012 5:41 pm

Salam hormat:

Minat giler nak memiliki motor ni tapi tak mampu nak bayar sekaligus, bagi siapa2 yang nak jual dan tak kisah kalau bayar ansuran bulan2 (RM400-500)...sila bagitaula..geran owner simpanla sampai habis bayar...amacam?

hady83

Age : 33
Location : malaysia
Humor : Aku minat motor ni sejak di bangku sekolah sampai sekarang mengajar di kerusi kolej pun minat lagi.

Back to top Go down

Re: Cuba Nasib

Post  Izat_TZM on Sun Oct 14, 2012 4:36 am

simpan duit slow2.. rm400-500 sebulan kalau ko mampu byr, ckup 5 bln dh ada 2k.. bole la slow2 cari dlm masa tue.. kepala pon xsakit nk byar kalau xckup duit bulan tue.. plus org ssh nk caya bro..

Izat_TZM
Sergeant frenzy
Sergeant frenzy

Age : 27
Location : shah alam, kuantan

Back to top Go down

Re: Cuba Nasib

Post  hady83 on Sun Oct 14, 2012 4:45 am

Itulah nak acu cuba try test nasib kat sini, kot2 ada yang nak let go tzm pasal ada banyak koleksi ke ada lebih dari satu ke. Rasa macam xsabar nak tunggu lagi 5-6 bulan. Dah xlena tidur ni... lol!

hady83

Age : 33
Location : malaysia
Humor : Aku minat motor ni sejak di bangku sekolah sampai sekarang mengajar di kerusi kolej pun minat lagi.

Back to top Go down

Re: Cuba Nasib

Post  Jai TM on Thu Oct 18, 2012 7:33 am

Payah org nak bagi cam tuu. Kalau idak try ambil personal loan, byk sekarang nie yang interest rendah dan kelulusan cepat. Jangan cari along bukit beruntung sudah. Pinjam lebih sikit dari 2k, boleh gak buat repair2 mana yang patut. Bayar bulan kat bank lagi senang dari kat orang. Maklumlah kita sama manusia dugaannya byk part duit nie. Very Happy

Jai TM
Private frenzy
Private frenzy

Age : 42
Location : Tanjung Malim, Perak

Back to top Go down

Re: Cuba Nasib

Post  hady83 on Thu Oct 18, 2012 4:15 pm

Itulah dalam perancangan macam nak apply personal loan...sekali gaji minimum tak mengizinkan untuk yang islamik punya...kalau yang bukan islamik tu dah lepas dia punya gaji minimum...dah mmg bajet akan kena repair..itu mesti..tapi nak buat cun je..bukan nak laju sangat pun..moto ni mmg cun..

hady83

Age : 33
Location : malaysia
Humor : Aku minat motor ni sejak di bangku sekolah sampai sekarang mengajar di kerusi kolej pun minat lagi.

Back to top Go down

Re: Cuba Nasib

Post  Jai TM on Fri Oct 19, 2012 4:51 am

hady83 wrote:Salam hormat:

Minat giler nak memiliki motor ni tapi tak mampu nak bayar sekaligus, bagi siapa2 yang nak jual dan tak kisah kalau bayar ansuran bulan2 (RM400-500)...sila bagitaula..geran owner simpanla sampai habis bayar...amacam?

Macammana boleh tak lepas bro, kalau boleh effort bayar RM400-500 sebulan. Kalau loan 3000, interest 5%, loan period 1tahun. Monthly RM260 bro. Try loan kat sini ..insyallah ada rezeki tuu.
http://www.bankislam.com.my/en/Pages/PersonalCalc.aspx

Jai TM
Private frenzy
Private frenzy

Age : 42
Location : Tanjung Malim, Perak

Back to top Go down

Re: Cuba Nasib

Post  hady83 on Fri Oct 19, 2012 8:57 am

Aritu dah search kat bank islam punya syarat untuk personal loan...gaji kena at least 2k...masalah sekarang gaji lagi 2 ratus mau cecah 2k..itu yang problem sket tu...lagipun gaji sekarang ni dia bayar 2x sebulan...itu yang susah sket nak simpan...lagipun keje belum sampai setengah tahun...

hady83

Age : 33
Location : malaysia
Humor : Aku minat motor ni sejak di bangku sekolah sampai sekarang mengajar di kerusi kolej pun minat lagi.

Back to top Go down

Re: Cuba Nasib

Post  Kherol 150 on Fri Oct 19, 2012 9:08 am

hady duk area mana??kalo betul2 minat blh je usha M saya ni..cun gila dh sya bt ni...huhuhu...gambo kalo nk tgk dlm pesbuk la,kt sini tk reti nk upload..

Kherol 150
Private frenzy
Private frenzy

Age : 36
Location : Lepeh Ler Mana Lagi Derrr....
Humor : rempit sampai kojol..

Back to top Go down

Re: Cuba Nasib

Post  hady83 on Fri Oct 19, 2012 9:15 am

Saya duk area Bachok, Kelantan...asal Marang Terengganu...nak pakai M pasal nak berulang bachok-marang...mmg xberapa minat kete...naik bas lagi xminat..nak beli Lc atau tupai nnti xsenang hati nak parking..lagipun mmg dulu berkenan dengan M...biarlah orang kata bazir duit pun..janji duit kita..bukan duit orang..

hady83

Age : 33
Location : malaysia
Humor : Aku minat motor ni sejak di bangku sekolah sampai sekarang mengajar di kerusi kolej pun minat lagi.

Back to top Go down

Re: Cuba Nasib

Post  Kherol 150 on Fri Oct 19, 2012 9:21 am

jauh tu bachok nk turun..huhhu..saya duk area lipis,pahang...

Kherol 150
Private frenzy
Private frenzy

Age : 36
Location : Lepeh Ler Mana Lagi Derrr....
Humor : rempit sampai kojol..

Back to top Go down

Re: Cuba Nasib

Post  hady83 on Fri Oct 19, 2012 9:23 am

Area Datuk Siti tu..Smile saya ada ramai mmber kat pahang...tapi xda yang kat kuala lipis..motor buleh pos kat sini la.. Smile

hady83

Age : 33
Location : malaysia
Humor : Aku minat motor ni sejak di bangku sekolah sampai sekarang mengajar di kerusi kolej pun minat lagi.

Back to top Go down

Re: Cuba Nasib

Post  Sponsored content Today at 12:51 pm


Sponsored content


Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum