TZM Frenzy (002153851-T)
Welcome to TZM Frenzy....

you can also view the site by using this link :-
www.tzm150.forumotion.com @
www.tzm150.co.cc

Log in to enter forum and please read the "rules" before posting.
Thank you




ARKIB FRENZY

(jualan ditangguh sementara,harap maaf)

View previous topic View next topic Go down

(jualan ditangguh sementara,harap maaf)

Post  mattzmxkuat on Wed Jun 13, 2012 7:59 am

salam,mod please lock@delete,tq.. Smile


Last edited by mattzmxkuat on Fri Jun 15, 2012 3:38 am; edited 2 times in total

mattzmxkuat

Age : 34
Location : kl

Back to top Go down

Re: (jualan ditangguh sementara,harap maaf)

Post  PAUSAN on Wed Jun 13, 2012 9:07 am

mattzmxkuat wrote:salam otai2 semua..
saya ada sbijik tzm untuk di scrap,motor halal dan ada geran,cuma malas nak recond,so nak jual part by part..
antara barang-barangnya:
1)sport rim original enkei+tayar:rm300,siap disk rm400
2)fork depan+tapak handle:rm100
3)handle kiri kanan:rm100
4)suis kat handle kiri kanan:rm100
5)meter:rm150
6)swing arm+monoshock:rm100
7)tank 2t:rm50
8)blok(y1 slip+head):rm150
9)radiator:rm100
10)karburator ori mikuni:rm250
11)caliper brek depan:rm200
12)caliper belakang:rm150
13)seketul enjin-kulit enjin:rm300
14)geran+chassis+kulit enjin yg ada no:rm500
15)footrest ori:rm100
16)ekzos ori:rm100

gambar akan menyusul kemudian,sebab barang belum bukak lagi,masih di moto,semua barang insyaAllah ok,sebab sebelum sadai moto memang pakai dan boleh jalan..

barang2 ni tiada,harap maklum:cover set+tank,servo,cdi,pam 2t

harga bleh nego sikit2,pembeli yg serius,sila sms ke 012-2421157,zul.
cod kat ampang@hulu langat,pos x digalakkan,tp kalau nak pembeli kena tanggung kos pos..terima kasih semua.. Cool

kenapa mau scrap saudara...kalaw tolak seketol berapa? Very Happy

PAUSAN
Private frenzy
Private frenzy

Age : 21
Location : baling,kedah

Back to top Go down

Re: (jualan ditangguh sementara,harap maaf)

Post  mattzmxkuat on Wed Jun 13, 2012 9:29 am

[quote="PAUSAN"]
mattzmxkuat wrote:


kenapa mau scrap saudara...kalaw tolak seketol berapa? Very Happy

tm kasih atas pertanyaan..
nak jual scrap sebab geran ada,tp xleh tukar nama,sebab owner yg atas geran x dapat dikesan,roadtax pun dah lama mati..sebelum ni moto boleh jalan,xde masalah,pastu lama x pakai,sadai,pastu nasib x baik rumah tenggelam banjir(sekejap je,banjir kilat),tp air dah masuk kat ekzos..sib baik masa parking tu dah cabut bateri,so xde kena short la..saya dah bukak blok,xde masalah,cuma bahagian enjin dan gearbox je x dapat nak bukak,x cukup tools,tp berdasarkan pemerhatian saya,ok je,xde karat..lain2 barang macam sport rim,meter,chassis,carburator dan lain2 xde masalah,kena air je pun..
ataupun sesapa tau cmana nak tukar nama kalau geran ada,tp x dapat kesan owner yg atas geran tu?kalau bleh buat roadtax ok juga nak hidupkan balik moto tu buat ronda2.. Wink

mattzmxkuat

Age : 34
Location : kl

Back to top Go down

Re: (jualan ditangguh sementara,harap maaf)

Post  PAUSAN on Wed Jun 13, 2012 10:31 am

[quote="mattzmxkuat"]
PAUSAN wrote:
mattzmxkuat wrote:


kenapa mau scrap saudara...kalaw tolak seketol berapa? Very Happy

tm kasih atas pertanyaan..
nak jual scrap sebab geran ada,tp xleh tukar nama,sebab owner yg atas geran x dapat dikesan,roadtax pun dah lama mati..sebelum ni moto boleh jalan,xde masalah,pastu lama x pakai,sadai,pastu nasib x baik rumah tenggelam banjir(sekejap je,banjir kilat),tp air dah masuk kat ekzos..sib baik masa parking tu dah cabut bateri,so xde kena short la..saya dah bukak blok,xde masalah,cuma bahagian enjin dan gearbox je x dapat nak bukak,x cukup tools,tp berdasarkan pemerhatian saya,ok je,xde karat..lain2 barang macam sport rim,meter,chassis,carburator dan lain2 xde masalah,kena air je pun..
ataupun sesapa tau cmana nak tukar nama kalau geran ada,tp x dapat kesan owner yg atas geran tu?kalau bleh buat roadtax ok juga nak hidupkan balik moto tu buat ronda2.. Wink

kalaw bab2 geran ni saudara kena tunggu saudara izat dalam forum ni reply, beliau lebih arif, beliau juga banyak membantu saya mengenai masalah2 pasal geran,roadtax ni, saya tak berapa reti sangat,
Very Happy

PAUSAN
Private frenzy
Private frenzy

Age : 21
Location : baling,kedah

Back to top Go down

Re: (jualan ditangguh sementara,harap maaf)

Post  Izat_TZM on Wed Jun 13, 2012 4:17 pm

bro.. rugi la nk scrap.. pakai je, kalau xsilap geran xleh nk tukar nama pon bole je nk test puspakom semula.. xde masalah, guna nama owner lama yg pntg ada roadtax.. bg je runner uruskan, byr je dorg msti bole bro.. kalau nk tukar kpd nama bro pon bole.. tpi mahal sket la byran dia.. kena cari runner yg bole wat keje nie.. kalau nk saya tlg pon bole, tpi saya kena tanya kwn2 dulu la..

Izat_TZM
Sergeant frenzy
Sergeant frenzy

Age : 27
Location : shah alam, kuantan

Back to top Go down

Re: (jualan ditangguh sementara,harap maaf)

Post  mattzmxkuat on Thu Jun 14, 2012 5:49 am

Izat_TZM wrote:bro.. rugi la nk scrap.. pakai je, kalau xsilap geran xleh nk tukar nama pon bole je nk test puspakom semula.. xde masalah, guna nama owner lama yg pntg ada roadtax.. bg je runner uruskan, byr je dorg msti bole bro.. kalau nk tukar kpd nama bro pon bole.. tpi mahal sket la byran dia.. kena cari runner yg bole wat keje nie.. kalau nk saya tlg pon bole, tpi saya kena tanya kwn2 dulu la..

bleh buat ke?apa proses2nya?kalau siap tukar nama berapa rm kena cas?kalau buat roadtax je brapa rm?(tapi dulu pernah suh kedai buat roadtax,tp xbleh,sebab owner yg atas geran tu banyak saman!)
bro tlg tanya member bro,nanti gitau kat sini atau pm saya..tq bro..

mattzmxkuat

Age : 34
Location : kl

Back to top Go down

Re: (jualan ditangguh sementara,harap maaf)

Post  mattzmxkuat on Thu Jun 14, 2012 7:15 am

harap maaf semua,jualan ditangguh sementara,nak try buat roadtax dulu..kalau leceh,mahal atau x boleh buat roadtax,saya bukak balik jualan part by part..tm kasih..
bro izat,tlg reply kat sini atau pm saya,tq bro.. Cool

mattzmxkuat

Age : 34
Location : kl

Back to top Go down

Re: (jualan ditangguh sementara,harap maaf)

Post  ejal80 on Thu Jun 14, 2012 3:51 pm

Salam bro leh kasi no ic owner lama saya tolong carikan alamat dia yang terbaru

ejal80
Corporal frenzy
Corporal frenzy

Age : 36
Location : melaka
Humor : tzm forever

Back to top Go down

Re: (jualan ditangguh sementara,harap maaf)

Post  mattzmxkuat on Thu Jun 14, 2012 4:17 pm

ejal80 wrote:Salam bro leh kasi no ic owner lama saya tolong carikan alamat dia yang terbaru

nama owner lama ringgoh bin unding,alamat kat geran puchong jaya,no ic 740321-12-5079..tq bro..

mattzmxkuat

Age : 34
Location : kl

Back to top Go down

Re: (jualan ditangguh sementara,harap maaf)

Post  PAUSAN on Thu Jun 14, 2012 4:41 pm

mattzmxkuat wrote:
ejal80 wrote:Salam bro leh kasi no ic owner lama saya tolong carikan alamat dia yang terbaru

nama owner lama ringgoh bin unding,alamat kat geran puchong jaya,no ic 740321-12-5079..tq bro..

tayah jual lah abang mat..abang2 tzm lein kat sini buleh tolong tu...dengan ada nya abang2 tzm kat sini.. nama kat geran tuh dapat ditukar ke mattzmxkuat....inysaallah boleh punya... Very Happy

PAUSAN
Private frenzy
Private frenzy

Age : 21
Location : baling,kedah

Back to top Go down

Re: (jualan ditangguh sementara,harap maaf)

Post  Sponsored content Today at 12:56 pm


Sponsored content


Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum