TZM Frenzy (002153851-T)
Welcome to TZM Frenzy....

you can also view the site by using this link :-
www.tzm150.forumotion.com @
www.tzm150.co.cc

Log in to enter forum and please read the "rules" before posting.
Thank you




ARKIB FRENZY

Barang Yang Dihendaki Betul Betul!! Urgent

View previous topic View next topic Go down

Barang Yang Dihendaki Betul Betul!! Urgent

Post  jos3ph84 on Fri Jan 06, 2012 5:12 pm

tapak footrest rm40
-tapak footrest kiri kanan standard kaler ori lusuh

cover sebelah kanan.
tempat minyak 2T masuk dan tali rev minyak. sebelah kanan, atas.

Problem tak boleh rev lebih 7000 rpm. entah apa masalah.
Kalau PV rosak. tolong recommend apa masalah. dan bagi keterangan untuk selesai?

Terima kasih sekalian. Very Happy

jos3ph84
Private frenzy
Private frenzy

Age : 32
Location : KL

Back to top Go down

Re: Barang Yang Dihendaki Betul Betul!! Urgent

Post  sharkrider89 on Fri Jan 06, 2012 7:00 pm

cek dulu pv ngn karburator.. takut carburator overflow.. boleh servis then setting angin blk.. pv cek dlu still boleh pakai ke x, klau pv problem, tukar baru jela.. hehe Very Happy Very Happy

sharkrider89
Private frenzy
Private frenzy

Age : 27
Location : Ipoh/K.Terengganu

Back to top Go down

Re: Barang Yang Dihendaki Betul Betul!! Urgent

Post  jos3ph84 on Fri Jan 06, 2012 7:40 pm

sharkrider89 wrote:cek dulu pv ngn karburator.. takut carburator overflow.. boleh servis then setting angin blk.. pv cek dlu still boleh pakai ke x, klau pv problem, tukar baru jela.. hehe Very Happy Very Happy



terima kasih bro~

cheers nasib servo ok lagi kot, ingat ingat nat buka PV, tapi takut tak tau pasang balik... affraid

tak bleh upload photo lagi.. kalau tak, ingat brother sini boleh tunjuk sikit..
sebelah kanan engine ada satu kotak kecil penutup atas tu.. dah hilang..
senang nak dapat ke cover tu?

jos3ph84
Private frenzy
Private frenzy

Age : 32
Location : KL

Back to top Go down

Re: Barang Yang Dihendaki Betul Betul!! Urgent

Post  sharkrider89 on Fri Jan 06, 2012 8:26 pm

jos3ph84 wrote:
sharkrider89 wrote:cek dulu pv ngn karburator.. takut carburator overflow.. boleh servis then setting angin blk.. pv cek dlu still boleh pakai ke x, klau pv problem, tukar baru jela.. hehe Very Happy Very Happy



terima kasih bro~

cheers nasib servo ok lagi kot, ingat ingat nat buka PV, tapi takut tak tau pasang balik... affraid

tak bleh upload photo lagi.. kalau tak, ingat brother sini boleh tunjuk sikit..
sebelah kanan engine ada satu kotak kecil penutup atas tu.. dah hilang..
senang nak dapat ke cover tu?

jangan takot bro.. pasang balik mcm mana kita buka la.. sbelum buka, tgk btol2 dlu.. 1st time tu mmg gugup, tp bila 2cd time comfirm laju je buka pasang.. Very Happy Very Happy
yg psal penutup hilang tu, klau btol la tmpt yg bro cakap tu, bhagian tu mmg xde cover.. hehe Smile Smile ade mcm salur paip getah smbg ke situ kn??

sharkrider89
Private frenzy
Private frenzy

Age : 27
Location : Ipoh/K.Terengganu

Back to top Go down

Re: Barang Yang Dihendaki Betul Betul!! Urgent

Post  jos3ph84 on Fri Jan 06, 2012 11:05 pm

sharkrider89 wrote:
jos3ph84 wrote:
sharkrider89 wrote:cek dulu pv ngn karburator.. takut carburator overflow.. boleh servis then setting angin blk.. pv cek dlu still boleh pakai ke x, klau pv problem, tukar baru jela.. hehe Very Happy Very Happy



terima kasih bro~

cheers nasib servo ok lagi kot, ingat ingat nat buka PV, tapi takut tak tau pasang balik... affraid

tak bleh upload photo lagi.. kalau tak, ingat brother sini boleh tunjuk sikit..
sebelah kanan engine ada satu kotak kecil penutup atas tu.. dah hilang..
senang nak dapat ke cover tu?

jangan takot bro.. pasang balik mcm mana kita buka la.. sbelum buka, tgk btol2 dlu.. 1st time tu mmg gugup, tp bila 2cd time comfirm laju je buka pasang.. Very Happy Very Happy
yg psal penutup hilang tu, klau btol la tmpt yg bro cakap tu, bhagian tu mmg xde cover.. hehe Smile Smile ade mcm salur paip getah smbg ke situ kn??


ia ia!! itu lah.. terkejut waku! ingat2 kena ganti lagi..

tinggalan coverset sama footstep tu shj kena cari..
baru2 siap pasang semula coverset buruk tu.. T.T
penat.. tapi rasa nak keluar test lagi sekali.. RPM naik la....... 7000 sangkut tak best tu... langsung takde ohm!

jos3ph84
Private frenzy
Private frenzy

Age : 32
Location : KL

Back to top Go down

Re: Barang Yang Dihendaki Betul Betul!! Urgent

Post  Izat_TZM on Fri Jan 06, 2012 11:11 pm

jos3ph84 wrote:
sharkrider89 wrote:cek dulu pv ngn karburator.. takut carburator overflow.. boleh servis then setting angin blk.. pv cek dlu still boleh pakai ke x, klau pv problem, tukar baru jela.. hehe Very Happy Very Happy



terima kasih bro~

cheers nasib servo ok lagi kot, ingat ingat nat buka PV, tapi takut tak tau pasang balik... affraid

tak bleh upload photo lagi.. kalau tak, ingat brother sini boleh tunjuk sikit..
sebelah kanan engine ada satu kotak kecil penutup atas tu.. dah hilang..
senang nak dapat ke cover tu?

msa on kunci, ada bunyi servo x?????

Izat_TZM
Sergeant frenzy
Sergeant frenzy

Age : 27
Location : shah alam, kuantan

Back to top Go down

Re: Barang Yang Dihendaki Betul Betul!! Urgent

Post  jos3ph84 on Sat Jan 07, 2012 11:43 am

Izat_TZM wrote:
jos3ph84 wrote:
sharkrider89 wrote:cek dulu pv ngn karburator.. takut carburator overflow.. boleh servis then setting angin blk.. pv cek dlu still boleh pakai ke x, klau pv problem, tukar baru jela.. hehe Very Happy Very Happy



terima kasih bro~

cheers nasib servo ok lagi kot, ingat ingat nat buka PV, tapi takut tak tau pasang balik... affraid

tak bleh upload photo lagi.. kalau tak, ingat brother sini boleh tunjuk sikit..
sebelah kanan engine ada satu kotak kecil penutup atas tu.. dah hilang..
senang nak dapat ke cover tu?

msa on kunci, ada bunyi servo x?????


berfungsi lagi.. bro, boleh tunjuk, rpm rev anda?

tadi I cuba, lepas setting kat kedai motor ku beli tu
gear 1 - 8000rpm
gear 2 - 8000rpm
gear 3 - 8000rpm
gear 4 - 10000rpm
gear 5 - 11000rpm
gear 6 - belum tau lagi..

biasa rev bleh sampai mana?

angin radiator panas... haiz... ada siapa2 kat KL tak, boleh try motor I ni..

Sebenarnya, bukan saya nak laju.. rev tinggi...
tapi kena taulah, motor aku ni elok tak elok.. pasal I nak try KL --> Penang..
kalau tak elok, tak perlu KL-->Penang pun.. dalam KL pun dah masalah... Sad pedih ni..

jos3ph84
Private frenzy
Private frenzy

Age : 32
Location : KL

Back to top Go down

Re: Barang Yang Dihendaki Betul Betul!! Urgent

Post  Izat_TZM on Sat Jan 07, 2012 12:43 pm

angin radiator tgk kat temp meter je... kalu naik separuh tue kira ok dh tue.. rpm gear 1 tue lepas 8000 dh xleh naik ke??? motor stendet normal boleh naik 10k 11k jgk utk gear 1.. sbb tue gear paling ringan..

Izat_TZM
Sergeant frenzy
Sergeant frenzy

Age : 27
Location : shah alam, kuantan

Back to top Go down

Re: Barang Yang Dihendaki Betul Betul!! Urgent

Post  jos3ph84 on Sat Jan 07, 2012 2:12 pm

Izat_TZM wrote:angin radiator tgk kat temp meter je... kalu naik separuh tue kira ok dh tue.. rpm gear 1 tue lepas 8000 dh xleh naik ke??? motor stendet normal boleh naik 10k 11k jgk utk gear 1.. sbb tue gear paling ringan..

esok pagi pergi sentul.. pukul 8
kata mau buka gearbox. sama check pv.

harga pun... adui.. dia kata boleh nego la.. apa rosak repair apa.. kurang 200++ mahal 700-800..
katanya PV tak buka. servo ok.. pasal tu bising.. klak klak klak...

clutch handle pun tegang. memang tak elok dan penat ku pakai.. dan susah nak free gear.. kena tungu low low rpm baaru boleh free~~

ada ape cara lagi nak free gear tu?

Jadi, Gearbox buka... gear semua selesai
sama buka check PV, PV problem pun selesai..
tinggal tak banyak..

Footstep tu sama coverset shj...


Bro u duduk kat mane? elok bawa motor I bagi u testing.. elok kan ada org2 pernah bawa buat testing.. boleh share pengalaman tu kan.. Neutral

harga beli pun dah 3.8k... kuat gao gao tauke tu untung tanpa repair.. cakap semua elok! celaka betul
kata baru tukar PV.. *kemunkinan sudah tukar tapi tak tau setting?? haizzzz....*

jos3ph84
Private frenzy
Private frenzy

Age : 32
Location : KL

Back to top Go down

Re: Barang Yang Dihendaki Betul Betul!! Urgent

Post  Izat_TZM on Sat Jan 07, 2012 4:21 pm

drpd hntr g bengkel sampai 700-800 baik xpyh dulu.. ko dtg shah alam.. jmpe aku, nnt aku check dulu la.. settle masalah sket kan.. kalu kena repair aku bgth nnt.. amacam?? ok???

Izat_TZM
Sergeant frenzy
Sergeant frenzy

Age : 27
Location : shah alam, kuantan

Back to top Go down

Re: Barang Yang Dihendaki Betul Betul!! Urgent

Post  alip on Sun Jan 08, 2012 6:05 am

Izat_TZM wrote:drpd hntr g bengkel sampai 700-800 baik xpyh dulu.. ko dtg shah alam.. jmpe aku, nnt aku check dulu la.. settle masalah sket kan.. kalu kena repair aku bgth nnt.. amacam?? ok???

yeahh!! aku sokong.....hihihihihih

alip
Private frenzy
Private frenzy

Age : 25
Location : shah alam seksyen 19
Humor : TZM one five 0

Back to top Go down

Re: Barang Yang Dihendaki Betul Betul!! Urgent

Post  jos3ph84 on Sun Jan 08, 2012 6:28 am

Izat_TZM wrote:drpd hntr g bengkel sampai 700-800 baik xpyh dulu.. ko dtg shah alam.. jmpe aku, nnt aku check dulu la.. settle masalah sket kan.. kalu kena repair aku bgth nnt.. amacam?? ok???


Ok Bro... Terima Kasih dahuluan..

kalau bleh PM kat saya numbor telephone atau alamat ya..

jos3ph84
Private frenzy
Private frenzy

Age : 32
Location : KL

Back to top Go down

Re: Barang Yang Dihendaki Betul Betul!! Urgent

Post  Izat_TZM on Sun Jan 08, 2012 12:15 pm

alip wrote:
Izat_TZM wrote:drpd hntr g bengkel sampai 700-800 baik xpyh dulu.. ko dtg shah alam.. jmpe aku, nnt aku check dulu la.. settle masalah sket kan.. kalu kena repair aku bgth nnt.. amacam?? ok???

yeahh!! aku sokong.....hihihihihih

apa ko sokong alip?? hahahaha....

jos3ph84 wrote:
Izat_TZM wrote:drpd hntr g bengkel sampai 700-800 baik xpyh dulu.. ko dtg shah alam.. jmpe aku, nnt aku check dulu la.. settle masalah sket kan.. kalu kena repair aku bgth nnt.. amacam?? ok???


Ok Bro... Terima Kasih dahuluan..

kalau bleh PM kat saya numbor telephone atau alamat ya..

check PM bro...

Izat_TZM
Sergeant frenzy
Sergeant frenzy

Age : 27
Location : shah alam, kuantan

Back to top Go down

Re: Barang Yang Dihendaki Betul Betul!! Urgent

Post  Sponsored content Today at 2:36 pm


Sponsored content


Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum