TZM Frenzy (002153851-T)
Welcome to TZM Frenzy....

you can also view the site by using this link :-
www.tzm150.forumotion.com @
www.tzm150.co.cc

Log in to enter forum and please read the "rules" before posting.
Thank you




ARKIB FRENZY

nak beli motor tzm

Page 2 of 2 Previous  1, 2

View previous topic View next topic Go down

RE:nak beli motor tzm

Post  astalabista_amigos on Wed Feb 03, 2010 9:12 am

Alamak cun giler la... Owner dia buat sendiri ker fiber tue? BApe coz nyer ek? Kalau nak buat gak boleh ker? Mmg cun la.....

astalabista_amigos
Private frenzy
Private frenzy


Back to top Go down

Re: nak beli motor tzm

Post  ayiecs on Wed Feb 03, 2010 2:39 pm

yunus,moto bro kt ats tu dh hilang bro...
bru jer hilang...

ayiecs
Forum Marshall
Forum Marshall


Back to top Go down

Re:nak beli motor tzm

Post  astalabista_amigos on Wed Feb 03, 2010 3:12 pm

Alamak boleh ilang lak motor tue.. Takziah bro.. Aduh, sayang nyer..... mmg cun giler la mtr tue...

astalabista_amigos
Private frenzy
Private frenzy


Back to top Go down

Re: nak beli motor tzm

Post  NURADILA on Wed Feb 03, 2010 6:48 pm

memang cun. sayang hilang lak. sabar dugaan Crying or Very sad

NURADILA
Club Marshall
Club Marshall

Age : 40
Location : melaka

Back to top Go down

Re: nak beli motor tzm

Post  ayiecs on Wed Feb 03, 2010 7:55 pm

klo umpe bgtau...
roger seramai mungkin k...
kiter tlg bro fit kiter ni...
brotherhood spirit!!

_________________

ayiecs
Forum Marshall
Forum Marshall

Age : 30
Location : Ampang-Wangsa Maju
Humor : kill them with our PV!!

Back to top Go down

Re: nak beli motor tzm

Post  fit on Thu Feb 04, 2010 6:10 am

assalamualaikum member2 tzm frenzy sekalian....pertama skali aku nak ucapkan ribuan terima kasih kat korang sume sebab sanggup bersimpati dgr kisah aku.memang sampai skang ni aku tgh trauma.masih teringat lagi peristiwa tu. rasa cam baru semalam je bende ni jadi.barua punya penyamun....kalo aku jumpa memang pecah kepala dia...mana taknye...aku tak pernah pun kaco hidup orang. dah la susah payah aku make-up mto tu dgn tangan aku sendri...sume guna duit sendri.susah senang aku dengan moto tu...apa pendapat korang ttg moto aku skang. mesti dah barai kene bukak dengan barua tu...mesti dorang jual komponen dalam kat mat rempit kan....skang ni pun aku nak gerak gi mana2 pun susah...patah kaki woooo.......tapi buat geng2 tzm sekalian....kalo nak custom moto korang sume sbijik cam aku, jgn segan2 contact aku...cat, sticker and fiber 100% buatan aku sendri. harga boleh dirunding...thanks to brother dot sebab tolong sebarkan gambar moto aku....sayang ko........

fit
Private frenzy
Private frenzy

Age : 30
Location : wangsa maju, seksyen 6
Humor : khafiyat86@yahoo.com

Back to top Go down

Re: nak beli motor tzm

Post  dot on Thu Feb 04, 2010 8:03 am

xpe tu bro... dugaan tuh.. m lame sy dlu pn penah ilang gk... tp syg gk la kt m tu dlu la,perfect machine
@: fiber tail undertray yg sy tanye rege tu murh gk ye u buat ek

dot
Sergeant frenzy
Sergeant frenzy


Back to top Go down

Re: nak beli motor tzm

Post  ayiecs on Thu Feb 04, 2010 4:43 pm

xpe bro..klo kitorg jumpe ader yg jual part2 yg serupa cam ko,aku gtau ko...
mybe kiter dpt jumpe smpi akar umbi...

p/s: fit,aku tgh cari org nk wat custom tail aku...ngan lampu depan..
nk mintak tlg leh?

_________________

ayiecs
Forum Marshall
Forum Marshall

Age : 30
Location : Ampang-Wangsa Maju
Humor : kill them with our PV!!

Back to top Go down

Re: nak beli motor tzm

Post  pv-leaking on Fri Feb 05, 2010 3:32 am

xpe...jgn putus asa...beli lg dn makeup lg...maybe ade hikmahnya.......anyway moto fiat sbelah pic tu cantik meter@@

pv-leaking
Private frenzy
Private frenzy


Back to top Go down

Re:nak beli mtr

Post  astalabista_amigos on Fri Feb 05, 2010 4:04 am

Bro fit nak buat fiber mcm tue bape ek perlukan pengerasnye???? Nak gak tau harga2 nyer... Boleh start menabung sket2..... Yer la lagi pun hasil usaha tgn bro sendiri... Kalau kenal2 boleh buat sket2....

astalabista_amigos
Private frenzy
Private frenzy


Back to top Go down

Re: nak beli motor tzm

Post  ayiecs on Fri Feb 05, 2010 6:36 am

muto bermotor digital...spe xknl bro...?
mantap tu,tayar bsr,signal crystal....
hahaha~DOT la tuannyer...

_________________

ayiecs
Forum Marshall
Forum Marshall

Age : 30
Location : Ampang-Wangsa Maju
Humor : kill them with our PV!!

Back to top Go down

Re: nak beli motor tzm

Post  dot on Fri Feb 05, 2010 8:01 am

papehal kite tggu berite dr bro fit...dia da jumpe m ke blum?
@: ayiecs,pv-leakng tu kenai ler,kitorg besa lepak dgn dak2 nsr

dot
Sergeant frenzy
Sergeant frenzy


Back to top Go down

Re: nak beli motor tzm

Post  ayiecs on Fri Feb 05, 2010 3:14 pm

p/s : off topik jap..
tu la dot...
aku tau..dlu mmg slalu jumpe pv leaking kt mbc...
die pki nme tzmaster...
slalu ader lg ke gathering dgn bdk2 nsr tu?
kt cheras kan?

_________________

ayiecs
Forum Marshall
Forum Marshall

Age : 30
Location : Ampang-Wangsa Maju
Humor : kill them with our PV!!

Back to top Go down

Re: nak beli motor tzm

Post  ayiecs on Sun Feb 07, 2010 1:34 pm

fit,bg no...
aku berminat nk wat fibre lak..
hahaha~

_________________

ayiecs
Forum Marshall
Forum Marshall

Age : 30
Location : Ampang-Wangsa Maju
Humor : kill them with our PV!!

Back to top Go down

Re: nak beli motor tzm

Post  fit on Sun Feb 07, 2010 1:39 pm

biasanya saya aamik masa sebulan utk siapkan sebijik tzm custom. kalo sesiapa yang berminat, saya hanya terima tempahan utk design aprillia and cbr je. sebab tu je mold yang saya ada. untuk kerja2 touch-up fiberglass kalo dah pecah pun saya terima. biasanya kalo nak custom tzm full set saya charge rm1200...tu pun jauh lagi murah dari bengkel naz spray and rie endau kat kajang. harga boleh dirunding. kualiti puas hati...insyaallah....

fit
Private frenzy
Private frenzy

Age : 30
Location : wangsa maju, seksyen 6
Humor : khafiyat86@yahoo.com

Back to top Go down

Re: nak beli motor tzm

Post  ayiecs on Sun Feb 07, 2010 2:31 pm

fit wrote:biasanya saya aamik masa sebulan utk siapkan sebijik tzm custom. kalo sesiapa yang berminat, saya hanya terima tempahan utk design aprillia and cbr je. sebab tu je mold yang saya ada. untuk kerja2 touch-up fiberglass kalo dah pecah pun saya terima. biasanya kalo nak custom tzm full set saya charge rm1200...tu pun jauh lagi murah dari bengkel naz spray and rie endau kat kajang. harga boleh dirunding. kualiti puas hati...insyaallah....

orait...
nnt asku canang kt sume..
bg ko kumpul duit wat tzm ko blik..
orait!!

_________________

ayiecs
Forum Marshall
Forum Marshall

Age : 30
Location : Ampang-Wangsa Maju
Humor : kill them with our PV!!

Back to top Go down

Re: nak beli motor tzm

Post  NURADILA on Sun Feb 07, 2010 2:42 pm

fit, kalau aku nak oter tail belakang ap aku bagi nipis sikit boleh buat tak? location kat mane

NURADILA
Club Marshall
Club Marshall

Age : 40
Location : melaka

Back to top Go down

Re: nak beli motor tzm

Post  fit on Mon Feb 08, 2010 10:28 am

alamat rumah saya: 122 pangsa murni, section 6 wangsa maju, setapak, 53300 kuala lumpur. dekat dengan carefour wangsa maju. no phone 013-3184327

fit
Private frenzy
Private frenzy

Age : 30
Location : wangsa maju, seksyen 6
Humor : khafiyat86@yahoo.com

Back to top Go down

Re: nak beli motor tzm

Post  ayiecs on Mon Feb 08, 2010 10:31 am

wah...complete tu bgtau...
klo xjumpe xtau la...

_________________

ayiecs
Forum Marshall
Forum Marshall

Age : 30
Location : Ampang-Wangsa Maju
Humor : kill them with our PV!!

Back to top Go down

Re: nak beli motor tzm

Post  fit on Mon Feb 08, 2010 10:39 am

assalamualaikum bro ayiecs, rajin btol bro bkak internet yek. tak keje ke? nak tanya sket, bro ni join group mana yek? sory la...sebab saya ni baru join laman web ni. ni pun geng saya bagi bende ni. sebenarnya ramai geng2 tzm ajak masuk group, tapi masa tu saya masih blajar lagi kat uitm shah alam. sebab tu la malas nak ikut join2 geng moto ni. banyak komitment...skang dah habis blajar, so ada la masa nak lepak2 sket...ada tak info ttg tzm yang nak dijual. saya badget rm1500-2000 je.luaran moto saya tak kisah sangat, janji enjin ok, carburator ori and moto dalam keadaan baik and standard. dapat je moto m baru, memang dasyat la saya custom. nanti dah siap, boleh lepak2 dengan korang2 sume. konvoi sama2.....

fit
Private frenzy
Private frenzy

Age : 30
Location : wangsa maju, seksyen 6
Humor : khafiyat86@yahoo.com

Back to top Go down

Re: nak beli motor tzm

Post  ayiecs on Mon Feb 08, 2010 10:50 am

fit wrote:assalamualaikum bro ayiecs, rajin btol bro bkak internet yek. tak keje ke? nak tanya sket, bro ni join group mana yek? sory la...sebab saya ni baru join laman web ni. ni pun geng saya bagi bende ni. sebenarnya ramai geng2 tzm ajak masuk group, tapi masa tu saya masih blajar lagi kat uitm shah alam. sebab tu la malas nak ikut join2 geng moto ni. banyak komitment...skang dah habis blajar, so ada la masa nak lepak2 sket...ada tak info ttg tzm yang nak dijual. saya badget rm1500-2000 je.luaran moto saya tak kisah sangat, janji enjin ok, carburator ori and moto dalam keadaan baik and standard. dapat je moto m baru, memang dasyat la saya custom. nanti dah siap, boleh lepak2 dengan korang2 sume. konvoi sama2.....

aku join bdk2 frenzy jer...
sblm ni mmg duk ride sorg2 jer...
aku blaja lg..final year..uitm shah alam gak...
amek master,tu yg dok lepak jer byk..haha~
klo ko nk cri muto range harge tu,nnt aku usha2...
ok?aku dh amek no ko,nnt ape2 aku msg ko trus...

_________________

ayiecs
Forum Marshall
Forum Marshall

Age : 30
Location : Ampang-Wangsa Maju
Humor : kill them with our PV!!

Back to top Go down

Re: nak beli motor tzm

Post  pv-leaking on Wed Feb 10, 2010 3:30 am

fit dh dpt moto tu.....rm2k hargenye...moto mmg cantik, no plat kl cantik 3 angka,tyr br dpn blakang,coverset br...huhu...dah try power pn xde mslh....mmg berbaloi...(ok x moto aku rekemen fit)


aku hrp korang taruk je moto2 yg nk jual murah2 sikit kt dlm ni...tzm dlm 2000 ok le...xyahle nk cr untung sgt,yg penting ramaikn kaum untuk tolong sesama kita.ramai lg org br,otai lama,otai baru dll duk cr m ni,tp harga yg tggi tu yg buat x jd tu......smpai rm3000-4000 dgn condition yg menyedihkn,

sama2 le kite letak info nk rekemen Tzm ni kt sini,xyah le nk pm2 lak...

pv-leaking
Private frenzy
Private frenzy


Back to top Go down

Re: nak beli motor tzm

Post  ayiecs on Wed Feb 10, 2010 12:04 pm

pv-leaking wrote:fit dh dpt moto tu.....rm2k hargenye...moto mmg cantik, no plat kl cantik 3 angka,tyr br dpn blakang,coverset br...huhu...dah try power pn xde mslh....mmg berbaloi...(ok x moto aku rekemen fit)


aku hrp korang taruk je moto2 yg nk jual murah2 sikit kt dlm ni...tzm dlm 2000 ok le...xyahle nk cr untung sgt,yg penting ramaikn kaum untuk tolong sesama kita.ramai lg org br,otai lama,otai baru dll duk cr m ni,tp harga yg tggi tu yg buat x jd tu......smpai rm3000-4000 dgn condition yg menyedihkn,

sama2 le kite letak info nk rekemen Tzm ni kt sini,xyah le nk pm2 lak...

btul tu...tlg2 sesame kiter...
bg rmi sket komunity kiter ni...
bg up nme frenzy...

_________________

ayiecs
Forum Marshall
Forum Marshall

Age : 30
Location : Ampang-Wangsa Maju
Humor : kill them with our PV!!

Back to top Go down

Re: nak beli motor tzm

Post  fit on Wed Feb 10, 2010 5:42 pm

assalamu'alaikum geng frenzy sumer...pertama skali saya nak ucapkan thanks kat bro pv leqaking sebab sanggup jumpa saya kat kfc stadium bola cheras smata2 nak g survey n 2nd hand. malam tu gak saya terus amik m baru rege rm2000. tak pikir apa. tengok condition sumer ok, trus g bank cucuk duit malam tu gak. tapi skang motor ni saya tgh overhaul sendri. pandai bkak pandai pasang la....hehehe...saje je nak puaskan hati sendri. tangan ni gatal sangat...ada je benda yang nak dipomennye.....tapi bro pv leaking ni memang banyak knowledge la...tak kedekut plak tu...geng camni la baru mesra...tak rugi pun kalo share ilmu dgan orang...pahala tu akan berterusan sampai mati tau...tak tau plak saya ttg enjin pun kene buat balancing gak ke...ni bro pv leaking yang suggest...

fit
Private frenzy
Private frenzy

Age : 30
Location : wangsa maju, seksyen 6
Humor : khafiyat86@yahoo.com

Back to top Go down

Re: nak beli motor tzm

Post  aku den on Wed Feb 10, 2010 8:00 pm

fit wrote:assalamu'alaikum geng frenzy sumer...pertama skali saya nak ucapkan thanks kat bro pv leqaking sebab sanggup jumpa saya kat kfc stadium bola cheras smata2 nak g survey n 2nd hand. malam tu gak saya terus amik m baru rege rm2000. tak pikir apa. tengok condition sumer ok, trus g bank cucuk duit malam tu gak. tapi skang motor ni saya tgh overhaul sendri. pandai bkak pandai pasang la....hehehe...saje je nak puaskan hati sendri. tangan ni gatal sangat...ada je benda yang nak dipomennye.....tapi bro pv leaking ni memang banyak knowledge la...tak kedekut plak tu...geng camni la baru mesra...tak rugi pun kalo share ilmu dgan orang...pahala tu akan berterusan sampai mati tau...tak tau plak saya ttg enjin pun kene buat balancing gak ke...ni bro pv leaking yang suggest...

bagus la...kalo sume benda setel...aku lock tread ni k?pasal balancing enjin..kite bukak rumah baru..k?

aku den
Sgt.Major frenzy
Sgt.Major frenzy

Age : 27
Location : kajang-bangi @ kelate

Back to top Go down

Re: nak beli motor tzm

Post  Sponsored content Today at 8:54 pm


Sponsored content


Back to top Go down

Page 2 of 2 Previous  1, 2

View previous topic View next topic Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum