TZM Frenzy (002153851-T)
Welcome to TZM Frenzy....

you can also view the site by using this link :-
www.tzm150.forumotion.com @
www.tzm150.co.cc

Log in to enter forum and please read the "rules" before posting.
Thank you




ARKIB FRENZY

Tracking system - JOOMPE!! Fleet control

View previous topic View next topic Go down

Tracking system - JOOMPE!! Fleet control

Post  harimaufrenzy on Mon Oct 31, 2011 10:20 am

Assalamualaikum bros,

Kenapa nak pasang GPS Tracker kalau dibandingkan dengan alarm?

Biasanya alarm akan mengganggu jiran2 terutama waktu malam. Lagi menyakitkan ati kalau kita lalu kat sebelah, alarm berbunyi. Terkejut toksah cakap ler. Rasa nak terajang jer moto tu. Dah la parking kat koridor apartment. Dia punya bergaung, perrgggghhh... Nak marah, jiran depan umah. Tu tak masuk time kita syok lena tgh mlm, tetiba kucing lalu kat sebelah motor ker, dia punya melalak, buleh tahan gak... Rasa cam nak doa bagi moto jiran tu cepat ilang Razz Razz Razz

Alarm tidak menjamin bahawa motor selamat dari kecurian. Apabila alarm berbunyi, kita mungkin masih tertidur. Sebaik saja bangun, motor dah kat atas lori & sedang dibawak lari sedangkan kita terkial2 baru bangun tido berkain pelikat. Camner nak kejar?

Kalau kita kat opis lagi la suwey. Alarm berbunyi dah setengah jam pon tak dengar. Turun bawah, tgk motor dah takde. Rasa rugi tak pasang alarm?

Jadi... Takyah pasang alarm. Kalau nak pasang gak pon takper... Tapi, lebih baik pasang GPS Tracker. Kemungkinan hilang tetap ada, nau'zubillah... Tapi kalau ditakdirkan hilang, bukankah lebih baik kalau kita dapat cari?

Ciri2 sistem ini ialah:

1) Bole dikesan dari Web www.joompe.com (system provider - Professional Science Tech.)
2) Bole dikesan dengan menggunakan Android phone
3) Bole set mode 'Parking'. Sekiranya motor keluar dari zon 'Parking', owner akan dapat mesej melalui enpon (Android shj buat masa sekarang. BB akan menyusul)
4) Terdapat tracking feature yang membolehkan kita tgk laluan perjalanan yg diambil oleh pencuri. Ini membolehkan kita membuat anggaran laluan seterusnya pencuri tersebut. Jadi kita bole pasang perangkap bersama kengkawan
5) Sesuai utk mencari member yg ilang semasa konvoi Razz Razz Razz
6) Bole jugak kalau disalahgunakan utk track awek tapi aku tak bertanggungjawab kalau korang salahguna. Korang tonggengjawab sendiri ler kalau nak buat Laughing
7) Lokasi anda adalah Privasi. Hanya mereka yg dibenarkan utk melihat lokasi anda sahaja dpt melihat dimana anda berada.

Bole percaya ker benda nih?

Gerenti bole caya punya. Kami dah pasang kat sebuah KTM Komuter utk tujuan testing.
Result amat baik.

untuk cuba:
a) Sila login di www.joompe.com menggunakan ID 'demojoompe' dan password '12345678'.
b) Lihat ruangan Friends
c) Senarai friends akan dibuka dan anda dpt melihat pergerakan "friends". Biarkan browser anda. Peta lokasi akan dikemaskini utk menunjukkan lokasi tersebut.

Sila hubungi individu dibawah untuk keterangan lanjut

Alan iskandar
018 3655 6698
whatsapp:+6013 982 0579

atau
admin forum, incik alan di "sagaracer at gmail dot com", Damansara Damai




Harga:- RM599.00

Starter pack include
-for individual purchased :-
(terms and conditions applied)
1. 01 x tracker device – GT02
2. 01 year subsciption with Joompe Fleet Management System
3. 01 x simcard starter pack
4. 01 time free setup worth RM100
5. Free tutorial
6. Aftersales support



Last edited by harimaufrenzy on Tue Nov 22, 2011 8:19 am; edited 2 times in total

harimaufrenzy


Back to top Go down

Re: Tracking system - JOOMPE!! Fleet control

Post  alan on Wed Nov 02, 2011 10:37 am

Barang baik ni.... klu mana2 org yg berminat boleh roger Pak Rimau atau nama sebanar beliau saudara Hizan. Boleh contact direct jika berminat. Jgn PM sbb beliau nih jarang online... almaklum bisnesman. Sebarang pertanyaan boleh kemukakan juga di sini atau boleh email terus kpd beliau. Jika perlu bantuan boleh roger saya juga.

Email : sagaracer at gmail .com

_________________


alantrunksz

alan
Admin Rider
Admin Rider

Age : 36
Location : Kuala Lumpur, Malaysia

http://www.tzm150.tk

Back to top Go down

Re: Tracking system - JOOMPE!! Fleet control

Post  harimaufrenzy on Fri Nov 04, 2011 10:16 am

Mekasih abg mod yg baik hati Razz Razz Razz Nanti saya belanja extra Joss Razz Razz Razz

Ini ialah download link utk GPS tracker tersebut "GT02 Brochure"

harimaufrenzy


Back to top Go down

Re: Tracking system - JOOMPE!! Fleet control

Post  Izat_TZM on Sun Nov 06, 2011 5:26 pm

pasang kt kete leh x???

Izat_TZM
Sergeant frenzy
Sergeant frenzy

Age : 27
Location : shah alam, kuantan

Back to top Go down

Re: Tracking system - JOOMPE!! Fleet control

Post  harimaufrenzy on Mon Nov 07, 2011 7:07 pm

Izat_TZM wrote:pasang kt kete leh x???

Bole bro, takde masalah. Kami dah pasang kat van & komuter. Power input range 12V sampai 50V (kalau tak silap)

Tracker ni pakai 2 wayar jer. Ada bengkel keta amek upah pasang RM50. Benda alah ni senang pasang. Kalau nak, bole pasang sendiri. Ini adalah model simple tracker. Takde engine cut-off. Zaman sekarang ni org main angkut jer kete tgh2 mlm. Takyah membazir pasang yg canggih2 sampai bole cut-off Razz

Yg paling best ialah kalau guna GPS tracker ni dgn service Joompe!, kita bole set 'Parking' dlm 10m radius. Jadi kalau kenderaan kita keluar dari radius 10m tu, kita akan dpt alert samaada melalui web atau smartphone. Buat masa sekarang cuma bole guna dlm Android. Blackberry akan dtg, insyaAllah. Ini adalah feature yg membolehkan kita tau bahawa kenderaan kita telah diangkut keluar dari tpt parking. Ia jauh lebih berguna dari pasang alarm.

Kalau pasang alarm kat moto la contohnya... Kita keluar minum naik keta/moto member... Sampai abih bateri alarm tu berbunyi pon kita tak dengar. Tapi kalau pasang tracker ni dengan fungsi 'Parking', kita balik kg pon bole tau yg kete/moto kita kena angkut. Bole report polis dengan segera siap bole bagi lokasi lagi kat mana kenderaan kita berada.

Amacam? Alarm atau GPS tracker? Cool Cool Cool

harimaufrenzy


Back to top Go down

Re: Tracking system - JOOMPE!! Fleet control

Post  Izat_TZM on Mon Nov 07, 2011 7:46 pm

caya lah.. satria aku baru lepaskena curi minggu lepas.. bengang gila kot.. pasnie amek kete baru boleh la menyusul dgn prduk nie.. stock berterusan kan?? hp iphone bleh pkai x?

Izat_TZM
Sergeant frenzy
Sergeant frenzy

Age : 27
Location : shah alam, kuantan

Back to top Go down

Re: Tracking system - JOOMPE!! Fleet control

Post  harimaufrenzy on Tue Nov 08, 2011 4:20 pm

Izat_TZM wrote:caya lah.. satria aku baru lepaskena curi minggu lepas.. bengang gila kot.. pasnie amek kete baru boleh la menyusul dgn prduk nie.. stock berterusan kan?? hp iphone bleh pkai x?

Sabaq la bro... Mmg stress kalau kenderaan kita ilang. Ujian Allah tu... Sabaq la...

Stok insyaAllah sedia ada. Kalau abih stok pon, biasanya kami order seminggu dah dpt dah.

Utk iPhone belum lagi bro... Tapi bole guna Joompe! web kat dlm iPhone utk sementara. Cuma alarm kurang berkesan kat dlm web berbanding software yg kita install kat dlm phone.

harimaufrenzy


Back to top Go down

Re: Tracking system - JOOMPE!! Fleet control

Post  matnur_83 on Wed Nov 09, 2011 1:12 pm

Izat_TZM wrote:caya lah.. satria aku baru lepaskena curi minggu lepas.. bengang gila kot.. pasnie amek kete baru boleh la menyusul dgn prduk nie.. stock berterusan kan?? hp iphone bleh pkai x?
bila ilang ijat?kat kuantan ke?

matnur_83
Private frenzy
Private frenzy

Age : 33
Location : Tanjung Malim, Perak

Back to top Go down

Re: Tracking system - JOOMPE!! Fleet control

Post  harimaufrenzy on Wed Nov 16, 2011 2:11 pm

Beginilah rupanya GPS tracker yg dipasang secara DIY kat dlm Viva cheers cheers cheers

Yg biru kat atas sebelah kanan tu lah GPS tracker yg dimaksudkan Basketball

Wayar merah kat +ve bateri, wayar itam kat -ve bateri. Dah, siap Very Happy Takyah hantar bengkel pon Wink

p/s: Ujung cable tie pon tak potong lagi hehehehe. Ni kira pasang abih cincai la... Selit wayar kat terminal bateri, pastu ikat cable tie. Dah bawak dari Setiawangsa sampai Damansara Damai. Tak tercabut pon. Ok jer Cool


harimaufrenzy


Back to top Go down

Re: Tracking system - JOOMPE!! Fleet control

Post  harimaufrenzy on Tue Nov 22, 2011 8:21 am

Aplikasi Joompe! dlm Android membolehkan anda mengesan kedudukan KTM komuter dan mendapatkan anggaran masa ketibaan (ETA).


harimaufrenzy


Back to top Go down

Re: Tracking system - JOOMPE!! Fleet control

Post  jimmy on Wed Dec 21, 2011 8:45 am

cam bes jer brg nie...bape yer hage dye? bounce

jimmy
Private frenzy
Private frenzy

Age : 27
Location : kelate/selayang

Back to top Go down

Re: Tracking system - JOOMPE!! Fleet control

Post  sharkrider89 on Wed Dec 21, 2011 10:55 am

yup.. berapa harga 1 set ni? klau murah boleh angkat banyak kn, pasang kat semua transport yg ade kt rumah.. hehe

sharkrider89
Private frenzy
Private frenzy

Age : 27
Location : Ipoh/K.Terengganu

Back to top Go down

Re: Tracking system - JOOMPE!! Fleet control

Post  harimaufrenzy on Wed Dec 21, 2011 1:23 pm

Harga adalah sgt kompetitif, RM599.00 per unit. Bole bandingkan dengan produk GPS tracker yg lain seperti Captor & Cobra

Yuran adalah sebanyak RM180 (12 bulan) untuk tahun berikut. Sila gunakan tracker ini dengan aplikasi Joompe!.

Dengan Joompe!,

1) Anda bole gunakan feature 'Parking' yg akan bagi alert sekiranya kenderaan diangkut keluar dari parking.

2) Sekiranya anda pinjamkan kenderaan anda kepada pihak lain, anda bole gunakan fungsi Tracking History kat dlm Joompe! utk tgk kemana kenderaan anda dibawa sepanjang hari, bulan, malah tahun Very Happy Very Happy Very Happy Sesuai utk pengusaha kereta sewa atau org perseorangan yg risau takut2 kalau kenderaan yg dipinjamkan tu dibawa ntah kemana2. Kalau si peminjam tak hantar balik, bole pegi cari sendiri & amek balik Very Happy Very Happy Very Happy

3) Macam2 lagi features kat dlm Joompe! selain dari yg disebutkan kat atas tu. Joompe! bole menggantikan Facebook Very Happy Sekiranya anda mempunyai Android phone, anda bole track kenderaan anda melalui Android.

Tracker ni menggunakan network dari Telco utk upload coordinate/lokasi ke server Joompe!. Lokasi diupload setiap 30saat melalui talian telepon (GPRS).

Last sekali ialah upah pemasangan. Kalau nak save cost, pasang sendiri jer cam aku buat tu ha Very Happy Very Happy Very Happy

Jadi... Kesimpulannya adalah seperti berikut:


Agen Joompe! seperti EW Motor menyediakan perkhidmatan tambahan seperti "tolong" cari motor yg ilang. Jadi, agen seperti EW Motor akan mengenakan charge tambahan untuk perkhidmatan yang mereka sediakan.

Kepada sesiapa yg berminat, bole ke EW Motor seperti alamat yg tertera kat dlm posting pertama topik nih
atau hubungi tuan admin, "sagaracer" @ "gmail.com"
atau bole datang sendiri ke pejabat Joompe di

No. 23 (Ground Floor),
Jalan Astaka M U8/M,
Seksyen U8, Bukit Jelutong,
40150 Shah Alam,
Selangor

Alan iskandar
Tel: +618 365 6698
whatsapp: +6013 982 0579


harimaufrenzy


Back to top Go down

Re: Tracking system - JOOMPE!! Fleet control

Post  alan on Wed Aug 29, 2012 9:14 am

bump!

_________________


alantrunksz

alan
Admin Rider
Admin Rider

Age : 36
Location : Kuala Lumpur, Malaysia

http://www.tzm150.tk

Back to top Go down

Re: Tracking system - JOOMPE!! Fleet control

Post  Sponsored content Today at 10:46 pm


Sponsored content


Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum