TZM Frenzy (002153851-T)
Welcome to TZM Frenzy....

you can also view the site by using this link :-
www.tzm150.forumotion.com @
www.tzm150.co.cc

Log in to enter forum and please read the "rules" before posting.
Thank you




ARKIB FRENZY

mencari fork tz 2nd

View previous topic View next topic Go down

mencari fork tz 2nd

Post  gino on Mon Jul 18, 2011 11:45 am

salam kekawan;

aku sebenarnya nak cari fork tzm. 2nd pun tak pe .janji masih elok dan tak ada kebocoran.

tz aku fork kiri aku rasa dah rosak sebab asik bocor je,,, hantar repay ... kejap ok... 2 3 bulan bocor lagi...
masa aku beli tz aku tu, aku tak perasan pla yang owner lama pernah kemalangan so fork tu ada bengkok n calar... tu punca sebenarnya fork aku selalu bocor... so kpd kekawan yang yg ada maklumat tlg tlg member ni.. heheh... kalaua ada bg la harga murah2 hahah

aku area jb

tq otai2 tzm

gino
Private frenzy
Private frenzy

Age : 34
Location : johor bahru

Back to top Go down

Re: mencari fork tz 2nd

Post  Izat_TZM on Mon Jul 18, 2011 2:46 pm

g beli je batang krom tue kat spare part pon boleh rasanya.. kalu rosak 1, beli 1 jela.. jimat sket.. dpt fork baru lagi.. ekekeke...

Izat_TZM
Sergeant frenzy
Sergeant frenzy

Age : 27
Location : shah alam, kuantan

Back to top Go down

Re: mencari fork tz 2nd

Post  sabreydo on Tue Jul 19, 2011 4:51 am

Slalu brape harga sebatang bro? Sentul ade ke? Aku prnh gak eksiden, bengkok skit, tp anta g press, so far ok la smpi skang..xde leaking...tp feel cornering tu da kurang skit..ade rase getar skit...

sabreydo
Private frenzy
Private frenzy

Location : Shah Alam
Humor : Ape pun tak bleh...

Back to top Go down

Re: mencari fork tz 2nd

Post  Izat_TZM on Tue Jul 19, 2011 9:07 am

xpasti la pulak brp 1.. huhu... try la tanya hrga brp.. tp insya allah sama..

Izat_TZM
Sergeant frenzy
Sergeant frenzy

Age : 27
Location : shah alam, kuantan

Back to top Go down

Re: mencari fork tz 2nd

Post  gino on Mon Jul 25, 2011 6:49 am

masi tak membantu lg la info2 yang aku dapat..... ni yang rasa mcm bosan dah nak pakai tzm ni...... tak habis2 dengan masalah2. tiap2 bulan ada je nak d repay..................... nak tukar angin pla pas ni ... pakai kawa ke......................

gino
Private frenzy
Private frenzy

Age : 34
Location : johor bahru

Back to top Go down

Re: mencari fork tz 2nd

Post  Pizi on Mon Jul 25, 2011 10:17 am

Batang krom TZM orijinel Yamaha dlm 200+ sepasang klo x salah.. nk dijadikan cite btg fok aku penah rosak aku beli dgn hrge 100+ je ori (satu kedai kat BP, dn itulah stok terakhir dia jual kat aku dia x cek hrge bebetol kot sbb kdai lain aku tnye 200+ aku pe lg sambo jela hehe) ....... tpi kebanyakan set fork seken ble dpt dlm rege 100/lebey sikit yg biase aku jumpe (sblom2 ni lah, skg cube cek) klo dpt yg seken cantik dgn rege cantik tu yg cantik tu!!!

Hampe ngn TZM bro ke Bro Gino! aku pon penah rase mcm tu kat M aku dulu mase bebaru amik, abis wet aku layan kehendak dia, tpi layankn jugak belanje dia brg yg terbangkn bnyk fulus sbb brg tu leh pkai lamakan... (dh rmai org cocok jual je TZM tu tpi sentimentel kuat kat motoni tu yg x nak jual tu)

Pizi
Private frenzy
Private frenzy

Age : 27
Location : Batu Pahat Johor
Humor : RIDE MAKE ME CALM

Back to top Go down

Re: mencari fork tz 2nd

Post  Izat_TZM on Mon Jul 25, 2011 3:07 pm

biasa la gino.. mtr baru2 amek nie mmg kena merepair sket.. huhu.. apa prob lg mtr ko sampai tiap2 bulan merepair.. aku punya hentam je xde pon meragam sgt,..

Izat_TZM
Sergeant frenzy
Sergeant frenzy

Age : 27
Location : shah alam, kuantan

Back to top Go down

Re: mencari fork tz 2nd

Post  ejal80 on Wed Jul 27, 2011 3:18 am

tukar je fork ap

ejal80
Corporal frenzy
Corporal frenzy

Age : 36
Location : melaka
Humor : tzm forever

Back to top Go down

Re: mencari fork tz 2nd

Post  gino on Wed Jul 27, 2011 3:30 am

tak la meragam sangat mtr aku... kalau ckp pasal top speed , blh lari 190km/j lagi. tapi kang ni masalah mtr aku fok dia asik bocor je... aku dah tanya merata kedai tapi tak jumpa2 pla fok ni.... kalau ada sesiapa yang ada fok yang penggunaannya masih sempurna yang tak ada bocor2 blh la jual kat aku murah2 hahah.... aku ni duduk area skudai jb.....

gino
Private frenzy
Private frenzy

Age : 34
Location : johor bahru

Back to top Go down

Re: mencari fork tz 2nd

Post  Sponsored content Today at 10:45 pm


Sponsored content


Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum