TZM Frenzy (002153851-T)
Welcome to TZM Frenzy....

you can also view the site by using this link :-
www.tzm150.forumotion.com @
www.tzm150.co.cc

Log in to enter forum and please read the "rules" before posting.
Thank you




ARKIB FRENZY

Nak cari TZM

View previous topic View next topic Go down

Nak cari TZM

Post  syowa on Tue Jul 05, 2011 9:14 am

Hye...i'm newbie here...

nickname = syowa

1st motor = c70
2nd motor = rxz
3rd motor = lagenda zr

Selepas aku survey lebih sebulan, aku mule berkenan pada TZM ni. Tambahan ade pengalaman skit gune 2 stroke yamaha. Ade sape2 tak yang nak jual @ ade lubang mane nak dapatkan motor ni. Bajet dalam RM2500. Kalau ade boleh la roger2. Kalau boleh nak dapatkan sebelum pose ni. Nak berulang Rembau(bulan depan mungkin dok seremban) - Cyberjaya.

email : zahari_fandi@yahoo.com
sms : 012-3765489

syowa
Private frenzy
Private frenzy

Age : 32
Location : Seremban

Back to top Go down

Re: Nak cari TZM

Post  syowa on Thu Jul 07, 2011 6:32 am

Dah dapat sebijik. Semalam dah test. Esok nak g amik pastu nak ride balik kg nak mandikan bunga dulu..

Shocked

syowa
Private frenzy
Private frenzy

Age : 32
Location : Seremban

Back to top Go down

Re: Nak cari TZM

Post  ejan zizzan on Thu Jul 07, 2011 6:50 am

welcome to the club bro...pape pn...bro kne selami m ni betul2...lau ade pepe boleh roger otai2...jgn nk trus antar kedai...takut kne sembelih jee...tpi lau poket bro kembong semacam..boleh le antar kedai..hehe...

ejan zizzan
Private frenzy
Private frenzy

Age : 26
Location : parit buntar-KUALA KANGSAR(main)-rawang-kajang

Back to top Go down

Re: Nak cari TZM

Post  ZOUL on Thu Jul 07, 2011 12:25 pm

syowa wrote:Dah dapat sebijik. Semalam dah test. Esok nak g amik pastu nak ride balik kg nak mandikan bunga dulu..

Shocked


peh.. mandi bunge penting tu..... Cool



welcome to brotherhood bro..... Very Happy

ZOUL
Corporal frenzy
Corporal frenzy

Age : 35
Location : 2° 2'21.38"N 102°34'8.73"E

Back to top Go down

Re: Nak cari TZM

Post  syowa on Fri Jul 08, 2011 10:31 am

Twisted Evil mesti kena mandi bunga dulu..baru la bleh bermesra..

Ape2 pun harap korang dapat beri tunjuk ajar.... Shocked

syowa
Private frenzy
Private frenzy

Age : 32
Location : Seremban

Back to top Go down

Re: Nak cari TZM

Post  Izat_TZM on Fri Jul 08, 2011 3:27 pm

mari2.. meriahkan lg keluarga TZM malaysia.. huhu

Izat_TZM
Sergeant frenzy
Sergeant frenzy

Age : 27
Location : shah alam, kuantan

Back to top Go down

Re: Nak cari TZM

Post  Izat_TZM on Fri Jul 08, 2011 3:49 pm

ejan zizzan wrote:welcome to the club bro...pape pn...bro kne selami m ni betul2...lau ade pepe boleh roger otai2...jgn nk trus antar kedai...takut kne sembelih jee...tpi lau poket bro kembong semacam..boleh le antar kedai..hehe...

poket kembong pon kalu asyik ngantor je kedai xbetul wat lama2 kempis jgk.. hahaha

Izat_TZM
Sergeant frenzy
Sergeant frenzy

Age : 27
Location : shah alam, kuantan

Back to top Go down

Re: Nak cari TZM

Post  syowa on Mon Jul 11, 2011 5:53 am

Aritu baru g hantar pomen, repair brake. Nak bagi safety dulu...nasib baik pomen ni memang dah biase buat TZM. Memang dia yang repair, tak bagi anak buah buat. Siap bagi advise macam2 lagi..

Nak repair water pump lak, temp naik kaw2, bawak 3km dah nak redline. Nasib bengkel ni takde spare part je....kalau tak dah siap dah. bleh lenjan arini. Ade ape2 idea tak untuk water pump ni. Nak tukar 1 set ke, nak tukar part2 tertentu ke?

Ape2 pun memang terbaik motor ni.....

syowa
Private frenzy
Private frenzy

Age : 32
Location : Seremban

Back to top Go down

Re: Nak cari TZM

Post  icam46 on Mon Jul 11, 2011 7:04 am

syowa wrote:Aritu baru g hantar pomen, repair brake. Nak bagi safety dulu...nasib baik pomen ni memang dah biase buat TZM. Memang dia yang repair, tak bagi anak buah buat. Siap bagi advise macam2 lagi..

Nak repair water pump lak, temp naik kaw2, bawak 3km dah nak redline. Nasib bengkel ni takde spare part je....kalau tak dah siap dah. bleh lenjan arini. Ade ape2 idea tak untuk water pump ni. Nak tukar 1 set ke, nak tukar part2 tertentu ke?

Ape2 pun memang terbaik motor ni.....

Salam..tuko satu set terus..satu set pon xde apa sangat..kipas water pump tu ,gasket,oilseal,minyak itam,coolant...servis termostat..(kalo adala)..servis radiator (flush ke..tembak angen ke)...
Tapi pastikan jugak o-ring kat head tu x makan pasal temp da naik kaw2..kalo boleh,tuko sekali oring tu..takot dia da kembang..t air buleh masuk dalam blok...da jadi motobot..kui3...

Tapi apa-apa pon pastikan dulu puncanya dari water pump..takot radiator je yang tersumbat ke,hos getah bocor ke...macam 2 la...peace...water pam (Kipas) tu x mahal...gasket,oilseal,coolant,minyak itam...menda2 macam 2 yang boleh kena sampai seratus dua tu..hehhehe (aku baru je kene...kui3)

icam46
Private frenzy
Private frenzy

Location : ampang,kl,PUTRAJAYA
Humor : enjoy the 'M' feels....

Back to top Go down

Re: Nak cari TZM

Post  Izat_TZM on Mon Jul 11, 2011 8:09 am

aku wat sndiri je.. ehehe... kipas water pump rm15, oilseal rm15, gasket kulit enjin rm2.50, minyak hitam rm10, coolant pkai air mineral je.. hahaha...

alang2 ko dh bukak head bukak trus blok.. chck piston tue elok ke x, boleh tukar piston ring, bearing pin, safety sikit.. biasa kalu owner baru dia xnk bukak bnda2 mcm tue sbb x biasa.. nnt dh jem ssh pulak.. jd langkah berjaga2 baik tuka trus bukan apa.. owner lama kita xtau mcm ane gaya pemanduan dia.. jd ada 50-50 bnda tue elok atau tidak plus dpt tau blok dh slip ke blm.. huhu..

Izat_TZM
Sergeant frenzy
Sergeant frenzy

Age : 27
Location : shah alam, kuantan

Back to top Go down

Re: Nak cari TZM

Post  ZOUL on Mon Jul 11, 2011 5:43 pm

syowa wrote:Aritu baru g hantar pomen, repair brake. Nak bagi safety dulu...nasib baik pomen ni memang dah biase buat TZM. Memang dia yang repair, tak bagi anak buah buat. Siap bagi advise macam2 lagi..

Nak repair water pump lak, temp naik kaw2, bawak 3km dah nak redline. Nasib bengkel ni takde spare part je....kalau tak dah siap dah. bleh lenjan arini. Ade ape2 idea tak untuk water pump ni. Nak tukar 1 set ke, nak tukar part2 tertentu ke?

Ape2 pun memang terbaik motor ni.....


cer bagi gamba, cer bagi gamba.... bounce Very Happy

ZOUL
Corporal frenzy
Corporal frenzy

Age : 35
Location : 2° 2'21.38"N 102°34'8.73"E

Back to top Go down

Re: Nak cari TZM

Post  syowa on Tue Jul 12, 2011 5:22 am

Motor kat kampung la...tak bran nak bawak KL. Nak bukak sendiri pun tak berape nak bran..kang bukak tau pasang lak tak reti..

Gambar akan di upload nanti..tunggu balik kampung dulu... Very Happy

syowa
Private frenzy
Private frenzy

Age : 32
Location : Seremban

Back to top Go down

Re: Nak cari TZM

Post  syowa on Thu Jul 14, 2011 4:32 am

Semalam pegi NKS sentul cari spare part. Kipas = RM65 (ori), kalau biase punye = RM 30++, Oil seal RM18. Pomen kat tempat aku kate kalau boleh pakai yang ori, so aku pun rembat yang ori terus. Betul ke harge ni? Beza sangat ke kualiti ori & yang biase?

1 lagi, ade runner tak yang boleh tukar name. IC owner & no phone ade lagi. Kalau gune khidmat runner bape $$? Aku bukan la bnyak duit tapi masalah ketiadaan mase ni. Yang penting nak setel sebelum pose ni...pastu tu boleh pikir pasal kawin lak... Razz

syowa
Private frenzy
Private frenzy

Age : 32
Location : Seremban

Back to top Go down

Re: Nak cari TZM

Post  Izat_TZM on Thu Jul 14, 2011 5:00 am

mak aihh... mahal jgk ori punya.. aku biasa beli je kat kedai yg biasa hrga dlm rm15 mcm tue kipas dia.. tp pastikan yg ok la.. kalu boleh batang besi dia tue warna hitam jd confident sket.. boasa aku pkai kalu x silap brand IKK kot.. huhu..

Izat_TZM
Sergeant frenzy
Sergeant frenzy

Age : 27
Location : shah alam, kuantan

Back to top Go down

TANK,CARB & SERVO

Post  rizzal25 on Mon Jul 18, 2011 9:08 am

Salam bro2 otai,
Saya baru join club ni, btw, nk mintak advice,last week membe aku pinjam moto , park kat area damansara 1 utama,(area sblh harvey norman) tp bila dia nk bwk balik moto....TANK, CARBURATOR & MOTOR SERVO dh lesap...SUNGGUH CEPAP dia buat koje.
mintak2 tlg pada sape ada yg termembeli atau dioffer dengan brg2 panas kat sini. (tank kala merah putih) sila silalah pulangkan kat saya:)

Ni ni mintak advice gak...ada sape2 yg ada brgn spt di atas,,,dengan rega yg terMURAH sila lah roger saya di 019-707 9933 or pm saya kat ym , rizzal_25

Plzz.... pertolongan anda sangat2 di hargai.
Sekian

Izat_TZM wrote:mak aihh... mahal jgk ori punya.. aku biasa beli je kat kedai yg biasa hrga dlm rm15 mcm tue kipas dia.. tp pastikan yg ok la.. kalu boleh batang besi dia tue warna hitam jd confident sket.. boasa aku pkai kalu x silap brand IKK kot.. huhu..

rizzal25

Age : 39
Location : kl

Back to top Go down

Re: Nak cari TZM

Post  icam46 on Mon Jul 18, 2011 9:35 am

rizzal25 wrote:Salam bro2 otai,
Saya baru join club ni, btw, nk mintak advice,last week membe aku pinjam moto , park kat area damansara 1 utama,(area sblh harvey norman) tp bila dia nk bwk balik moto....TANK, CARBURATOR & MOTOR SERVO dh lesap...SUNGGUH CEPAP dia buat koje.
mintak2 tlg pada sape ada yg termembeli atau dioffer dengan brg2 panas kat sini. (tank kala merah putih) sila silalah pulangkan kat saya:)

Ni ni mintak advice gak...ada sape2 yg ada brgn spt di atas,,,dengan rega yg terMURAH sila lah roger saya di 019-707 9933 or pm saya kat ym , rizzal_25

Plzz.... pertolongan anda sangat2 di hargai.
Sekian
[/quote]

Salam...
mak ai...men2 curi tank servo,carb lak....adohai...penat nak menjaga mende 2....semua rider M kena jaga-jaga la lepas ni...modus operasi penyamun2 ni ...yela..TZM ni, angkat tank je da buleh nampak servo,carb... Mad

icam46
Private frenzy
Private frenzy

Location : ampang,kl,PUTRAJAYA
Humor : enjoy the 'M' feels....

Back to top Go down

Re: Nak cari TZM

Post  rizzal25 on Mon Jul 18, 2011 10:16 am


icam46 wrote:
rizzal25 wrote:Salam bro2 otai,
Saya baru join club ni, btw, nk mintak advice,last week membe aku pinjam moto , park kat area damansara 1 utama,(area sblh harvey norman) tp bila dia nk bwk balik moto....TANK, CARBURATOR & MOTOR SERVO dh lesap...SUNGGUH CEPAP dia buat koje.
mintak2 tlg pada sape ada yg termembeli atau dioffer dengan brg2 panas kat sini. (tank kala merah putih) sila silalah pulangkan kat saya:)

Ni ni mintak advice gak...ada sape2 yg ada brgn spt di atas,,,dengan rega yg terMURAH sila lah roger saya di 019-707 9933 or pm saya kat ym , rizzal_25

Plzz.... pertolongan anda sangat2 di hargai.
Sekian

Salam...
mak ai...men2 curi tank servo,carb lak....adohai...penat nak menjaga mende 2....semua rider M kena jaga-jaga la lepas ni...modus operasi penyamun2 ni ...yela..TZM ni, angkat tank je da buleh nampak servo,carb... Mad [/quote]

Tu la pasal ..mmg snang kena rembat...btw...btol gak ..now all of us need put more extra carefull for our bike.



rizzal25

Age : 39
Location : kl

Back to top Go down

Re: Nak cari TZM

Post  dot on Mon Jul 18, 2011 7:12 pm

[quote="rizzal25"]Salam bro2 otai,
Saya baru join club ni, btw, nk mintak advice,last week membe aku pinjam moto , park kat area damansara 1 utama,(area sblh harvey norman) tp bila dia nk bwk balik moto....TANK, CARBURATOR & MOTOR SERVO dh lesap...SUNGGUH CEPAP dia buat koje.
mintak2 tlg pada sape ada yg termembeli atau dioffer dengan brg2 panas kat sini. (tank kala merah putih) sila silalah pulangkan kat saya:)

Ni ni mintak advice gak...ada sape2 yg ada brgn spt di atas,,,dengan rega yg terMURAH sila lah roger saya di 019-707 9933 or pm saya kat ym , rizzal_25

Plzz.... pertolongan anda sangat2 di hargai.
Sekian

Bro,info kt bhg Pengumuman supaya sume tau & bole roger2 klu trjumpe

dot
Sergeant frenzy
Sergeant frenzy


Back to top Go down

Re: Nak cari TZM

Post  boysnice on Tue Jul 19, 2011 11:23 am

[quote="dot"]
rizzal25 wrote:Salam bro2 otai,
Saya baru join club ni, btw, nk mintak advice,last week membe aku pinjam moto , park kat area damansara 1 utama,(area sblh harvey norman) tp bila dia nk bwk balik moto....TANK, CARBURATOR & MOTOR SERVO dh lesap...SUNGGUH CEPAP dia buat koje.
mintak2 tlg pada sape ada yg termembeli atau dioffer dengan brg2 panas kat sini. (tank kala merah putih) sila silalah pulangkan kat saya:)

Ni ni mintak advice gak...ada sape2 yg ada brgn spt di atas,,,dengan rega yg terMURAH sila lah roger saya di 019-707 9933 or pm saya kat ym , rizzal_25

Plzz.... pertolongan anda sangat2 di hargai.
Sekian

Bro,info kt bhg Pengumuman supaya sume tau & bole roger2 klu trjumpe

tul tul keene jaga..sekarang laris...ada yg dh hilang...nih hang lak kene...nasib tak amik sebiji... kene waspada...jgn park suka aty...

boysnice
Sergeant frenzy
Sergeant frenzy

Location : Kuala Lumpur D'generation Crew

Back to top Go down

Re: Nak cari TZM

Post  dhaya on Tue Jul 19, 2011 1:55 pm

ade sape2 nak jual tzm dengan harga rm2800 ke bawah, tolon sen me mesej kat fb saya....dhayajanaa@yahoo.com

dhaya

Age : 25
Location : sungai petani,kedah

Back to top Go down

Re: Nak cari TZM

Post  Sponsored content Today at 9:02 am


Sponsored content


Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum